Kirjoitus

Kauden päätös 2/17

HC TeamJoukkueen ja Sotilaspoliisikillan välisten finaalien jälkeen kolmas Superliigan kausi on lähestymässä loppuaan. Maaliskuussa alkanut kausi sujui pääosin mallikkaasti. Kauden ainut selvä varjopuoli oli aktiivisuusvaje, sillä liigakauden aloittaneista joukkueista kauden päätti kesken yli neljännes. Vaikka lopettaneita oli viime kausiin nähden paljon, Superliiga oli tälläkin kaudella joukkueiden määrässä mitattuna Kiekko.tv:n suurin liiga, kun kauden pelasi hienosti loppuun 17 joukkuetta ilman suurempia komplikaatioita. Monille tämä etappi on se hetki, kun kiekko.tv:n virtuaalihokkarit lyödään naulaan, kun taas joillekin edessä saattaa olla vain verrattain lyhyt kesäloma kiekon ääreltä. Lopulta harva tietää millainen tila ja ympäristö tässä pelissä vallitsee muutaman vuoden päästä, joten nyt kannattaa ottaa kaikki ilo irti netin parhaasta jääkiekkopelistä.

Tämän kauden aikana on myös koettu paljon kehittymistä. Vanhanaikaisesta IRCnetistä ollaan pyritty siirtymään eteenpäin Discordin esittelyn myötä mikä helpottaa joukkueiden, pelaajien ja johtokunnan välistä tiedonkulkua ja kommunikointia. Kuten elämässä yleensä, eteen tulee niin ylä- kuin myös alamäkiä. Tänä vuonna jääkiekon MM-kisoissa kuitenkin nähtiin Marjamäki, kun Leijonat kovasta kritiikistä huolimatta taisteli hienosti neljännelle sijalle nimekkäämpien maiden joukossa. Kauden loppukynnyksellä pelattiin myös upea jalkapallon Mestarien liigan finaali. Onnittelut Real Madridille sen 12. mestaruudesta!

Liigassa kauden aloitti yhteensä 23 joukkuetta, joista 17 pelasi kauden hienosti loppuun asti. A-lohkossa kaatuneet joukkueet olivat Chicago, Halberdiers ja Bellators. B-lohkon joukkueista kaatui Rowdy Rascals ja Manhattan Diamonds. Brazil diskattiin ja näin ollen osa joukkueen peleistä nollattiin. Pudotuspelien jälkeen loppusijoitukset ovat seuraavanlaiset:

Kultaa: HC TeamJoukkue
Hopeaa: Sotilaspoliisikilta
Pronssia: Kisastudio
4. I
HT Guerrillas

Top-8

HC SumB
Olli Jokinen
Aurinkolaulu
Impact


Top-16

Tahdonvoima
Berries
Apinalauma
The Unit
Thrashers
Outer Continent
Confusion
Aces

17. Exodus

Muut: Chicago, Halberdiers, Bellators, Brazil, Rowdy Rascals ja Manhattan Diamonds

Toista kauttaan Superliigassa pelaava ja ensimmäistä kertaa finaaleissa esiintynyt HC TeamJoukkue oli lähes koko kauden ajan selkeä ykkössuosikki mestariksi. Kuitenkin ennen finaalisarjaa monet epäilivät joukkueen paineensietokykyä - finaaliennakossa molemmat asiantuntijat ennustivat Sotilaspoliisikillan kultajuhlia, mutta toisin kuitenkin kävi. Dominoivan kauden pelannut HC TeamJoukkue kalasti B-lohkon runkosarjassa hienosti 47 pistettä eikä jäätynyt tiukoissa paikoissa. Selväksi tuli myös se, että joukkueen ehdoton ykkösnyrkki Moses-teippi-Darppiz-Jenbb oli tämän kauden tulivoimaisin ja kiistatta Kiekkoliiga-tasoa.

Pudotuspelitaival alkoi neljännesvälierissä, jossa vastaan asettui Aces. HC TeamJoukkue kuitenkin käveli helposti 3-0 otteluvoitoin jatkoon. HC TeamJoukkueen kauteen mahtui vain neljä tappiota ja näistä kaksi tuli pudotuspeleissä - molemmat puolivälieräkierroksella, jossa Impact pisti HCTJ:n todella ahtaaseen paikkaan napaten 0-2 johdon sarjassa. HC TeamJoukkueen selkäranka oli kuitenkin kova kuin kivi eikä mennyt tästä poikki. HCTJ hoiti sarjan niukasti 3-2 ja eteni kohti välieriä. Välierissä tukkapöllyä sai pronssijoukkue Kisastudio 3-0 otteluvoitoin. Finaaleissa vastaan asettui Sotilaspoliisikilta, mutta ei heilläkään ollut mitään mahdollisuuksia HC TeamJoukkueen hyökkäysvoimaa vastaan ja sarja päättyikin puhtaasti 3-0 TeamJoukkueelle.

Sotilaspoliisikillan debyyttikausi Superliigassa olikin lopulta lähes täydellinen. Kirkkain mitali jäi uupumaan, mutta hopea ei todellakaan ole häpeä. Ykkösnelikkona hääräsi Anakin-retku-Kauko-Arwen joukkueen napatessa A-lohkon runkosarjassa kelvolliset 27 pistettä ja pelattuaan vielä paremmat pudotuspelit. Kilta aloitti pudotuspelitaipaleensa neljännesvälierissä, jossa se meni 3-1 otteluvoitoin jatkoon The Unittia vastaan. Puolivälierissä runkosarjassa loistanut Olli Jokinen oli vain paperia ja Kiltalaiset etenivätkin mairittelevilla 3-0 lukemilla kohti välieriä. Välierissä seuraavana Sotilaspoliisikillan kurinalaisen joukkuepelin sai kokea IHT Guerrillas, 0-3 otteluvoitot eivät jättäneet selittelyille sijaa. Finaaleissa kuitenkin mestaruussaunasta loppui polttopuut kesken, eikä keinoa HC TeamJoukkueen pysäyttämiseen löydetty. Sarjan päätyttyä 3-0 Kiltalaisille jäi muistoksi hopeamitalit.

Kisastudio oli myös tämän kauden debyyttijoukkue. Pronssimitali on hyvä saavutus ja A-lohkon runkosarjassa mukaan kertyi Killan tavoin 27 pistettä. Pudotuspeleissä kokoonpano eli yllättävän paljon, mutta selvästi eniten pelasi viisi pelaajaa - pökäle-Jaska-anton-Spears ja FääF. Neljännesvälierissä Studio pelasi Berriesiä vastaan ja meni jatkoon helpon oloisesti 3-0 otteluvoitoin. Seuraavaksi vastaan asettui HC SumB, ja sarja olikin pienistä marginaaleista kiinni. Sarjan 3. ottelun jatkoaikavoitto oli kultaakin kalliimpi ja Studio marssi hienosti 1-3 otteluvoitoin kohti välieriä. Seuraavana tulikin vastaan tämän kauden mestarit - HC TeamJoukkue. Sarja päättyi 3-0 HCTJ:n voittoon ja Kisastudio matkasi kohti pronssiottelua. Erittäin tasainen pronssiottelu päättyi 2-3 -luvuin Kisastudion jatkoaikavoittoon.


Muistakaa myös pelaajaäänestys, jonka deadline on tulevana sunnuntaina klo 18.00. Superliigan johtokunta kiittää kuluvasta kaudesta ja toivottaa hyvää kesää!


Kirjoittanut: Neula
Julkaistu 05.06.2017 17:47
Luettu: 1174 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020