Kirjoitus

Kausiennakko 3/17 B-lohko

Kausiennakon sijoitukset on otettu kaikkien sijoitusarviot tehneiden pelaajien keskiarvosta, joten sijoitus ei välttämättä vastaa täysin sisältöä. Lisäksi ennakossa on useita kirjoittajia, joten mielipiteet ja näkemykset luonnollisesti eroavat toisistaan.

B-lohkosta löytyy mestareita joka lähtöön. Pro Leaguen mestareita, Eliittiliigan mestareita, Superliigan mestareita sekä jopa KiekComin 3vs3-liigan mestareita. Vaan kukaan edellä mainituista ei ole sijoitusarvioissa kärjessä. Lohkon runkosarjasta tulee kaikin puolin jännittävä eikä draamaakaan tule varmasti puuttumaan! Tässä on Superliigan kauden 3/17 B-lohkon kausiennakko.

1. Kisastudio

Kisastudio lähtee uuteen kauteen yhtenä mitaliehdokkaista. Edellinen kausi päättyi välieriin jossa HC TeamJoukkue oli lopulta liian iso pala. Kesällä joukkueeseen saatiin kalastettua Zips Don’t Liestä tuttu muuri Rekku, joka tulee olemaan tärkeä osa Kisastudiota. Päärunko on oikeastaan pysynyt samana jonka ansiosta uusia pelaajia ei ole kovin vaikea sulattaa joukkueen pelityyliin. Mitaleita ei ole vuosien aikana tullut hirveitä määriä mutta ehkä tällä kaudella on aika kasvattaa mitalikasaa? Tällä porukalla mahdollisuudet olisi jopa finaaliin asti kunhan pakka pysyy kasassa koko kauden ajan.

Mitä seurata?

Saavatko Kisastudion hyökkääjät pelin pyörimään ja tätä kautta kiekkoja maaliin isommalla prosentilla kuin viime kaudella? Puolustuspää pysyy varmasti hyvin kasassa joten fiksun hyökkäämisen kera he tulevat olemaan erittäin vaarallinen vastustaja kaikille.

Valttikortti

Niinkuin yllä onkin jo hehkutettu, tulee Kisastudion puolustus olemaan erittäin hankala purtava tulevalla kaudella. Hyökkääjien pienen avustuksen saattamana arvelisin että Kisastudio on omaan päähän kauden 3/17 vähämaalisimpia joukkueita!

2. Aurinkolaulu

Viime kauden runkosarjassa oman lohkonsa neljänneksi sijoittunut ja puolivälierässä lomalle lähtenyt Aurinkolaulu lähtee tulevaa kautta kohti pelaajamuutosten saattelemana. Kun katsoo ryhmä rämän kokoonpanoa niin jopa viisi pelaajaa päätti vaihtaa maisemaa kauden päätyttyä eikä seuraikoni Teemuakaan näytä löytyvän kokoonpanosta. Arskat on kuitenkin onnistunut täyttämään todella hyvin lähteneiden pelaajien saappaat uusilla hankinnoilla, kun todella taiturimainen Anakin on liittynyt kevätkaudella tiimin vahvuuteen. Myöskin puolustukseen on onnistuttu hankkimaan todella kova vahvistus, kun Bellerin aka napsu tulee vahvistamaan ryhmä rämän puolustuslinjoja.

Mitä seurata?

Katseet kannattaa suunnata Aurinkolaulun pelaavaan kokoonpanoon. Viime kaudella Aurinkolaulu peluutti 10 eri pelaajaa runkosarjassa ja pudotuspeleissäkin kentällä kävi yhdeksän eri pelaajaa. Poppoosta on kevätkauden aikana lähtenyt enemmän pelaajia, kuin on tullut, joten kokoonpano on tulevalle kaudelle lähdettäessä tiiviimpi, joka voi jengin kannalta olla todella hyvä asia. Mafiassa on nyt vähemmän pelaajia kuin edelliskaudella, mikä tarkoittaa sitä, että toimivan ykkösnelikon muodostuminen luulisi olevan helpompaa.

Valttikortti

Uudet hankinnat. Kokoonpanon tiivistyessä keväällä tehnyt hankinnat tulevat olemaan suuressa roolissa. Harjoituspelejä vilkaistaessa vaikuttaa, että uudet pelaajat ovat sopeutuneet todella hyvin joukkueen pelitapaan ja Aurinkolaulu pyöriikin niin 3vs3- kuin 4vs4-rankingissa top-10 joukossa.

3. HC Oilers

Kolminkertainen Eliittiliigan mestari tekee paluun liigajäille suuria muutoksia kokeneella miehistöllä. Joukkueen riveistä löytyy mm. todella taitava kiekon nuorempaa sukupolvea edustava nitrik, sekä HC Oilers ikoni Hatti ja hype. Puolustuksesta löytyy todella kaksi todella kovaa puolustajaa, joista ensimmäinen on palkittu mm. ProLeaguessa parhaana alempanapuolustajana, hän kantaa kiekossa nimeä Doughty aka Frosty. Ylemmänpuolustajan tontista tulee vastaamaan Vanil, joka on myöskin iso osa HC Oilersin historiaa.

Mitä seurata?

HC Oilers tekee paluunsa liigajäille ilman entisiä pelaajiaan, jotka ovat edelliskaudet johdattaneet HC Oilersin mestaruudesta toiseen. On mielenkiintoista seurata mihin HC Oilersin uuden hankinnat kykenevät ja jatkaako HC Oilers samalla tahdilla, kuin entisillä kausillaan.

Valttikortti

Joukkueen pelaajamateriaalin tasaisuus. Joukkueessa ei varsinaisesti ole ketään huippuyksilöä ja runko on melko tiivis, joten oletettavasti joukkueesta muodostuu tiivis yhtenäinen ryhmä, joka pystyy pelaamaan hyvin yhteen. Osalta pelaajista löytyy aiempaa taustaa kanssapelaajien kanssa, joten aivan tyhjältä pohjalta joukkue ei kuitenkaan tulevalle kaudelle lähde.

4. Metsän Kiekko

Paluun liigakarkeloihin tekevä Metsän Kiekko tulee olemaan yksi lievä ennakkosuosikki B-lohkoa katsoessa. Joukkue lähtee todella laajalla, mutta myös todella taidokkaalla kokoonpanolla kohti tulevaa kautta. Joukkueen kokoonpanosta löytyy mm. kullijami aka kuminalli, Kentu aka Jopi, motorbike aka AwU sekä vsrt aka Kapanen. Se on kuitenkin vielä epävarmaa saako Metsän Kiekko täyttä panostusta irti vanhoista Bernin pelureista. Jos saa, niin tässä voi olla kausi 3/16 all over again. Muussa tapauksessa heidän kiekkoilunsa riittänee mahdollisesti keskivaiheen tuntumaan. Ihastuttanut ja vihastuttanut vsrt aka Kapanen ei missään nimessä pysty kannattelemaan yksin joukkuettaan mitalipeleihin.

Mitä seurata?

Joukkueen peliminuutit. Vievätkö ex-mestarit peliajan muilta alta vai päätyykö kentälle MetKin oma soppa? Ei-Berniläisistä lienee sopivaa mainita seurantaan sopiva mrdn eli maradona, jonka liukkaat liikkeet tulevat tarpeeseen B-lohkoon - mikäli siis peliaikaa liikenee.

Valttikortti

Tähän kohtaan sopii montakin. Iskuvalmis kokoonpano, maalintekotaito ja kemia. Jos kaikki rattaat rullaava huolettomasti yhteen niin tämä voi olla mahdollinen triple threat-skenaario.

5. Paris Saint-Germain

Yhden sapattikauden pitänyt PSG tekee paluun Superliigaan. Joukkueen kokoonpano tulee tuskin hirveästi muuttumaan edelliskausista. Eliittiliigassa kuusi kautta PSG:tä edustanut Stamkos aka Stammer tekee myös paluun joukkueeseen ja kyseinen kaveri tuleekin varmasti haalimaan isoja minuutteja. Myös pelaajat Suxman, RUNORAATI ja Silva tulevat olemaan isossa roolissa. Kaudella 1/17 PSG sijoittui lohkonsa seitsemänneksi maalieron ollessa -15, joka on tämän tasoiselta porukalta hieman heikohko suoritus. Tosin joukkueella on alla kauden mittainen tauko, joka tuo varmasti mukanaan paljon positiivisia asioita ja joukkue lähteekin paljon virkeämpänä ja täynnä taistelutahtoa kohti seuraavaa kautta.

Mitä seurata?

Kirjoittajan näkökulmasta katseet kannattaisi suunnata PSG:n puolustuspelaamiseen. Edelliskaudellaan Superliigassa joukkue päästi kolmanneksi eniten maaleja omassa lohkossaan. Joukkueen alakerrasta löytyy kyllä taitavia puolustajia, mutta puolustuksessa on silti parannettavaa.

Valttikortti

Joukkueen riveistä löytyy todella taitavia hyökkääjiä ja joukkueen hyökkäyspelaaminen on muutenkin hyvännäköistä. Kunhan PSG pitää kiinni hyvästä hyökkäyspään pelaamisesta ja panostaa hieman puolustukseen niin voi pudotuspelipaikkaa pitää varmana Pariisilaisjoukkueelle.

6. Ilves

Viimeksi kaudella 3/16 liigajäitä edustanut Ilveslauma tekee paluunsa liigakarkeloihin. Kokoonpano ei hirveästi ole muutoksia kokenut kauteen 3/16 nähden, päävastuuhenkilö Hintzin lisäksi kauden 3/16 kokoonpanosta joukkueessa vaikuttavat edelleen Sude, viktorio, Purfect sekä Kettunen. Näiden herrojen ohella joukkue on onnistunut vahvistamaan runkoaan todella taitavalla Spiritsistä tutulla nukalla. Puolustuspäähän joukkue on onnistunut värväämään Acesin tukipilarina pidetyn Osee aka Kopafkan.

Mitä seurata?

Katseet kannattaa suunnata joukkueen päävastuuhenkilö Hintziin. Eliittiliigassa runkosarjassa 187 ottelua pelannut ja 499 pistettä tahkonut taiturimainen hyökkääjä tulee olemaan Ilveksin suurin syömähammas tulevalla kaudella. Joukkueesta löytyy todella tasokkaita hyökkääjiä, mutta kuka asettuu Hintzin “tutkapariksi” tärkeissä otteluissa. Puolustuksessa suuren vastuun tulee kantamaan Sude, jolla suurin läpimurto on vielä tekemättä. Saa nähdä miten viktorio sopeutuu Suden rinnalle ja miten Osee onnistuu uudessa joukkueessaan.

Valttikortti

Joukkueen valttikortti tulee olemaan tehokas hyökkäyspään pelaaminen. Kun Hintz saa rinnalleen pelaajan kenen kanssa peli kulkee yhteen niin vastustajan puolustajat tulevat olemaan todella kovilla. Ainoa kysymysmerkki ilmaantuu oikeastaan joukkueen puolustuspäähän katsoessa. Onnistuuko Sude ja kumppanit pitämään vastustajan hyökkääjät aisoissa omassa päädyssä, jos onnistuu niin on joukkue silloin todella vahvoilla.

7. Florida

Iloisena yllätyksenä Eliittiliigan ja Superliigan yksi tutuimpia joukkueita eli Ilves päätti jatkaa Superliigassa. Yllätykseksi kuitenkin Ilveksen tuttu puolustaja CBnation ja tehopistehirmu momentum päättivät jatkaa pelailua uudessa joukkueessa. Nimellisesti joukkue näyttää varsin hyvältä, mutta ainakaan harjoitusotteluissa ei ole vielä saavutettu sellaista kliimaksia, mitä tarvitaan ehjän runkosarjan pelaamiseen. Tasaisessa B-lohkossa uskoisin Floridan sijoittuvan lohkon keskikastiin. Tuoreehkolla joukkueella on kuitenkin runsaasti kokemusta ja taitavia pelaajia takanaan, joten mitä tahansa voi sattua! Maalinteossa joukkueella tosin on parantamisen varaa.

Mitä seurata?

pumpuli-CBnation yhteistyötä. Nämä kaverukset ovat pelanneet useita kausia yhdessä niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissäkin, jonka mukana yhteistyö on hioutunut lähes saumattomaksi.

Valttikortti

Joukkue voi sijoittua keskikastiin runkosarjan päätteeksi, mikäli se pystyy napsimaan paremmista joukkueista muutamia irtopisteitä. En pidä tätä mahdottomuutena, vaikkei joukkueella olekaan tähdistömaalintekijöitä takanaan, sillä riittää hyviä puolustajia ja älykkäitä pelaajia.

8. Exodus

Viime kaudella nipinnapin pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt joukkue Exodus suuntaa tulevaan kauteen hieman uusiutuneella kokoonpanolla. Joukkueen riveistä löytyy kasvoja sekä Eliittiliigasta, Superliigasta että Proliigasta. Yksi merkittävimmistä pelaajista on Rowdy. Molempien suuntien ihmemies ei ole vielä löytänyt liekkiänsä Exoduksessa vaikka taitoa löytyisi monen miehen edestä. Purfect luutinee ylimpänä kärkenä korvaten näden. Rowdyn pelisilmä on koetuksella ylemmän puolustajan paikalla. Yhdessä ja oikein käytettynä he voivat vahvistaa Exoduksen kiekonhallintaa, pelisilmää sekä maalintekotaitoa. Muuten joukkueen vahvuuksia on hyvin yhteenhitsautunut pakka eikä mitä luultavammin suuria muutoksia kauden aikana tulla näkemään. Tältä joukkueelta voidaan odottaa sijoittumista alempaan keskikastiin. Ehkä he ottavat pikkuhiljaa jälleen askeleita ylöspäin kohti autuutta.

Mitä seurata?

Seuratkaa, kuinka entisen Proliigan mestarin peli muuttuu yhdenkin vakiojäsenen vaihtuessa avainpelaajaan. Hassua on, ettei mitään ole vielä kiveen kaiverrettu. Kaikki on auki sen suhteen, kuka tulee viemään eteenpäin tämän joukkueen henkeä.

Valttikortti

Exodus on ollut aina harvinaisen yhtenäinen porukka lähikausien kompuroinnista huolimatta. Sitä ei tulla muuttamaan tällekään kaudelle. Mitään varsinaista ässää taskusta ei taida löytyä, mutta taistelutahtoa irtoaa toivottavasti enemmän kuin keltään muulta.

9. Aces

Aces lähtee uuteen kauteen muutaman ulkomaan vahvistuksen kera. Joukkueesta lähti pitkään siellä pelannut maalintekijä Urgik sekä kaikille tuttu Osee. Tilalle on hankittu muutama uusi kaveri jotka luultavasti tuovat Acesin pelille uutta virtaa. Mitenkään ennakkosuosikkina Aces ei lähde tähänkään kauteen, mutta ehkä tällä kertaa sitä voidaan käyttää hyödyksi uusien pelaajahankintojen kera? Harjoitusottelut ovat ainakin näyttäneet positiiviselta! Tappioita ei ole hirveästi tullut, vaikkakaan 4vs4-pelejä ei ole pelattu kovin montaa. Yltääkö joukkue neljännesvälieriä pidemmälle tällä kaudella? Todennäköistä tämä ei ole, mutta varmasti täysin mahdollista!

Mitä seurata?

Acesin uusista hankinnoista mainittavat stefano ja cero tulevat olemaan tärkeässä osassa joukkueessaan tällä kaudella. Onko pelityyli sitä samaa vastahyökkäyksiin perustuvaa kiekkoa, vai onko pelikirja kirjoitettu uusiksi uusien pelaajien myötä? Mikälisikäli pelit on saatu kuntoon, pitäisi ainakin pudotuspelit olla ihan saavutettavissa.

Valttikortti

Moni joukkue saattaa tänäpäivänä lähtä Aces:ia vastaan “takki auki”. Tämä voi tällä kaudella koitua kohtaloksi sillä, niinkuin yllä mainittiinkin, uudet hankinnat ovat tärkeässä osassa. Näinpä laskisinkin valttikortiksi tämän pienen “yllätysedun” jonka avulla voittoja voisi tulla varsinkin kauden alkupuolella!

10. Apinalauma

Apinalauma pelasi perushyvän debyyttikauden voittamalla ja häviämällä saman verran otteluita. Muun muassa Marquettesta tutut kaverit ovat kuitenkin vedonlyöjien inhokkeja, sillä sijoitusarvioissa heidät sijoitettiin alimmalle pykälälle. Nelikko pysynee samana alhaisista odotuksista huolimatta. Kaksikon Stana-Edit odotetaan yltävän huippusuorituksiin, sillä suurin osa maaliin löytäneistä laukauksista lähtikin heidän lavoistaan viime kaudella. Uutena nimenä nähdään nölkky jota ei ilmeisesti huolittu The Unitin kokoonpanoon. Kokemusta kaverilta taitaa löytyä, sillä samalta osoitteelta löytyy Taase joka on legendaarisen Sinappikoneen jäsen. Onko tässä se puuttuva pala Apinalauman peliin?

Mitä seurata?

Apinalauma ei ole toistaiseksi vakuuttanut otteillaan, mutta jatkaa kunnioitettavasti lähes samalla rytmillä kesänkin jälkeen. Joukkueen jäsenten välillä tuntuu olevan kemiaa, mutta he eivät ole toistaiseksi kiivenneet kovinkaan korkealle liigataipaleellaan. Löytävätkö he lopulta yhteisen sävelen? Näin kauden alussa se olisi hyvinkin suotavaa.

Valttikortti

Pelin tasaisuus on osoittautunut pienimuotoiseksi vahvuudeksi. Simppeliä kahden suunnan pelaamista ilman monimutkaista kikkailua. Jos sitä lähdettäisiin parantamaan urakalla kauden aikana, voitaisiin nähdä täysin erilainen Apinalauma pudotuspeleissä.

Ennakon kirjoittajat: Bein 40% Falco 30% Jezik 20% Instagram 10%

Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu 22.08.2017 22:01
Luettu: 1486 kertaa

Kommentit
stefano 22.08.2017 22:18
Ilmeisesti meiti 12 edellistä kautta liigoissa on ollu floppeja.. rip :(
hupu 22.08.2017 22:29
hereille ny ^^
Kucherov 22.08.2017 22:34
#acesvälieriin3/17
bigone 22.08.2017 22:53
Marquetta mainittu... torille ?!
Edit 22.08.2017 23:53
Se on marquette bigjonne..ja jatketaan tutulla tyylillä kesät juuaan kaljaa ja syksyllä dominoiaan taas tätäliigaa
bigone 23.08.2017 00:09
Ähs sori Eedwartti ;(... Joo niin meidän mottohan on.. pelaa & juhli !!
Unohdit tämän meidän taiteilijasielun joka omaa itäeurooppalaisa juuria, reivaa ja vetää muutakiku pulkkaa...
Cruel 23.08.2017 00:18
10. Sija on kyllä viiminen josta apinalauma löydetään!
Select 23.08.2017 09:59
Totta puhut, 10. sija on todellakin viimeinen sija.
selena 23.08.2017 14:12
Pakko korjata tuota meidän kohtaa et Purfect pelaa Ilveksessä eikä nädekään oo pelannu meillä sit kauden 3/2016 :D mut muute hyvä ennakko -b.
Spears 23.08.2017 16:09
Tällä kertaa ollaan ainakin meidän osalta saatu faktat kuntoon ja tekstiin on helppo yhtyä joukkueen pelaajana. Hyvää työtä!
bigone 23.08.2017 21:34
Nojaa ;D
Stana 24.08.2017 00:44
Aina voi sijoittaa meidän edelle omia ystäviään joilla on 4 voittoa viime kaudelta, mut sepä nähää sitte.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020