Kirjoitus

Puolivälieräennakko: V.A.K.J. - Metsän Kiekko

Playoff-tilastojen vertailu

Kentu 10+4 = 14 vs. kesä2017 6+3 = 9

mrdn 4+7 = 11 vs. zak2 3+5 = 8

Cic 1+5 = 6 vs. Poolparty 1+6 = 7

jehu 1+2 = 3 vs. Ela 1+2 = 3

vsrt 1+0 = 1 vs. Balsolaa 0+0 = 0

 

V.A.K.J.

Tiukan sarjan päätteeksi VAKJ eteni puolivälieriin, jossa vastaan astelee SC Bernin reinkarnaatio. Vielä neljännesvälierissä ei nähty sitä VAKJa, mitä pelaajamateriaalin puitteissa luulisi olevan. VAKJ on kuitenkin tasaisen vahva, oli vastassa kuka hyvänsä ja se osaakin sovittaa oman pelityylinsä sopivaksi vastustajaa kuin vastustajaa vastaan. Neljännesvälierien maalinikkariksi osoittautui runkosarjassa vähille peliminuuteille jäänyt kesä2017, jonka näpit eivät selvästikään ole kohmeessa talvipakkastenkaan myötä. VAKJlla alkaa olla viimeiset hetket syttyä lopullisesti pudotuspeleihin mukaan ja runkosarjassa nähdyllä paikoittaisella räpiköinnillä Metsän Kiekko tulee varmasti kävelemään valkeakoskelaisten ylitse. Puolustuspäässä VAKJ pelasi kuitenkin suhteellisen kurinalaisesti läpi neljännesvälierien, joten puolikkaissakaan siinä tulee tuskin suurempia ongelmia. Hyökkäyspelissä parempaankin on edellytyksiä, mutta tietysti näin kokenut konkariporukka osaa varmasti latautua, vastustajan tasosta tietoisena, oikealla tavalla peli-iltana. VAKJ voi laittaa askiin monenlaisia toimivia kokonaisuuksia, mutta lähtee luultavasti haastamaan Metkin ketjulla Ela-Poolparty-zak2-kesä2017/Balsolaa.

 

Metsän Kiekko

Metki ajoi itsensä todella tukalaan paikkaan neljännesvälierissä, mutta taisteli mestarin elkein heikosta 0-2 tappiotilanteesta itsensä jatkoon pudottaen Phoenix Risingin aikaiselle kesälomalle. Kukas muukaan kuin Kentu oli päävastuussa maalinteossa aisaparinsa mrdn hyvien syöttöjen siivittämänä. Ainakin toistaiseksi rikkomattoman 151 pisteen ennätyksen runkosarjassa iskenyt kuminalli loisti poissaolollaan, nähdäänkö hänet puolivälierissä? Metkillä oli aika ajoin kompastuskivenä hieman höntyilevä pelityyli ja jatkuva pään hakkaaminen seinään phoenixilaisten lihamuuriin. Siitä viisastuneena kolme jälkimmäistä peliä hoitui tyylikkäästi panostamalla rännikiekkoihin, keskustan tukkimiseen ja oman pään sumputtamiseen. Metki osaa vaihtaa pelitaktiikkaa lennosta, sillä on äärimmäisen taitavat yksilöt ja kaudesta toiseen lähes muuttumattomalla kokoonpanolla pelaaminen on luonut siitä joukkueen isolla J:llä. Vaikka peliotteet ovat hieman löystyneet edellisistä mestaruuskausista SC Bernin riveissä, tällä porukalla on varmasti vielä tilaa yhdelle kultaiselle pokaalille palkintokaapissa. Metki lähtee puolivälieriin ketjulla: jehu-Cic-mrdn-Kentu.

 

Kommentit

Balsolaa (V.A.K.J.)

Vaikea sarja, sillä allekirjoittanut tetsaa metässä kertausharjoituksissa ja kentälle pitää lyödä kokoonpano, jolla ei kaudella oo juurikaan pelattu. Kokeiltiin tätä kokoonpanoa Apinalaumaa vastaan eikä peli ollu lähelläkään sitä mitä vaaditaan Metkin kaatamiseen. Jos vaan Elan kestää olla hajoamatta, niin uskon että huonollakin pelillä voidaan kaataa metki. Game vitoseen menee, jossa Poolparty sooloilee kiekon jatkoajalla maaliin

 

vsrt (Metsän Kiekko)

Runkosarja meni aikalailla höntsäillessä, mikä meinasikin jäädä vielä neljännesvälieriin päälle, mutta loppujen lopuksi kuitenkin sarja saatiin kairattua himaan. Yllättävänkin hyvin (ehkä koko kiekon) nopein tippuja laittoi kampoihin. Puolivälierien alkaessa on kuitenkin asennevamma saatava korjattua tai tie tulee nousemaan pystyyn. Joku olisi saattanut odottaa että PePon pojat olisivat ne ketkä kantaisi Löylyjä, mutta eihän se niin ole. Jokaiselle pelaajallemme on painotettu hyvin tarkkaan, ettei Palsomaalle saa antaa hyökkäyspäässä yhtään tilaa, koskaan. Ja jos tässä yksinkertaisessa puolustussuunnitelmassamme onnistumme, uskon että vastustaja on nollattu käytännössä täysin. Toki pari joukon avustamaa maalia saattaa sarjassa tulla, kuten aiempinakin vuosina kun olemme poffeissa kohdanneet. Kyseisistä paskamaaleista huolimatta, en usko sarjasta muodostuvan vieläkään haastavaa meille. Enintään neljä ottelua (jouko?) tässä tullaan tarvitsemaan, että Löylyjen kausi päättyy. Mitäpä tässä sitten meistä enää kertomaan, kaikki varmasti tietää että kentällä tulee olemaan vain yksi joukkue mikäli niin päätämme.

Onnea sarjaan kuitenkin vastustajalle!
Ja terveisiä 2017:n siskolle.

 

Arvio

Kaksi kokenutta porukkaa, jotka painelivat sekä runkosarjan että ensimmäiset pudotuspelit hieman löysin rantein. Ainakin Metki petrasi loppua kohden huimasti ja saavutti hyvän peliflown. Molemmilla joukkueilla löytyy nimekkäitä hyökkääjiä ja puolustajia. Yksilöinä he vastaavat taitotasoltaan aikalailla toinen toistaan, jolloin joukkuepeliin ja yhteiseen pelifilosofiaan ratkeaa paljon. Metki omaa mielestäni hieman kurinalaisemman oman päädyn pelaamisen, tosin Kentu pyyteli, ettei saisi sumputtaa vaan pitäisi pelata rallia edes yksi osaottelu. Se kuvaa ihan hyvin, minkälainen sarja voi olla tiedossa, kun laitetaan kaksi äärettömän kokenutta ja taitavaa, sekä taitaviin yksilö- että joukkuesuorituksiin nojaavaa normaalia alhaisemmalla pelimotivaatiolla pelaavaa joukkuetta samaan askiin puolivälierissä. Tiedossa voi olla tarkkaa asemasotaa tai huimaa, yleisöystävällistä rallia! Maaleja tullaan kuitenkin mättämään puolin ja toisin paljon. Juuri ainakin yleisöön pistävien motivaatio-ongelmien vuoksi veikkaan, että jos VAKJ ei saavuta huippuvirettä peli-iltana, Metki tulee pesemään heidät voitoin 1-3!

 

BIGONE (Apinalauma)

V.A.K.J - MetKi... Voiko mielenkiintoisempaa paria saada jo tässä vaiheessa pudotuspelejä ?! Allekirjoittaneen seura pelasi hyvän tasaisen ottelusarjan V.A.K.J:tä vastaan, jossa silmiin pisti paljon tiiviimpi puolustuspeli mitä metkiltä ei ole totuttu näkemään ja tarkka viimeistely jonka ansiosta V.A.K.J klaaraa sarjan itsellensä ellei, Metki tee selvää ryhti liikettä Phoenix sarjasta jossa metsurit meinasivat joutua aikaiselle lomalle.. Metki lähtee altavastaajana sarjaan en jotenkin jaksa uskoa että Kentu kantaan porukansa tästä sarjasta jatkoon sillä vastassa on todella kova nippu.. Metkin kannalta olisi suotuisaa saada tulivoimaa mukaan peleihin ja ennen kaikkea Kentulle tuhoisaa jälkeä tehnyt kumppani takaisin peleille.... kullijami missä sä oot ? 

Toivoisin näkevänä game vitosen mutta en jotenkin usko että sinne asti päädytään... 

Metki lomille ja V.A.K.J jatkoon voitoin 3-1 kiitokset tästä zak2-Ela

 

Bein (Kamloops Blazers)

Todella mielenkiintonen sarja tiedossa. Apinalauma laitto VAKJ:n neljännesvälieris yllättävänki tiukille, monesti johti otteluita mutta VAKJ onnistu aina kääntää voitoks. Ongelmitta ei metkikää selvinny puolivälieriin, phoenixit johti sarjaa jo 2-0 mut metki saikin ku saikin hoidettua sarjan kotio. Molempien joukkueiden vahvuudet ehdottomasti hyökkäyspäässä, heikkoudet varmaan pääkopassa ja puolustuspäässä. Tasanen sarja tulossa jossa maaleja kyllä tullaan mässäilemään. Todella vaikea veikata kumpi firma tästä saa kylmän suihkun, mutta uskoisin, että VAKJ etenee välieriin 3-2 otteluvoitoin.


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 24.10.2017 18:58
Luettu: 1020 kertaa

Kommentit
bigone 24.10.2017 20:11
Milloinkas meinaatte pelata onko ajankohtaa lyöty lukkoon.. pakko nähdä tämä taisto !
maradona 24.10.2017 20:14
Tsemppiä löylyn teami
jerss 24.10.2017 20:48
tsemppiä maradonan veli ja sisko, etenkin sisko
Instagram 26.10.2017 23:26
tietäjäh BIGONE? :)
bigone 26.10.2017 23:39
Onnistuisipa Veikkauksen pelitkin joskus yhtä hyvin kuin superligue arviot ;D
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020