Kirjoitus

Välieräennakko: Aurinkolaulu - Kisastudio

 Playoff-tilastojen vertailu

Joukkue Voitot Tappiot Voitot (JA) Tappiot (JA) TM PM Maaliero
Aurinkolaulu 6 0 0 0 27 4 +24
Kisastudio 4 3 2 0 25 24 +1


1. Falco 6 13 + 4 = 17 +24 2.83
2. Anakin 4 9 + 7 = 16 +17 4.00
3. Bellerin 6 3 + 12 = 15 +24 2.50
4. Fettis 6 0 + 10 = 10 +24 1.67
5. Jezik 2 2 + 5 = 7 +7 3.50


1. pökäle 9 7 + 15 = 22 +1 2.44
2. Jaska 8 3 + 16 = 19 +8 2.38
3. FääF 7 10 + 6 = 16 +7 2.29
4. Spears 8 5 + 2 = 7 ±0 0.88
5. anton 5 0 + 3 = 3 -14 0.60
6. jarkko 1 0 + 0 = 0 +1 0.00


Aurinkolaulu

Aurinkolaulu ei antanut yhtään siimaa Acesille puolivälierässä ja katkaisi sarjan tyynen viileästi kolmessa ottelussa. Aurinkolaulu porskuttaa edelleen ilman tappioita pudotuspeleissä hurjalla maalierolla. Hyvän lohkosijoituksen turvin Aurinkolaululle ei ole vielä tarjottu kyllin kovaa haastajaa, alkavatko tosipelit tästä sarjasta? Samanlaisella pelillä Aralaulu on mielestäni jäljellä olevista joukkueista potentiaalisin mestari kuluvalle kaudelle.

 

Kisastudio

Hieman kivisempää reittiä pitkin Kisastudio onnistui kipuamaan välieriin asti pudottamalla helpohkosti A-lohkon ylivoimaisen voittajan, Kamloops Blazersin, tuloksin 1-3. Ensimmäisessä osaottelussa Kisastudio otti siipeensä 5-0, mutta käänsi taitavasti pelin päälaelleen uupuneita blazerilaisia vastaan. Lopulta Kisastudio ei antanut oikein mitään saumaa kilpakumppaneilleen. Studion peli on parantunut huomattavasti neljännesvälieristä.

 

Kommentit

 

Falco (Aurinkolaulu)

Kisastudio on selvästi sekä puolustuksellisesti että hyökkäyksellisesti meidän haastavin pudotuspelivastustajamme tähän mennessä. Vaikka Outer kaatui selvin lukemin ja Aces kolmessa pelissä puhtaasti, en lähtisi hirveästi ylistämään pelimme laatua. Kisastudiota vastaan täytyy olla kärsivällinen. En ole täysin varma pelimme pitkäjänteisyydestä. Vahvuutena näen hyökkäyspään riskittömän painostuksen ja vahvan nelikkopuolustuksen. Tietty jos vastustaja on passiivinen painostus ei välttämättä pure. Kisastudio on sellainen joukkue, jota vastaan on ikävää pelata ollessaan tappiolla. Puolustus on varsin tiukka meidän ei-niin-luovaa hyökkäystä vastaan. Realistisesti ajateltuna pelaamatta yhtään omaan pussiin uskon Kisastudion jatkavan finaaleihin voitoin 1-3.

 

taikuri (Kisastudio)

Managerin aitioon kevään pelit on tähän asti näyttänyt kiitettävältä, Kamloopsilta tuli ekassa pelissä turpaan kun etsin vielä paikkaani VIP-aitiosta, mutta sen jälkeen peli lähtikin rullaamaan odotetusti. 
Tuleva vastus ei kovin suurta parran pärinää aiheuta, pelit on yleensä ollu aika tasaväkisiä ja tässäkin sarjassa varmaan käydään ainakin kerran jatkoajalla. Kiva että on pojat päässy näin pitkälle playoffeissa, mutta huolellinen valmistautuminen ja pelipäivän pasta takaa meille sellasen 3-1 voiton.

 

Hyökkäys vs. Hyökkäys

Arskalaulu pelaa aktiivista, nopeaa kiekkoa. Tarvittaessa Aurinkolaulu jaksaa jauhaa kiekkoa laidasta laitaan alemmanpuolustajan kautta, ylemmänpuolustajan kautta ja odottaa maltilla hyvän väylän aukeamista. Yleisesti pidetäänkin vähän inhana pelitapana kierrättää kiekkoa alakautta takaisin hyökkääjille keskialueen tuntumassa, mutta Aurinkolaulu hyödyntää hyökkäyksiin lähdössä tätä tapaa ja se toimii. Taitavat yksilöt osaavat liimata kiekkoa ja voittavat hyvällä prosentilla kaksinkamppailuja. Siihen päälle vielä, että pelaajat voivat pelata hyökkäyspäässä lähelläkin toisiaan ja ahtaassa tilassa passailla toisilleen seinäsyöttöjä. Kiekon rosvoaminen aurinkolaululaisilta on vaikeaa! Falco on äärimmäisen liukas hyökkääjä ja vastannutkin isosta osasta Aurinkolaulun maaleja sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Hyvällä pelisilmällä ja tarkalla vedolla varustettu hyökkääjä osaa tehdä maaleja mitä ihmeellisimmistä paikoista.

Kisastudio hyökkää hieman omaperäisesti. Kamloopsia vastaan nähtiin todella esteettisiä vetopassi kombinaatioita, joilla kiekkoa saatiin liikuteltua niinikään nopeasti ja tarkasti pelaajalta pelaajalle. FääF vastasi odotetusti tärkeistä maaleista ja ainut tappio Kamloopsia vastaan tulikin, kun FääF ei ollut kentällä. FääF vetelee innokkaasti aina pienenkin vetopaikan tyngän tullen, mutta välillä ikään kuin hakkaa päätä seinään tykittämällä kiekon suoraan vastustajan blokkiin, vaikka joukkuetoveri olisi vieressä vapaana. Hyvä mittari Studion hyökkäyspelistä oli neljännesvälierät Impactia vastaan, jonka puolustuksen Studio onnistui yllättämään. Lähes saman kaliiberin muuri on vastassa tälläkin kertaa. Kisastudio tekee välillä yllättäviä puolenvaihtoja ja osaa vaihtaa pelitapaansa lennostakin. Luultavasti Aurinkolaulun pakkaa yritetään lähteä sekoittamaan myös muutamilla vedoilla maskin takaa.

 

Puolustus vs. Puolustus

Tähän mennessä pudotuspelejä päästettyjä maaleja Aurinkolaulun verkkoon on heilahtanut tasan neljä kappaletta. Tosin Aurinkolaulun puolustusta ei ole vielä päästy koettelemaankaan kunnolla ja luulisin tämän otteluparin olevan ensimmäinen tulikoe sen kestävyydestä. Pakkipari Fettis-Bellerin pelaa taitavasti yhteen, hyökkääjät tukevat puolustusta tehokkaasti ja ylipäätään koko puolustuskalusto osaa sopeutua vallitsevaan tilanteeseen hyvin. Nelikkopuolustuksessa Aurinkolaulu on todella vahvoilla, joten Kisastudion pitää hyödyntää mahdollisia ylivoima tai tasapari -hyökkäyksiään mahdollisimman tehokkaasti. Aurinkolaulu on onnistunut pelaamaan melko virheetöntä puolustusta ja se on saanutkin aika lailla paineetta lähteä rakentamaan alakerrasta hyökkäyksiään.

Luultavasti Kisastudio haluaa hallita keskialuetta ja jarrutella Aurinkolaululaisten hyökkäyksiä jo ennen niiden syntymistä. Vastustaja kun tykkää jauhaa kiekkoa alakerran kautta, Studio voi pienen paineen siivittämänä odotella Aurinkolaulun mahdollista virhettä. Vaikka Aurinkolaululla on liigan parhaita 1v1-pelaajia, siitä huolimatta Jaskan ja Spearsin kaltaisista puolustajista on vaikea päästä ohi. Myös Studion hyökkääjät ovat erinomaisia kahden suunnan pelaajia, joten senkään puolesta Aurinkolauluakaan tuskin odottaa ylivoimahyökkäysten karkelot. Nelikkopuolustuksessa Studio on hieman kehnompi, mutta varmalla peruspuolustuksella saa jo riittävät eväät katkoa siivet Aurinkolaulun melko suoraviivaisilta hyökkäyksiltä. Studio tulee hyödyntämään peliin lähdöissä lyhyitä avauksia ylemmänpuolustajan kautta ja lähtee rakentamaan pala palalta hyökkäystä sitä kautta.

 

Arvio

Heikon runkosarjan jälkeen Kisastudio on onnistunut yllättämään monet ja joutunut runkosarjasijoituksensa vuoksi kohtaamaan paljon haastavampia vastustajia, kuin Aurinkolaulu. Pudotuspelien edetessä Studion peli on parantunut huomattavasti. Aurinkolaulun todellinen pudotuspelilätkän taso ja paineensietokyky tullaan testaamaan vasta tässä ottelusarjassa. Euroviisujen 2017 australialaisen artistin Isaiahin kappale ”Dont come easy” kuvaa hyvin tätä otteluparia, sillä puolin tai toisin voitto ei tule olemaan helppoa. Povaan tästä sarjasta vähämaalisen ja ainakin yksi ottelu tulee ratkeamaan vasta jatkoajalla. Runkosarjassa näiden sankareiden kohtaamiset päätyivät kerran tasapeliin ja kerran Kisastudion murskaavaan voittoon. Tosin vain tasapeliin päättyneessä ottelussa Aurinkolaululla oli askissa myös playoffeissa väläytellyt kokoonpano, mutta Kisastudio siitä huolimattakin tarjoaa prässiä, mitä runkosarjakohtaamisiin on katsominen. Ensimmäinen osaottelu tulee tuttuun tapaan olemaan hieman passiivista vastustajan heikkojen kohtien tunnustelua. Jos Studio onnistuu tukkimaan keskikaukalon, se laittaa Aurinkolaulun todella ahtaalle. En usko, että Aurinkolaulu pystyy kääntämään ottelun voitoksi tappiotilanteesta, joten sen on tehtävä ensimmäisenä maali tai pari. Aurinkolaulu voittaa sarjan 3-2 ja jatkaa finaaleihin.

 

Suxman (Paris Saint-Germain)

Aurinkolaululta löytyy vahvin pelillinen identiteetti Superliigasta ja playoffeissa otteet ovat olleet vakuuttavia, vaikkakaan heitä ei ole vielä haastettu puolustamaan paljoa. Kisastudio yllätti viimekierroksella Kamloopit ja näin ollen heitäkään ei voi aliarvioida. Näkisin KST vahvuutena Aurinkolaulua vastaan heidän luovan ja vähän erikoisenkin hyökkäyspelin, joka voi aiheuttaa harmaita hiuksia aurinkolaulun puolustukselle, joka tykkää pelata tietyllä systeemillä. Uskoisin kuitenkin, että Aurinkolaulu on jopa selvästi vahvempi, koska pelitapa on niin hiottu ja paremmat yksilöt löytyvät myös aurinkolaululta, eikä kisastudio pääse yllättämään nuin hyvää Joukkuetta. 3-0 Aurinkolaululle.

 

Bein (Kamloops Blazers)

AL on marssinut välieriin täysin puhtaalla pelillä, joukkue on kuudessa ottelussa onnistunut rokottamaan vastustajaa, joka on tähän mennessä toiseksi eniten pudotuspeleissä ja omissa on soinut ainoastaan kolme kertaa, ihan kelpo saldo. Välierissä on kuitenkin vastassa aivan eri taitotason joukkue kuin aiemmissa kamppailuissa. Kisastudio selvitti tiensä välieriin suorastaan kävelemällä Kamloops Blazersin yli, vaikka KB oli ennakoitu vievän sarjan nimiinsä. Todella tasainen sarja tulossa jossa kohtaavat kaksi erittäin hyvin puolustavaa joukkuetta. Ensimmäinen maali tulee olemaan merkityksellinen asia tässä sarjassa ja jatkoajoilta tuskin vältytään, Kisastudio kuitenkin suuntaa finaaleihin otteluvoitoin 3-2.

Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 31.10.2017 18:57
Luettu: 771 kertaa

Kommentit
anton 31.10.2017 19:15
Mainio ennakko!
Rekku 31.10.2017 19:56
´´Realistisesti ajateltuna pelaamatta yhtään omaan pussiin uskon Kisastudion jatkavan finaaleihin voitoin 1-3´´. Suorastaan ruokkii oman joukkueen ja myös omaa peli-intoa :D
Spears 31.10.2017 20:01
Lyhyessä ajassa mukavan kattava ennakko. Hienoa työtä!
Fettis 31.10.2017 20:01
Falco on aina niin vaatimaton, vaikka oikeesti ihan mestariainesta! Ei vaan kehdannut kirjoittaa faktaa eli sitä että me marssitaan tästä parista finuihin voitoin 3-0.

Moni tuntuu haistelevan tuota, että jatkoajalla päästään mähisemään, se voi hyvinnii olla nii...
Falco 31.10.2017 20:39
Voi sitä veikata vihuakin voittajaksi vaikka antaa oman joukkueensa puolesta kaikkensa. Tuskin tämä niin vakavaa kuitenkaan on vaikka voittamaan toki lähden tässäkin sarjassa.
Instagram 31.10.2017 20:41
Takkar!
Instagram 31.10.2017 20:43
^ noh rinnakkaisessa sarjassa eräs kaveri veikkasi häviävänsä 3-0, eli siihen nähden Falcohan puhkuu itseluottamusta 1-3 veikkauksellaan
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020