Kirjoitus

Kausiennakko 2/17 A-lohko

1. HC SumB

Viimekauden sijoitus: Runkosarja, B-lohko #1 - Pudotuspelit #3

HC SumB tuli Superliigaan 1/2017 eikä heiltä ihmeitä odotettu. Kausiennakossakin kirjoitettiin vain varovainen arvio kuudenneksi sijoittumisesta. Lopputulos oli kuitenkin jotain aivan muuta. Sumbut aloittivat kauden 12 ottelun mittaisella voittoputkella ja koko kaudessakin tuli vain kolme tappiota. Kaksi näistä tappioista tuli HC TeamJoukkuetta vastaan, josta sitten lopulta pronssipelissä otettiin hieno päänahka.

Tiukka neljänmiehen kentällinen reaper - Kucherov - Darkpitt - Neula oli tämän ihmeen takana. Jotain kuitenkin tästä nelikosta osattiin jo debyyttikaudella arvioida oikein - yhteispelin merkitys menestykseen oli suurennuslasin alla ja juuri sieltä se menestys löytyikin! Sumbien pelityyliä voisi kuvailla esimerkiksi sanalla “kyttäävä”. Vastustajan keskittymisen herpaantumista odotetaan maltilla ja kun pienikin rakonen aukeaa on jo hyökkääjät pahojaan tekemässä. Darkpitt ansioitui myös Palkintogaalassa 1/17 napaten parhaan ylemmän puolustajan palkinnon eikä turhaan, harvoin ylempi puolustaja voittaa joukkueen sisäistä pistepörssiä ja vielä tekemällä valtavan läjän maaleja!

Pelaajasiirrot, lähteneet:
liivik - Paremmin nimellä michu tunnettu hyökkääjä toimitti Sumbissa lähinnä varapelaajan roolia. Siirtyi kauden päätteeksi luotsaamaan omaa joukkuettaan, Brazilia.

Pelaajasiirrot, saapuneet:
-

Joukkueen vahvuus
Yhteispeli. Edellisellä kaudella yhteispeli nostettiin tästä joukkueesta seurattavaksi piirteeksi. Nyt se on nostettu joukkueen selvästi suurimmaksi vahvuudeksi. Yksilöt joukkueessa ovat toki taitavia, mutta eivät kuitenkaan niin hirveästi massasta erotu. Yhteispeli onkin hiottu edellisen kauden mittaan suorastaan maagiselle tasolle ja tämä juna tuskin pysähtyy jatkossakaan.

Joukkueen heikkous
Kokemus. Yksi hyvä kausi alla, mutta mitään liigajyriä eivät HC SumBun pelaajat ole. Takaraivosta kumpuavaa liigarutiinia ei vielä varmasti ole, vaan epävarmuutta vielä esiintyy. Tämäkin tulee toki hälvenemään ajanmyötä, varsinkin jos sama nippu pysyy kasassa vielä tulevinakin kausina. Yhteenhitsautuminen on jo nyt hyvällä tasolla, mutta mitä kaikkea vielä voidaankaan saavuttaa?

Tärkein pelaaja
Darkpitt - Omaa selvästi parhaat yksilötaidot joukkueen nelikosta ja voi ratkaisuillaan kääntää ottelun suuntaan jos toiseen. Jättää vastustajan puolustajat ihmettelemään tarkoilla vedoillaan useammin kuin nämä kehtaavat edes tunnustaa.


2. Halberdiers

Viime kauden sijoitus: Runkosarja, A-lohko #2 - Pudotuspelit #2

Ennen kauden 1/17 alkua tehdyssä kausiennakossa Halberdiers oli arvioitu sijalle kuusi. Joukkue kuitenkin ylitti kaikki odotukset ja kauden päätyttyä Halberdiers piti hallussaan A-lohkon toista sijaa. Halberdiers kärsi runkosarjassa ainoastaan neljä tappiota ja joukkue pelasi loistavaa jääkiekkoa jokaisella osa-alueella. Kolmikko Pönse-Anakin-Hayley oli ehdottomasti Halberdiersin tukipilari ja jokainen kyseisistä pelaajista ylitti 40 tehopisteen rajapyykin. Alkukaudesta Halberdiersilla ei ollut oikeastaan ketään varsinaista ykköspelaajaa kuka olisi vastannut alemmanpuolustajan tehtävistä, mutta loppukaudesta joukkueeseen liittyi Mäki ja -E-, joista jälkimmäinen tunnetaan mm. Nimellä Tenga ja näin ollen joukkueella oli kova nelikko kasassa, jolla joukkue lähti tavoittelemaan kirkkainta mitalia. Halberdiers pelasikin aivan loistavan pudotuspelikauden ja joukkue siivitti tiensä Superliigan finaaliin kaudella 1/17. Finaalissa oli vastassa kivenkova Zips Don’t Lie, joka klaarasi pokaalin haltuunsa 3-0 otteluvoitoilla. Näin ollen Halberdiers sai tyytyä kauden päätteeksi hopeamitaleihin.

Pelaajasiirrot, lähteneet:
Viime kaudella Halberdiersin sisäisen pistepörssin voittanut Pönse lähti haistelemaan uusia tuulia jättäen vanhan joukkueen taaksensa. Myöskin yhden kauden verran joukkuetta edustanut Anakin päätti vaihtaa maisemaa. Sekä loppukaudesta joukkueeseen värvätty Mäki ei edusta enään joukkuetta tulevalla kaudella. Eikä myöskään loppukaudesta joukkueeseen liittynyt -E- jatka joukkueessa tulevalla kaudella.

Pelaajasiirrot, saapuneet:
c0la - Myöskin nimimerkiltä hype tuttu ylempi puolustaja on liittynyt Halberdiersin vahvuuteen. Hyvällä peliälyllä ja laadukkailla vedoilla varustettu pakki tulee olemaan tulevalla kaudella suuressa roolissa.
TakeDown - Varmasti monelle tuttu nimi lähtee hakemaan nostetta uralleen Halberdiersien riveistä. Perusvarma puolustaja, joka välttää suuria virheitä ja lukee vastustajan hyökkääjiä hyvin.

Joukkueen vahvuus
Kokemus ja peruspohja. Joukkueessa suurin osa pelaajista on edustanut joukkuetta tämän jokaisella liigakaudella ja pelaajat ovat entuudestaan toisillensa tuttuja. Joukkueesta löytyy myös runsaasti kokemusta ja pelaajia kokeneemmastakin kaartista. Offseasonilla tosin joukkueessa on liikkunut pelaajaa suuntaan jos toiseen ja on mielenkiintoista nähdä miten uudet pelaajat sopeutuvat joukkueen sisäiseen pelitapaan.

Joukkueen heikkous
Onko uusista pelaajista täyttämään pois lähteneiden saappaat? Joukkue menetti offseasonilla kaksi edelliskauden tärkeimpiin lukeutuvaa pelaajaa, kun Pönse ja Anakin jättivät laivan. Pönse oli ehdottomasti joukkueen hyökkäyksen kulmakivi ja Anakin hoiti ylemmän puolustajan tehtävät oppikirjamaisesti. Saa nähdä, onko uusista pelaajista täyttämään kyseisten herrojen saappaat ja miten kemiat kohtaavat.

Tärkein pelaaja
Hayley - Anakinin ja Pönsen lähdettyä joutuu Hayley ottamaan suurta roolia hyökkäyksessä. Hayley on tuttu kasvo Halberdiersin riveistä ja kyseinen herrasmies on ollut hyvin esillä tehojen merkeissä joukkueen riveissä. Viimekaudella Hayley oli Halberdiersin toiseksi tehokkain pistemies ja Pönsen lähdettyä Hayleyn merkitys joukkueessa vain suurenee.


3. Sotilaspoliisikilta

Edellinen liigakausi: Pro League 2/16, Runkosarja #1 - Pudotuspelit #4

Halberdiersin menettäessä avainpelaajansa Anakinin on Sotilaspoliisikillan paluu tosiasia. Parin välikauden jälkeen Spollet ovat onnistuneet kasaamaan suurimman osan vanhoista pelaajista kokoon. Edelliskauden he pelasivat Pro Leaguessa 2/16. Silloin voittivat runkosarjan mutta lopulta peli koki todellisen sulamisen välierissä kun kuluvan Superliigakauden hopeamitalisti Halberdiers nollasi killan porskuttaen jatkoon otteluvoitoin 0-3. Joukkueet pelaavat samassa lohkossa tulevalla kaudella. Lieneekö luvassa verinen revanssi, kun killalla on kana kynittävänä?

Kuten sanottu, pelaajisto ei ole kokenut suurempia muutoksia vaikka viime kaudesta on kohta jo vuosi aikaa. Uusista pelaajista kannattaa pistää merkille blov, jonka panokseen kuuluu maalintekovoima. Ensikauden ykköstykiksi ei voi häntä toistaiseksi leimata sillä mieltä kaivertaa kysymys siitä, miten hänen aktiivisempi tapansa hyökätä soveltuu Spollejen poikkeuksellisen fiksuun ja oletettavasti passiiviseen peliin? Oletettavasti try-outilla oleva DoctorJ eli TheDoctor olisi vastustajien kannalta äärimmäisen vaarallinen värväys killalle. Mahdollisuudet ovat rajattomat, jos kirurgi pääsisi kokeilemaan siipiään joukkueessa joka osaa hallita peliä hyökkäysalueella.

Muuhun pelaajistoon kuuluu mm. Halberdiersin riveissä läpimurtonsa tehnyt Anakin, NaSassa ihastuttanut ja vihastuttanut Arwen sekä myöskin Halbeista kiltaan siirtynyt Sam. Värikäs on poppoo. Kokoonpano koostuu pääasiassa alkuperäisistä killan jäsenistä joten heitä ei tule aliarvioida. Osa tuntee toistensa tyylit kuin omat taskunsa joten koordinaatiosta menestys ei tule riippumaan. Liioittelematta voi veikata Sotilaspoliisikillan pelaavan mitaleista tällä kaudella.

Joukkueen vahvuus
Kiekonhallinta hyökkäysalueella. Anakin ja Sam onnistuivat siirtämään kiekonhallintataitonsa Halberdiersistä kiltaan joten odotettavissa on jälleen siniviivan paremman puolen dominointia hämmästyttävällä kiekonhallinnalla. He hakevat tälläkin hetkellä uusia pelaajia. Tarina ei kerro, vaikuttavatko värvit negatiivisella vai positiivisella tavalla heidän uniikkiin peliinsä.

Joukkueen heikkous
Yksittäiset heikot lenkit. Sotilaspoliisikillasta löytyy paljon erilaisia ja eritasoisia pelaajia. Tämä asia tulee olemaan yksi menestyksen tien kääntökohdista tulevalla kaudella. Joidenkin pelaajien ollessa tähtiä osa ei välttämättä pysy vauhdissa. Jos he kuitenkin saavat yhteispelin rattaat rullaamaan niin tästä ei pitäisi olla huolta.

Tärkein pelaaja
Anakin - Jo edelliskaudella maasta taivaaseen ylistetty Anakin ei kaipaa esittelyjä. Ampumatta yhtään yli häntä voisi sanoa joukkueen parhaaksi pelaajaksi jo tässä vaiheessa. Häneltä nähdään jatkuvasti häkellyttäviä ratkaisuja, jotka vaikuttavat riskialttiilta mutta tuovatkin joukkueelle mutkan tai toisenkin kautta hienoja pelitilanteita. Yksi koko kiekon monipuolisimmista pelaajista, jonka kanssa on helppo pelata. Kiistattomasti tärkein pala Killan palapeliä ensi kaudella.


4. Kisastudio

Edellinen liigakausi: Eliittiliiga 1/16, Runkosarja #6-18

Eliittiliigassa jo vuonna 2014 mainetta niittänyt Kisastudio tekee ilahduttavaa paluuta takaisin liigakaukaloihin. Hieman yllätyksenä tämä paluu kuitenkin tuli, sillä suurta osaa joukkueen ydinmiehistöstä ei pitkiin aikoihin kiekossa voinut tavata. Kisastudio tunnetaan myös yhtenä kaikista aktiivisimmista 4vs4 harjoitusotteluiden pelaajista, upeaa nähdä kuinka juuri henkiin herännyt porukka on alkanut takomaan tulosta harjoitusotteluissa, lupaa hyvää tulevaa kautta ajatellen! Kisastudion suurimpia vahvuuksia ainakin entisaikaan oli saumaton yhteispeli, ovelat syötöt löytävät tiensä usein perille ja vastustaja löytää itsensä kebabkioskilta useammin kuin kehtaa tunnustaa.

Joukkue lähtee Superliigaan melko suurella kokoonpanolla, hyökkääjiä löytyy 6 ja puolustajiakin peräti 4. Päävastuuhenkilön viittaa harteillaan kantaa anton, joka tulee kantamaan suurta vastuuta myös kentällä, hyökkääjän tontilla. Hyökkääjistöstä löytyy myös FääF aka Äffä. Hän on yksi niistä Kisastudiolaisista, joka on pysynyt kiekossa aktiivisena myös joukkueen tauon aikana. Äffä tunnetaan tietenkin äärimmäisen tarkoista b-piste vedoistaan, loistava hyökkääjä silloin kun maltti säilyy eikä vain lauo kokoajan. Kolmas hyökkääjistöstä mainittava pelaaja on pökäle, joka vietti pari viimeisintä kautta HC RoikkuLämyn riveissä Kiekkoliigan puolella. Lähinnä varamiehistössä toki, mutta muutamia kertoja mies päästettiin irti. Pöksy on taitava all-around hyökkääjä ja tekee kentällä juuri sitä mitä kulloinkin tarvitaan.

Toinen Superliigaa varten muissa liigoissa lämmitellyt pelaaja löytyy puolustajistosta. Spears pelasi pari varsin mallikasta kautta Norfolk Admiralsin riveissä, kunnes löysi taas kodin Kisastudiosta. Erinomainen pelaaja, joka kykenee niin halutessaan pelaamaan pelipaikkaa kuin pelipaikkaa. Tulevalla kaudella olettaisin hänet kuitenkin nähtävän ylemmän puolustajan tontilla. Alempana puolustajana joukkuetta kasassa pitänee vanhaan malliin Eliittiliigan konkari - jarkko aka Muzzin. Tämä vuosien ajan Eliittiliigaa milloin missäkin joukkueessa vääntänyt pakki on varmakätinen ja näin täydentääkin hyvin Kisastudion tiivistä nelikkopeliä.

Joukkueen vahvuus
Joukkuepelaaminen. Kisastudio osaa pyörittää peliä tarkoin vetopassein ympäri kenttää pelaajalta toiselle. Uskon että joukkue myös tietää tämän, eikä pelkää käyttää sitä hyödykseen. Kisastudiota vastaan pelatessa erittäin tärkeäksi muodostuukin nimenomaan syöttölinjojen vartioiminen. Etenkin Spears on kunnostautunut näiden erinomaisten vetopassien saralla, eräänkin kerran saanut manata kun kaveri laittaa muka ei niin vaarallisesta tilanteesta kiekon maalinedustalla odottavalle kaverille.

Joukkueen heikkous
Pitääkö hermot? Tappioasemassa Kisastudion on havaittu hajoilevan joskus todella rankastikin, eikä heille aina ole helppoa keskittyä vain siihen omaan pelaamiseen. Jos ottelu alkaa hyvin, niin todennäköisesti sama meininki säilyy aina ottelun loppuun saakka, mutta jos alku ei luista niin hermot voivat olla tiukilla. GM anton piiskannee joukkuettaan tästä aiheesta, tai sitten voi olla että olen aivan väärässä ja nämä hajoiluajat ovat Kisastudiolla takanapäin!

Tärkein pelaaja
Spears - Ylempänä onkin tullut jo monta syytä siihen, miksi Spears on juuri niin tärkeä tälle joukkueelle. Tarkat vetopassit ja hyvät lämmittelyt Kiekkoliigassa antavat hyvän pohjan Kisastudion pelin tukemiseen. Ylemmän puolustajan paikalta voi tunnetusti vaikuttaa hyvin paljon tulokseen molemmissa päädyissä ja Spearsilla on kaikki eväät tehdä juuri se. Tarjoilee vetopaikat, samalla pysyen oman alemman puolustajan tukena ja turvana.


5. Impact

Viimekauden sijoitus: Runkosarja, B-lohko #4 - Pudotuspelit: Karsiutuminen neljännesvälierissä.

Runkosarjassa varsin mallikkaasti pelannut Impact löysi itsensä lopulta sijalta #4 ja otti näin tukevan asetelman pudotuspeleihin lähdettäessä. Pudotuspeleissä jotain kuitenkin meni pahasti mönkään, kun jo ensimmäisellä kierroksella vastaan asettunut Chicago tuli ja lanasi joukkueen alleen neljässä ottelussa. Impactia olisi arvioinut puolivälieriin menijäksi tuosta parista, jossa vastaan tullut HC SumB olisi sitten vienyt pidemmän korren.

Zaborsky-Emma johtoinen Impact on tullut kiekossa tutuksi kaikille tiukkaa sumppupuolustusta harjoittavana joukkueena, jonka GM Zaborsky sitten takoo maaleja viivasta lähtevin tarkoin vedoin. Tulevallakin kaudella joukkueen ydin pysyy täysin samana kuin tähänkin asti, mutta nyt on myös vaihtuvuutta havaittavissa. Alkukausi meneekin varmasti painiskellessa ja uusia miehiä sisäänajaessa. Perinteinen tiukan puolustuksen Impactkiekko voikin olla hieman vastatuulessa varsinkin alkukaudesta - joukkueen pelaaminen voi oikeastaan muuttua ihan mihin suuntaan tahansa. Kärkihyökkääjän paikkaa pelannee päävastuuhenkilöksi korotettu Emma ja vastaavasti puolustuspäädyssä jöötä pitää vanhaan malliin Zaborsky.

Pelaajasiirrot, lähteneet:
Kytöla - Joukkueen luottoratsu useiden kausien ajan, mutta nyt ei nimitetty kokoonpanoon.
g0le - Sama juttu kuin Kytölan tapauksessa, erikoista.

Pelaajasiirrot, saapuneet:
Sushinsky - Napapiirin Sankareista tuttu Sushinsky on kolmas joukkueen kokoonpanoon nimeämistä hyökkääjistä. Tulee ottamaan enemmän sitä alemman hyökkääjän roolia, eikä niinkään maalipyssyksi tätä kaveria pääse nimittämään.
erica - Rye nimellä paremmin tunnettu maalintekijä on liittynyt Impactin vahvuuteen, kenties Kytölaa korvaamaan? Odotukset eivät ole korkealla, mutta joukkueeseen hän kotiutunee hyvin.
-BrOkO- - Puolustuspään vahvistus vanhojen Impactilaisten rinnalle. Suurin kysymys tuleekin olemaan, että miten hän löytää paikkansa kokoonpanosta, kun muut puolustajat ovat Impactissa vuosia pelanneet Zaborsky ja wnp.

Joukkueen vahvuus
Tukeva pohja. Joukkue rakentuu tukevalle perustalle, vuosia yhdessä pelanneiden kaverusten varaan jotka tuntevat toisensa kuin omat taskunsa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Peliä varmasti täytyy etsiä uusien vahvistusten kanssa hieman uudelleen, mutta tämä pohja helpottaa tuota urakkaa aivan varmasti.

Joukkueen heikkous
Pelityylin muutos. Pelaajisto muuttuu, joten pelikirjakin muuttuu väkisin. Ehkei Impact enää tulevalla kaudella olekaan sellainen tiukan puolustuksen kautta peliään pelaava joukkue? Uudet pelaajat voivat pyöräyttää tätä suuntaan jos toiseen ja haaste onkin siinä, että miten joukkue osaa mukautua tässä tilanteessa.

Tärkein pelaaja
Zaborsky - Alapään lukko, joka kuitenkin tekee myös maaleja ahkeraan tahtiin. Impact henkilöityy tähän mieheen hyvin vahvasti eikä syyttä. Yli 8000 tehopistettä ja vuosien Impact kokemus puhuvat puolestaan.


6. IHT Guerrillas

Edellinen liigakausi: Divari 2/14, Runkosarja #14

IHT Guerrillas tuli tutuksi kiekkoilijoille vuosina 2012-2014 aktiivisesti Kiekkoliigan divareissa pelanneena joukkueena. Nyt Superliigassa nähtävä IHT Guerrillas on yhdistelmä vanhaa ja uutta. Vanhaa edustavat yli 100 peliä divaria tahkonneet immOt, Sorokin_ ja lähes yhtä isoihin ottelumääriin päässyt Kryyker. Myös kokoonpanosta löytyvä Peca on jo tuttu joukkueen divariajoilta. Uutta Guerrillasia taas edustavat paremmin nimellä Arwen tunnettu Ässä sekä puolustajan paikalta löydettävä jemi.

Tällä tiiviillä kuuden miehen kokoonpanolla IHT Guerrillas lähtee tulevaan kauteen. Sijoitusarvioista joukkue sai keskiarvoksi 5,7, mikä sijoittaa joukkueen A-lohkon sijalle 6. Näin jälkikäteen ajateltuna tuo arvio voi olla hyvinkin pessimistinen, sillä kokemusta tästä joukkueesta löytyy. Kokoonpanoon nimettyjen pelaajienkin ulkopuolelta joukkueesta löytyy mitä mielenkiintoisimpia pelaajia. Kaksi taitavaa hyökkääjää, Vesa sekä Korkea ja kiekon ruhtinas, ylivoimaisesti paras pelaaja, autoplayn valtias ja Eliittiliigan konkari Setänne, paremmin tunnettu nimellä Samila. Otetaanko näitä herroja liigakokoonpanoon joukkuetta vahvistamaan? Jäädään tilanentta mielenkiinnolla seuraamaan!

Joukkueen vahvuus
Kokemus. Liigailu ei ole uusinta uutta yhdellekään joukkueen pelaajista, vaan kaikki omaavat jo hyvän liigahistorian. On koettu niin ylä- kuin alamäkiä eikä enää pienestä hätkähdetä. 4vs4 pelimuodon salat löytyvät jo selkärangasta eikä harjoittelu enää ole muuta kuin yhteispelin hiomista.

Joukkueen heikkous
Voitonnälkä jo hiipunut? IHT Guerrillasin pelaajiston vankka kokemus ei tuo mukanaan pelkästään hyvää. Kun kaikki on koettu, voi joskus olla vaikeaa löytää motivaatiota juuri siihen satunnaiseen maanantai-illan runkosarjaotteluun tai harkkapeliin, eikä voittoa haeta niin täysillä kuin monet nuoremmat joukkueet tekevät. Tämä voikin tuoda vastustajalle juuri sen ratkaisevan edun, kun pisteistä kamppaillaan.

Tärkein pelaaja
Sorokin_ - Eliittiliigassa useaan otteeseen liigan parhaana alempana puolustajana palkittu Sorokin, ystävien kesken Hanu, kuuluu liigan puolustajien parhaimmistoon tulevallakin kaudella. Varmaotteinen puolustuspelaaminen yhdistettynä näyttäviin viivatykkeihin on takuuvarma resepti menestykseen. Hannu osaa pitää vastustajan hyökkääjät ahtaalla, eikä 1vs1 tilanteissa lipsumistakaan tapahdu.


7. Bellators

Edellinen liigakausi: Tulokas

Ensimmäistä kauttaan liigassa pelaavasta Bellatorsista löytyy mielenkiintoisia nimiä, kuten Pönse, joka on aiemmilla kausilla toiminut Halberdiersin pelillisenä johtajana. Joukkueesta löytyy myös suurimmaksi osaksi Napapiirin Sankareiden riveissä vaikuttanut viis, joka on todella taitava hyökkääjä ja kirjoittajan näkökulmasta kyseinen peluri voi hyvinkin nostattaa omaa tasoaan uudessa joukkueessaan. Harjoitusotteluiden perusteella joukkue ei ole löytänyt vielä sitä oikeaa säveltä, mutta eiköhän kauden startatessa aika näytä mihin joukkue kykenee. Joukkue tuskin tulee olemaan mukana kärkikahinoissa, mutta pystyy Bellators kuitenkin pistämään varmasti hanttiin jokaista joukkuetta vastaan. Joukkueen pelaajamateriaali ei ole hirveän suuri ja joukkueesta ei hirveän laajalti hirveän nimekkäitä pelaajia löydy ja joukkueen menestys tuleekin aika pitkälti olemaan Pönsen harteilla.

Joukkueen vahvuus
Joukkueen suurimmaksi vahvuudeksi voisi nostaa pelaajamateriaalin- ja joukkueen tasaisuuden. Joukkue tuskin tulee taistelemaan mestaruudesta kauden päätteeksi, mutta Bellators tulee varmasti pelaamaan tasaisen kauden ja pyrkii härnäämään kärkipään joukkueita parhaansa mukaan. Joukkueen pelaajamateriaali on todella tasainen ja tästä johtuen yksilöt tuskin nousevat suuresti esille, pönseä lukuunottamatta. Joukkue ja sen pelaajisto ei ole hirveän nimekäs, joka voi johtaa siihen, että jokunen joukkue saattaa lähteä pelaamaan Bellatorsia vastaan vähän väärillä ennakkoluuloilla, jolloin joukkue voi hyvinkin rankaista vastustajaansa, sillä ainakaan kirjoittajan näkökulmasta joukkue ei kuitenkaan aivan häntäpään tasoa ole.

Joukkueen heikkous
Joukkueen vahvuutena pidetään pelaajamateriaalin tasaisuutta, mutta se saattaa olla myös huono asia. Hyökkäyspäässä operoiva Pönse tulee epäilemättä olemaan joukkueen tukipilari läpi kauden ja miten käy joukkueen, jos tämä kärkiyksilö ei saa peliään rullaamaan. Onko joukkueen muista pelaajista ratkaisijoiksi silloin?

Tärkein pelaaja
Pönse - Ehdottomasti joukkueensa tärkein pelaaja. Runkosarjassa kymmeneksi ja pudotuspeleissä toiseksi pistepörssissä sijoittuneen Pönsen taakka tulee olemaan todella suuri Bellatorssien riveissä. Joukkueen hyökkäyspeli lepää pitkälti sen varassa miten Pönse onnistuu omilla suorituksillaan kaukalossa loistamaan.


8. Chicago

Edellinen liigakausi: B-lohkon runkosarja #5 - Pudotuspelit #9-16

Kausi 1/17 meni Chicagolta ehkä hieman odotettua paremmin. Runkosarjassa päädyttiin sijalle viisi, kun ennakossa joukkue ennakoitiin kahdeksanneksi. Verkot heiluivat kohtuullisen tasaiseen vauhtiin molemmissa päissä; maaliero nimittäin oli 77-65. Maalinsa Chicago tosin teki enimmäkseen parin Strip-Vallu ollessa kentällä. Tämä parivaljakko teki kahdestaan lähes 70% joukkueensa maaleista runkosarjassa. Tähän on saatava muutos, sillä molemmat pelaajat ovat jättäneet laivan.

Pudotuspeleihin päästiin silti, ja neljännesvälierät menivät melko kivuttomasti kun alta raivattiin Impact. Puolivälierissä vastaan asettui HC SumB joka voitti ottelusarjan puhtaasti 3-0, vaikkakin tiukkojen pelien jälkeen (kaksi kolmesta päättyi 6-5, maalin voitolla).

Pelaajasiirrot, lähteneet:
Chicago siivosi tulevaa kautta varten kokoonpanoaan isostikin. Kuten yllä lukeekin, on joukkueen sisäisen maalipörssin ylivoimaisesti voittanut parivaljakko Strip ja Vallu jättäneet joukkueen taakseen. Heidän lisäkseen joukkueesta on lähtenyt S.Weber sekä Loivakyy3.

Pelaajasiirrot, saapuneet:
Makse sekä oje (kohlrabi) ovat saapuneet vahvistamaan Chicagon alapäätä.

Joukkueen vahvuus
Paineensietokyky: Chicago on joukkue jolla kokeneita pelaajia on monta. Tämän kautta pärjätään peleissä, joissa pitää pärjätä. Altavastaajana tultiin viime kaudelle playoffeihin, ja selvitettiin tie aina puolivälieriin saakka, jossa tuleva hopeamitalisti HC SumB oli sitten liikaa. Ehkä Chicagot onnistuvat rakentamaan kokemuksen ympärille myös toimivan pelityylin?

Joukkueen heikkous
Chicago lähtee ainakin kauden alkuun ainoastaan yhden hyökkääjän voimin. Onkohan tässä tarpeeksi tavaraa tehdäkseen tarvittavat maalit? Riittääkö jck kaatamaan vastustajan kuin vastustajan, vai saadaanko nähdä puolustuksesta nousevia tähtihyökkääjiä?

Tärkein pelaaja
Tulevalla kaudella Chicagon ehdottomasti tärkein pelaaja on jck, ellei jotain dramaattisia pelaajahankintoja tehdä. Maaleja on Chicagon pakko saada tehtyä vastustajan päätyyn, sillä puolustamalla ei joukkue tule kautta voittamaan.


9. Thrashers

Viimekauden sijoitus: Runkosarja, B-lohko #10

Thrashers lähti edelliseen liigakauteen kovat odotukset niskoillaan. Ennakossa rankattiin yhdeksänneksi ja päätyi kauden jälkeen kymmenenneksi. Kokoonpano vaihtui useasti, kun joukkueesta vaihdettiin pois esimerkiksi isoisä, kun samalla sisään otettiin muutama vanha Löylynheittäjä. Voittoja saatiin siitä huolimatta kerättyä kasaan ainoastaan neljä ja pudotuspelipaikasta jäätiin yli kymmenen pistettä. Maaliero joukkueella näytti pahasti punaista; -55. Thrashersin omaan päätyyn jyrisi kiekkoja ylivoimaisesti eniten; jopa 120 kappaletta. Jos meinaa tulevalla kaudella pärjätä, on alustavasti tähän saatava iso muutos.

Pelaajasiirrot, lähteneet:
-

Pelaajasiirrot, saapuneet:
huume420 (maradona), Breivik (RikuHahl), sekä .Jus. (jehu). Nämä vahvistukset tuovat mitä luultavammin väriä Thrashersin joukkueeseen joka, kuten yllä mainittiin, floppasi viime kauden täysin. Lähes koko Löylynheittäjien vanha kokoonpano on nyt kasassa. Saammeko nähdä yhtä hyviä tuloksia, kun remmissä on muutama ulkomaan vahvistus?

Joukkueen vahvuus
Thrashersien vahvuudeksi voidaan tällä hetkellä lukea ennalta-arvaamattomuus, joukkue nimittäin tekee useasti erittäin yllättäviä ratkaisuja. Tämän avulla on voitettu pelejä joihin luetaan myöskin lukuisat voitot aivan hopeamitaliin asti Proliigasta. Jollain tapaa pelaajat löytävät tiensä maalille ja tämä viidakkokiekko on joskus ratkaisu voittoon.

Joukkueen heikkous
Huolimaton peli. Thrashersit pelaavat useasti erittäin huolimattomasti. Hyökkääminen on monesti pelkästään puskemista, josta seuraa väistämätön kiekonmenetys. Majoriteetti joukkueesta on tuntenut toisensa jo monen kauden ajan. Tämän avulla pitäisi pelin olla paljonkin paremman näköistä, kuin se monesti Thrashersilla on. Rahkeet siihen on varmasti, miksei sitä käytetä hyväksi?

Tärkein pelaaja
Poolparty oli tärkeä joukkueelleen jo Pro Leaguen aikana. Tämä kaveri onnistuu saamaan kiekon maalille melkein mistä vain ja on tärkeä joukkueelleen pisteitä ajatellen. Poolpartyn onnistumiset voidaan isosti liittää myöskin Thrashersin onnistumisiin.


10. Apinalauma

Edellinen liigakausi: Tulokas

Erittäin tuore joukkue liigakentillä tekee debyyttinsä Superliigan kaudella 2/17. Enimmäkseen 3v3 -peliformaatilla harjoittelumatseja pelannut Apinalauma ei ainakaan toistaiseksi ole ainakaan toistaiseksi onnistunut vakuuttamaan kirjoittajaa, että runkosarjasta tulisi jo tällä kaudella läpimurto heidän osaltaan. Melko tuoreella ja kokemattomalla joukkueella luultavasti löytyy kuitenkin intoa liigaotteluihin. Tämä kausi on erinomainen käyttää oman joukkuepelin kehittämiseen ja karttaa joukkueen pelikokemusta. Joukkueen vakiokalustona nähdään luultavasti ketju BIGONE-Cruel-Edit-Stana. Hienosti yhteen pelaava ketju, joka saa mainioita oivalluksia vastustajan höynäyttämiseen. Internazionalen latvialaistaustainen hyökkääjä Spanky ja Kiekkoliigassakin vilahtanut nyko ovat myös varmoja valintoja pelaavaan ketjuun.

Nähtäväksi jää, kuinka Apinalauman peli tulee kehittymään kauden mittaan. Etuna heillä on suhteellisen tiiviillä kokoonpanolla pelaaminen, jolloin yhteisen sävelen löytäminen on huomattavasti helpompaa. Joukkueella eikä sen yksittäisillä pelaajilla ole mainittavan paljoa liigakokemusta aiemmista kausista. Editillä tosin on parin vuoden takaa tilillään divarissa mukavat 101 tehopistettä, joten katseet suuntautuvat pitkälti häneen, kun etsitään joukkueen malliesimerkki pelaajaa. Tämä kausi tulee olemaan Apinalaumalle hyvin suuntaa antava, millaiset kunkin pelaajan omat henkilökohtaiset ja koko joukkueen potentiaali tulee olemaan pitkässä juoksussa. Ulkoisesti Apinalauman asennoituminen vaikuttaa hyvältä ja voitonnälän siivittämänä uskoisin heidän pärjäävän A-lohkossa kohtalaisesti.

Joukkueen vahvuus
Voi haastaa joukkueen kuin joukkueen. Vaikka Apinalauma lähteekin haastajan roolissa aika moneen runkosarjaotteluun, ei se tarkoita, että he olisivat koko ottelun hirveässä mankelissa. Apinalauman virkeä pelityyli ja tiivis kokoonpano voi kantaa heidät aina jopa pudotuspelipaikoille asti. Liigakokemuksen puutteesta huolimatta pelaajat ovat kokeneita kiekon pelaajia ja heidän temppuihinsa pitää suhtautua samalla vakavuudella kuin minkä muunkin tahansa jengin. Haastajan rooli tulee sopimaan Apinalaumalle hyvin, koska heillä on tämän kauden aikana vain voitettavaa.

Joukkueen heikkous
Epätasaisuus: harjoitusotteluita katsoessa silmään pistää heti tulosten epätasaisuus, mikä on melko yleinen vitsaus uudehkoilla joukkueilla. Yleinen kokemus on kuitenkin kirjoittajan mielestä osoittanut sen, että juuri epätasaisuus pilaa joukkueen runkosarjan. Jos huono vire sattuu osumaan juuri tärkeisiin peleihin sijoituksen kannalta, pelejä ei voi enää uusia hyvän vireen aikana.

Tärkein pelaaja
Edit - Joukkueen ehdottomasti kokenein ja tärkein nyrkki, jonka onnistumiset ja epäonnistumiset tulevat sanelemaan usean ottelun lopputuloksen.


11. Aces (Grizzlies)

Viimekauden sijoitus: Runkosarja, B-lohko #11

Grizzliesistä Acesiksi nimensä vaihtanut poppoo alkaa olemaan jo tuttu näky Superliigassa. Viime kaudesta ei povattu Acesille läpimurtokautta eikä niin käynytkään. Runkosarjan kahdestakymmenestä ottelusta käteen jäi vaivaiset kymmenen pistettä pudotuspelien jäädessä kaukaiseksi haaveeksi. Kauden merkittävämmäksi saavutukseksi taisi jäädä maukas voitto Vegas Golden Knighteista. Aces pelasi viime kautensa melko laajalla miehityksellä, ehkä jopa liian monelle jaettiin peliminuutteja varsinaisen oman pelikirjan ja joukkuepelin ollessa kokeneimmallakin miehityksillä varsin puutteellista? Summa summarum kuitenkin: kahdestakymmenestä runkosarja ottelusta suoria voittoja Aces nappasi kaksi varsinaisella peliajalla, 15 tappiota, yksi jatkoaikavoitto ja kaksi jatkoaikatappiota. Joka pelissä Acesin verkko heilui keskimäärin 5 ja rapiat vastaavasti heidän tehdessä keskimäärin 2,6 maalia ottelua kohden. Positiivista Acesin viime kaudessa oli kuitenkin heidän periksiantamattomuutensa. Pelit pelattiin kunnialla loppuun ja joukkueen kokemus on kasvanut uuteen kauteen nähden korkoa. Aces jatkaa melko tutulla kuviolla tälläkin kaudella:

Pelaajasiirrot, lähteneet:
Wiki, Nya (Jezik) Aurinkolauluun ja Ellinoora.

Pelaajasiirrot, saapuneet:
Sitruuna - Nimimerkkien perusteella vanhahko konkari. Nimimerkin perusteella sitten taas sen verran hapan, että mahtaako tehdä hyvää Acesin pelille? Näitä tuntemattoja veteraaneja putkahtelee kyllä jokapaikasta.
Hot - Suustaan paha ja kentälläkin melkoinen pirulainen. Hallitsee maltilla kiekkoa, mikä tulee olemaan Acesille suuri vahvuus.

Joukkueen vahvuus
Sinnikkyys ja yllätysmomentum: kuvio on jo tullut tutuksi: Acesia vastaan pelaamaan lähdetään yleensä hieman takki auki tehopisteet silmissä kiiluen. Aces saattaa kuitenkin pystyä ottamaan yllätysvoiton lähes joukkueesta kuin joukkueesta. Hieman harjoittelua tutulla kokoonpanolla ja tarkkuutta peliin, niin Aces voi venyttää useammankin pelin jatkoajalle asti.

Joukkueen heikkous
Puolustuspeli: Keskimäärin ottelua kohden oma verkko heiluu yli viisi kertaa. Tämä kulminoituu mielestäni kurittomaan puolustukseen. Pienillä parannuksilla pelissään Aces voisi pelata viime kauteen nähden paljon tasaisemman runkosarjan. Koko joukkueen kattava tehokas sumputtaminen ja vastustajan ylivoimahyökkäysten nollaaminen joka peliin olisi mainio alku. Tähän mennessä Acesin alueelle pääsemiseen ei vaadita paljoakaan ja kiekkoa voi veivata kuinka tykkää. Aces antaa vastustajalle todella paljon ylivoimahyökkäyksiä puoli-ilmaiseksi. Superliigassa on paljon mainioita maalintekijöitä eikä näihin ylivoimahyökkäyksiin ole joukkueella varaa.

Tärkein pelaaja
Urgik - ehdottomasti joukkueen kärkikastia viimeistelyn osalta. Viime kaudella teki yksinään lähes puolet joukkueen kaikista tehdyistä maaleista saavuttaen lähes 3 p/o tahdin runkosarjan aikana. Tämä slovakialais syntyinen kaveri voisi antaa itsestään vielä paljon enemmän pienillä parannuksilla koko joukkueen pelaamisessa.Kirjoittanut:
Fettis 26%, Bein 22%, Falco 17%, Instagram 13%, Jezik 9%, TarG 9%, Arwen 4%


Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu 14.03.2017 21:11
Luettu: 1281 kertaa

Kommentit
Lundi 14.03.2017 21:34
Hyvä ennakko hyvää duunia vaikka tulikin vähän myöhässä :)!
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020