Kirjoitus

Neljännesvälieräennakko: IHT Guerrillas - Paris Saint-Germain

Tilastojen vertailu

Voitot: IHT Guerrillas 8 vs. PSG 8

Tasapelit: IHT Guerrillas 0 vs. PSG 1

Tappiot: IHT Guerrillas 7 vs. PSG 8

Tehdyt maalit: IHT Guerrillas 52 vs. PSG 69

Päästetyt maalit: IHT Guerrillas 38 vs. PSG 58

 

IHT Guerrillas

Hippuisen sekavan oloisen runkosarjan jälkeen A-lohkon kärkikolmikkoon povattu IHT Guerrillas löytyi lopulta erinomaisesti neljänneltä sijalta. Guerrillas pelasikin koko runkosarjan melko laajalla pelaajavalikoimalla ja erityisesti siihen nähden vaikuttaa siltä, että Guerrillasit ovat vähäisistä harjoitusotteluista huolimatta löytäneet yhteisen sävelen. Iloiseksi yllätykseksi Outer Continentista tuttu jimi pääsi runkosarjan aikana vauhtiin ja on varmasti pudotuspeleissäkin suuressa roolissa. Guerrillasin tehopelaaja Korkea jäi runkosarjassa vähille peliminuuteille ja vielä on epävarmaa, saadaanko Korkeasta lisää tulivoimaa IHT:n varsin tehokkaaseen hyökkäyspeliin (pelikiellon loputtua). Toisaalta spk-imm0t-jimi -akselilta löytyy riittävästi hyviä maalintekijöitä, joten sen puolesta aikainen kesäloma hypoteettisesti kutsuisi muista syistä kuin märästä ruudista. Epäilen Guerrillasin lähtevän kilpailemaan PSG:a vastaan kokoonpanolla jemi-imm0t-spk-jimi.

 

Paris Saint-Germain

Huomattavasti Guerrillasia vakiintuneemmalla ja pidemmän aikaa samalla rungolla pelannut PSG pelasi mainion, odotuksia vastaavan runkosarjan. Mielestäni yksi Superliigan parhaita hyökkääjiä eli kukas muukaan kuin Stamkos (Stammer) osoitti jälleen tehokkuutensa hyökkäyspäässä tekemällä lähes puolet PSG:n kaikista maaleista. Stammerin maalailu tulee olemaan varmasti tärkeässä roolissa. Kokemuksesta tiedän sanoa, että erityisesti pudotuspeleissä PSG tulee janoamaan vihollisen verta eikä lähde herrasmiesmäiseen ping-pong-otteluun mukaan. Toisaalta se voi lisätä myös yksilövirheiden tai satunnaisten syöttövirheiden riskiä. Kuitenkin pitkään melko muuttumattomalla kokoonpanolla pelanneen joukkueen ei tarvitse vilkuilla, missä pelikaveri liikkuu vaan vuosien mittaan tulleet toistot ovat harjaannuttaneet pelaajat löytämään toinen toisensa silmätkin sidottuna. PSG lähtee luultavasti haastamaan tilastollisesti parempaa Guerrillasia ketjulla RUNORAATI-Suxman-Silva-Stamkos/skunk.

 

Arvio

Mielestäni tasaisimpia ottelupareja neljännesvälierissä, joka kulminoituu muutamaan asiaan. PSG:n valttikorttina on todella tehokas hyökkäys ja esimerkiksi Suxman osaa laittaa kiekon reppuun taitavasti pienestäkin vetokulmasta. Stamkosin b-pistevedot tuskin tulevat Guerrillasille yllätyksenä, joten tämä mies lienee tiiviisti merkattu. Ja kukapa muukaan merkkaajana kuin jemi, jolla on takana todella hyvä runkosarja. Guerrillasilla yhteispeli puolustuspäässä toimii hyvin, mistä kertoo esimerkiksi runkosarjassa päästettyjen maalien vähäisyys. Toisaalta PSG on todella maalinjanoinen joukkue, ja Guerrillas tulee varmasti rokottamaan tehokkaasti pienistäkin virheistä. Tämä sarja päättyy viidennessä ottelussa Paris-Saint Germainin eduksi.


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 17.10.2017 18:39
Luettu: 627 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020