Kirjoitus

Kausiennakko 2/18 A-lohko

Kauden 2/18 kausiennakko, A-lohko

1. Godsent

Viime kaudella Godsent dominoi odotetusti runkosarjaa mutta hyytyi traagisesti finaaleissa jääden nuolemaan näppejään kultaisen pokaalin mennessä toiseen osoitteeseen. Runkosarjan osalta tuskin tällä kaudella tulee minkäänlaista muutosta. Godsent tulee jyräämään kaikki sen tielle sattuvat. Kokoonpano pysyy viime kauteen nähden samana ja flusha-JUPAZU-reaper kilpaileekin enää keskenään maali-, syöttö- ja pistepörssin voitosta. Tässäpä teille mestariehdokas numero 1. Godsentiltä puuttuu edelleen se kirkkain palkintokaapistaan, joten tällä kaudella se tulee laittamaan vielä pykälää isomman vaihteen sen tavoittamiseksi.

Seuraa häntä: JUPAZU

Aka. Dosia/Darkpitt on se pelaaja, joka mahdollistaa hyökkäysparinsa mättää tehoja minkä kerkeää. Oiva kahden suunnan pelaaja ja osaa tällätä maalin paikasta kuin paikasta myös itse. Kaiken kaikkiaan todella kokonainen pelaaja.


2. Guns n’ Roses

Viime kaudella Apinalauma nimellä pelannut joukkue voitti Superdivarin kultaa ja lähtee tähänkin kauteen yhtenä suurimmista mestarisuosikeista. Viime kauden kultakokoonpanosta jäljellä on suurin osa, mutta myös avainpelaajien vaihtuvuutta on ollut - suurimpana kiekko.tk:n kenties kautta aikain paras hyökkääjä, Jebsu, ei ole ainakaan tällä hetkellä Gunsin vahvuudessa ja hänen jättämät saappaat on vaikea täyttää. Mythology tuleekin tämän seurauksena saamaan tällä kaudella isompaa roolia. Myös joukkueen vahvuuteen värvätty nder tulee saamaan minuutteja ja on suurennuslasin alla. Joukkueen hyökkäyspeli ja maalinteko ei ainakaan tähtihyökkääjä sexin otteista jää kiinni, joten edellä mainitulta kaksikolta odotetaan paljon. Joukkueen puolustus on täysi kysymysmerkki, sillä viime kauden yksi parhaista alemmista puolustajista, cero, hyppäsi Old & Notorious -joukkueen kelkkaan Kiekkoliigan puolelle.

Seuraa häntä: sex

Superliigan tähtihyökkääjä, jolla ei ole varsinaisia heikkouksia. Veto on vaarallinen ja syötöt napsuvat erinomaisesti lapaan. Tällä kaudella vierellä ei ole Jebsun kaltaista kokenutta, jo kaiken nähnyttä ja voittanutta huippupelaajaa, joten miten sex pystyy kantamaan joukkueensa kohti mitalipelejä? Paljon Gunsin menestyksestä on tämän miehen harteilla.
 

3. Impact

Impacti pelasi mielestäni historiansa parhaan runkosarjan viimekaudella ja kaikki merkit viittasivat siihen, että juuri Impact nähtäisiin finaalisarjassa. Toisin kuitenkin kävi ja varsinaisen fiaskon päätteeksi se joutui taipumaan HC BETONIMYLLYlle selvin lukemin puolivälierissä. Relevanttia tämän kauden alkuun onkin, onko kirvelevä tappio jo nollattu. Kokoonpanoon ei ole tehty suurempia muutoksia ja muutoin vanha, tuttu Impact nähdään runkosarjan mittaan lempipuuhassaan, sumputtamassa oman maalin edustaa tarjoamalla näin harmaita hiuksia pelitovereille. Viime kaudella runkosarjassa Impact oli tilastollisesti paras joukkue puolustuspäässä, pystyykö se tällä kaudella samaan? Joka tapauksessa tuttuun tapaan Impact taistelee ja tulee sijoittumaan lohkonsa kärkisijojen ja puolivälin paremman puolen tuntumaan ja on varmasti tälläkin kaudella mukana playoffseissa.

Seuraa häntä: tmb

Viime kaudella tmb äänestettiin divarin parhaaksi puolustajaksi ja hyvästä syystäkin. Tämä kaveri on oikea mies paikallaan toimimaan kapellimestarina puolustuspäässä Impactinkin mittapuulla. Hyvä, perusvarma puolustaja, jolla on hyvä pelikäsitys sekä tarkat ja napakat syötöt.


4. HC BETONIMYLLY

Superdivarin pronssijoukkue viime kaudella lähtee tähänkin kauteen mitalit silmissä. Lähtijöistä suurimman aukon kokoonpanoon jättää pudotuspelien paras pistemies, Sec. Muuten kokoonpano on säilynyt muuttumattomana - ydinpelaajat RST, Tasse, Karjis ja Jumbezz ovat yhä Betonimyllyn vahvuudessa. Secen jättämä aukko joukkueen hyökkäyspeliin onkin se suurin kysymysmerkki, kun aletaan miettimään, onko Betonimyllyllä realistisia mahdollisuuksia mitalipeleihin. Pudotuspeleissä Sece teki yli puolet Betonimyllyn maaleista, joten saappaat ovat kokoa +50. Betonien vahvuudeksi ei voida varsinaisesti laskea puolustuspelaamista, joten hyökkäyspelin tulee olla kunnossa jo kauden alusta. Muussa tapauksessa juna voi lähteä alussa jo aivan väärille raiteille ja pudotuspelipaikka karata käsistä.

Seuraa häntä: RST

Viime kaudella Betonien paidassa syntyi kiitettävät pisteet, mutta nyt vaaditaan selvästi enemmän. Veto on tarkka ja kova. Viereltä on nyt kuitenkin lähtenyt yksi sarjan parhaista hyökkääjistä ja tulosvastuu siirtyy entistä enemmän RST:n harteille.


5. Oakland Raiders

Tällä kaudella Kiekkoliigan karsinnoista viimeisenä ulos jäänyt Oakland Raiders on liigajäillä vielä täysin uusi nimi. Joukkue on kuitenkin pelannut samalla porukalla jo jonkin aikaa, ja pelaajat ovat toisilleen hyvin tuttuja. Tästä kertoo esimerkiksi kirjoitushetkellä jo yli 800 pelattua harjoitusottelua. Suoritustasosta pitkässä, yli 20 ottelun runkosarjassa on tässä vaiheessa paha sanoa, mutta joukkueesta löytyy paljon kokeneita pelaajia. Kokemus tulee olemaan yksi Oaklandin isoimpia valttikortteja kokemattomampia joukkueita vastaan. Puolustuspäässä isoja minuutteja tulee todennäköisesti kellottamaan Leina ja burger, jotka ovatkin joukkueen tukiranka kovempia joukkueita vastaan. Tarkkaa laukova Scofield a.k.a. KAIRA kantaa suurimman vastuun hyökkäyspään tehoista. Tiivis kokoonpano ja hyvä yhteishenki tulee olemaan Oaklandin vahvuudet monia joukkueita vastaan.

Seuraa häntä: Scofield

Hyvän laukauksen omaava hyökkääjä teki viime kaudella Superdivarissa Chicagon paidassa kuuteen otteluun peräti 19 maalia. Maalinälkäinen pelaaja tulee olemaan suuressa vastuussa Oaklandin maalisarakkeesta ja tällä kaudella olisi mahdollisuus nousta penkinlämmittäjän roolista avainpelaajaksi.


6. Ilves

Superdivarissa viime kaudella pelannut Ilves löytyi oman lohkonsa sijalta 7. Pudotuspelit jäivät tupsukorvilla haaveeksi ja kauden viimeisissä peleissä havaittiin selkeää turhautumista, varsinkin joukkueen avainpelaajien osalta. Tälle kaudelle kokoonpanoon on tullut muutamia muutoksia - joukkueeseen on haettu vahvistuksia viime kauden Superdivarin nelossijalle päätyneestä Chicagosta, kun alempi puolustaja O.Janezki sekä hyökkääjä Nissinen liittyvät Ilves-nippuun. Lähtijöistä merkittävin on puolustaja CBnation, joka lähti kokeilemaan siipiään Kiekkoliigan puolelle. Ilveksen suurimpana tavoitteena tulee olemaan pudotuspelipaikka. Joukkue on saanut kovia vahvistuksia ja kapteeni-kulttipelaaja Hintz näyttää olevan tälläkin kaudella mukana tositoimissa - pudotuspelipaikka on siis minimivaatimus, mitä joukkueelle voi asettaa. Se kuitenkin edellyttää, että viime kaudella nähty hajoilu loppuu ja kaikki uudet hankinnat onnistuvat.

Seuraa tätä: Puolustuspeli

Viime kaudella joukkueen puolustuspeli oli ajottain jopa traagisen huonoa. Maaleja meni omiin 4.61 per peli, joka on väistämättä liian iso määrä pudotuspelipaikkaa tavoittelevalle joukkueelle. Tällä kaudella joukkueen puolustuskalustoa punnitaan kunnolla. Sude ja O.Janezki tulee olemaan suurennuslasin alla ja ilman heidän hyvää työskentelyään Ilveksen pudotuspelipaikka jää haaveeksi.


7. Lyhdynkeittäjät

Lystikkään nimen valinnut, joukkueen sisäisen vallanvaihdoksen myötä Superliigaan hakeutunut Löylynheittäjät/Trashers/V.A.K.J. pelaajista koostuva nippu, jonka runkosarjan menestyksestä on ainakin tässä vaiheessa vaikea sanoa oikeastaan yhtään mitään. Se voi olla toisaalta hurvittelumielessä yhtä selviytymistaistelua tai parhaimmillaan Lyhdyt voivat tuoda toinen toisensa parhaat pelilliset taidot esille ja taistella lohkonsa neljän parhaan kaartista. Pallo on täysin heillä. Pelillistä osaamista, yhteisiä pelitunteja ja kokemusta löytyy kyllä runsaasti, kyse on enemmän siitä, kuinka Lyhdyt tulevat hyödyntämään sitä. V.A.K.J:sta irtaantunut porukka ainakin julkisten keskustelujen perusteella sanoi soronoot V.A.K.J:lle, koska epäaktiivisuustekijöiden takia jengin silloinen johtoporras ei halunnut pitää pelaajia valkeakosken pelijengissä. Vielä tähän mennessä Lyhdyt eivät ole pelanneet ainuttakaan harkkapeliä, mikä herättää kysymyksen onko Lyhdynkeittäjillä aito halu taistella runkosarjasijoituksista.

Seuraa tätä: LYN-ORGASMI -hyökkäyspari

Mainio, toinen toistaan tukeva hyökkäystutka, joka löytää pienessäkin tilassa aukon, josta syöttää peliväline kaverin lapaan. Runkosarjassa tullaan näkemään ainakin yksi maali näiden pelaajien toimesta, jossa kiekko kohotetaan maalin takaa maalin edessä olevalle hyökkääjälle tai kiekko zipataan puolustajan ylitse one-timeriin.


8. Jazz-Trio

Lähinnä muissa, sittemmin kuolleista liigoista muistettu Jazz-Trio tekee iloiseksi yllätykseksi paluunsa juuri Superliigaan pitkähkön tauon jälkeen. Viimeisin kausi Jazz-Triolla on Superliigan edeltäjästä, Eliittiliigasta vuodelta 2013. Kyseisellä kaudella menestystä ei tullut ja se jäikin pudotuspelien ulkopuolelle. Tässä välissä itse pelissä on tapahtunut paljon muutoksia, jotka trio on varmasti jo noteerannut ja mielenkiintoista onkin, millä asenteella Jazz-Trio lähtee kauteen. Kokemusta pelin parista riittää, muun muassa Aparilta löytyy miltei 300 Kiekkoliigaottelua ja usealla pelaajalla löytyy niinikään henkilökohtaisia ”kauden paras” -palkintoja. Tällä näppituntumalla vaikuttaa, että Jazz-Trio on varautunut kauteen näiden meriittien höyryillä ja sen avaimet menestykseen pitääkin löytyä jostain muualta. Näkisin Jazz-Trion kamppailevan pudotuspelipaikkojen rippeistä, mutta edellytykset löytyvät parempaan.

palkintoja. Tällä näppituntumalla vaikuttaa, että Jazz-Trio on varautunut kauteen näiden meriittien höyryillä ja sen avaimet menestykseen pitääkin löytyä jostain muualta. Näkisin Jazz-Trion kamppailevan pudotuspelipaikkojen rippeistä, mutta edellytykset löytyvät parempaan.

Seuraa tätä: Asenne kauteen

Pelataanko pelit sillä, mitä sattuu paikalla olemaan, pelataanko harjoitusotteluita, luovutetaanko tappiotilanteessa… Jos jazzilaiset löytävät aikaa ja intoa vielä peliin ja ottavat siitä ammattimaisen otteen, näkisin sen voivan taistella lohkonsa keskituntuman sijoituksista.


9. Kohma Tigers

Erittäin positiivisesti viimekaudella yllättänyt Kohma Tigers jatkaa siitä mihin jäi erittäin suurella, pitkälti ulkomaalaisista pelaajista koostuvalla kokoonpanolla. Internazionalessa viime kaudella puolustustaidoillaan väläytellyt Darmian on siirtynyt luonnollisesti Kohman riveihin Interin jättäessä leikki tällä kaudella kesken. Luultavasti tälläkin kaudella Kohma tarjoaa kaikille pelaajilleen mahdollisuuden ottaa osaa liigaotteluihin, mutta kauden edetessä pelaava kokoonpano tulee tiivistymään viime kauden tavoin Lupaschukkiin, Orriin, Urgikiin sekä luultavasti myös Darmianiin. Näillä eväillä en pidä mahdottomana, että Kohma etenisi jopa pudotuspeleihin asti. Laajan kokoonpanonsa ja paikottain hieman sekavan pelityylinsä (riippuen kokoonpanosta) vuoksi, pidän epätodennäköisenä Kohman taistelevan lohkonsa keskikastia korkeammista sijoituksista.

Seuraa häntä: Urgik

Urgik ei ole oikeastaan koskaan pelannut Superliigassa joukkueessa, jolla olisi jo kauden alussa mahdollisuudet päästä helposti pudotuspeleihin asti. Pitkäjänteinen hyökkääjä ei tästä ole kuitenkaan lannistunut, vaan kausien mittaan kehittynyt erittäin taitavaksi maalintekijäksi ja mielestäni kuuluu oikeutetusti Superliigan hyökkääjien eliittikastiin.


10. Antares

Liigakentillä uusi, kuitenkin tutuista pelaajista koostuva uutena Team-Tokena paremmin tunnistettu Antares lähtee ensimmäiseen Superliigakauteen melko kokemattomalla mutta sitäkin innokkaammalla porukalla. Luultavasti runkosarjan aikana pelaava kokoonpano tulee tiivistymään muutamaan pelaajaan ja povaisin, että loppua kohti Antares tulee kehittämään peliänsä. Pidän äärimmäisen epätodennäköisenä, että Antaresille aukeaa tie pudotuspeleihin asti, mutta tuttu kuvio onkin, että loppukauden aikana tärkeissä runkosarjapeleissä playoff-sijoituksia silmällä pitäen Antaresin kaltainen siinä vaiheessa jo kokonaisempi joukkue tulee niistämään muille tärkeitä pisteitä. Hyökkäysvastuu taitaa tälläkin kaudella olla jengin nuoren johtajan, snadin harteilla. Tiimin sivujen perusteella puolustuspäähän kaivataan kipeästi vahvistuksia, ja Antaresin täytyykin etsiä tiensä voittoon juuri puolustamisen kautta. Muutoin se tulee ottamaan kirveleviä tappioita.

Seuraa tätä: Joukkueen yhteispelin kehittyminen kauden edetessä

Pelaajista on vaikea nostaa ketään selvästi ylitse toisen taitotasoltaan yltävää, joka voisi ratkaista yksittäiset pelit Antaresin eduksi. Joukkueen nykyinen kokoonpano on melko nopeasti kasattu ja yhteisiä pelitunteja ei löydy kovin paljoa. Siksi seurattavan arvoista on, miten ja millä tavoin Antares alkaa puhaltaa kauden edetessä yhteen hiileen.


Tehnyt: Instagram 50% ja Neula 50%


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 12.03.2018 20:53
Luettu: 1072 kertaa

Kommentit
MUSTAFA 12.03.2018 21:25
Hienoa työtä ennakoiden kanssa veljekset Instagram ja Neula -b
jck 12.03.2018 23:24
Penkinlämmittäjä KAIRA
KAIRA 12.03.2018 23:42
Äh penkil vaa istun
Mythology 13.03.2018 00:10
Yllätyn jos pelaan edes yhtä monta peliä kuin viimekaudella.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020