Kirjoitus

Divarin välieräennakko 1/18: Chicago - Apinalauma

Pudotuspelien tilastoja

Joukkue

Voitot

Tappiot

Voitot (JA)

Tappiot (JA)

TM

PM

Maaliero

Chicago

3

0

0

0

18

5

+13

Apinalauma

3

0

0

0

15

5

+10

 

1.

lassi01

3

11

+

6

=

17

+13

5.67

2.

Sawyer

3

4

+

7

=

11

+13

3.67

3.

jck

3

3

+

5

=

8

+13

2.67

4.

O.Janezki

3

0

+

6

=

6

+13

2.00

 

 

1.

'e'

3

6

+

3

=

9

+10

3.00

2.

Jebsu

3

4

+

5

=

9

+10

3.00

3.

Stana

3

4

+

2

=

6

+10

2.00

4.

cero

3

1

+

3

=

4

+10

1.33

 

Chicago

Chicago varsinaisesti teloitti Internazionalen antamatta sille edes pientä toivonkipinää yhteenkään otteluvoittoon. Voittoputken turvin on hyvä lähteä seuraavaan koitokseen, jossa Chicagon osalta alkaa tosipelit vastaan tullessa melko samanlainen joukkue sen itsensä kanssa. Apinalaumaa vastaan onkin mukava lähteä kokoonpanolla, jossa on yksi kiekon parhaimpia hyökkääjiä sekä Eliittiliigassa/Superliigassa kenties eniten pelejä pelannut Nissinen.

 

Apinalauma

Apinalauma lähtee tähän kohtaamiseen melko samoilla specseillä kilpailijansa kanssa. Apinalaumakin katkaisi puolivälierät tyynen viileästi kolmannessa ottelussa Kalamazoo Wingsia vastaan antamatta sille yhtään siimaa. Odotetusti Apinalauman pelipaidan puki ylleen pudotuspeleissä parivaljakko ’e’ – Jebsu, jotka näyttelivät pääroolissa puolivälierien murskajaisissa. Jos itsellä olisi käytettävissä tuollainen kaksikko pudotuspeleihin, tuskin lähtisin viilaamaan kokoonpanoa.

 

Kommentit

jck (Chicago)

K: Internazionale kaatui helpohkosti puolivälierissä. Nyt vastaan astelee huippukauttaan pelaava Apinalauma. Miten asennoidutte tähän peliin, tuleeko kokoonpanoon tai pelaamiseen muutoksia ja mitkä ovat eväät Apinalauman voittoon?

V: Kyllä me lähetään pistää kaikki likoon tähän sarjaan, kuitenkin vastaan asettuu runkosarjan toisteks kovimman hyökkäyksen omaava joukkue. Vaikka runkosarjan pelasivatki suurimmaks osaks ilman Jebsu ja nyt taitaa kyseinen kaveri hypätä tiskiin, niin entist vaarallisemmaks muuttuu joukkue. Saa nähdä muuttuuko meillä kokoonpano, mahdollisesti lassin vierustoveri on tällä kertaa joku muu ;) Tehään eka maali, ni saadaan varmasti hiukan muutettuu pelin tempoo meijä eduks.

K: Keneen Apinalauman yksittäiseen pelaajaan tulee mielestäsi kiinnittää erityistä huomiota pelissä?

V: Jos pitäis nostaa yks esil, ni se olis 'e', kuitenkin mainio maalintekijä mut löytää kyl omat pelaajat syötöilläkin jos vaan haluaa. Mut koko joukkueen hyökkäystä pitää varoa.

K: Mikä on ottelun lopputulos?

V: Aika tasast sarjaa odotan, ni en lähe heittää mitään villei veikkauksia, mut voittolla yöhön :P

 

Stana (Apinalauma)

K: Kalamazoo Wings ei tuottanut teille hankaluuksia puolivälierissä. Seuraavan haasteen tulee tarjoamaan niinikään huippukauttaan pelaava Chicago. Miten asennoidutte tähän peliin, tuleeko kokoonpanoon tai pelaamiseen muutoksia ja mitkä ovat eväät Chicagon voittamiseen?

V: Jatkamme samalla kokoonpanolla, mikäli mitään todella yllättävää ei tapahdu. Eväät voittoon piilee itseluottamuksessa & suorittamisessa, varsinkin puolustajaosastomme osalta pelirohkeus tulee olemaan yksi päätekijöistä. Hyvää koko kentän peliä, sekä tututtua Apinalaumamaista tehokkuutta maalinteossa, siinäpä ne on. 

K: Keneen Chicagon yksittäiseen pelaajaan tulee mielestäsi kiinnittää erityistä huomiota pelissä?

V: Tähän on yllättäen helppo vastata, lassi01.

K: Mikä on ottelun lopputulos?

V: Aikaisemmin puhuin itseluottamuksesta, joten vedetään kotiinpäin: sarja meille 3-0.

 

Hyökkäys vs. Hyökkäys

Kuten ylempänä jo hieman alustinkin, niin ottelusta on tulossa perin mielenkiintoinen sikäli, että vastakkain on erityisesti hyökkäyspeli katsottuna melkoinen titaanien taistelu. Chicagolta runkosarjan puolella parivaljakko lassi01-jck:han voittivatkin likipitäen kaiken, mitä voitettavissa oli. On myös ollut nostalgista seurata Nissisen otteita yhä tuoreessa muistissa vuodelta nakki ja muussi, kun silloin toimin itse kokemattoman hyökkääjänalun ruokkijana. Joka tapauksessa chicagolaisista huomio kiinnittynee lassi01:seen, valitettavasti hänen kannaltaan myös vastapuolen huomio lienee nauliintunut häneen, mikä kävikin jo ilmi Stanan kertomana. Tämä voi tarjota loistavia mahdollisuuksia hyödyntää runkosarjan puolella pienempään rooliin jääneiden jck:n ja Sawyerin kykyä rankaista vastustajaa erityisesti b-pisteen tuntumasta.

Apinalauma tulee tarjoamaan Chicagolle senkaltaisen mission impossiblen, ettei se voi kokea koskaan olevansa turvassa, jos kiekko on lähelläkään Chicagon puolustavaa päätä. Se on aina omiaan herpaannuttamaan puolustuksen tai aiheuttamaan nykyisessä hidastempoisemmassa ja bugisemmassa kiekossa tutun reaktion eli kiekollisen Apinalauman hyökkääjän maila alkaa kohota jäästä -> kaksi chicagolaista menee eteen blokkaamaan jättäen näkökentän ulkopuolelle toisen Apinalauman pelaajan avopaikkaan rankomaan one-timerista. Apinalauman hyökkäyskaksikon osalta puhutaan niin taitavista ja kokeneista pelaajista, joilla kaiken lisäksi riittää hermoja ja malttia käyttää kiekko vielä yhden syötön verran puolikkaasta vetopaikastakin, että Chicagon pitää olla hyvin tarkkana.

 

Puolustus vs. Puolustus

Chicago tuskin lähtee ylipäätään muuttamaan kokoonpanoa radikaalisti ja luultavasti varsinkin puolustuspäässä tullaan näkemään sekä runkosarjassa että puolivälierissä erittäin hyvää työtä tehnyt O.Janezki. Aina puolustajan tontilla pelanneena tiedän, kuinka usein puolustaja jää hieman näkymättömäksi ja vähemmälle hypetykselle, jos joukkueessa pelaa ylivertaisia hyökkääjiä. Onnistuneista avauksista, blokatuista vedoista ja torjutuista 2v1 -hyökkäyksistä kun ei merkintää tilastoihin jää. Janezki on edellämainituissa tilanteissa ollut korvaamaton Chicagolle ja lisäksi ylemmän puolustajan tontilla häärännyt hyökkääjä-jck:ssa on havaittavissa pelillistä kasvua, koska hän on hoitanut ylemmälle pakille kuuluvat puolustukseen liittyvät velvoitteet kurinalaisesti. Apinalauman kaltaista hyökkäystä vastaan Chicagon pitää tukkia keskusta ja jokaisen pelaajan on oltava valmis liikkumaan puolustusasemiin salamana. Tässä Chicagolla on hieman kasvun varaa, koska se on paikoittain jopa höntyillen saanut pelata suurimman osan pelistä hyökkäyspäässä runkosarjan puolella. Tässä sarjassa sen todellinen kyky puolustaa tullaan testaamaan kauden aikana ensimmäistä kertaa.

Apinalauman osalta ei voi olla nostamatta esille huippupuolustaja-ceroa. Tässä on kenties yksi parhaimpia divarin ellei liigankin mittapuussa mitattu 2v1 -hyökkäysten torjuja. Stana saa olla erittäin tyytyväinen tämän tasoisen pelaajan pelatessa omassa joukkueessa. Samoin kuin vastapuolella, myös Apinalauman puolesta päävastuuhenkilö Stana on hoitanut ylemmälle pakille kuuluvat velvoitteet puolustuspäässä kiitettävästi. Apinalauma lähtee samanlaisilla specseille tähän kohtaamiseen eli sen pudotuspelikokoonpanon puolustusta ei ole vielä ehditty testaamaan kuluneen kauden aikana juuri ollenkaan. Tässä sarjassa se tulee olemaan välillä jopa pinteessä. Pudotuspelipaine tuskin tulee näyttelemään kovin suurta roolia sarjassa ottaen huomioon pelaajien keskimääräinen kokemus pudotuspeleistä ylipäätään. Luultavasti Apinalaumakin haluaa ratkaista ottelun hyökkäämällä eikä puolustamalla, mikä taas tietysti luo vaaran harhasyötöistä tai mistä muusta tahansa lähdettäessä rakentamaan kiekonriiston tai maalivahdin avauksen jälkeen peliä alhaalta ylöspäin. Katse kohdistuu eniten Stanaan sen suhteen, mitkä valmiudet hänellä on tukea pakkipariaan ceroa.

Lopputulos

Ennakoin näillä tiedoilla tästä otteluparista yhtä tulta ja tulikiveä sekä kenties koko divarin viihdyttävintä sarjaa, mitä kannattaa ehdottomasti tulla seuraamaan. Sarja pelataan tämän hetken tiedon mukaan tänään illalla eli tunnin parin sisään.  Erittäin harvinaista, että pudotuspeleissä kohtaavat kaksi ylivertaista hyökkäävää joukkuetta, joilla molemmilla ylempipuolustaja sattuu olemaan myös hyökkäyspainotteinen ja alempipuolustaja huipputasoa. Kiekkoliigatähtiä, Superliigatähtiä ja voitolla finaaliin. Tämä kombinaatio tietää varmasti esteettisesti kaunista sarjaa seurattavaksi. Illan pelikunto tulee määrittämään toki paljon sen lisäksi, millaisen kokoonpanon kumpikin joukkue saa haalittua kasaan. Toki oletusarvo on se, että molemmat jatkavat puolivälieräkokoonpanolla. Tällöin veikkaisin Apinalauman menevän jatkoon, mutta vasta viidennessä ottelussa jatkoajassa tuloksin 2-3.


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 13.02.2018 18:54
Luettu: 900 kertaa

Kommentit
Pasipahe 13.02.2018 22:32
Itse yllätyn jos tsikaako saa yhenki voiton kaivettua
bigone 14.02.2018 19:23
Mestarilaums ;D
bigone 14.02.2018 19:23
Mestarilaums ;D
Stana 15.02.2018 13:22
arvasin sarjan oikein tietäjäh!
sex 15.02.2018 14:25
turpakii stana, pelaat meijä siivel
bigone 15.02.2018 19:24
;D
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020