Kirjoitus

Divarin neljännesvälieräennakko: Phoenix Rising - Aces

Yleistä ja lyhyt katsaus kauteen

Phoenix Rising pelasi juuri sellaisen kauden, kuin kauden alussa ajattelin. Harvinaista kyllä, sen kokoonpanoon on saatu värvättyä useampi uusi pelaaja, joista on ollut korvaamaton apu! Rising pinnisti vielä viimeisistä runkosarjaotteluista tarvittavat pisteet, mutta sijoittui niukalla erolla lohkonsa neljänneksi. Viimeisenä deadlinepäivänä runkosarjassa kaatui helpohkosti niinkin tasokkaat joukkueet kuin Godsent ja Chicago. Vastustajien ihastukseksi ja omien vihastukseksi (tai toisinpäin) pitkäaikainen päävastuuhenkilö Instagram joutuu jättämään nämä pudotuspelit väliin, kiekko.tk:n lagiongelmien vuoksi. Pudotuspeleihin mennäänkin seuraavien pelaajien voimin; teppo223, Jaws, Kaakkuri, göntsä ja vesisika. Tämä viisikko pelaa mahtavasti yhteen todella esteettistä kiekkoa.

Aces ei vastannut toisinaan pelilliseltä tasolta ihan samaa kuin mitä viime kaudella nähtiin. Iso osa tärkeistä pelaajistahan siirtyikin muualle. Aces sai värvättyä kuitenkin uusia taitavia pelaajia ja löysi melko nopeasti toimivia kokoonpanoja, joidenka voimin sai isoja voittoja. Aces on näyttänyt, ettei se kuulu enää Superliigan marginaalijoukkueisiin, vaan on vakiinnuttanut ja tulee vakiinnuttamaan itsensä pudotuspeleihin asti yltävänä joukkueena kaudesta toiseen. Itselle yllätyksenä oli, että Aces on saanut houkuteltua itselleen niinkin kovan hyökkääjän kuin Kapu (Capu) riveihinsä. Runkosarjakohtaamisessa Phoenixia vastaan Aces kärsi 5-2 -tappion, tosin se ei ole relevantti verrokkikohde Acesin kokoonpanon ollessa tuolloin huomattavasti eriävä siitä, millä Aces luultavasti lähtee pudotuspelejä kohden. Luultavasti Aces peluuttaa pudotuspeleissä seuraavia pelaajia; Kapu, hupu, Meira, JingJ ja Oskari. Näkisin, että Aces saattaa lähteä pudotuspeleihin myös kolmen hyökkääjän voimin.

 

Lopputulos

Phoenix Rising on ainakin paperilla Acesia parempi, tosin Phoenix saa olla ainakin hieman varpaillaan, jos ja kun Aces lähtee pudotuspeleihin kokoonpanolla Oskari-hupu-Kapu-Meira. Kyseinen kokoonpano taitaa viime kaudelta tutun pirullisen puolustuksen, mutta hyökkäyspäässä piisaa tulivoimaa ja luultavasti tällä kertaa hyökkäyspeli ei ole Valioliigasta kopioitua ”silmät kiinni ja sinnepäin” -tyylistä jatkuvaa keskitystä kulmasta maalille. Risingin kalusto sisältää uusia pelaajia ja nähtäväksi jää, poistuuko pudotuspelipeikko Instagramin poissaolon myötä. Hieman puolueellisesti katson Phoenix Risingin vievän täpärästi voiton lukemin 3-1.

 

Pahoittelut ennakon lyhyyttä! Alun perin oli tarkoitus ettei säälipoffeista/neljännesvälieristä tehdäkään ennakkoa, koska kaikilla on aika niin kortilla. Yritän tuottaa kaikista ottelupareista kuitenkin jotain luettavaa tiukalla aikataululla


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 31.01.2018 12:37
Luettu: 738 kertaa

Kommentit
TakeDown 31.01.2018 14:02
jooh ja pojat
hupu 31.01.2018 22:44
oon maalin_tekijä vaikka tilastot antaa ymmärtää toisin :)
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020