Kirjoitus

Divarin puolivälieräennakko 1/18: Impact - HC BETONIMYLLY

Edelliset kohtaamiset

HC BETONIMYLLY - Impact 1 – 5

Hot, Jumbezz, Tasse, zek – erica, Kytöla, tmb, Zaborsky

 

Kauden alussa ensimmäisessä joukkueiden välisessä tunnustelussa Impact veti pidemmän korren. Moni asia on eritoten Betonimyllyn sisällä muuttunut, joten kyseinen ottelu ei sinänsä anna paljoakaan analysoitavaa tulevaan pudotuspeli kohtaamiseen.

 

Impact

Seuraa häntä: Kulakov

Viime kaudella Impactiin siirtyneen Kulakovin otteet näyttivät aluksi hieman hapuilulta, mutta ottelu ottelulta luistimet ovat kiinnittyneet paremmin Impactin kokoonpanoon ja Kulakovista on tullut tärkeä pelaaja Impactin kokoonpanossa. Kulakov on mukautunut loistavasti Impactin pelityyliin ja tuonut erityisesti hyökkäyspäähän hieman omia jippojaan mukaan.

 

HC BETONIMYLLY

Seuraa häntä: Jumbezz

Tämän otteluparin lopputulos päätetään Betonimyllyn puolustuspäässä, ja Jumbezz on oikea mies organisoimaan joukkueensa puolustuspelin. Taitavimmillaan 1v1 -tilanteissa.

 

Arvio

Impact pelasi odotusarvojen mukaisen kauden, tosin suurilukuiset 12-3 -voitot eivät ole aiempina kausina olleet heille ominaista, mutta sehän ei tietenkään ole huono asia. Impact päästi runkosarjan aikana keskimäärin alle kaksi maalia omaan verkkoon ja näin ollen on odotetusti puolustuspörssin kuningas. Impactin tuttu sumppupuolustus on myrkkyä kelle tahansa joukkueelle ja Impact ei varmuudella lähde muuttamaan pudotuspeleihin rutiininomaista pelityyliään. Luultavasti hyökkäyspäässä tullaan näkemään ilmeeltään hieman uudempi Impact ja maalit eivät tule syntymään pääasiallisesti irtokiekon nakkaamisesta vastustamattomasti verkon perukoille.

Betonimyllyn kokoonpanossa on pitkälti entisiä theunittiliaisa. Hyökkipari Sec-RST höystettynä jengin sisäisen pistepörssin voittajalla eli Tassella on taitava, vaarallinen ja monipuolinen joukkio, jota ei saa päästää hääräämään omalle alueelle. Edellisessä sarjassa Hellhoundsia vastaan ottelua kohden maalivahdille asti upposi parisenkymmentä laukausta, joten väkisinkin jokunen lirahtaa sisään, jos Betoni onnistuu Impactia vastaan samaan temppuun. Toisinaan Impact tykkää leikitellä ”antamalla” näennäisen vetosektorin, josta ensimmäinen pelaaja kuitenkin sen blokkaa helponnäköisesti riistakiekoksi omalle joukkueelle. Se vaatiikin malttia Betonimyllyltä jauhaa kiekkoa riittävän kauan hajottaakseen Impactin puolustusta mahdollisen vetopaikan saamiseksi. Betonimylly tulee varmasti hakemaan maalipaikkoja hyödyntämällä maskia ja futiskeskityksiä kulmasta maalin edustalle.

 

Lopputulos

Vaikka Betonilla on hurja hyökkäyskolmikko käytettävissään, on sillä vielä hurjempi puolustus vastassaan. Onkin mielenkiintoista nähdä, minkälaisia kikkakolmosia Betoni keksii pelin aikana päästäkseen porautumaan Impactin puolustusalueelle. Povaan tästä otteluparista vähämaalista, koska kaikki on vähissä: tilaa ei pyydetä tai anneta, vetopaikkoja on harvassa eikä syöttösuuntia tahdo löytyä. Monella joukkueella katkeaa kamelin selkä Impactia vastaan, jonka jälkeen se nöyryyttää vastustajansa helpohkoilla maaleilla. Betonin on vain nieltävä se tosiasia, että tulevasta kohtaamisesta tulee väkisin vääntämistä. Betonin oma peli tulee varmuudella puuroutumaan, jos yksikin pelimies näyttää turhautumisen merkkejä. Tässä sarjassa maltti on valttia! Näiden seikkojen valossa katsoisin Impactin menevän jatkoon otteluvoitoin 3-1.


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 07.02.2018 19:00
Luettu: 596 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020