Kirjoitus

Superhaastattelut #3 - Jouko

Tervetuloa lukemaan kauden ensimmäistä haastattelua. Haastateltavien puutteen vuoksi, on haastattelut jääneet vähemmälle, mutta sain silti etuoikeuden haastatella itse kiekon isää Joukoa.
Jos sinua kiinnostaa ensikaudella päästä haastatteluihin, tai haluat antaa vinkin kaverista, pistäthän viestiä kiekon puolella nimimerkille stefano ! Pidemmittä puheitta, siirrytään haastatteluun.

Siitä on noin 14 vuotta kun kiekko syntyi. Siihen mahtuu monet monet pelaajat, joukkueet ja liigat. Uskoitko että kiekko menestyisi näin laajasti alussa?

- En uskonut. Meillä ei ollut kovin kummoista suunnitelmaa, vaan koko homma alkoi vain testailuista. Lähtien siitä, että kokeilin minkälaista grafiikkaa Java-appletit jaksavat pyörittää selaimessa... Ensimmäisissä testailuissa laitoin vain pieniä emoji-symboleita liikkumaan ruudulla ja nehän jäivät vielä ensimmäisiin pelattaviin Kiekko.tk-versioihinkin. Siihen ympärille sitten vaan alettiin pala kerrallaan rakentaa peliä.

Olen kerännyt muutaman kysymyksen kiekon pelaajilta ja tässä ne ovat: Onko kiekkoon suunnitteilla mitään uudistuksia?
 - Ei ole tällä hetkellä mitään työn alla tai suunnitteilla.

Onko se joskus mahdollista pelata liigaotteluita tournament osiossa?
- Tämä ei ole tuntunut kovin tärkeältä. Aika samahan se on millä välilehdellä ne pelit on listattu. Teknisesti se olisi aika helppoa, mutta "hallinnollisesti" ei. Liigoja tulee ja menee, vastuuhenkilöitä tulee ja menee, kenelle annettaisiin oikeudet luoda pelejä tournament-osiossa ja kuka selvittelee näistä johtuvat erimielisyydet ja sekaannukset.

Kiekossa on ollut pelaajakato hetken aikaa, mitä asian hyväksi voisi tehdä?
- En tiedä. Uusien pelaajien hankkimiseen on laitettu paljon aikaa ja rahaa viime vuosina, mutta mitään ratkaisevaa muutosta liki 10 v jatkuneeseen hiljalleen laskevaan trendiin ei ole saatu. Millään pikkuviilauksilla sellaista ei varmaan tulekaan ja toisaalta vanhat pelaajat eivät halua mitään isoja muutoksia.

Oletko itse henkilökohtaisesti seurannut tarkemmin kiekon omia liigoja?
- En kovin tarkasti viime aikoina. Lähinnä jotain finaalipelejä katsonut.

Viimeiseksi kysyisin onko sinulla mitään sanottavaa / terveisiä kiekon väellä?
-Terveisiä kaikille. Pitäkää tekin Kiekkoa esillä someissa ym. Facebook on edelleen 2017 laittanut kapuloita rattaisiin sensuroimalla Kiekko.tk-linkkejä ja mainintoja, mutta tuo ongelma saatiin vaihteeksi ratkaistua viikonlopun aikana. Jos ideoita tulee mieleen, pistäkää vaan ehdotuksia tulemaan.

- stefano

Kirjoittanut: stefano
Julkaistu 09.02.2018 20:26
Luettu: 1347 kertaa

Kommentit
sby 09.02.2018 20:39
jokke vois vetää sen pään sieltä perseestä ja alkaa vähä kattomaan mitä siellä foorumeilla oikein rustaillaan ennenku alat minkäänäkösiä pyyntöjä vaatimaan, lyön mun kultasen noutajan pantiks et jos aletaa kattoo diagrammei 2015-2018 väliltä pelaajien nousu-laskusuhdannetta niin se laskee samalla tavalla ku pelicansin liigakausi
bigone 09.02.2018 21:39
Sby on valitettavasti oikeassa mutta, nautitaan vielä kun voidaan !!
Bogdan 10.02.2018 11:06
Ohho.. Hienoa että saatiin pelintekijä avaamaan hieman salaista arkkuaan. Harmi kun ei ole mitään suunnitteilla. Kyse ei ole siitä etteikö vanhat pelaajat mukautuisi uusiin muutoksiin vaan edelliset muutokset ovat olleet todella huonoja. Peli on nykyään tylsä, vaikea ja bugeja on esiintynyt enemmän. Ennen pystyi tekemään siistejä kikkoja, nopeita veivejä ja pelin tempo oli paljon nopeampi ja mielekkäämpi. Nyt vaan vedetään sen peruskaavan kautta; kiekko ränniin ja kiekon hallinta hyökkäysalueen laidoilla, ei mitään toivoa mennä haastamaan vetoalueille kiekollisena. Pienillä muutoksilla nimenomaan pelin saisi taas uuteen nousuun, eikä muuttamalla kokonaan peliä. Potentiaalia olisi. Venäjälle serveriä pystyyn niin sieltä tulis väkeä ja rahaa.
Pirlo 10.02.2018 15:04
Ja nimenomaan pitäisi pystyä löytämään uusia markkinointiväyliä pelille, jolla saataisiin peliä tunnetuksi. Ei ihme kun pelaajamäärät on mitä on sillä itse pääjehu elää jossain vuodessa 2007 keskittyessään saamaan jotain Facebook ja Google mainontaa kuntoon. Ei kai tuota Facebookia enää muut kuin ehkä jotkut kuusikymppiset eläkeläiset käytä aktiivisesti. Etenkään nuorisoa ei Facebookista tavoiteta, jonka siis tulisi olla ainakin mun mielestä pääkohderyhmää. Eiköhän noillekkin hukkaan heitetyille Google mainontarahoille ois saatu vähän parempi tuotto, kun ois esimerkiksi jonkun tunnetun tubettajan kautta tuotettu mainontaa pelille. Muutenkin Twitchin yms. kautta tarvittais viihdyttäviä persoonia striimaamaan pelistä. Tuo on se tapa tänäpäivänä ihan globaalilla tasolla, jolla pelejä tehdään nuorille tunnetuksi ja kiinnostaviksi. Yllämainittu Venäjä olisi mielenkiintoinen markkina-alue pelille, väylä sen löytämiseksi vaan pitäisi löytää pienellä budjetilla joka taitaa olla kovin vaikeaa.
kesä2018 10.02.2018 17:49
ei mitää rybyjä kääkkää kts :D
vainiin 10.02.2018 20:23
#bringbackclassic

- vanhoja ja päivityksestä häädettyjä ukkoja takas kokeilemaan
- nopeampi peli tuo lisää intoa pelaamiseen
- vanhalla autopassilla olisi yksi bugi vähemmän
- mitä varten begu muutettiin apks? sehän on 24/7 tyhjänä. aloittelijat ja kovemmat eivät yksinkertaisesti vaan voi regissä keskenään pelata ilman väistämätöntä negatiivisuutta, mitä beguissa taas ei voi juurikaan ilmetä. 2018 ja 6/6 publa ”begut” spotattu...

&

- pelin mainonnan päivittäminen nykyaikaisempiin metodeihin

kts
bigone 10.02.2018 21:06
#bringbackclassic ja kunnon mainontaa someen !!
Archuleta 10.02.2018 21:08
Kiva nähä Jokenkin antavan haastattelua liigalle. Valitettavasti kiekon käyttäjäkuntakin on yks tosi iso syy, miksi tähän peliin alkaa kertymään jo lautumia. Ei ihan kaikkea kannata pelintekijän niskaan heittää, vaikka paljon enemmän näkyvää touhua olisi voinut/pitänyt tehdä.

Rahapalkinnot ois yks iso porkkana tähän peliin, mitä nyt kiekkoliigakin koittaa, mutta miksi vasta nyt? Onko sen osallistumismaksun ottaminen euroina laitonta? Tietääkseni näin toimii esim LanTrek(korjatkaa jos väärässä). Laniturnaus kiekkoa rahapalkinnoilla voi kuulostaa absurdilta idealta, mutta toisaalta sellaiselta, jolla kiinnostusta voisi saada herätettyä.

Myös moderointioikeuksia voisi jakaa isolla kädellä pelaajille, joiden tiedetään osaavan käyttäytyä. Tämä toki vaatii myös sitä, että modet ottavat itsekin vähän päätä perseestään ja antavat mahdollisuuksia pelaajille, joista ei välttämättä suoranaisesti itse tykkää.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020