Kirjoitus

Puolivälieräennakko: Aurinkolaulu - Aces

Aiemmat ottelut

 

Aces – Aurinkolaulua 1-7

(cero-@ho-Meira-hupu) – (Fettis-Bellerin-Anakin-Falco)

Aurinkolaulu – Aces 3-1

(Fettis-Bellerin-Anakin-Falco) – (cero-stefano-Meira-hupu)

 

Aurinkolaulu

Mielestäni ottelupareista ainut, joka meni selkeästi heikommasta vastustajasta helpohkosti murskavoittolukemin jatkoon. Aurinkolaululla ei ollut hätää Outer Continentia vastaan hetkeäkään ja tästä sanelee hyvin myös kolmessa pudotuspelissä päästettyjen kahden maalin määrä. Kolmen hyökkääjän kierrätys takasi laaja-alaisen valikoiman maalintekijöistä ja kuten odotinkin, akselilta Falco-Anakin-Jezik löytyi tärkeimmät täyspottiin osujat. Kahdessa runkosarjakohtaamisessa Aurinkolaulun onnistui murskata Aces, ja tähän ottelusarjaan tuskin jarrutellaan yhtään. Aurinkolaulu pelaa tällä hetkellä elämänsä kiekkoa ja se on vahva kaukalon jokaisessa osassa. Pelaajat ovat melko tasaväkisiä keskenään eikä oikein ketään voi asettaa selkeästi toisen yläpuolelle, sillä kaikki suoriutuvat yksilönä kiitettävästi. Yksittäisessä pelissä Aurinkolaulu yleensä onkin yhtä vahva kuin sen senhetkinen heikoin lenkki on, joten pelipäivän kunnosta on paljon kiinni! Aurinkolaulukaan ei tee muutoksia kokoonpanoon, vaan lähtee puolivälieriin ketjulla Fettis-Bellerin-Falco-Anakin/Jezik.

 

Aces

Aces on tehnyt jo jengihistoriaa saavuttamalla puolivälieräpaikan ja näin pystynyt siihen, mitä varmasti jok’ikinen piti mahdottomana. Äärimmäisen vähämaalisen neljännesvälierän jälkeen Acesin nälkä on varmasti kasvanut syödessä, vaikkakin se mielestäni lähtee haastajan asemassa tähän ottelupariin. Neljännesvälierissä sankarin viitan sai pukea erityisesti hupu, joka ratkaisi kaksi peliä Acesin eduksi. Seuraavassa ottelusarjassa tältä mieheltä vaaditaan samanlaisia otteita! Aces pelaa melko omintakeista peliä, johon sisältyy kurinalainen joukkuepuolustaminen ja ”dont play hard – play smart” -mentaliteetti. Neljän miehen voimin ahkerasti pelannut Aces on hionut pudotuspelikokoonpanonsa melko saumattomaksi. Kaverit näyttävät nauttivan yhdessä pelaamisesta ja ovatkin melko aktiivisesti pelanneet harjoitusotteluita. Mainitsemisen arvoinen maalintekotaktiikka onkin lättysyötöt kulmasta maalille ja stefano onkin todella taitava jakamaan jalkapallomaisia one-timereita. Aces haastaa Aurinkolaulun ketjulla cero-stefano-hupu-Meira.

 

Kommentit

Falco (Aurinkolaulu)

Acesille on tyrkyllä kovasti mustan hevosen viittaa tälle kaudelle. Peli tulee mitä luultavammin kuitenkin pyörimään heidän päädyssään aggressiivisemman pelityylimme vuoksi. Passiivinen ja rakentava peli lienee heidän valttinsa. Se kuitenkin tyrehdytetään sillä, kun otetaan tila pois ja pelataan puolustuksessa kokoajan iholla. Olen nähnyt teräviä vastahyökkäyksiä ja laitakesoja maalille, täytyy pysyä tarkkana vaikka pieni altavastaaja taitaa toisessa päässä olla. Aikaisempien kohtaamisten perusteella uskon sarjan kääntyvän lopulta meidän hyväksi. Hatunnosto silti vihuille - pelaavat ensimmäistä kertaa ikinä hyvää ja tasaista kautta Superliigassa.

 

stefano (Aces)

Tällä hetkellä on hyvä meininki kopin puolella, runkosarja meni hyvin kaikinpuolin ja jäi hyvä maku porukalle siitä. Aurinkolaulua vastaa on menny harjotusottelut aina tiukasti puolin ja toisin, mutta liigassa laulut rankaissu vähän enemmän. Nyt on silti pudotuspelit kyseessä ja se tuo molemmille joukkueille varmasti uuden katseen otteluun. Jos molempien joukkueiden vahvuuksia ja heikkouksia lähtisin kommentoimaan:
Aurinkolaululla löytyy Falco joka ikävästi dominoi hyökkäyspäätä. Heikkouksina tähän kai pitäis vastata.. Fettis? Acesilla en löydä heikkoutta.. paitsi hieman maalinteossa ja viikonlopuista toipumisista osilla pelaajilla. 
Kokonaisuudessaan toivottavasti tasaset matsit tulossa ja parempi voittakoon.

 

Arvio

Änäri 18:sta Aurinkolaulu vastaisi ehkä NHL:n keskikastin tai paremman keskikastin tiimiä ja Aces olisi SHL:stä tuttu Frölunda HC, mikä kertoo aika kuvailevasti kirjoittajan ennakko-odotuksia tästä ottelusarjasta. Aces omaksuu varmasti myös tämän ennakkoasetelman. Acesin paras vahvuus on järeä puolustus ja nopeat peliinlähdöt. Aurinkolaulun yksittäiset pelaajat ja joukkue pesevät muuten Acesin vastaavat muilla osa-alueilla. Aurinkolaulun pelaajista kaikki ovat koko pelin parhaita 1v1 pelaajia eikä mielestäni Acesin ole järkevää lähteä kokeilemaankaan tämän väitteen paikkansapitävyyttä. Toisaalta yleensä vahvempi joukkue joutuu hyökkäämään paljon aktiivisemmin ja enemmän, mikä voi luoda Acesille loistavia paikkoja näpäyttää pikaisella vastahyökkäyksellä vastustajaansa. Yksittäisen ottelun lopputulokseen tulee vaikuttamaan huomattavasti se, kumpi tekee ensin maalin. Molemmat joukkueet pystyvät kyllä voittamaan ottelun maalinkin erolla ja erityisesti Aces on ehkä olosuhteidenkin pakosta omaksunut tyylin voittaa pelejä maalin erolla. Aurinkolaulu tulee nollaamaan Acesin kulmavetopassionetimerit mallikkaasti Fettiksen toimesta vieden Acesin pelikirjasta yhden tärkeän elementin. ”Nyt tulkaa te murheet ja vastukset, niin saatte te vasten suuta!”. Aurinkolaulu jatkaa tiukan ottelusarjan päätteeksi jatkoon voitoin 3-1.

 

Bein (Kamloops Blazers)

Aces tiivisti kokoonpanoaan täks kaudeks ja näytti olevan todella hyvä ratkasu. Edelliskausina sarjataulukon keskipaikkeilla tai peräpäätä edustanut *joukkue* päätti runkosarjan ollen neljäntenä ja neljänneavälieris joukkue onnistuikin heti kaatamaan AMM. Nyt vastassa on kuitenki paljon kovempi joukkue. Aurinkolaulun ydinporukan ympärille värvätyt Bellerin ja Anakin ovat sopineet oivallisesti joukkueen pelitapaan ja Aurinkolaulu päättikin runkosarjan olleensa lohkonsa toinen. Aurinkolaulu tulee olemaan vahva ennakkosuosikki ja Aces lähtee vahvan runkosarjan jälkeen kesälaitumille Aurinkolaulun klaaratessa sarjan 3-0 otteluvoitoin

 

BIGONE (Apinalauma)

Selvä kolme – muna arskoille.


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 23.10.2017 19:48
Luettu: 849 kertaa

Kommentit
Kulakov 23.10.2017 19:52
Heikkouksina tähän kai pitäis vastata.. Fettis?
oeeeeee fettikselle terkkui
Kucherov 23.10.2017 19:57
al aces 0-3
Jezik 23.10.2017 20:02
Fettis mainittu
Jamo 23.10.2017 20:35
Fettis mainittu
Jopi 23.10.2017 21:07
joko fettis printannu tekstin jääkaapinoveen?
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020