Kirjoitus

Liigan puolivälieräennakko 1/18: fc koira - Anaheim Mighty Ducks

Edelliset kohtaamiset

Anaheim Mighty Ducks - fc koira 2 - 3 ja.

Kaarto, Ratakses, sharb, Örkki – hugopoika, JuhaMieto, Kalezki, zikEnWinS

 

Superliigan ainoa kohtaaminen päättyi vasta jatkoajalla fc koiran voitoksi. Peli oli kuitenkin selkeää fc koiran hallintaa, mutta Anaheim piti pintansa hyvin.

 

fc koira

Seuraa häntä: zikEnWinS

Jo ehkä zikEnWinSin (Moseksen) itsensäkin tylsistymiseen asti nostetaan fc koiran keulahahmoksi pudotuspeleissä, mutta kyseinen kaveri oli tälläkin kaudella vastuussa lähes puolista kaikista fc koiran tekemistä maaleista. Moses on ansioitunut Superliigan puolella yhdellä kultaisella mitalilla ja lukuisilla henkilökohtaisilla palkinnoilla.

 

Anaheim Mighty Ducks

Seuraa häntä: Kaarto

Kauhun tasapainoksi tähän pitää nostaa seurattavaksi viimeinen este Moseksen maalittelun kuriin pitämiseksi. Se mies on Anaheimin puolelta Kaarto, joka hyvin luultavasti tullaan näkemään Anaheimin ensimmäisissä Superliigan pudotuspeleissä. Kaarto oli Kiekkoliigan 3/17 kauden pudotuspelien osalta tärkeässä roolissa silloista HCTJ:ta, nykyistä fc koiraa vastaan täyttämässä yllämainittua tehtävää ja sama rooli olisi tänään illalla luvassa.

 

Arvio

Kiekkoliigan puolelta silloinen HC TeamJoukkue eli nykyinen fc koira kärsi kirvelevän tappion ennakkosuosikin asemasta huolimatta juurikin Anaheimia vastaan. Nyt Superliigan puolella tarjotaan tilaisuus kuitata vanhat velat ja ennakkoasetelma on pitkälti sama, eli fc koira lähtee tähän kohtaamiseen ennakkosuosikkina. Järisyttävän hyökkäysvoimansa vuoksi fc koira lienee nykykiekon epämieluisimpia vastustajia saada pudotuspeleissä vastaan. Toisaalta taas yleisesti ottaen liika luotto omaan hyökkäyspelaamiseen saattaa olla omiaan pahoille pelivirheille, jotka voivat kostautua omassa päässä. Joukkue on täynnä nimikkopelaajia ja odotankin mielenkiinnolla, minkälaisen ketjun fc koira päättää laittaa kohtaamiseen. Hyvä puoli on se, että mahdollisuuksien mukaan kaukaloon voi vaihtaa lennosta tuoretta jalkaa, jos yksi ei pääse peliin mukaan tai peli-ilme on huono tai kentälle tarvitaan toisenlaista pelaajatyyppiä.

Kiekon sympaattisimpia ja positiivisella latauksella varustettu Anaheim osaa lähteä tähän kohtaamiseen viime Kiekkoliigakauden jäljiltä lihasmuistilla herrasmiesmäisesti verenmaku suussa. Joukkueet ovat tutut toisilleen ja varmastikin Anaheimin porukka on osannut varautua jo tietynlaiseen, puolustuspainotteiseen peliin, jossa tehokkaiden vastahyökkäysten rooli on etulyöntiasemassa. Kiekkoliigan 3/17 pudotuspeleissä, jossa omaksi yllätyksekseni Anaheim onnistui kukistamaan nykyisen fc koiran, oli tosin sellaisia nimiä mukana kuin Daasaman ja Arca. Runkosarjan aikana kyseinen kaksikko on loistanut poissaolollaan ja oma aavistukseni asiassa on, ettei miehiä näy tässä kohtaamisessa. Nähtäväksi jää myös Anaheimin osalta, millainen porukka kaukaloon viime kädessä isketään ja kuinka pelikemiat tulevat toimimaan. Varmuudella osaan sanoa kuitenkin sen, että painopiste tulee olemaan Anaheimin päässä ja heidän sietokykynsä puolustaa tulee olemaan ratkaisevassa asemassa lopputuloksen kannalta.

 

Lopputulos

Molemmilla joukkueilla on pari kolme pelaajaa, jotka hyvin luultavasti ilmaantuvat pelikentille, mutta se, ketkä ovat kolmas ja neljäs pelaaja kummallakin jengillä selvinee vasta illan aikana. Näkisin, että Arca ja Daasaman olivat viime pudotuspeleissä ratkaiseva tekijä Anaheimin voiton kannalta ja nyt samaan temppuun pitäisi kyetä ilmeisesti ilman heitä. Anaheimin nelikkopuolustus toimii hyvin, mutta fc koiran kaltainen joukkue löytää aina - oli puolustuspeli kuinka hyvää – aukon iskeä peliväline maalivahdille asti. Valitettavasti tosiasia kiekossa on aina ollut, että välillä maalivahti joko tiputtaa eteensä tai imaisee pesusienen lailla helpohkonkin vedon. Ennakoin tämän otteluparin painopisteen pyörivän Anaheimin päässä ja luultavasti Anaheim saa luotua muutamia maalintekopaikkoja pitkälti vastahyökkäyksistä ja muutamista 4v4-pelitilanteista fc koiran päässä. fc koira tuskin haluaa viime kauden jäljiltä vain voittaa vaan pikemminkin nöyryyttää Ankat, joten joka tapauksessa pelistä on tulossa hurjaa tykitystä. fc koira etenee tällä kertaa jatkoon askeleen lähemmäs mestaruutta luvuin 3-1.


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 07.02.2018 18:33
Luettu: 499 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020