Kirjoitus

Liigan välieräennakko 1/18: Huittisten Huima - HC Tyrmäys

Edelliset kohtaamiset

HC Tyrmäys - Huittisten Huima 2 – 4

Hjerpe, sanfor, sydis ja Tanguay – LeeSweatt, Lucci, set ja Winnik

 

Huittisten Huima - HC Tyrmäys 8 – 3

LeeSweatt, LoiB, Lucci ja Winnik – Hjerpe, Reixelul, Tanguay ja uatu

 

Pudotuspelien tilastoja

Joukkue

Voitot

Tappiot

Voitot (JA)

Tappiot (JA)

TM

PM

Maaliero

Huittisten Huima

1

1

2

0

15

10

+5

HC Tyrmäys

4

1

1

1

28

17

+11

 

Huittisten Huima

1.

LoiB

4

7

+

6

=

13

+5

3.25

2.

Winnik

4

6

+

4

=

10

+5

2.50

3.

LeeSweatt

4

0

+

6

=

6

+5

1.50

4.

set

3

2

+

3

=

5

+1

1.67

5.

Lucci

1

0

+

3

=

3

+4

3.00

6.

Nikkeli

1

0

+

0

=

0

±0

0.00

 

HC Tyrmäys

1.

Tanguay

7

15

+

8

=

23

+11

3.29

2.

Hjerpe

7

10

+

11

=

21

+11

3.00

3.

sydis

7

1

+

8

=

9

+11

1.29

4.

uatu

7

2

+

7

=

9

+11

1.29

5.

Sane

1

0

+

0

=

0

±0

0.00

 

Kommentit:

Lucci (Huittisten Huima)

Tänään tarkoitus siis pelata välieriä Tyrmäystä vastaan. Lähdetään heitä vastaan kaikinpuolin luottavaisella asenteella. 

Meidän pelissä tuskin tullaan näkemään mitään erikoista. Vuosien aikana tutuksi tulleella kokoonpanolla LoiB-Lucci-Winnik-LeeSweatt lähdetään pelaamaan meille tavanomaista tiivistä yhteispeliä. Yhdessä ei olla viime aikoina kovin paljoa pelattu, mutta usko on kova, että tuttu pelitapa löytyy nopeasti.

Tyrmäys on varmasti eri joukkue, mitä runkosarja kohtaamisista on jäänyt mieleen. Nyt heillä on tiukkoja pelejä alla jo kahdelta pudotuspelikierrokselta, joten sopii odottaa paljon tiiviimpää puolustusta mitä runkosarjassa kohdattiin. Heiltä löytyy myös maalintekovoimaa kahden sniperin muodossa, joten omassa päässä pitää olla myös tarkkana.

En usko, että tässä sarjassa nähdään kovin suurta maali-iloittelua, vaan ennemmin nykykiekolle ominaiseksi tullutta nyhväystä. Tämä sopii meille paremmin, sillä meiltä ei löydy hyökkäyksestä täysin samaa maalintekopotentiaalia kuin vastapuolla on. Nähtäväksi jääkin, kuinka onnistumme tylsyttämään Tyrmäyksen terävän hyökkäyksen.

 

uatu (HC Tyrmäys)

Tietenkin voittamaan lähdetään tätä sarjaa. Kokoonpanoon tuskin on tulossa muutoksia, ellei mitään ihmeitä tapahdu. Vastassa on kuitenkin erittäin iskukykyinen ja puolustava joukkue. Panostaisin puolustamiseen ja pyrkiä pitämään kiekkoa mahdollisimman paljon oman joukkueen hallussa. Nostaisin vaarallisimmaksi pelaajaksi Winnikin, puolustajalle erittäin vaikea luettavaa Sarjan lopputulosta en lähde veikkaamaan.. Tiivis puolustus ja vastahyökkäykset avain voittoon.

 

Huittisten Huima

HuHu korkkasi tasaisen tehokkaasti pudotuspelinsäkin käyntiin ja ennakoidusti kukisti Kisastudion tiukan väännön päätteeksi. Sankarin viitan sai pukea ylleen erityisesti LoiB, joka onnistui erinomaisella prosentilla iskemään tarvittavat maalit kunnon vetopaikkojen ollessa vähissä tasaisessa sarjassa. HuHun pelaavassa kokoonpanossa ei tapahtunut sen suurempia muutoksia. Tosin vähille peliminuuteille runkosarjassa jäänyt set nähtiin tekemässä tuhojaan.

 

HC Tyrmäys

Sinänsä tähän mennessä isoimpia yllätyksiä kuluvan kauden pudotuspeleissä tarjosi HC Tyrmäys tiputtamalla liigan tilastollisesti parhaiten menestyneen Giantsin äärimmäisen tiukan ja tunteita herättäneen sarjan päätteeksi. Hjerpehän onnistui ennakoimaan sarjan lopputuloksenkin oikein eli kyseessä oli suunniteltu teko. Tyrmäys on pelannut samalla kokoonpanolla pudotuspelien kaikki pelinsä ja siihen tuskin on suunniteltu muutoksia välieriin.

 

Hyökkäys vs. Hyökkäys

HuHulla runkosarjan puolella tutkapari LoiB – Lucci odotetusti kylvi kauhua Kisastudion puolustuspäässä yhden pelin verran. Pudotuspeleissä hyökkäysvoimaa tosiaan oli täydentämään runkosarjassa pienempään rooliin jäänyt set, joka on myös äärimmäisen liukas kaveri. Taas hieman toistamiseen on mainittava Winnikin rooli pelinrakentamisessa hyökkäyspäässä. Tilastollisesti voidaan katsoa, ettei HuHulla ollut puolivälierissä ihan mielettömästi maalintekopaikkoja, mutta niistä vähäisistä paikoista onnistutaan upottamaan peliväline maalivahdin taa juuri sen takia, että pelinrakentaja onnistuu ohjaamaan vastustajat haluamaansa paikkaan ja muu joukkue siirtyy sellaiseen kohtaan kaukaloa, että pystyy vetämään vaikka heti syötön saatuaan. HuHulle ominainen hallintapeli on omiaan johdattamaan huittislaiset voittoon. Vastustajan tuskaa lisätäkseen on mainittava, ettei Tyrmäys voi tuntea oloansa turvalliseksi missään kohtaa kaukaloa, jos kiekko on huhulaisella Tyrmäyksen puolustuspäässä. Jokaisella tontilla kun häärää sen tason laukaisija, että pienestäkin tilasta kiekko löytää tiensä verkon perukoille.

Tyrmäyksellä oli hivenen vaikeuksia päästä Giantsia vastaan kunnon hyökkäyksiin ja vetopaikat olivat keskimäärin todella vähissä. Onnekseen se kuitenkin iski niistä vähistäkin paikoista mielettömän kovalla tehokkuudella. Tästä kiitokset kuuluvat Tanguaylle ja Hjerpelle. Kiekkoliigassakin juuri Hjerpe on ollut joukkueensa kantava voima oikeastaan aina, tosin kausi kaudelta vastuu on tasajakoisesti siirtynyt myös tämän pitkäaikaiselle hyökkitutka-Tanguaylle. Tanguaylla on uskomattoman tarkka b-pistepyssy etunaan, mutta HuHu:n tiukkaa puolustusta vastaan suosittelisin äärimmäistä harkintaa käyttäen ajamaan keskelle maalintekosektoria. Sen sijaan Tanguayn pitää valjastaa tarkat ja napakat kaukovedot edukseen. Tyrmäys on syttynyt vasta pudotuspeleihin ja selvästikin epäonnistunut runkosarja on jätetty pois mielestä.  Se onnistui jo pesemään koko sarjan parhaan jengin, eli mahdollisuudet ovat mihinkä vain. Tähän otteluun se lähtee varmasti enemmän pudotuspelien voittajana kuin runkosarjan häviäjänä.

 

Puolustus vs. Puolustus

On yksi puolustaja, jonka palkintokaappi ei ainakaan vielä pursua joukkue- ja henkilökohtaisista palkinnoista taitotasoa vastaavalla tavalla. Tämä kyseinen pelaaja on LeeSweatt. Ainakin allekirjoittanut on ihaillut usein tämän miehen otteita pelikentällä. Todella kylmähermoinen ja rauhallisin ottein pelaava LeeSweatt on erittäin käyttökelpoinen eritoten pudotuspeleihin tasapainottamaan oman joukkueen pelitempoa. Yleisesti HuHu tykkää pelata tiukkaa nelikkopuolustamista peittämällä syöttösuunnat ja ajamalla kiekollisen vastustajan ikään kuin selkä seinää vasten. Taas, Winnikiä vastaan on turha lähteä yrittämään haastaa 1v1 -tilanteissa, sillä siinä taistossa on tarjolla vain hopeisia mitaleja. Hyökkääjät tukevat aktiivisesti omaa puolustuspäätä ja mentaliteetti onkin ”dont play hard – play smart”.

HC Tyrmäys haluaa katkoa vastustajan syöttösuunnat, koska se tietää huittislaisten pelaavan nopeaa passipeliä. Se saakin riistettyä HuHulta yhden sen tärkeimmistä pelielementeistä juuri pitämällä tiukasti syöttösuunnat tukittuna, huhulaiset kun ehkä toisinaan liian orjallisesti tyylilleen haluavat jakaa kiekkoa pelaajalta pelaajalle nopeasti. Jotta se ei olisi liian vaikeaa, pelissä on joitakin aikoja pystynyt kohottamaan autopassit vastustajan yli/läpi ja roikkovetopassitkin kun tuppaavat kimpoilemaan ja menemään pelaajan yli/läpi milloin mistäkin syystä. Onkin kiinnostava nähdä, tuleeko tässä pelissä ns. ”joukon” maaleja. Joukkueet ovat kuitenkin toisilleen melko tuttuja, eli myös HC Tyrmäys lähtee hyödyntämään tiukkaa ja kurinalaista nelikkopuolustamistaan, minkä kapellimestarina toimii vasta muutaman kauden Tyrmäyksessä pelannut uatu.

 

Lopputulos

Kaksi toisilleen tuttua tiimiä, jotka pelaavat kurinalaista kiekkoa. Peli tulee ratkeamaan siihen, kumpi hallitsee kiekkoa ja onnistuu peittämään vastustajan hyökkäykset jo keskialueella. Uskoisin, että ainakin yksi ottelu tulee ratkeamaan yksittäisen pelaajan virheeseen. On ilahduttavaa nähdä Superliigan puolella kahden konkarijoukkueen kohtaaminen välierissä, kun panoksena on pääsy mestaruusotteluun. Melkoinen spektaakkeli tullaan näkemään, jos jo koko liigan parhaan Giantsin voittanut HC Tyrmäys voittaa vielä A-lohkon parhaimman runkosarjan pelanneen Huittisten Huiman. Katsoisin kuitenkin, että sarja tulee olemaan melko staattista ja ratkaisupaikat tulevat olemaan vähissä. Juuri Huittisten Huiman kyky hallita kiekkoa tulee johdattamaan heidät voittoon äärimmäisen tasaisen sarjan päätteeksi tuloksin 3-1.

 

Bein (Vailla vakinaista)

Huittisten Huima ja HC Tyrmäys lähtevät taistelemaan finaalipaikasta toden teolla. Puolivälierissä HC Tyrmäys onnistui vielä kääntämään sarjan 2-1 tilanteesta 2-3 voittoon Giantsin peeloiluiden jälkeen. Tyrmäys esitti loistavia otteita Giantseja vastaan, mutta parannettavaa vielä löytyy. HuHu puolestaan eteni jatkoon 3-1 otteluvoitoin. HuHun esitykset olivat puolivälierissä jokseenkin nihkeitä ja kaksi voittoa irtosikin vasta jatkoajalla. HC Tyrmäys esitti kahdessa edellispelissä todella hyviä otteita ja joukkueella on varmastikkin hyvä flow päällä, kun puolestaan HuHun puolivälierät meni jokseenkin nihkeästi. Tasainen sarja tulossa josta HC Tyrmäys tarraa finaalipaikkaan 3-2 otteluvoitoin.

 

Bonuksena:

Sarjan oikean lopputuloksen ja koko sarjan viimeisen maalin oikein veikkaavalle pelaajalle palkinnoksi yksi (1) pelimerkki. Jos oikein veikanneita on useampi kuin yksi, palkinto annetaan ensiksi veikanneelle.


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 15.02.2018 19:59
Luettu: 745 kertaa

Kommentit
Pasipahe 15.02.2018 20:35
Tyrmee 3-2 :O itellä taas tunne et ihmetystä ja kummastusta jos tyrmäys voittaa pelinki
Instagram 15.02.2018 20:37
No äijäl ollu kyllä tarkkoja veikkauksia! Ite näkisin 3-1 mahdollisena mutta tänään illemmal nähään miten käy!
Kucherov 15.02.2018 21:25
tästä helppo pm, 3-0 lucci
perälä 15.02.2018 21:29
0-3 tanguay
Instagram 15.02.2018 21:36
äänestysaika sulkeutuu nyt
Pasipahe 15.02.2018 21:59
Kokeilen vielä mukaa ku kuitenki tuolla alussa aika selkeesti mun 3-0 huhulle ja vika pelin vikamaalin tekkee Hjerpe eli HuHu 3-0, Hjerpe
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020