Kirjoitus

Neljännesvälieräennakko IHT Guerrillas - Confusion

IHT Guerrillas - Confusion

Ennen kauden alkua kirjoittajien ryhmä laittoi joukkueita järjestykseen Sijoitusarviot 2/2017 artikkelin merkeissä. IHT Guerrillasin sijoitus tuossa artikkelissa oli 6. Vain yksi arvioija, TarG osui lähellekään, sijoittaen joukkueen peräti toiseksi. Kausi käynnistyi ja joukkue napsi voittoa voiton perään, kuka olisi arvannut! Samaan aikaan B-lohkossa Lehterän johdolla liigaa pelannut Confusion mateli pohjamudissa edelliskauden tapaan. Viimeeksi sijoitus oli lohkon viimeinen, nyt noustiin yksi sija ja jätettiin Exodus taakse nuolemaan näppejään. Huonomminkin olisi siis voinut mennä! Kauden ainoat voitot pelattiinkin tätä kyseenomaista Exodusta vastan kahdesti, sekä kerran yhtä pykälää ylempänä sarjataulukossa olevaa Outer Continentia vastaan.

Yllätys yllätys, IHT Guerrillas lähtee tähän ottelusarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Kaikki ottelut tällä kaudella pelannut Korkea siirtyi Seattle Thunderbirdsien lopetettua remmiin ja jälki on ollut vakuuttavaa, mies on päässyt esittelemään maalintekotaitojaan runsaasti. Pudotuspelikokoonpanon arvailu on vaikeaa, mutta edellämainitun Korkean lisäksi kentällä nähtänee myös jemi alemman puolustajan tontilla. Guerrillojen puolustus onkin ollut runkosarjassa täyttä rautaa ja saman uskotaan jatkuvan pudotuspeleissäkin.

Confusionilla on valtavan kokoinen työmaa nimeltä neljännesvälierät edessään. Lehterä-Touni-kona26 -kolmikon ympärillä tämän kauden ajan pyörinyt joukkue on todellisen koitoksen edessä. Tilastoja voi katsastella oikeastaan miltä kantilta tahansa, mutta osa-aluetta jossa Confusion pistäisi vastaustajaansa paremmaksi ei vain löydy. Päästettyjä maaleja lähes nelinkertaisesti enemmän, +/- tilastossa reilut 60 pojoa jäljessä ja niin edelleen ja edelleen. Confusionin mahdollisuudet pärjätä piilevät tiukan yksinkertaisessa joukkuepelaamisessa, jossa maalipaikat haetaan nopeiden vastahyökkäyksien kautta. IHT Guerrillas ei ole helposti yllätettävä joukkue, mutta hirveän monia muitakaan keinoja ei ole nyt tarjolla.

Ottelun ratkaisunpaikka

Confusionin puolustus. Kona26:n saadessa piiskattua joukkueensa maltilliseen puolustuspelaamiseen, voidaan kannatella otteluita yllättävänkin tasaisissa lukemissa, mutta jos oman pään lipsahduksia tulee niin IHT Guerrillas takoo kyllä maalia toisen perään tappavan tarkasti.

Arviot lopputuloksesta

<Fettis> Confusion saattaa hetken kestää, mutta jo ensimmäisen ottelun aikana alkaa pakka repeilemään eikä IHT Guerrillas sitä pitkään katsele vaan heittää verkon perukoille kiekon kerran jos toisenkin. Lohkoykkönen vastaan lohkokasi ottelusarjan luonteenomaisesti IHT Guerrillas klaaraa tästä sarjasta helpon voiton otteluin 3-0.

<Instagram> Confusion puski takavasemmalta yllätyselementillä pudotuspeleihin asti ensimmäistä kertaa historiassaan. Kuitenkin onnistuen koko kauden aikana voittamaan kolme runkosarjaottelua ja nyt pitäisi vieraan lohkon paras voittaa peräti kolme kertaa - en usko, että tulee tapahtumaan. Guerrillas pelasi odotusarviot ylittävän kauden ja heidän pudotuspelitalkoonsa tulee jatkumaan Confusionista 3-0 otteluvoitoin seuraavaankin kierrokseen.

<anton> Vakuuttavan runkosarjan pelannut IHT Guerrillas lähtee suurtakin suurempana ennakkosuosikkina sarjaan ja uskon sen hoitavan kotiedun ja rutiinin turvin Confusionin melko vaivatta. Confusion kuitenkin omaa Lehterän johdolla aseet tehdä maaleja, joten täyttä ylijuoksua tästä parista kuitenkaan tuskin on tulossa. Uskon kuitenkin vakaasti että IHT Guerrillas jatkaa kevättään voitoin 3-0.

Kirjoittanut: Fettis
Julkaistu 11.05.2017 17:45
Luettu: 720 kertaa

Kommentit
Korkeaa 14.05.2017 11:57
Tänään alotellaan talkoot klo 14 reikäleipä?
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020