Kirjoitus

Kausiennakko 3/17 A-lohko

Kausiennakon sijoitukset on otettu kaikkien sijoitusarviot tehneiden pelaajien keskiarvosta, joten sijoitus ei välttämättä vastaa täysin sisältöä. Lisäksi ennakossa on useita kirjoittajia, joten mielipiteet ja näkemykset luonnollisesti eroavat toisistaan.

A-lohkon mielenkiintoinen kattaus kaikenlaisia joukkueita ei jätä Superliiga-fania kylmäksi. Uusia menestyjiä, uusia kasvoja ja vanhoja konkareita. Kaikkea löytyy. Tässä on kauden 3/17 A-lohkon kausiennakko.


1. Kamloops Blazers

Kamloops Blazers tekee voimakkaan paluun liigajäille ollen kiistaton ykkössuosikki lohkonsa voittajaksi. Joukkue pistettiin kesän aikana kasaan ja vaikka kokoonpanosta löytyy vielä reikä jos toinenkin, on harjoituskausi ollut kaikkea muuta kuin vaisu. Joukkue pyörii kärjen tuntumassa sekä 3vs3- että 4vs4-listalla. He kaatavat Kiekkoliigajyriä yksi toisensa jälkeen. Heillä on unelma, ja se on mestaruus. Sitä unelmaa lähdetään jahtaamaan Beinin johdolla. Nuori ja nälkäinen puolustaja on kehittynyt uskomattoman paljon vuosien aikana ja kuuluu fiksuimpiin ylempiin puolustajiin liigassa. Seuranaan hänellä on mm. vaarallinen maalintekijä pöhnä ja TheDoctor jolla on jälleen kerran suuri taakka harteillaan.

Mitä seurata?

Täysin samalla kaavalla Blazersia ei nähdä, sillä he ovat jo värvänneet KAIRAn joka on tuntunut löytävän upeasti tohtorin kentällä. Kaksikon pelityyleissä on samoja elementtejä joten toistensa oppiminen on jokseenkin kivutonta. Tarkoittaako tämä sitä, että pöhnä syrjäytetään nelikosta, jolla mestaruus voitetaan?

Valttikortti

Aggressiivinen kiekonhallinta. TheDoctor on aina ollut vikkelä jaloistaan ja nyt jos KAIRA pistetään viereen, niin tästä voi tulla vuosikymmenen tutkapari. Tämä höystettynä Beinin kiekonhallinnalla on pakka kasassa. Joukkueen alempi puolustaja jäänee vähemmälle käytölle ylhäällä.

2. V.A.K.J.

Thrashersissa viime kaudella pelanneen porukan oma joukkue on sekoitus tähtiä ja tähdenlentoja. Kyseenalaisen pelityylin omaava V.A.K.J. lähtee kauteen kysymysmerkkinä. Heidän arsenaalistaan löytyy kaksi äärimmäisen taitavaa yksilöä. Kyseessä ei ole ketä tahansa kadulta revittyjä peruspelaajia. Päävastuuhenkilö Balsolaa on värvännyt Elan (hari) ja zak2:n (miktok) riveihinsä. Veljekset kuin ilvekset tekevät aluevaltauksen ja nostavat V.A.K.J.:n osakkeita huomattavasti ylöspäin molemmilla osa-alueilla. Veljeytensä ja kemiansa vuoksi kaksikko löytää toisensa vaikka silmät ummessa.

Mitä seurata?

Lienee ilmiselvää, että tiettyjen pelaajien välillä on valtava tasoero. Pysyvätkö aggressiivinen Poolparty, hämmentävän tuurin omaava kesä2017 ja muu poppoo mestarien tahdissa? Ehkä jokaisen yksilön erilaisuus tulee lopulta täydentämään yhtälöä valovoimaiseksi haastajaksi.

Valttikortti

On sanomattakin selvää, että valttikortteja on kaksi: zak2 ja Ela. He tulevat mitä luultavammin kannattelemaan joukkuettaan läpi kauden ellei muusta pelaajistosta löydy sellaista joka ottaa roolia. Heitetään ajatus ilmoille parivaljakosta Poolparty-zak2. Molemmat ovat maalintekijöitä ja Poolpartylta on löytynyt aina rutkasti ruutia. Joukkueensa ikuisen ykköstykin tyyli voisi hyvinkin olla maailmanluokkaa Kiekkoliigatähden rinnalla.

3. IHT Guerrillas

IHT Guerrillas on pelannut satunnaisesti harjoituspelejä kesän aikana. Menestys on ollut vaihtelevaa luultavasti siksi, ettei kokoonpano ole ennallaan. Mukaan remmiin on liittynyt muun muassa pari pelaajaa Confusionista. Guerrillas oli pienoinen yllättäjä yltämällä neljän parhaan joukkoon viime kaudella. He pelasivat silloin passiivista ja toimivaa peliä joka laitetaan kuitenkin pian vaakalaudalle uusien kasvojen astuessa liigakaukaloon. immOt, jemi ja Vesa olivat pääasiassa ne passiivisen pelin päänäyttelijät, kun taas ykköskärki Korkea teki tuhojaan ylhäällä mielin määrin. Se toimi ja samat jampat ovat vieläkin kokoonpanossa, mutta kuinka paljon heidän ykkösnyrkkinsä muuttuu ensi kaudelle?

Mitä seurata?

On pakko ottaa huomioon uusien “vahvistuksien” alkuperä. Lehterä sekä lilli ovat Confusionista. Confusion ei ole ikinä ollut mikään kärkijoukkue eikä tämä kaksikko ole tehnyt vielä läpimurtoaan, mutta ehkä he onnistuvat kehittämään itseään tällaisessa seurassa.

Valttikortti

Jos immOtin kiekonhallinta ei ole ruostunut ja porukka onnistuu saamaan kaiken toimimaan millä tahansa kokoonpanolla, heille odotetaan keskihyvää sijoitusta. Valttikortti on joukkueelle perinteinen passiivinen sumppukiekko jos uudet vahvistukset siihen pystyvät mukautumaan.

4. The Unit

The Unitin porukassa on puhaltanut muutoksen tuulet. Aikaisemmin massiivisen joukkueen ylimääräiset pelaajat on heivattu pois ja jäljelle jäi erittäin tiukka setti tulevalle kaudelle. Päävastuuhenkilö Deal eli dos päätti tosissaan lähteä metsästämään mitalia. Viime kaudella dos tutkaili Secen kanssa aina kuudennelle sijalle asti. Heidän taipaleensa päättyi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella hopeamitalisti Sotilaspoliisikiltaa vastaan. Nyt pakka on saanut uutta väriä. Entisen mestarin, Zips Don't Lien riveissä pelannut taitava kiekonhallitsija Amen liittyi kokoonpanoon hyökkääjäksi. Hyökkäykseen saatiin myös Npovin eli leuhkan tiukka veto. Puolustus pysyy samana, mutta Amenin kiekonhallintataidot tulevat mitä todennäköisimmin antamaan potkua myös omaan päätyyn.

Mitä seurata?

Deal on kehittynyt liigataipaleensa alun jälkeen hurjasti, mutta onko mahdollista, että hän on koonnut hyökkäykseen itsensä syrjäyttävän parivaljakon? Nopeasti ajateltuna Amen-Npov vaikuttaisi unelmatutkalta. Viime kaudella Deal haali suurimmat peliminuutit kentällä. Aika näyttää, kuinka kaikki lopulta suttaantuu.

Valttikortti

Kyseessä ei ole mikään Phoenix Risingin kaltainen perinnejoukkue jonka pelaajat tuntevat toisensa kuin omat taskunsa. Siitä syystä The Unit onkin varsin ennalta-arvaamaton joukkue. 4vs4-formaatissa heidän varsinainen tyylinsä on vielä pääosin pimennossa, joten vastustajilta vaaditaan tiettyä tunnustelua ja varovaisuutta Unitin ensikohtaamisessa.

5. Phoenix Rising

Yhteensä 10 kautta Eliittiliigaa ja Superliigaa pelannut Phoenix Rising tekee paluunsa liigajäille yhden sapattikauden jälkeen. Joukkue lähtee tulevalle kaudelle lähes identtisellä kokoonpanolla, kuin aiemmillakin kausilla. Joukkueen kokoonpanoa vilkaistaessa joukkueessa ei oikeastaan uusia vahvistuksia nähdä, jokainen joukkueen pelaajista on edelliskausillakin edustanut Phoenix Risingiä, ainoa muutos kokoonpanossa on, että muutamat edelliskaudella joukkuetta edustaneet pelaajat ovat vaihtaneet maisemaa. Eniten peliaikaa joukkueesta todennäköisesti tulevat haalimaan Instagram, Kaakkuri, GAYMajava ja Jakke.

Mitä seurata

Niinkuin yllä mainittiin niin Phoenix Risingin kokoonpano ei juurikaan ole muuttunut edelliskausista joten yhteinen tekeminen ja pelaajien kemia tulee varmasti olemaan suuressa merkityksessään. Joukkueella siis todella löytyy paljon yhteistä historiaa, toisinaan joukkue on epävirallisesti tituleerattu Eliittiliigan nopeimmaksi pudotuspeleissä tippujaksi, joten pienoinen kysymysmerkki onkin, että olisiko joukkueen kannalta ollut hyvä värvätä riveihinsä muutama uusi kasvo joukkueeseen tuomaan lisää väriä otteisiin.

Valttikortti

Jatketaan siitä mistä ollaan kokoajan puhuttu. Eli joukkueen yhteisestä historiasta. Joukkueen jokainen kokoonpanossa oleva pelaaja varmasti osaa löytää kanssapelaajat kentällä, mutta millä keinoin tai millä kokoonpanolla joukkue onnistuu murtamaan pudotuspelikirouksensa?

6. Impact

Impact teki jatkoilmoituksensa viime hetkillä ja päätyi A-lohkoon. Joukkue on ollut koko kesän ajan täydessä hiljaisuudessa. Elokuun puolenvälin paikkeilla alkoi harjoittelu-urakka, josta on jäänyt toistaiseksi varsin positiivinen kuva pitkästä tauosta huolimatta. Viime kauteen verratessa on huomattavissa yksi muutos: erica on poistunut maisemista. Tilalle ykkösnelikkoon tulee mitä todennäköisimmin Kytöla, joka tunnetaankin pitkän linjan Impact-konkarina. Zaborsky luutii tapansa mukaan puolustuksessa ja monien huulilla lienee miete siitä, löytyykö herralta vielä ruutia viivapommeihin? Vanhat kemiat tulevat esiin ensi kauden aikana ja näin ollen IHT Guerrillas saa varsin tiukan vastustajan sumppukiekon saralla.

Mitä seurata?

Kesän jälkeinen, mahdollinen ruosteisuus on harmillinen ajatus, mutta sellaista voi olla nähtävissä varsinkin alkumetreillä. Seuratkaa Impactin kehitystä kauden aikana. Kuinka he onnistuvat karistamaan tomut harteiltaan ja löytyykö heiltä jotain uutta annettavaa vai pysytteleekö Sumpact vanhassa kaavassa.

Valttikortti

Sumppua, sumppua ja sumppua. He onnistuvat kuitenkin tästä huolimatta haastamaan vastustajan myös ylhäällä ja rakentamaan jopa nopeita, riskittömiä vastahyökkäyksiä. Jos Kytöla pääsee omalle tasolleen ja kaikki löytävät toisensa, on odotettavissa harmaita hiuksia minkä tahansa pelityylin joukkueille.

7. Abdishakur Mahmoud Mohamed

Tässä on joukkue jonka kaikki tietää mutta samalla se on myös kaikille tuntematon. Abdishakur Mahmoud Mohamed tunnettiin kauan nimellä HC SumB, mutta päättivät kesän aikana vaihtaa nimeä kun iso osa pelaajistakin vaihtui. Onko pelikirja kuitenkin kopio vanhan kunnon SumBun kirjoista vai onko se muokattu uusien pelaajien mukaan? Isoin odotuksin ei kauteen lähdetä mutta pudotuspelit pitäisi olla tavoitettavissa sillä pelaajat eivät ole liigakentillä ensimmäistä kertaa. Pelaajat ovat pääosin kaveriporukkaa joten kysymys kuuluukin; jaksaako kaikki keskittyä pelaamiseen koko pitkän kauden ajan vai meneekö motivaatio jos pelit ei lähdekään odotusten mukaisesti?

Mitä seurata?

Kallio ja MUSTAFA ovat tunteneet toisensa jo hetken aikaa ja löytävät varmasti toisensa hyvin kentällä. Kuinka hyvin pelit klikkaa loppuporukan kanssa? Löytääkö tutkapari KaMu toisensa tarpeeksi hyvin taistellakseen mitalipeleistä? Se jää nähtäväksi, mutta varmaa on että tätä paria ei kannata aliarvioida!

Valttikortti

Muut pelaajat eivät ole vielä kirjoitushetkellä täysin varmoja, mutta valttikortti tällä joukkueella on se ettei kauteen lähdetä kovin suurin odotuksin. Tästä syystä, sekä kokemuksen saattelemana pysyy tärinät poissa kentältä ja päästään pelaamaan omaa peliä. Jos pakka saadaan kasaan ja harkkapelejä pelataan aktiivisesti, pitäisi pudotuspelit olla melko varmat.

8. Napapiirin Sankarit

Yhden kauden verran taukoa pitänyt Superliigan väriläiskä Napapiirin Sankarit tekee paluun kaudelle 3/17. Odotettavissa on kuumia tunteita ja viileitä kavereita. A-lohko sopinee tälle poppoolle vallan passelisti, vaikkei kuitenkaan sulkeudu ainakaan kirjoittajan mielestä mitaliehdokkaisiin. Kokoonpano näyttää pysyneen melko muuttumattomana edellisestä kaudesta ja off-seasonilla joukkue on saanut harjoitusotteluitakin pelatuksi kiitettävästi. Niin hirvittävää pelillistä kasvua tuskin yhden välikauden ja offseasonin aikana on tapahtunut, että NaSaa nähtäisiin mitalipeleissä. Yllätyspotentiaali kuitenkin yksittäisissä runkosarjaotteluissa on tuttuun tapaan Napapiirin Sankareilla.

Mitä seurata?

Juuri mainitsemaani yllätyselementtiä. Arya, Mojo, kohlrabi, Aisha ja niin edelleen osaavat joukkueen kehnosta menestyksestä huolimatta veivata kiekkoa ja tehdä hyviä yksilösuorituksia. Keskimäärin joukkue tarjoaa varsin viihdyttäviä otteluita, kunhan turhia hajoiluja ja sitä myötä 0-10 –tuloksia pystytään välttämään.

Valttikortti

Ei varsinainen valttikortti, mutta runkosarjan mittaan näkisin Napapiirin Sankareilla olevan mahdollista kehittyä joukkueena tiivistyneen kokoonpanon vuoksi. Hermojen hallintaa on parannettava, mikäli joukkue mielii mahdollisimman korkeasta sijoituksesta runkosarjan päätteeksi.

9. Outer Continent

Kahdeksannen perättäisen liigakautensa starttaava Outer Continent lähtee taistelemaan kiivaasti pudotuspelipaikasta. Joukkueen kokoonpano on muuttunut hieman edelliskaudesta, kun viimekaudella Outerien sisäisen pistepörssin voittanut jimi on vaihtanut IHT Guerrillasin riveihin ja kivenkova qiste aka piste on liittynyt Floridan riveihin. Puolustusta on toki saapunut vahvistamaan paluun Outer Continentiin kauden mittaisen maisemanvaihdon jälkeen tekevä Youna, toinen vahvistus puolustuspäässä on todella kokenut ja nöyrä humble. Edelliskaudella joukkue onnistui raivaamaan tiensä pudotuspeleihin, mutta tippui heti ensimmäisellä kierroksella 3-0 otteluvoitoin.

Mitä seurata?

Miten kokeneet kehäketut pärjäävät nuorten ja vikkelien lupausten rinnalla. Suurin osa Outer Continentin pelaajista ovat todennäköisesti jo parhaat kiekkopäivänsä nähneet. Lähteekö joukkue vain pelaamaan kunniasta vai onko tavoitteena jotakin suurempaa? Joukkue lähtee kyllä varmasti taistelemaan täydellä teholla pudotuspelipaikasta Eidoksen ja Cylarin johdolla. Puolustuksessa isoja minuutteja tulee rouhimaan Tedy ja hänen rinnallaan peliaikaa tulee jakamaan Surfacin, humble ja Youna. Mutta millä eväillä joukkue lähtee kaatamaan nuoria joukkueita, joilla parhaat kaudet ovat juuri menoillaan.

Valttikortti

Kokemus ja yhteinen historia. Joukkueen ydin on ollut lähes sama jokaisella joukkueen liigakaudella ja kokemusta joukkueesta ei ainakaan puutu. Outer Continent pelaa todella passiivista peliä omassa päädyssä ja hyökkäyksessä joukkue pelaa todella kovalla sykkeellä, joka tulee varmasti tuottamaan päänvaivaa monelle vastustajalle. Joukkueen pelaajilla on runsaasti yhteistä taustaa ja kanssapelaajat ovat helposti löydettävissä kentällä.

10. Fourth Line

Fourth Line on kuluvan kesän aikana perustettu uusi joukkue, jonka pelaajisto on melko kokematon. Liigakokemusta ei ole kenelläkään paljoa, eikä joukkueella ole keskenäänkään hirveästi pelejä alla. Harkkapelejä on kirjoitushetkellä pelattu 59 kappaletta ja näistä voi laskea neluripelit yhden käden sormilla. Suurin odotuksin ei lähdetä kauteen, ja luultavasti Fourth Line löydetään runkosarjan jälkeen pudotuspeliviivan alapuolelta. Tämän jengin pelaajat hakevat tältä kaudelta siipiään ja pidetään tämä kausi testikautena! Vai voivatko he yllättää? Parin kuukauden päästä se nähdään!

Mitä seurata?

Onko Fourth Line saanut pelin kuntoon tässä lyhyessä ajassa? Muutama pelaaja on toisilleen jo ennestään tuttuja joten ehkä yhteenpelaaminen luonnistuu jo sitä kautta.

Valttikortti

Kuten yllä mainittiinkin, joukkue on erittäin uusi. Tästä syystä kukaan ei vielä tiedä miten he pelaavat peliä yhteen eikä pelaajienkaan pelityyli ole varmasti monelle tuttu. Takki auki ei kannata FL:ää vastaan tulla sillä hihasta voi löytyä ässä jos toinenkin!


Ennakon kirjoittajat: Falco 50% Jezik 20% Bein 20% Instagram 10%


Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu 22.08.2017 18:55
Luettu: 1530 kertaa

Kommentit
Falco 22.08.2017 18:57
B-lohkon ennakosta on vielä osa tekemättä. Ennakko julkaistaan illemmalla.
Kapu 22.08.2017 19:10
Hyvällä nopeudella tuli kattavat analyysit ulos! Sellanen korjaus vielä, että meikä pelas zipeissä kultakaudella 3 ottelua runkosarjaa (ei mitalia), kun taas Peto (Nede) voitti sen kirkkaimman.
Falco 22.08.2017 19:54
Aa, erehdyin. Muokkasin tekstiä (ehkä) todentuntuisemmaksi.
leuhka 22.08.2017 23:46
joo mä
immOt 23.08.2017 10:05
Omasta mielestä meidän top4 ei ollut viime kaudelle minkäänlainen yllätys.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020