Kirjoitus

Finaaliennakko HC TeamJoukkue - SotilaspoliisikiltaLuonto kukkii ja on kaunis ilma. Osa pelaa silti kiekkoa, sillä luvassa on kausittainen tapahtuma jonka takia kannattaa lukittautua sisälle ja syrjäytyä hetkeksi. Superliigan finaalissa kohtaavat vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla koko kaudessa hävinnyt
HC TeamJoukkue sekä runkosarjan neljänneltä sijalta kärkeen kavunnut Sotilaspoliisikilta. Pian saamme lähes puoleksi vuodeksi uuden mestarin.

Tilastoja

HC TeamJoukkue

Pelatut ottelut: 11
Voitot - tappiot - jatkoaikavoitot - jatkoaikatappiot: 7 - 0 - 2 - 2
Tehdyt maalit: 64
Päästetyt maalit: 39
Maaliero: +25
Paras pistemies: Moses 32 + 15 = 45, 4.27 p/o
Eniten syöttöjä: teippi 31
Eniten maaleja: Moses 32

Sotilaspoliisikilta

Pelatut ottelut: 10
Voitot - tappiot - jatkoaikavoitot - jatkoaikatappiot: 9 - 1 - 0 - 0
Tehdyt maalit: 38
Päästetyt maalit: 21
Maaliero: +17
Paras pistemies: retku 20 + 12 = 32, 3.56 p/o
Eniten syöttöjä: Anakin 15
Eniten maaleja: retku 20

HCTJ teki selvää kaikista vihollisistaan

Runkosarja päättyi voittoon jossa oli vähän suurempi kuin pieni hajurako B-lohkon toiseksi sijoittuneeseen Tahdonvoimaan. Pudotuspeleihin uumoiltiin samaa kaavaa, mutta heidän heikkoudekseen paljastui heidän oma vahvuutensa - ylivoimaisuus. Muutama helppo maali eteen niin vastustaja saattaa saada yhden jos toisenkin vapaataipaleen ja ilmaisen maalin. TeamJoukkueen täytyy ehdottomasti ryhdistäytyä finaaleja varten.

Impact osoittautui vaikeahkoksi joukkueeksi. Kahdesti jouduttiin taipumaan heille ennen kuin päästiin takaisin omalle tasolle. Kolme peräkkäistä voittoa selkä seinää vasten -tilanteessa toivat jatkopaikan. Kisastudion sarja oli toinen tarina. Kevyt 3-0 yliajo ja finaalipaikka. Yllättävää on se, kuinka helposti Kisastudio pääsi alueelle vapaasti pyörittelemään. Hyvin he pistivät kampoihin mutta virtaviivainen peruspeli ei purrut vastustajaan.


Impact oli hankala vastus HC TeamJoukkueelle.

Killan parannus tuli oikeaan aikaan

Sotilaspoliisikilta päätyi A-lohkon runkosarjassa sijalle kolme. Se on kelvollinen suoritus, mutta jokainen jäsen tiesi, että he pystyvät parempaan. Pudotuspeleissä alkoikin uskomaton nousu kohti mitalia. Ensin kaatui Unit vaivattomasti 3-1 jonka jälkeen meno on ollut kaikkea muuta kuin vuoristorataa. Mitä tapahtui runkosarjan ja pudotuspelien lyhyellä välillä?

Puolivälierät 3-0. Välierät 3-0. Finaalit 3-0? Tuskin. Olli Jokinen oli vähän kuin HC TeamJoukkueen astetta kehnompi versio, mutta siitä ei voi päätellä seuraavan sarjan kulkua. Guerrillas oli siitä sopiva vastustaja heille, että Kilta jaksoi puurtaa molemmissa päädyissä sen verran että paikkoja avautui. IHT:n tiivis nelikko ei yksinkertaisesti lopulta kestänyt ja vihdoin se passiivisen pelin kirous rikottiin.


Sotilaspoliisikilta on nähnyt pääasiassa vihreää valoa pudotuspeleissä.

3 faktaa HC TeamJoukkueesta

  • Moses on yksi kiekon parhaista maalintekijöistä tällä hetkellä, ellei liioittelematta paras.
  • Joukkue pärjäisi myös Kiekkoliigassa ja taistelisi mitaleista.
  • Pelaajat ovat kunnianhimoisia ja itsevarmoja, joten joukkueen ote saattaa lipsua ollessaan suuressa johdossa.

3 faktaa Sotilaspoliisikillasta

  • Sotilaspoliisikillan siniviivan prässi on koitunut kohtaloksi useille passiivisille joukkueille.
  • Anakin on toista kertaa peräkkäin Superliigan finaalissa. Irtoaako tällä kertaa se kirkkain mitali?
  • Vastaiskuja kannattaa seurata, sillä he huomaavat jos vastustaja haparoi ja tuikkaavat välittömästi maalin heidän virheestään.

Hyökkäys vs. Hyökkäys

HC TeamJoukkueen hyökkäyspeli on liian hyvää ollakseen totta. He ovat jollain ihmeen ilveellä onnistuneet valjastamaan yksilötaidon toimivaksi joukkuepelin elementiksi. HCTJ:n pelityyliä ei voi verrata keneenkään muuhun Superliigajoukkueeseen. Heillä on yksinkertaisesti niin paljon taitoa, että he voisivat voittaa Kiekkoliigankin. Hyökkääjiksi ei voisi valita mitään muuta aisaparia kuin teippi-Moses. teipin kiekonhallintataitojen ansiosta hän voi pitää kiekkoa ahtaassakin tilassa ja hallita peliä jopa yksin. Moseksella on sen sijaan haukan näkö, sillä hän näkee pienenkin haavoittuvuuden ja saattaa heittää Tenkrat-tyylisesti maalin ihan tuosta vain. Too good to be true? Ei ehkä Kiltaa vastaan jonka peli on kokenut muutoksen keskinkertaisesta luodinkestävään.

Jos etsitään verrattavaa vaihtoehtoa Sotilaspoliisikillan hyökkäykselle, se on liigastamme luultavasti Kisastudio. Molempien hyökätessä nähdään älyllisiä ratkaisuja puskemisen sijaan jota HC TeamJoukkue harjoittaa. Kisastudio ei saanut virtaviivaista peliään toimimaan tarpeeksi hyvin, mutta Kilta saattaa onnistua. Killan hyökkäystä johtaa nimittäin Anakin ja komboa täydentää retku aka perälä. Lyhyessä ajassa ovat saaneet akselin rattaat rullaamaan hienosti. Anakin on enemmän pelinrakentajan tyylinen kaveri kun taas retku ujuttautuu paikoille joista yleensä tekeekin. Heidän pelityylinsä suorastaan täydentävät toisiaan. Onko luvassa herkullisia tarjoiluja Anakinilta retkulle joka tekee Killan unelmista totta?

Puolustus vs. Puolustus

Vanha kunnon Kliigajyrä Darppiz on tunkeutunut Superliigan reviirille tekemään tuhojaan.. Hän osallistuu hyökkäykseen melkein saman verran kuin Moses ja teippi ja on pelisilmältään kiekon parhaimmistoa. Alempana puolustajana häärivää Jenbbiä voisi melkein kutsua ylemmäksi puolustajaksi hyökkäystä tukevan tyylinsä vuoksi. HC TeamJoukkue tuntuu asettavan kaikki paukkunsa hyökkäykseen mistä syystä vastustajalle avautuukin maalintekopaikkoja tai jopa läpiajoja. Sotilaspoliisikilta saa aikaan nopeita vastahyökkäyksiä joten sekä Jenbbin että Darpin täytyy pelata rauhallisemmin pitääkseen puolustuksen kasassa.

Sotilaspoliisikillan puolustus tulee olemaan avainasemassa TeamJoukkuetta vastaan. Puolustuksella tarkoitetaan koko joukkueen ryhmittäytymistä puolustusalueella, ei ainoastaan ylempää- ja alempaa puolustajaa. Alempi puolustaja on hieman tuntemattomampi Kauko, joka on suorituksillaan tulossa enemmän ja enemmän kansan tietoisuuteen. Vastustajan mahdollisten yllättävien ratkaisujen vuoksi hänen täytyy pysyä tarkkana kuin porkkana. HC TeamJoukkue päästi Kisastudion melko helposti pyörittelemään alueelleen mutta tuskin tekee tällä kertaa samaa virhettä. Arwen on omaksunut hienosti tonttinsa ylempänä pakkina. Hän ei pääse kuitenkaan elementtiinsä samalla tavalla hyökkäystä tukevana kulmakivenä Moseksen ketaleen herkän kärkkymisen takia.


Haastattelut

Haastattelussa HC TeamJoukkueen Darppiz

Falco: Pelaatte usein niin, että olet lähestulkoon kolmas hyökkääjä. Panostatte selvästi hyökkäyspään peliin. Kuinka saatte tasapainotettua pelin niin, ettei vastustajalle tule ylivoimahyökkäyksiä?
Darppiz: Jos ottelu näyttää olevan tiukka, niin mitään ongelmaa pelata vähän tarkempaa peliä ei ole. Jokainen meistä kolmesta hyökkääjästä osaa lukea peliä sen verran, että jos tilanne sitä vaatii niin ei lähdetä ylipelaamaan itseämme tilanteista ulos.

Falco: Kuinka päihitätte Sotilaspoliisikillan tiukan siniviivaprässin?
Darppiz: Eikait siihen mitään erikoisia taikatemppuja ole, omaa peliä vaan ja teippi kikkailee kaikki ja syöttää MOSselle.

Falco: Mihin sarja tulee lopulta kiteytymään ja kumpaan suuntaan kultamitalit heitetään?
Darppiz: Jaa a, kiteytyy varmaan Jenbin päivän kuntoon. Jos siellä on taas ryypätty ja polteltu aamusta asti, niin muutamat kapulat nähdään taas (tune: impact). Veikkaan kuitenkin, että Jenbi on iskussa ja iskee mestaruuden ratkaisevan maalin vihollisen verkkoon ja kirkkaimmat mitalit ripustetaan meidän kaulaan.

Haastattelussa Sotilaspoliisikillan Arwen

Falco: Olette kohdanneet kaikenlaisia vastustajia aina passiivisesta IHT Guerrillasista omaperäiseen The Unitiin asti. Onko hankalaa mukautua jokaisessa sarjassa täysin erilaiseen pelityyliin?
Arwen: Ei muutettu pelityyliämme ollenkaan vastustajan mukaan. Unittia vastaan tuli hieman yllättäen eniten ongelmia. Siinä sarjassa tosin oli myös teknisiä ongelmia. Muita jengejä vastaan pelimme puri tosi hyvin. Ei olla tarkemmin katsottu finaalivastustajaamme.

Falco: Vilauttaisitko pelikirjaanne meille sen verran, että saamme tietää, mikä on kantanut joukkonne tasapaksusta runkosarjasta huolimatta aina finaaliin asti?
Arwen: Monet asiat: Anan sisko, Kaukon muumitikkarit, luotto omaan peliin... Pelimme on kehittynyt kauden kuluessa, ja pudotuspeleissä on tullut myös roimasti lisää yritystä peleihin - runkosarjan aikana oli havaittavissa jopa hiukkasen löysää makaronia selkärangan sijalla.

Falco: Arvioi finaalien kulkua realistisesti omasta näkökannastasi. Voitatteko vai häviättekö ja missä on ratkaisun paikka?
Arwen: Hävitään varmasti. HCTJ:lla on aivan liian kova porukka meille. Juhlitaan kyllä hopeamitskua armolla! Jotta minimoidaan mintut ja häpeä niin pitää Kaukon ja minun onnistua hyvin pakissa. Puolustus kyllä ollut hyvää hiljattain niin varmaan pysyykin sellaisena. Hyökkäysessä mikäli retku osuu niin meillä on asiat hyvin. Anakin on aika varma pelistä toiseen joten uskoisin ettei pahasti hävitä.

Tähditysvertailu

HCTJ

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Joukkuepeli

SPOL

Hyökkäys
Puolustus
Kokemus
Joukkuepeli

Mitä seurata - Killan prässin kestävyys

Koko Sotilaspoliisikilta osaa sijoittua puolustukseensa järkevästi. Kuvio tuntuu olevan kuin ammattilaisen pelikirjasta. Se on parantunut peli peliltä ja nyt ollaan ultimaattisen koitoksen edessä. Kestääkö heidän siniviivaprässinsä ja puolustuksensa vastustajan aktiivisesti hyökkäävän nelikon paineistuksen vai hajoaako kuvio kesken leikin?

Ennen kautta ja kauden jälkeen

Johtokunnan kirjoitustiimi teki kauden alussa sijoitusveikkauksia runkosarjasta. Ohessa pieni taulukko siitä, kuinka kaukana heidän sijoitusveikkauksensa olivat kun nämä kaksi joukkuetta päätyivät finaaliin. Plussat edustavat eroa ykkössijaan, joten +0 tarkoittaa oikeaa veikkausta.

HC TeamJoukkue

Fettis +0
Bein +0
Instagram +0
Arwen +0
Rekku +0
Falco +0
TarG +0

Kirjoitustiimi oli täysin yksimielisesti HC TeamJoukkueen runkosarjavoiton kannalla. Ei tullut yllätyksenä sekään, että kyseinen joukkue finaaliin asti porskutti.

Sotilaspoliisikilta

Fettis +2
Bein +5
Instagram +0
Arwen +1
Rekku +5
Falco +0
TarG +7

Instagram ja Falco eivät saaneet Sotilaspoliisikillan runkosarjasijoitusta oikein, mutta jos he olisivat veikanneet finalisteja, veikkaus menisi täysin oikein.

Loppuarviot

Falco

Niin vain haistoin jo ennen runkosarjaa Sotilaspoliisikillan menestyksen. Tässä kohtaa jokaisen täytyy miettiä tasoeroa näiden joukkueiden välillä. HCTJ on uskomatonta yksilötaitoa pullollaan oleva joukkue kun taas Sotilaspoliisikilta on keskivertoa parempi perusjoukkue erinomaisella joukkuepelillä. Ehkä tässä voisi olla vastakkain Kiekkoliigan kärkitiimi ja Superliigan kärkitiimi.

Onnittelen HC TeamJoukkuetta jo kullasta, mutta olen sen verran optimistinen, että uskon Sotilaspoliisikillan voittavan mestaruuden otteluvoitoin 2-3. Täytyy uskoa ihmeisiin.

Jezik

HC TeamJoukkue, runkosarjan ylivoimainen voittaja. Tästä joukkueesta löytyy tietysti myöskin runkosarjan pistepörssin ylivoimainen voittaja, Moses. Pisteitä tuli tahkottua lähes sata (99), ja tämä on yli viisi pistettä peliä kohden.

HCTJ:llä on jopa ärsyttävän hyvät yksilöpelaajat, ja se näkyy myös tuloksissa. Runkosarja meni lähes ongelmitta, mutta sitten tultiin pudotuspeleihin. A-lohkosta kahdeksannelta sijalta tullut Aces pisti TeamJoukkueen koville, vaikka ottelusarja olikin suora 3-0. Ensimmäinen ottelu meni jatkoajalle, ja toisessa he onnistuivat pitämään 7-8 johtonsa Acesin hienon viimeisen erän nousun jälkeen.

Impact onnistui jopa voittamaan kaksi ensimmäistä ottelua puolivälierissä HCTJ:tä vastaan, mutta TeamJoukkue sai lopulta kasattua itsensä ja voitti sarjan 3-2.

HCTJ:n finaalivastustaja, Sotilaspoliisikilta, oli mielestäni kauden musta hevonen. Kauden alkaessa odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla, mutta he pelasivat kuitenkin tasaisen hyvän kauden ja päätyivät lopulta tasaisen A-lohkon kolmannelle sijalle. Spollen yksilöt eivät nouse esille yhtä vahvasti kuin HCTJ:ssä, mutta joukkuepelaaminen sitäkin vahvemmin.

Pudotuspeleissä Sotilaspoliisi hävisi ainoastaan yhden ottelun Unitia vastaan, mutta pelasivat kuitenkin monta erittäin tasaista peliä. Kohtuullisen helpon välieräsarjan jälkeen ollaankin nyt finaalissa.

Luulen kauden 2/17 pokaalin menevän joukkueelle joka jaksaa pelata omaa peliään eikä hajoile. Näinpä veikkaan että Sotilaspoliisikilta yllättää joukkuepelaamisellaan hajoilevan TeamJoukkueen voittamalla sarjan 3-1.

Kirjoittanut: Falco
Julkaistu 04.06.2017 17:21
Luettu: 863 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020