Kirjoitus

Kausiennakko 1/18 Liiga A-lohko

1. Huittisten Huima

Liigan mestariehdokas numero yksi on tässä! Huittisten Huima palaa liigatauoltaan ja debytoi Superliigassa vanhan tähtimiehistön voimin. Tämän porukan laajasta kokoonpanosta kasaisi vaikka kaksi kovaa joukkuetta liigaan, mutta yhtenä se tulee voittamaan ottelua ottelun perään. Joukkueen viimeisimmistä liigailuista on jo kuitenkin aikaa yli vuosi, eli jonkinnäköistä alkukankeutta voi vielä olla havaittavissa. Vauhtiin päästyään kuitenkin sellaiset nimet kuin LoiB, Lucci, Nikkeli ja niin edelleen tulevat olemaan erittäin vaikeasti pysäytettäviä. Samalla puolustuksesta löytyy vahvoja nimiä kuten Thomas73 ja Winnik - mielenkiintoinen kausi tulossa!

Tärkein pelaaja

Winnik omaa maagiset kiekonkäsittelytaidot ja näillä käsillä tullaan antamaan kovaa kyytiä vastustajille tulevalla kaudella. Hyvällä pelisilmällä ja taidokkaalla kiekonhallinnalla varustettu kaveri tulee olemaan yksi kauden mielenkiintoisimpia pelaajia, seuratkaa Winnikiä!

2. Helsingin Jokerit

Vielä viimetipassa mukaan Superliigaan ilmoittautunut Helsingin Jokerit on täynnä kiekon huippunimiä, jokaisella pelipaikalla. Viimevuodet Kiekkoliigassa vailla ihmeempää menestystä vääntänyt joukkue on nykyisellä, erittäin vahvalla kokoonpanolla yksi tulevan kauden mestarisuosikkeja. Nimet kuten teippi ja joninho kantavat joukkuetta pitkälle ja yhtä lukuunottamatta kaikki sijoitusarvion tekijät arvelivat joukkueen löytyvän oman lohkonsa kahden kärjestä. Jokerit on joukkue, joka tekee maalit paikoista eikä anna vastustajille tilaa ikinä ilmaiseksi. Pienenä kysymysmerkkinä kuitenkin yhä käynnissä olevat värväykset - löytääkö Jokrut vielä ne tarvittavat vahvistukset muutenkin kovatasoiseen joukkoonsa.

Tärkein pelaaja

Jokereiden kokoonpanon kun kerran katsoo läpi niin yksi nimi paistaa läpi ylitse muiden - joninho. Tämä puolustuksen erikoismies osaa yllättää vastustajan vikkelillä käsillään kerta toisen perään. Mies pelaa puolustajana, mutta kiekonhallinta on huippuhyökkääjän tasolla. Joninho tulee ratkaisemaan monet ottelut Jokereiden hyväksi taitavalla, kokonaisvaltaisella pelaamisellaan.

3. HC Tyrmäys

Tyrmäys on kiekkojoukkue perinteisimmästä päästä. Hjerpen rautaisella otteella jo lähes 10 vuoden liigataipaleen taittanut joukkue löytyy korkealta myös sijoitusarvioiden tekijöiden keskuudessa. Edellämainitun ja Tanguayn työskentely hyökkäysalueella tekee tehokasta jälkeä ja profiloi Tyrmäystä erittäin hyökkäävästi pelaavana joukkueena, joka todella osaa laittaa vastustajan puolustuspelaamisen tiukkaan paikkaan. Tyrmäyksen edellinen liigakausi päättyi Kiekkoliigan puolella jo välierissä, kun lopulta mestaruuteen astellut Manhattan osoittautui liian kovaksi palaksi.

Tärkein pelaaja

Nuorempaa Tyrmäyksen sukupolvea oleva uatu on yksi niitä tulevaisuuden lupauksia alemman puolustajan tontilla. Vaikka miehen pelaajaura onkin jo pitkä, on jatkuvaa tasonnostoa havaittavissa. uatu ei ole helpossa paikassa vahvaa hyökkäystä pelaavan joukkueen alalinjoilla, vaan kaiken saa ja täytyy laittaa likoon otteluissa menestyäkseen.

4. Anaheim Mighty Ducks

Perinteinen Kiekkoliigajoukkue Anaheim ensikertaa Superliigassa, fantastista! Mukavan aktiivisesta harkkapeliasenteestaan ja suurista joukkueensisäisistä tasoeroistaan ja sharbin valtavasta fanclubista tunnettu ANA (ei AMD) tulee löytymään liigan keskikastista, mikäli sijoitusarvioihin on uskominen. Anaheimin pelityyli sisältää runsasta erittäin tarkkojen vetopassien viljelyä ja yllättäen suoraan syötöstä lähteviä vetoja. Yksi tulevan kauden viihdyttävintä kiekkoa pelaavista joukkueista löysi itsensä viimekaudella, ehkä hieman yllättäenkin Kiekkoliigan finaaleista ja nälkää menestyä luulisi löytyvän Superliigankin puolelle!

Tärkein pelaaja

Jo edelliskaudella Ankkapaidassa jäällä taistellut Daasaman on Ankkojen hyökkäyspelin kulmakivi tulavallakin kaudella. Rsimerkiksi Voodoo Peoplessa ja Helsingin Jokereissa aikanaan mainetta niittänyt pelaaja omaa erinomaisen pelisilmän tulisen laukauksen, mikä on kaikkea sitä mitä ANA tarvitsee tulevalla kaudella.

5. HC Oilers

HC Oilersin edelliskausi Superliigassa päättyi hieman yllättäen jo puolivälierissä Paris Saint-Germainia vastaan otteluvoitoin 2-3. Joukkueen päävastuuhenkilö Vanil (nyk. Juve) kirjoitti mukavan lehdistötiedotteenkin, josta voi lukea tarkemmin joukkueen mietteistä. Edelliskaudella lersseissä palvelleet nitrik & shed siirtyivät takaisin Giantsin riveihin, mutta tilalle löydettiin nopeat korvaajat Mensa Club Finlandista kaikille tutuista pelaajista Nico & Klee. Täsmähankintoja varmasti kumpainenkin, ainoastaan kysymyksiä herättää Kleen asettaminen hyökkääjän rooliin… mitä kummaa? Tämän lisäksi hyökkäystä vahvistamaan löydettiin tarkasti laukova Hara. Monipuolinen ja tiivis kuuden miehen kokoonpano jossa kentän alimpana lukkona toimii Latvian toivo Doughty. Sijoitusarvioissa HC Oilers on sijoitettu sarjan viidenneksi, eli kamppailemaan viimeisistä pudotuspelipaikoista mikä lienii varsin realistinen lopputulos!

The most important player

Doughty. Better known in kiekko as “Frosty”. This Latvian kiekko.tk superstar has a very steady grip from his hockey stick and he doesn’t get easily shaked by enemy attackers. Excellent lower defender player, who really knows his do’s and don’ts and supports his team very well.

6. Aurinkolaulu

Superliigassa menestynyt ja viime kauden kultajoukkue Aurinkolaulu jatkaa varmasti hyvillä otteilla liigassa.Kauden jälkeen kokoonpanosta lähti muutama pelaaja, mutta Aurinkolaulu on jo ehtinyt vahvistamaan kokoonpanoaan  kahdella uudella pelaajalla (TheDoctor ja Bein), jotka siirtyivät molemmat Kamploops Blazersin rivistöistä. Kaudella saamme nähdä miten uudet pelaajat ovat sopeutuneet kokoonpanoon, paraneeko peli entisestään ja riittääkö se uuteen mestaruuteen, vaiko pysäyttääkö liigan uudet joukkueet Aurinkolaulun nousukiidon.

Tärkein pelaaja

Tähän oli hieman ongelmia valita vain yhtä pelaajaa, koska Aurinkolaulun jokaisella pelaajalla on omat tärkeät roolinsa joukkueessa. Kuitenkin nostaisin pelaajan TheDoctor esiin joka dominoi viime kaudella ja pelasi vahvaa peliä. TheDoctor varmasti tuo uutta perspektiiviä hyökkäys päätyyn Aurinkolaulun pelissä ja antaa voimaa hyökkäyksiin.

7. SC Bern

Takavuosien niin Eliitti- kuin Superliigastakin mestaruuden pokannut SC Bern tekee paluun liigaympyröihin tulevalla kaudella. Kokoonpanosta löytyy lähes kaikki vanhat kollit, Jopi etunenässä. Nyt puhutaan porukasta joka hyvänä päivänä pystyy laittamaan nippuun vastustajan kuin vastustajan, mutta joukkueen ja sen pelaajien hiljaisempi kausi on kestänyt jo jonkin aikaa. Löytyykö yhteispeli ja energiaa pelien voittamiseen vai alkaako jo liekki ex-mestareilla sammumaan? Tuleeko Bernit harjoitusotteluihin peliä hiomaan, vai mennäänkö täysin liigapelien painolla? Jaksaako kuminalli kantaa Jopia entiseen malliin? Kestääkö miiqn pää puolustaa? Paljon kysymyksiä, joihin vastaukset saamme kauden aikana!

Tärkein pelaaja

Varsinainen velho kun sille päälle sattuu, kuminalli on erinomainen maalintekijä ja tulevalla kaudella hänen panostaan tarvitaan enemmän kuin koskaan. Kun miettii tätä pelaajaa jäällä, ensimmäisenä tulee mieleen miehen tehokkaat vetopassit, joita hän malttaa käyttää viimeiseen asti näin hyökkiparilleen loistavia maalipaikkoja tarjoillen.

8. Paris Saint-Germain

Edelliskauden pronssimitalisti on mukana myös kaudella 1/18! Hienoisella yllätysvoitolla puolivälierissä HC Oilersin kukistanut PSG ei ihan päätyyn asti selvinnyt, mutta ehkä joukkueessa tehdyt hienoiset uudistukset siihen muutosta tuovat? Kukapa tietää. Joukkueen kokoonpanosta löytyy kaikki ne samat tutut naamat kuin aina ennenkin, mutta pikkulinnut kertovat, että Stamkosin sijaan seuraavalla kaudella Silvan kanssa hyökkäyspäässä häärääkin hese. Niin hurjaksi homma on mennyt, että PSG on pelannut jopa harjoitusotteluita! Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan, että millaiseen vireeseen Suxman laumansa oikein piiskaa tulevalle kaudelle, haasteita on nimittäin edessä! Sijoitusarvioissa paikka lohkon hännänhuippuna voi olla hyvinkin lähellä todellisuutta, pudotuspelipaikoista PSG saa taistella kynsin ja hampain!

Tärkein pelaaja

Erinomainen hyökkäystä tukeva ylempi puolustaja ja joukkueen isähahmo Suxman on arvossa arvaamattomassa myös tulevalla kaudella. Etenkin Stamkosin sivuun jättäytyminen tarkoittaa Suxmanin roolin kasvamista entisestään, myös maalinteossa.


Kirjoittanut Fettis 7/8 & stefano 1/8


Kirjoittanut: Fettis
Julkaistu 29.11.2017 16:34
Luettu: 1105 kertaa

Kommentit
Spears 29.11.2017 18:38
Hyvä JuvE!
Fettis 30.11.2017 15:12
Kyllä siinä melkein vuorokausi meni tajuta Spearsin kommentti, mutta hyvä typo, hyväksyttäköön tämän kerran!
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020