Kirjoitus

Välieräennakko HC SumB - Halberdiers

Runkosarjasijoitusten mukaan menneen välieräkattauksen toinen pari on kutkuttavan kiinnostava mittelö selvän yllättäjän HC SumBin sekä vasta kestomenestyjäksi leimatun Halberdiersin välillä. Kumpikaan ei ole päässyt ilmaiseksi tänne asti. Edellä mainittu joutui taipumaan kerran uvexille eilen ja SumB sen sijaan sai maistaa tappion karvasta makua jo neljännesvälierissä MaDia vastaan. Kamloopsin ja HCTJ’n sarjaa lukuunottamatta mitään tiukempaa vääntöä ei nähty vasta pelatuissa puolivälierissä. Viimeistään tässä kohtaa erotellaan jyvät akanoista.

Pudotuspelitilastoja

HC SumB

Joukkuetilastot
Ottelut: 7
Voitot: 6
Tappiot: 1
Tehdyt maalit: 44
Päästetyt maalit: 21
Maaliero: +23

Pelaajatilastot
Tehopisteet: Kucherov, 35
Maalit: Kucherov, 20
Syötöt: Darkpitt, 24

Halberdiers

Joukkuetilastot
Ottelut: 8
Voitot: 6
Tappiot: 2
Tehdyt maalit: 41
Päästetyt maalit: 30
Maaliero: +11

Pelaajatilastot
Tehopisteet: Pönse, 34
Maalit: Pönse, 15
Syötöt: Pönse, 19

Muutama mutka matkassa

Käytännössä jo kauden yllättäjäksi merkattu sumppu on onnistunut kukistamaan sekä MaDin että Chicagon edellisissä mittelöissä. Ainoana tahrana on jokseenkin yllättävä luhistuminen timantteja vastaan. Liekö kyseessä hetkellinen valveuni vai väärinarviointi? Sarjan kiistaton ennakkosuosikki onnistui kasaamaan lopulta itsensä ensimmäisen ottelun fiaskon jälkeen ja siitä lähtien onkin puksuttanut kohti välieriä puhtaalla pelillä.

Halberdiers on joutunut taipumaan kerran molemmissa sarjoissa syystä tai toisesta. Liioittelematta voisi jopa sanoa, että sarja uvexia vastaan oli selvemmin voitettu kuin neljännesvälieränsä Exoduksen kanssa. Miksi olettaa, että 123 maalia runkosarjassa tehnyt porukka olisi ollut helpompi? Evolution uvex pelasi sarjassa tapansa mukaan aggressiivista hyökkäyspeliä mikä antoi äärimmäisen hyvin koordinoidulle Halberdiersin pelille avaimet voittoon. Simppeli tyyli toimii joissain tilanteissa äärimmäisen hyvin, vaikka vastassa olisi maalinteon tähdistö.

Eliittiliiga vastaan Proliiga

Toinen pelasi Eliittiliigaa ja toinen Proliigaa. Mikä näitä kahta yhdistää? Molemmat olivat silloin keskikastin joukkueita, mutta kausien vaihtuessa ovat parantaneet otteitaan sen verran, että kummastakin on tullut nykyisen liigan kärkipään joukkue. SumB pelasi silloin eri nimellä ja kokoonpanokin on kokenut muutoksia - näillä näytteillä positiiviseen suuntaan. Erityisesti hyökkäys on saanut tiettyä pirteyttä ja siitä kertoo yli sadan maalin runkosarja. Halberdiers on sen sijaan onnistunut pääosin pitämään saman rungon läpi lähikausien joten yhteinen kokemusmittari saa lisää täytettä ajan kuluessa. Teknistä osaamista löytyy ja kuten on useasti sanottu, joukkueen yleispeli on merkittävää.

HC SumBun kiekonhallinta saa haastajan

Joukkueen tulevan välierävastustajan peli kiteytyy järkiperäisiin ratkaisuihin ja kiekonhallintaan. Samaa voi sanoa osittain myös SumBusta joka on hämmästyttänyt kauden aikana maltillaan. Olemme nähneet tilanteita, joissa kiekkoa kierrätetään rauhassa ja lopulta isketään nopeasti heikkoon paikkaan. Kierrätyksestä vastaa pääasiassa Darkpitt joka on ylemmän puolustajan tontistaan ottanut ottelu ottelulta enemmän vastuuta ja pitänyt harteillaan raskasta taakkaa pelin kulusta. Kucherov ja reaper ovat vakiinnuttaneet paikkansa tämän laidoilla täydentäen pyhän kolminaisuuden, joka saattaa kuin saattaakin purra Halberdiersin puolustukseen. Ensimmäisessä väännössä voidaan hyvinkin nähdä SumB määräämässä tahtia, sillä on hyvin mahdollista, ettei Halberdiers osaa välttämättä reagoida joukkueen yksilölliseen yhteispeliin ennen tunnustelua.

Halberdiersin tuhoa tehnyt tuuraaja

Edellisessä ennakossa oli puhetta Anakinista, joka paljasti hiljattain liittyneensä lähinnä tuuraajaksi Halberdiersiin. Allekirjoittaneen silmään tämä on kuitenkin tehnyt mestaruushaaveet entistä mahdollisemmaksi. Löytyy usein itse oikeasta paikasta ja saa kiekon oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Totuutta vääristelemättä voi sanoa Anakinilla olevan huippufiksu pelisilmä jonka ansiosta mies voi sopeutua minkälaiseen tyyliin tahansa. Se, mistä Halberdiersin peli kuitenkin lopulta hengittää, on rationaalinen yleispeli ja kontrollointi. SumB tulee päälle kuin yleinen syyttäjä jos huomaa yhtään epävarmuutta pelihahmoissa. Tätä joukkuetta vastaan se ei toimi. Muuan Pönsen tasapainottelu hyökkäyksen ja puolustuksen välillä mahdollistaa riskivapaan pyörittämisen. Jo useamman kauden yhdessä pelannut alemman ja ylemmän pakin akseli Pönse-Hayley tuntee toistensa taskut lähes pohjaa myöten.

Halberdiersin ykkösnyrkki koostuu erinäisistä tyyleistä ja yhteisestä kokemuksesta. Vaarallinen nippu, jossa puolustus on irrelevanttia.

Loppuarvio

Kaksi samankaltaista mutta erilaista pelitapaa. Tässä sarjassa tullaan menemään päädystä toiseen, mutta mitään suurempia virheitä kentällä ei oletettavasti nähdä. Halberdiers on kuitenkin yksinkertaisesti niin järkevää peliä pelaava joukkue, että veikkaan tätä finaaliin lukemin 3-2.

Tervetuloa seuraamaan taistoa torstai-iltana. Huhujen mukaan ottelusarja selostetaan Rekun ja Sharkiran toimesta.

Kirjoittanut: Falco
Julkaistu 22.02.2017 19:13
Luettu: 1182 kertaa

Kommentit
Kucherov 22.02.2017 19:45
mahtava ennakko!
TakeDown 23.02.2017 00:02
Luotan että Kuche ja sumppu hoitaa homman kotiin!
Rekku 23.02.2017 11:46
Päästään Sharkiran kanssa siinä 21.35 aikaan, eli sillo alotetaa selostamine!
Jaager1 23.02.2017 17:33
Hyvää työtä Falco! Mukava lukee kunnon ennakoita :)
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020