Kirjoitus

2. jaksokatsaus topit/flopit

2. jaksokatsaus topit/flopit


Liigan kuumat
Kisastudio, 7 ottelua, 7 voittoa!

Kisastudio löytyy toistamiseen jakson kuumista, eikä suotta. Kuntopuntarin kärki joukkue, joka teki puhdasta jälkeä tässäkin jaksossa. 7 pelaamastaan ottelusta joukkue voitti jokaisen. Näyttää vahvasti siltä, että tällä ryhmälle ei löydy pysäyttäjää tänä keväänä, ainakaan runkosarjan aikana. Puolustus on toiminut joka ottelussa ja hyökkäyspäässä kaksikko anton & pökäle -kaksikko on ratkaissut ottelut kovalla prosentilla. Nostaisin esille etenkin joukkueen puolustus pelaamisen, koska omissa on soinut kauden aikana ottelua kohden vain 1,46 maalin verran ottelua kohden. Jatkuuko sama lento vielä kuukauden verran, se jää nähtäväksi!
Kuminalli, 7 ottelua tehot 18+15

SC Bernin hyökkääjä löysi vireensä jälleen tämän jakson aikana, josta kertoo myös jakson aikana tehtaillut pisteet. Mikäli Bern haluaa taistella kultaisesta mitallista keväällä, on kuminallin pistetehtailun jatkuttava. Jos puhutaan yksittäisistä pelaajista, jotka voivat kääntää otteluita suuntaan tai toiseen, tässä on oikea mies siihen keskusteluun. Erittäin taitava hyökkääjä, joka pistää parhaana päivänä kiekkoa pussiin jäätävällä prosentilla ja osaa myös tarvittaessa jakaa kiekkoa. Hurjan toisen jakson siivittämänä tuli mukaan taistelemaan sarjan pistepörssin voitosta. Aktiivisuus tai motivaatio pelata ”ei niin tärkeitä pelejä” ei ole aina ollut huipussaan, mikäli mies on kentällä, pisteitä on lupa odottaa aina!
Oakland Raiders, 7 ottelua, 5 voittoa, 2 tappiota

Ensimmäistä liiga kauttaan pelaava joukkue, joka esiintyi pirteästi toisella jaksolla. 7 pelaamastaan ottelusta voitti viisi ja hävisi kaksi. Voitti jakson aikana hyvin kautensa aloittaneen Kohma Tigersin sekä Impactin. Joukkue taistelee tällaisilla otteilla vielä jopa kotiedusta ensimmäisellä playoff kierrokselle. Kauden alla hankittu wop aka tertsi on tullut joukkueeseen hyviin sisään ja on ollut oiva lisä Scofieldin rinnalle hyökkäykseen. Joukkueella riittää silti vielä parannettavaa, koska omassa päässä on kolissut turhan tiuhaan. 4,27 päästettyä maalia per ottelu on turhan paljon kevättä silmällä pitäen. Saadaanko puolustusta tiivistettyä kauden mittaan, sen aika näyttää!
Impact, 8 ottelua, 6 voittoa, 2 tappiota

Impact jatkoi siitä mihin ensimmäisessä jaksossa jäi. Vahvaa ja tasaista suorittamista. Joukkue löytyykin A-Lohkon kärkipaikalta toisen jakson päätteeksi. Kärsi jakson aikana tappiot dl-päivänä Godsentille 3-4 ja., sekä hyvä vireiselle Oakland Raidersille 2-3. Vahva kiekollinen pelaaminen on jälleen löytynyt ja tuttuun tapaan kiekko ei turhan usein löydy omasta maaliverkosta. Uutena pelaajana tullut Vaclav aka Bein näyttää sopeutuneen joukkueeseen hyvin ja kulan hyvä maalivire on pysynyt yllä (31 maalia tällä kaudella). Löytyykö leveyttä tärkeiden pelien lähestyessä, vai luottaako joukkue siihen, että tulikuuma kula laittaa kiekkoa reppuun?
Lighthouse X, 9 ottelua, 6 voittoa, 3 tappiota

Valotalo, näin suomeksi käännettynä löysi kateissa olleen vireensä toisella jaksolla. Joukkue kärsi kolme tappiota jakson aikana. Nämä kylläkin ehkä suurimmille mestarisuosikeille (Godsent, SC Bern ja Kisastudio). pelasi jakson aikana 9 ottelua, joista voitti 6. Peli lähtenyt kulkemaan parempaan suuntaan ja näyttää siltä, että joukkue on löytänyt puuttuvat palasensa peliin. Hyökkäys kaksikko Falco-retku löytyvät joukkueen sisäisen pörssin kärjestä. Mainittakoon, että retku paukutti dl-päivänä pelaamaansa neljään otteluun tehopisteet 15+5. Valotalo on tiukasti kiinni B-Lohkon kolmannessa sijassa ja näin ollen taistelee kotiedusta playoffien ensimmäiselle kierrokselle. Onko SC Bern ja Kisastudio karanneet jo tavoittamattomiin vai voiko joukkue nousta kamppailemaan vielä lohkon kärkisijoista? Se selviää seuraavien jaksojen aikana.


Liigan kylmät


    

Spirits, 6 ottelua, 1 voitto, 5 tappiota

Ensimmäisen jakson jälkeen, jo spekuloitiin kestääkö joukkueen peli ennalta kovempia vastaan. Tämän jakson perusteella voidaan sanoa, että ei menty metsään pahasti. Uutta tulemista liigajäille tekevä Spirits sukelsi toisella jaksolla. Joukkue löytyy kuntopuntarin toiseksi viimeiseltä sijalta viidellä perättäisellä tappiollaan. Maalinteon kanssa oli tuskaa, pois lukien ottelu Royal Familya vastaan¸ jonka Spirits onnistui voittamaan 1-9. Joukkueen täytyy kasata rivinsä nopeasti ja miettiä uusia lääkkeitä, millä pisteitä saadaan raavittua kasaan. Playoff paikka näyttää tässä kohtaa kautta turvalliselta, mutta Royal Familylla on kolme ottelua vähemmän pelattuna ja piste-ero on siis 7 pistettä. Liikaa ei voida siis jalkaa ottaa kaasulta pois, mikäli joukkue haluaa jatkaa pelejään vielä runkosarjan jälkeen.


   

Tuomisen Veljekset, 2 ottelua, 2 tappiota

Joukkue pelasi jakson aikana vain kahdesti, joista se poistui molemmista otteluista tappio niskassaan. Pelejä jäi siis pelaamatta ja maalinteon kanssa tuskaileva joukkue onkin kriisin partaalla. Saako joukkue pelattua rästissä olevat ottelunsa ja onko pelaajilla motivaatiota pelata kautensa kunnialla loppuun. Maaleja ei ole syntynyt kauden aikana pelatuissa 7 ottelussa, kuin vaivaiset kuusi! Löytyisikö aktiivisuuden ja maalinteon kanssa tuskailevan joukkueen ongelmiin ratkaisu kenties joukkueen ulkopuolelta, uusien hankintojen avulla. Toivotaan, että Veljekset saavat rivinsä kasatuksi ja pelinsä pelattua!


  

HC BETONIMYLLY, 4 ottelua, 1 voitto, 3 tappiota

Näyttää siltä, että tästä joukkueesta on tulossa vakio kasvo jaksokatsaukseen, ei niin hyvissä merkeissä. Joukkue löytyy siis toista kertaa jo osiosta -jäissä. Aktiivisuus ongelmien kanssa niin ikään painiva myllyt, eivät ole löytäneet uusia pelaajia lähteneiden tilalle. Etenkin viime kauden raikas ja hyökkäävä pelityyli on kaukainen muisto vain ja uusia lääkkeitä olisi keksittävä ja nopeasti. Joukkue on tehnyt sarjassa toisiksi vähiten maaleja (20), joka on auttamatta liian vähän, jos pelejä halutaan voittaa. Mikäli joukkue löytää hyökkäyspään ongelmiin ratkaisunsa tarpeeksi ajoissa, voi joukkue taistella vielä täysin realistisesti playoff paikasta!


 

Lyhdynkeittäjät, 5 ottelua, 3 voittoa, 2 tappiota

Moni saattaa ihmetellä miksei tämä joukkue löytyy täältä osioista, mutta siihen löytyy omat syynsä. Suurin niistä on joukkueen epätasaiset esitykset läpi kauden ja myös tämän jakson. Tämän jakson kolmen voiton jatkeena oli dl-päivänä kaksi rumaa tappiota (8-0 ja 8-2). Joukkueen pelaaminen on ollut todella epätasaista läpi kauden, mikäli ottelut lähtevät hyvin liikkeelle niin tulos on ollut hyvää ja ottelut tasaisia. Kortin kääntöpuoli, jos otteluissa on tullut muutama takaisku niin pelit ovat usein menneet täysin pannukakuiksi ja kiekko on löytynyt turhan usein omasta päästä. Päästettyjä maaleja onkin liikaa (5,50 per/ottelu), mikäli joukkue haluaa taistella vielä A-Lohkossa playoff paikasta. Nähtäväksi jää, löytääkö joukkue tasaisuuden otteisiinsa, vai onko kausi vuoristorataa loppuun asti!
Godsent, 3 ottelua, 2 voittoa, 1 tappio

Joukkue löytyy yllätten listauksen täältä päästä. Pelasi vain kolmesti tämän jakson aikana, joista se onnistui kylläkin raapimaan kaksi voittoa. Voitot tulivat jatkoajan jälkeen Impactista 3-4, sekä maalikarkeloiden jälkeen Lighthouse X 6-8. Silmiin pistävää oli silti se, että nämä ottelut eivät olleet omasta mielestäni mitenkään Godsentin otteluita. Joukkue olisi siis, jopa ”ansainnut” hävitä toisen, ellei molemmatkin. Vaikka joukkueella on erittäin vahva hyökkäys, niin silti he ovat nojanneet aina myös erittäin vahvaan joukkuepuolustamiseen. Se yhteispeli sekä hyökkäys, että puolustus päässä onkin löydettävä jälleen nopeasti, muuten joukkue saattaa olla yllättävissä vaikeuksissa muissakin otteluissa kauden edetessä.

Kirjoittanut: vope
Julkaistu 02.04.2018 18:46
Luettu: 1628 kertaa

Kommentit
Instagram 02.04.2018 19:08
Hyvä teksti, hyvää työtä vope!
joq 02.04.2018 19:21
Hyvä kirjoitus vope ja kunnioitettavan laaja määrä perehtymistä liigan tapahtumiin. Iso arvostus!

Kiinnitin kuitenkin joukkueemme kohdalla huomion yhteen lauseeseen, joka oli: "Kauden alla hankittu wop aka tertsi on tullut joukkueeseen hyviin sisään ja on ollut oiva lisä Scofieldin rinnalle hyökkäykseen.". Pitää paikkansa, että wop on tullut joukkueeseen hyvin sisään ja erittäin hyvin onkin, mutta sattumalta kuitenkaan wop ei pelannut Scofieldin rinnalla 2. jakson aikana ainuttakaan liigaottelua, vaan hyökkäysparit olivat wop-joq, wop-Sami, Scofield-joq ja Scofied-Sami.

Korostan vielä, ettei mitään kuitenkaan pois kirjoituksesta. Hyvää työtä ja jatka ehdottomasti samaan malliin!
kesä2018 02.04.2018 20:00
Oltii koko toka jakso kuntopuntarin toisia ennen DL-päivän kahta matsii :D odotin että oitais oltu topeis
sby 03.04.2018 19:12
Vois arvon kirjottaja ottaa kuitenkin huomioon HC Betonimyllyn (concrete mixer) aka. HCB:n heikon alkukauden negatiivisuuden ja julkisen ryöpyttämisen lisäksi katsoa asioita hyvältä puolelta. Liigan viimesiä mutta silti puolustus on liigan parasta.
kesä2018 03.04.2018 23:49
Ei kaitse tarkota että puolustus on liigan parasta jos parkkeeraatte neljä ukkoa maalin eteen ja hyökkäätte muutaman kerran pelis?
bigone 04.04.2018 08:36
Naseva kommentti vije ! Ja eritäin hyvää kynätyöskentelyä vobbeh.
vasikkka 04.04.2018 10:42
Puolustus kun puolustus. Oli mikä tahansa taktiikkana, niin ihan yhtä samaan tavoitteeseen pyritään.
sby 04.04.2018 16:13
En nyt kyllä ymmärrä vijen kommenttia kun ei edes teitä vastaan olla pelattu noin. Pelataan lähtökohtasesti ihan normaali ap-yp-h-h taktiikalla mutta ei olla onnistettu oikein hyökkäyspäässä saamaan vielä korkkia auki. Tilastojen mukaan kuitenkin ollaan saatu 13 laukausta keskimäärin per peli joten "hyökkäätte muutaman kerran pelis" on aika pohjaton kommentti. Perus kapeakatseisuutta kun töllötetään vaan sarjataulukkoa. Faktahan on se että meillä pelaa puolustus ihan helvetin hyvin minkä myöntäminen on varmasti myrkkyä sulle.

Hyvä vasikka, näinhän se on.
Kapu 04.04.2018 16:35
Hyvä analyysi sommersby!
Kapu 04.04.2018 16:37
somerybs*
raiq 04.04.2018 18:22
täyttä paskaahan tuo on
anton 04.04.2018 19:45
Samojen tilastojen valossa teidän puolustus on päästäny melkein 1,5 maalia per ottelu enemmän kun Kisastudion vastaava. Minun mielestä hyvin kaukana parhaasta.
kesä2018 04.04.2018 21:09
Hyvänhajuista pippelimiekkailua runko sarjan virstanpylväistä. Asia meininki!
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020