Kirjoitus

Kausiennakko 1/18 Liiga B-lohko

1. fc koira

Toissakauden Superliigan mestari tekee paluun Kiekkoliigassa vietetyn välikauden jälkeen entistä vahvempana! Kiekkoliigasta käteen jäi pronssinen mitali, mikä ei varmasti tyydytä tämän joukkueen tavoitteita alkuunkaan. Kokoonpano tuntuu vahvistuvan kausi kaudelta ja sijoitusarvioidenkin mukaan fc koira on selkeästi potentiaalisin joukkue voittamaan B-lohkon runkosarjan ja etenemään pitkälle pudotuspeleissä. Joukkuetta johtaa hyökkäjään roolista zikEnWinS, ehkä paremmin kiekkokansan keskuudessa tunnettu nimellä Moses, mos, junu jne. mikä nimi milläkin viikolla. Fc koiran kokoonpano on tulevalla kaudella erittäin laaja ja lopullista pudotuspeleissä pelaavaa kokoonpanoa sopii vain arvailla, mutta valinnanvaraa tästä tasokkaasta porukasta löytyy. Pitäisin jopa pienenä pettymyksenä, jos B-lohkon voiton ottaa jokin muu joukkue, kuin koirat.

Tärkein pelaaja

zikEnWinS kantaa suurta vastuuta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, tehtaillen maaleja toisen perään. Hyvä laukaus tällä kaverilla on ollut aina, mutta viimevuosina myös peliäly on parantunut ja tulokset siinä mukana. Tulevalla kaudella hyökkipariksi on tarjolla usempikin erinomainen vaihtoehto ja oikeastaan kenen tahansa kanssa näistä zikEnWinS tulee olemaan liigan vaarallisimpia hyökkääjiä.

2. The Presidents

Presidenttien pelityylä joko vihataan, tai sitten sitä rakastetaan. Faktaa on kuitenkin se, että hyvin usein tyyli on voittava. Tiiviillä kokoonpanolla kauteen lähtevät pressat ovat yksi selkeimpiä mestarisuosikkeja ja sijoitusarvioissa heidät on nostettu lohkonsa toiseksi, heti fc koiran perään. Presidenttien kokoonpanosta löytyy tasan kaksi puolustajaa, skede8 ja Bisc jotka oletettavasti kantavat siis puolustusvastuun tulevalla kaudella. Hyökkääjistä löytyykin sitten enemmän variaatioita, mutta selänne10 tullaan varmasti näkemään kentällä tärkeässä roolissa suurimmassa osassa otteluita. Pressojen pelaajiston voit bongata autoplaystä lähes päivittäin!

Tärkein pelaaja

skede8 kuuluu ehdottomasti kiekon puolustajien parhaimmistoon ja alakerran lukkona tulee pitämään Pressojen päästettyjen maalien tilaston pienissä lukemissa läpi koko kauden. Nopeat refleksit ja erinomainen avaamistaito ovat skeden suuria vahvuuksia kentällä.

3. EC Kassel Huskies

Hanun Kasselilauma palaa liigakuvioihin, jeejee! Eliittiliigasta aikoinaan tuplamestaruuden ottanut jengi on taas kuvioissa mukana ja mikä parasta - tutulla kokoonpanolla. Haverinen-piste-Titleist-Hannu_. Erityisesti taidokkaasta puolustuspelaamisesta ja neljän miehen trappia omassa päässä pelaavilta Kasseleilta odotetaan tulevalla kaudella paljon, ehkä hieman liikaakin. Sijoitusarvioissa lohkon kolmas sija tuntuu mahdolliselta, mutta ei helposti saavutettavalta etapilta. Takavuosien erinomainen yhteispeli on saatava nousemaan uuteen kukoistukseen, jotta sinne ylletään, mutta uusiakin temppuja on keksittävä, sillä valtaosa kiekkokansasta jo tietänee Kasseleiden vanhat metkut.

Tärkein pelaaja

Haverinen on tämän joukkueen ylivoimaisesti tärkein pelaaja. Tuo autoplayn vakiokalustoon kuuluva taidokas hyökkääjä tekee maalin paikasta kuin paikasta ja pystyy ihan vain omilla suorituksillaankin vaikuttamaan ottelun kulkuun huomattavasti. Silloin kun tämä mies ei mätä maaleja kovaa tahtia, hän keskittyy syöttämään pisteelle toinen toistaan näyttävämpiä vetopasseja!

4. Giants

Giants kuuluu siihen paluun tekevien perinteisten Superliigajoukkueiden kastiin yhdessä SC Bernin, Kasseleiden ja muiden kanssa. Superliigan mestareita joukkueesta löytyy iso satsi, mm. viimekaudella Aurinkolauilun riveissä mestaruuden pokannut Akpom (napsu, Bellerin). Muutenkin tämän ryhmän yhdeksänmiehisestä kokoonpanosta löytyy taitoa jokaisella pelin saralla, on ovelaa maalintekijää kuten nitrik ja shed, sekä taitavia puolustuspään pelaajia kuten jlob (jlo) sekä Rekku. Giantsien descissäkin lukeva “One more year” lienee heidän teemansa tulevalla kaudella, turhan vakavasti peliä tuskin enää otetaan mutta menestykseen silti tähdätään. Miksipä ei tähdättäisi, kun näin oivallinen kokoonpanokin on raavittu kasaan! Sijoitusarviossa ylempään keskikastiin arvioitu Giants sisältää valtavan yllätyspotentiaalin nousta aivan liigan kärkikahinoihin mukaan.

Tärkein pelaaja

Niin Superliigassa ja sen edeltäjissä, kuin Kiekkoliigankin puolella ansioitunut shed on joukkueen hyökkäyksen terävimpiä timantteja. 1vs1 tilanteissa taitava ja tarkan kudin omaava pelaaja pelasi edelliskauden Superliigaa HC Oilersin riveissä ja sitä edeltävällä kaudella pokkasi Kiekkoliigasta kultaa Oklahoma City Thunderin riveissä. Nyt tulevalla kaudella shed saa rinnalleen varmasti arvoisensa kokoonpanon ja hyvää on lupa odottaa!

5. Kauniit ja Rohkeat

Keisari zälän hallitsema Kauniit ja Rohkeat on yksi Kiekkoliigan puolelta Superiin saatuja joukkueita. Perinteikäs ryhmä, jolta löytyy kokoonpanosta leveyttä ja monipuolisuutta vaikka muille jakaa. Edellinen kausi Kiekkoliigan puolella meni joukkueelta heikosti, mutta ei heitä silti tule alkavalla kaudella aliarvioida missään nimessä! Sijoitusarvioista napattu viides sija tarkoittaa tiukkaa taistelua viimeisistä pudotuspelipaikoista ja nähdäkseni tässä taistelussa KjR on vahvoilla. Runkosarjassa nähtäneen runsas kattaus erilaisia kokoonpanoja, joista lopulta tiivistetään pudotuspeleihin iskukykyinen ryhmä. Näin ainankin viimekaudella, KjR peluutti peräti 15 eri pelaajaa runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä heistä nähtiin vai 5. Tämä ei kuitenkaan ehkä ole se fiksuin vaihtoehto kaudella jolla runkosarjassakin saa todella taistella pudotuspelipaikan eteen…

Tärkein pelaaja

Tärkeimmän pelaajan määrittäminen tässä tapauksessa on erittäin haasteellista, sillä oikeastaan kuka tahansa voi nousta esiin ottamaan roolia. Nostetaan esille kuitenkin joukkueen uusi värväys stefano, joka pystyy operoimaan niin ylemmän puolustajan kuin hyökkääjänkin roolissa varsin menestyksekkäästi. Hän tuo varmasti uutta näkökulmaa KjR:n jumittuneeseen pelityyliin, mikä virkistää tekemistä varmasti parempaan suuntaan.

6. V.A.K.J.

Loylyn… eikun PeP... siis V.A.K.J pelasi viimekaudella runkosarjan vähän sinne sun tänne läpsytellen, mutta pudotuspelien alkaessa muuttui ääni kellossa. Kaatui Apinalauma, Metsän Kiekko ja Paris Saint-Germainkin, mutta lopulta finaalissa Aurinkolaulu viidennessä pelissä näytti paremmuutensa. Joukkueen kokoonpano ei ainankaan heikennyt kausien vaihteessa, kun ketku aka Yan liittyi VAKJin vahvuuteen. Viimekaudella runkosarjan peluu oli varsinaista höntsää, mutta tällä kaudella se ei enää riitä pudotuspelipaikkaan. Nyt on taisteltava jokainen ottelu tosissaan päästäkseen niihin karkeloihin mukaan. Lopputulos voi olla erittäin hyvä tai erittäin huono, riippuen täysin PePoikien peluuttamistahdista. Sijoitusarvioista heille lohkesi kuudes sija, mutta potentiaalia tästä porukasta voi löytyä paljon paljon parempaankin.

Tärkein pelaaja

Jo edelliskaudella VAKJin maalivahtin tukena kentällä pyörinyt Ela (hari) kuuluu kiekon kermaan omalla pelipaikallaan ja on joukkueelleen korvaamaton apu. Tämä liki ohittamaton muuri on liigan parhaimmistoa jokaisella osa-alueella. Hyökkääjät valppaana!

7. Kisastudio

Kisastudio, ennakonkirjoittajan kauhu (IG tietää). Viimekaudella pronssipeliin asti yltäneen Kisastudion kausi loppui tylysti, kun se ei saanut välierässä Aurinkolaulua vastaan kolmessa ottelussa aikaan maalin maalia. Tämä Eliittiliigasta asti Superin mukana kulkenut perinteikäs kaveriporukka ei kuitenkaan menneistä masennu, vaan tähtää tulevaisuuteen uusin voimin. Uutena hyökkäyksen vahvistuksena Acesista kaapattu Meira on varmasti hyvä piristysruiske joukkueen hyökkäyspelaamiselle. Kisastudion hyökkäystä yleensä aina näissä teksteissä luovaksi kehutaan, mutta viimeisimmät pudotuspelinsä näyttivät ettei se kuitenkaan päätyyn asti riittänyt, jotain on siis muutettava ettei joukkue jää sijoitusarvioiden mukaisesti taistelemaan lohkon viimeisistä sijoista.

Tärkein pelaaja

Kisastudion tärkeimpänä hyökkääjänä esiin noistaisin pökäleen, joka kuuluu siihen hyökkääjien kastiin joka ennemmin hakee hyvää paikkaa ajan kanssa, kuin koittaa laukoa heikohkosta paikasta. Miehen pelisilmä on hyvä ja toivottavasti näemme sitä myös hyödynnettävän tulevalla kaudella.

8. IHT Guerrillas

IHT:n edellinen liigakausi päättyi A-lohkon neljänteen sijaan ja pettymykseen karsiutuessaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Paris Saint-Germainia vastaan. Sitä edeltävällä kaudella lohkon voiton napannut joukkue haki varmasti jotain suurempaa. Pieniä pelaajamuutoksia lukuunottamatta joukkueen ydin pysyy tulevallakin kaudella samana, mutta varmasti entistä sisuuntuneempana. Fakta on kuitenkin se, että Kiekkoliigan kaatumisen ja joukkueiden Superliigaan siirtymisen myötä sarjan taso kuitenkin nousee ja IHT Guerrillasin kaudesta tulee valtava taistelu liigan viimeisistä sijoista. Pudotuspeleihin päästäkseen joukkueen täytyy todella ylittää itsensä, eikä virheisiin ole varaa. Toivottavasti joukkueen johtaja immOt saa piiskattua laumansa voittavaan vireeseen, helpolla en usko IHT:n luovuttavan!

Tärkein pelaaja

Hieman fc koiran zikEnWinSin tapaan, Guerrillojenkin tärkein pelaaja on sama mies niin kentällä kuin sen ulkopuolella. immOt operoi taitavasti ylemmän puolustajan roolissa tasapainotellen taidokkaasti hyökkäyksen ja puolustuksen välimaastossa, hoitaen siinä sivussa myös joukkueenjohtajan roolin esimerkillisesti. Pelaajana hänen vahvuutensa löytyy nimenomaan puolustuspelaamisesta, tämä kaveri ei ikinä jätä alempaa puolustajaa yksin!


Kirjoittanut: Fettis
Julkaistu 29.11.2017 16:42
Luettu: 944 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020