Kirjoitus

Finaaliennakko 3/17: Aurinkolaulu - V.A.K.J.

Erittäin mielenkiintoisen runkosarjan ja pudotuspelien päätteeksi, vasten ainakin meikäläisen ennakko-odotuksia, mitalipeleissä taistelevat ihan eri joukkueet kuin luulin kauden alussa. Tervetuloa lukemaan kauden 3/17 finaaliennakkoa ja seuraamaan itse ottelua tänään sunnuntaina alkaen kello 19-20 paikkeilla!

Pudotuspelien tilastoja

Joukkue

Voitot

Voitot (JA)

Tappiot

Tappiot (JA)

TM

PM

Maaliero

Aurinkolaulu

9

0

0

0

38

3

+35

V.A.K.J.

8

1

2

1

31

21

+10


Aurinkolaulu

Vedot: 121
Tehdyt maalit: 38
Maalit per ottelu: 4,22
Paras maalintekijä: Falco (19) 50% kaikista tehdyistä maaleista

Torjutut: 74
Päästetyt maalit: 3
Päästetyt maalit/ottelu: 0,33
Torjunnat / ottelu: 8,22
Maalivahdin torjunta%: 96,10%

 

V.A.K.J.

Vedot: 170
Tehdyt maalit: 31
Maalit per ottelu: 2,58
Paras maalintekijä: zak2 & Poolparty (10), 32% kaikista tehdyistä maaleista

Torjutut: 129
Päästetyt maalit: 21
Päästetyt maalit/ottelu: 1,75
Torjunnat / ottelu: 10,75
Maalivahdin torjunta%: 86%

Aurinkolaulu - Kisastudio 6 - 0 Vanil 05.11.2017 21:14
Kisastudio - Aurinkolaulu 0 - 3 Vanil 05.11.2017 20:33
Aurinkolaulu - Kisastudio 2 - 0 Vanil 05.11.2017 20:01
Aurinkolaulu - Aces 3 - 0 Fettis 29.10.2017 22:50
Aces - Aurinkolaulu 0 - 1 Fettis 29.10.2017 22:20
Aurinkolaulu - Aces 4 - 1 Fettis 29.10.2017 21:52
Aurinkolaulu - Outer Continent 6 - 2 Fettis 18.10.2017 20:37
Outer Continent - Aurinkolaulu 0 - 4 Fettis 18.10.2017 20:04
Aurinkolaulu - Outer Continent 9 - 0 Tunde 18.10.2017 19:31

Aurinkolaulu on toistaiseksi ollut voittamaton.

5. Balsolaa 2 0 + 0 = 0 ±0 0.00

V.A.K.J. on menestynyt erinomaisesti Balsolaan poissaolosta huolimatta


Nice to know

- Aurinkolaulun Anakin on kolmatta kertaa finaalissa, mutta ei ole voittanut vielä ensimmäistäkään mestaruutta
- V.A.K.Jn Ela on äänestetty kymmenen kertaa Kiekkoliigan parhaaksi puolustajaksi

Haastattelut

Falco (Aurinkolaulu)

Finaalissa vastaan asettuu V.A.K.J. , joka antoi kylmää kyytiä välierissä PSG:lle. Miten VAKJ voitetaan?

Luovalla hyökkäämisellä ja kiekonhallinnalla. Pyrimme pelaamaan mahdollisimman hallitsevaa peliä ja harjoittelemaan kiekonhallintaa, sillä tila tulee olemaan vähissä tässä ottelusarjassa. Aikaisemmin Löylynheittäjinä tunnettu porukka on alkanut tosissaan puolustaa yhteen ja heidän pelinsä on muutenkin kaikin puolin melko hyvin järjestyksessä, joten kaikkemme saadaan antaa päästäksemme maalintekopaikoille.

Onko heillä pelaajaa, johon pitää erityisesti kiinnittää huomiota?

Lienee selvää, että katseet kohdistuvat miktokiin ja hariin. PePo tuli ja voitti mitalin tälle tiimille. Pakko silti sanoa, että muut tästä joukkueesta ovat nostaneet tasoaan huomattavasti supertähtien tultua joukkueeseen. Jos parivaljakko lähtee kauden jälkeen, toivottavasti V.A.K.J.:n peli ei muutu huonompaan suuntaan vaan jatkavat tällä samalla linjalla. Yksilöllisestikin kausi on ollut esimerkiksi kesä2017:lle huippuhyvä. Tasonnostosta hatunnosto täältä suunnalta.

Mitkä ovat vahvuutenne VAKJi vastaan?

Puolustus on ollut ehdoton valttikorttimme ja siihen pyritään panostamaan loppupeleissäkin. Bellerin ja Fettis pelaavat erinomaisesti yhteen liigassa, mutta harkassa varsinkin edellä mainittu lipsuu harmittavan usein… Kunhan se ei vaan tarttuisi liigatekemiseen joka on ollut vahvaa koko pudotuspelien ajan. zak2 osaa hallita kiekkoa joten pitää pysyä erityisen tarkkana alhaalla ja puolustaa neljällä joka kerta oman siniviivan takana.

Vapaa sana

Mitaliin tähtään joka kausi. Tämä kausi on ollut jo voitto meille, mutta olisihan sitä tietty kiva koristaa kirsikalla kakun päälle. Mikä sen parempaa olisi kuin pöllyttää vanha tuttu miktok kentällä. :D Pakko se on kai sitten omaa tiimiä veikata 3-2 mestaruuteen kun viimeksi tuli kylmää vettä niskaan veikattuani vihua.

Balsolaa (V.A.K.J.)

Finaalissa vastaan asettuu voittamaton Aurinkolaulu. Miten Aurinkolaulu voitetaan?

Tiukalla puolustuspelaamisella ja kärsivällisellä hyökkäämisellä. Aurinkolaulun puolustaminen yllättänyt ainakin allekirjoittaneen, joten niistä vähäisistä paikoista mitä peleissä tulee, on laitettava sisään paremmin kuin tähän mennessä.

Onko Aurinkolaululla pelaajaa, johon täytyy kiinnittää erityistä huomiota?

Hyökkäyspäässä Falco tuntuu laittavan hyvällä prosentilla kiekot verkkoihin, mutta onneksi meiltä löytyy kiekon kiistattomasti paras puolustaja, joten Falcon tontit tullaan kyllä pitämään minimissä.

Mitkä ovat vahvuutenne Aurinkolaulua vastaan?

Näkisin, että vahvuutemme on erinomainen puolustaminen tosipeleissä ja zak2, jos poika vaan on pelipäällä. Miktok on näyttänyt, että pää kyllä kestää isoissa peleissä ja normipäivänä tekee kyllä pelissä kuin pelissä kypärätempun.

Tietysti meillä on myös hämmentävän tuurin omaava kesä2k vetelemässä naruista ja Poolparty sooloilemassa, joten kyllä minä uskon, että kaikki avaimet Aurinkolaulun kaatamiseen vakjilta löytyy.


Seuraa häntä (Aurinkolaulu): Anakin, taitava kahden suunnan pistehirmu, joka osaa sijoittua kaukalossa oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. 

Seuraa häntä (V.A.K.J.): Poolparty, osaa tehdä todella yllättäviä ratkaisuja. Tekee paljon myyräntyötä maalin edustalla ja tönii vastustajia kumoon pelikavereiden tieltä.


Tähditys

Aurinkolaulu

Hyökkäys ****
Puolustus *****
Joukkuepeli ****
Kokemus ****

V.A.K.J.

Hyökkäys ****
Puolustus ****
Joukkupeli ****
Kokemus *****

Puolustus vastaan puolustus

Molemmat joukkueet osoittivat välierissä, että se pystyy puolustamaan koko sarjan verran ottelun alusta loppuun äärimmäisen tiukasti. Tilastojen valossa Aurinkolaulu on puolustuspelissä vahvempi kilpakumppaniaan. Aurinkolaulu ei päästänyt Kisastudion kaltaista kokenutta jengiä vastaan maalin maalia ja torjuntojen lukumäärästä huolimatta nollasi tyystin Studion hyvät maalintekopaikat. Fettis on pelannut todella maltillista puolustuspeliä. Harjoittelumatseissa Fettiksen näkee välillä hyökkäyspäässä yrittävän sooloilla tai tehdä maalia, mutta liigamatseissa prioriteettina on selvästi ollut jakaa kiekkoa pelikavereille ja olla kärppänä pinkomaan omaan päähän puolustusasemiin. Aurinkolaulun tiivis nelikkopuolustaminen ei ole hajoillut, vaikka vastustaja olisi saanut pitkiäkin hyökkäyksiä aikaan.

VAKJ lähti hieman yllätykseksi pelaamaan todelle rauhallista sumppupuolustusta välierissä PSG:a vastaan. VAKJ sai tukittua hyvin keskustan ja mieleen tuli väkisinkin EC Kassel Huskiesin puolustuskuvio, jossa kiekollinen vastustaja ohjattiin väkisin kuljettamaan VAKJ:n neljän miehen väliin. Välit tiivistettiin ja PSG:n mies jäi puristuksiin. Helppo riisto ja nopea vastahyökkäys. Ehdottomasti Elan kokemus ja pelikäsitys tulee olemaan finaalissa painonsa arvosta kultaa. Välierissä VAKJ onnistui nollaamaan ylivoimahyökkäykset likipitäen kokonaan, mutta vaikka niitä sattuisi finaalissa pääsemään, Ela pitää ne lähes varmasti. 4v4 tilanteissa VAKJ asetti maalinsa edustalle tiiviin lihamuurin, jonka läpi oli aivan turha ammuskella. VAKJ haluaa tukkia kuitenkin Aurinkolaulun hyökkäykset viimeistään oman siniviivan tuntumaan, sillä Aurinkolaulua vastaan tulee tukalat oltavat tappiotilanteessa.

Hyökkäys vastaan hyökkäys

Vähäisestä määrästä vetoja huolimatta välierissä Aurinkolaulu teki todella tehokkaasti maaleja aina paikan tullen. Maestro-Falco tekikin tärkeimmät maalit jokaisessa osaottelussa. Kuten edellisessä ennakossa povasin, Kisastudiotakaan vastaan Aurinkolaulu ei lähtenyt kehittelemään taikatemppuja hyökkäyssuunnassa, vaan eteni todella suoraviivaisesti. Yksilöiden kiekonhallinta tulee olemaan tärkeässä roolissa VAKJia vastaan, koska odotettavissa on paljon 1v1 ja 1v2 haastoja. Aurinkolaulu tulee myös hyödyntämään rännikiekkoa levittääkseen vastustajan tiivistä pakettia. Aurinkolaulu voi pelata pitkilläkin etäisyyksillä toinen toisestaan eikä välttämättä nopeat autopassikuviot iho-iholla tyylisesti tule olemaan tarkoituksenmukaista. Aurinkolaulun omintakeinen kiekon kierrättäminen alakautta takaisin ylös hyökkääjille tulee finaalissa kovaan käyttöön.

VAKJn osalta taitaa olla selvää, että katseet hyökkäyspelissä kohdistuvat eniten miktokiin. Miktok on vaarallisimmillaan b-pisteen tuntumassa, josta vuosien kokemuksella rankaisee vastustajaa tylysti heti paikan tullen. Välierissä VAKJlta nähtiin mielenkiintoisia syöttökombinaatioita ja nopeatempoista kiekon peluuta hyökkäysalueella. Valkeakoskelaisten pelaajat osaavat myös vaikka minkälaisia harhautuksia ja tuntuu, että seinän tullessa vastaan aina löytyy jokin ässä hihasta. Poolparty oli tärkeässä työssä maalin edustalla tekemässä maskia ja laittamassa irtokiekkoja sisään. VAKJ osaa luoda maalintekopaikkoja kuin tyhjästä parillakin helpolla syötöllä. Aurinkolaulua vastaan VAKJ varmasti pyrkii luomaan ylivoimahyökkäyksiä. Sillä on yksi kiekon kiistatta parhaista puolustajista hoitamassa tarkat avaukset pitkällekin, joten tätä seikkaa tullaan hyödyntämään hyökkäykseen lähtiessä.

Arvio

Kaksi voimakkaasti puolustuspainotteisesti pelaavaa joukkuetta, Kiekkoliigatähtiä ja johtokuntalaisia entisiä Löylynheittäjien pelaajia vastaan. Eihän tästä voi tulla kuin viihdyttävä sarja? Lopputulos tulee kulminoitumaan pitkälti siihen, kumpi kestää mitalipelin luomaa painetta paremmin. Aurinkolaulu on toistaiseksi ollut niin suvereeni, ettei ole hävinnyt yhtään ottelua, mutta Aurinkolaulu ei myöskään aiemmin ole Superliigassa yltänyt näin pitkälle pudotuspeleissä. harin ja miktokin kaltaiset pelaajat olisi mukava saada omaankin joukkueeseen näin tärkeässä sarjassa. Toisaalta molemmat miehet ovat voittaneet jo likipitäen kaiken, mitä voitettavissa on, niin jaksavatko he enää syttyä kauden tärkeimmässä paikassa? Tässä ottelusarjassa vetopaikat ovat vähissä, tila liikkua on vähissä, kaikki on vähissä. Ensiksi maalin tehnyt joukkue on kuitenkin vahvoilla. Odotettavissa ei ole maalittelun riemua vaan kylmäkiskoista hermopeliä. Aurinkolaulu vakuutti ainakin allekirjoittaneen ja tilastojen valossa veikkaan, että illan päätteeksi soi Vesa-Matti Loiria ja Aurinkolaulu täydentää palkintokaappiaan ensimmäisellä Superliigan pokaalillaan voittaen ottelusarjan 3-1.

Kommentit

Bein (Kamloops Blazers)

Aurinkolaulu pääsi jokseenkin yllättämään välierissä tämän parin pienoisena ennakkosuosikkina pidetyn Kisastudion. Joukkue ei päästänyt ainuttakaan maalia omiin ja teki tarvittavat maalit paikoista. Aurinkolaulun puolustuspään pelaaminen oli todella kaunista eikä vastustajalle kovin montaa tonttia auennut. Finaaleissa Aurinkolaulu kohtaa VAKJ:n ja omiin silmiin Aurinkolaulu on vahvempi ehdokas kauden mestariksi. Jos Aurinkolaulu puolustaa yhtä hyvin kuin välierissä niin VAKJ:n pelaajilla hajoaa kyllä nopeasti nuppi perinpohjin jolloin arskat ovat todella vahvoilla. AL mestariksi 3-1 otteluvoitoin.


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 12.11.2017 13:49
Luettu: 841 kertaa

Kommentit
Kovacic 12.11.2017 15:04
Hyvä ennakko.

Meillä on tosiaan 2 playoff-sarjaa Löylyillä takana Aurinkolauluja vastaan ja molemmat menny game 5. Verestelin vähä muistoja ja katoin noi parin vuoden takaset pelit niin meillä oli yhteensä molemmis sarjois yli 40 vetoa enemmän kun vastustajal. Varmaa aika samal kaaval mennään tänäkin vuonna. :)
Kulakov 12.11.2017 15:52
Seuraa häntä (Aurinkolaulu): Jezik, taitava juomapullojen täyttäjä ja penkinlämmittäjä, tärkein osa jengii on huoltaja.
bigone 12.11.2017 18:31
khyl 3-1 VAKJ:lle
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020