Kirjoitus

Neljännesvälieräennakko: V.A.K.J. - Apinalauma

Tilastojen vertailu

Voitot: VAKJ 9 – Apinalauma 8

Tasapelit: VAKJ 0 – Apinalauma 0

Tappiot: VAKJ 6 – Apinalauma 9

Tehdyt maalit: VAKJ 56(3,73 per peli) – Apinalauma 70(4,12 per peli)

Päästetyt maalit: VAKJ 48(3.20 per peli) – Apinalauma 66(3.88 per peli)

 

VAKJ

VAKJ pelasi ihan kivan runkosarjan päätyen A-lohkossa sijalle 3. Sarja alkoi joukkueelta mainiosti, kymmenestä ensimmäisestä pelistä joukkue jäi vain kertaalleen ilman pisteitä. Runkosarja loppui kuitenkin murheellisesti, sillä neljästä viimeisestä pelistä tuli peräti kolme tappiota. Tämä saattoi kuitenkin olla joukkueelle jopa hyvä asia, aika näyttää. Sen sijaan, että vastaan olisi luistellut kokenut Kisastudio heti ensimmäisellä kierroksella vastaan tuleekin nyt hieman kokematon Apinalauma.

VAKJ:n kokoonpano kostuu pitkälti vanhoista Löylynheittäjien pelaajista, mutta ainoastaan Balsolaa aka Select on pelannut valtaosan peleistä. VAKJ päästi runkosarjassa hämmentävän paljon maaleja omiin, kun otetaan huomioon, että joukkueen puolustuksesta löytyy niinkin vaatimattomat kaverit kuin Hamell(Thomas73) ja Ela(Hari). Puolustuksen tulee parantua merkittävästi, sillä Apinalauman hyökkäjäät kyllä pistävät kiekkoa verkkoon hyvällä prosentilla paikan saadessaan. Ela siis luuti itselleen hieman vieraalla paikalla yp:nä, mutta tämäkin tontti sujui herralta oikein mainiosti ja hän merkautti itselleen varsin mukavat 35 pistettä. Löylynheittäjät(kuten myös PePo) tunnetaan joukkueena joka syttyy vasta pudotuspeleissä tosissaan pelaamaan, joten oletan ainakin puolustuksen olevan kunnossa kun tosipelit alkavat. Hyökkäyspeli runkosarjassa toimi ihan mallikkaasti, joskin parempaankin oli edellytykset. Päävastuun hyökkäyksestä kantoivat Balsolaa ja zak2(miktok). Tutkapari kuulostaa paperilla oikeastaan todella toimivalta, mutta kentällä peli ei ainakaan allekirjoittanutta vakuuttanut. Molemmilta löytyy kuitenkin rutkasti peliälyä, taitoa pitää kiekkoa ja ihan vakuuttava laukaus, joten potentiaalia kaksikossa kyllä piisaa! Kuitenkin joukkueen alakerta on niin vahva (kunhan pojat syttyvät vain pelaamaan), että eiköhän hyökkäys pysty voittoon tarvittavat maalit tekemään. Jos viimeisen DL-sunnuntain huonosti menneet pelit eivät syöneet kenenkään motivaatiota tikkukendoa kohtaan, niin uskoisin että VAKJ marssittaa avauspeliin jäälle kentän Hamell-Ela-zak2-Balsolaa.

 

Apinalauma

Lohkon jumboksi aika yksimielisesti veikkailtu Apinalauma pelasi varsin mukavan runkosarjan sijoittuen B-lohkon kuudenneksi, jättäen taakseen mm. Kisastudion! Otteet runkosarjassa ailahteli varsin paljon aina murskatappioista murskavoittoihin. Suurempia tappioputkia ei päässyt kuitenkaan syntymään, joka aina hyvä asia. Apinalauma ei hävinnyt kertaakaan kolmea peräkkäistä ottelua, ei toki voittanutkaan. Kivikovassa B-lohkossa ei ennakolta helppoja pelejä juurikaan ollut tarjolla, joten joukkueen suoritusta voitaneen pitää hyvänä. Poffeissa vastaan tuleva VAKJ ei ehkä ole mieluisin vastus, mutta Apinalaumasta löytyy maalintekotaitoa rutkasti joten yllätyspotentiaalia riittää, jopa kampeamaan ennakkosuosikin aikaiselle kesälomalle.

Apinalauman kokoonpanoa katsellessa on pakko tunnustaa, että ennen kauden alkua vain Edit oli itselleni tuttu pelaaja. Puolustuksessa päävastuun kantoivat itselleni uudet tuttavuudet Cruel ja Nölkky pakkipari vaikutti näkemissäni peleissä melko hyökkäysvoittoiselta ja tilastot tukevat näkemystäni. Molemmat pelasivat todella tehokkaan runkosarjan. Kuten moni saattaa arvata niin myös omissa kolisi, kun joukkue hyökkäsi ajoittan turhankin aggressiivisesti. Apinalauman tulisi kiinnittää huomiota tulevissa koitoksissa huomattavasti enemmän joukkuepuolustukseen. VAKJ:ta kun ei pelkästään hyökkäämällä voiteta. Aika näyttää kestääkö Apinalauman kärsivällisyys puolustaa pitkiäkin aikoja omissa. Hyökkäys on Apinalaumalla uomissaan. Stana sijoittui pistepörssisä hienosti kolmanneksi ja Edit teki myös mukavasti pisteitä (2,69 per peli). Molemmilta löytyy hyvä veto, käsiä tehdä itselleen tilaa ja syötötkin osuvat mukavasti kohdilleen. Sen lisäksi he saavat hyvin tukea joukkueen puolustajilta, joten hyökkäys ei ole monen muun joukkueen tapaan kahden pelaajan varassa.

 

Arvio

Kuten aiemmin kirjoittelin, niin VAKJ on niitä joukkueita jotka syttyvät vasta pudotuspeleihin. Pelaajisto on riittävän laadukas jopa mestaruuteen asti, mutta saako joukkue yhteispelin rullaamaan ajoissa? Apinalauma tulee antamaan kovan vastuksen aivan varmasti, mutta en usko että heidän joukkuepuolustuksensa parantuu riittävästi. Sen lisäksi VAKJ:n puolustus tulee parantumaan sen verran, että Apinalauman tulivoimainen hyökkäys saadaan pidettyä riittävän hyvin kurissa. Uskon, että VAKJ menee jatkoon voitoin 3-1.

Artikkelin on kirjoittanut: Jaws


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 16.10.2017 20:37
Luettu: 677 kertaa

Kommentit
bigone 17.10.2017 13:26
Ollaan muutamassa ottelussa pelattu joukkueena hyvää puolustuspeliä mm. Kovaksi mainostettua Kisastudiota vastaan, Metkiä, Oilersia ja Floridaa vastaan vaikka osa otteluista eivät täysiä pisteitä tuoneet..
Tässä sarjassa pitää puolustuspeli saada sen verta hyvälle tasolle että saadaan tiukka sarja, nimittäin näin kovaa rosteria vastaan ei voi lähteä pelaamaan runkosarjan asenteellamme... "Hyökkäys on paras puolustus"
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020