Kirjoitus

3. jaksokatsaus – Katseita jo pudotuspeleihin

Tässä jaksokatsauksessa perehdytään hieman menneeseen jaksoon ja tarkastellaan jakson onnistujia ja epäonnistujia hieman, sekä siirretään katsetta jo pudotuspelien suuntaankin. Olen nostanut muutaman tärpin molemmilta listauksilta ja nyt pureudutaan niin paremmin!

Phoenix Rising – Pelivire on löytynyt

Joukkue pelasi jakson aikana erittäin aktiivisesti, sekä erittäin hyvin tulosten valossa. 10 pelaamastaan ottelusta joukkue raapi itselleen 8 voittoa, sekä se onnistui myös nappaamaan yhden pisteen mestarisuosikeilta Kisastudiolta, sekä SC Berniltä. Joukkue on siis tällä hetkellä aikamoisessa liidossa ja näytti jakson aikana myös sen, että se pystyy haastamaan sarjan kärkijoukkueet myös pian alkavissa pudotuspeleissä. Trio göntsä-teppo223-Kaakkuri on toiminut hyvin ja ryhmän on täydentänyt alemman puolustajan tontilla vesisika-Jaws -kaksikko. Vastuu on jakautunut vielä tasaisesti tämän kaksikon välillä, löytyykö selvää luottopuolustajaa ennen alkavia pudotuspelejä, se jää nähtäväksi. Viime kaudella mukaan tulleet göntsä ja vesisika ovat olleet oiva lisä joukkueen pelaamiseen ja tuoneet myös hieman väriä joukkueen tekemiseen. Saako Instagram ulosmitattua pelaavasta nelikosta sitten kaiken mahdollisen potentiaalin ulos keväällä, kestääkö peli kasassa tiukoissa paikoissa, sen aika näyttää.


Instagram voi olla tyytyväinen joukkueensa suorituksiin pudotuspelien lähestyessä.

Godsent – Pelihuumori ja ryhmitys hakee itseään

Kauden alla ehkä suurimmaksi mestarisuosikiksi nimetty joukkue löytyy 4. jakson alkaessa A-lohkon toiselta sijalta. Kausi on silti on tietyllä tapaa ensimmäisen jakson jälkeen vuoristorataa. Edellisen jakson lopussa tehdyt värväykset, jotta pelit saadaan pelattua, sekä nyt uusien kasvojen TheDoctorin ja sniddyn aka snidin värväysten myötä. Joukkueella on olettavista hieman aktiivisuus ongelmia runkoporukan pelaamisen suhteen, joten tietyt lisäykset ovat siten täysin ymmärrettäviä. Pelillisesti voidaan silti sanoa, että joukkueen pelaaminen ei ole ollut siellä päinkään mitä allekirjoittanut on odottanut. Joukkueen saldo kolmannesta jaksosta oli lopulta 8 ottelusta kasaan raavitut 5 voittoa. Tappiot tuli jakson alkupäivinä joukkueille Lyhdynkeittäjät, HC BETONIMYLLY, sekä kova vireiselle Phoenix Risingille. Joukkue kamppailee silti, jopa vielä A-lohkon voitosta, se vaatii erinomaista loppukautta ja hieman jopa kompastelua lohkon piikki paikkaa pitävältä Impactilta. Pelejä on silti jäljellä ja ne kauden tärkeimmät ottelut ovat vasta edessäpäin. Palataanko vanhaan tuttuun nelikkoon tosipelien lähestyessä, ja saadaanko uudet vahvistukset sisään joukkueeseen tarpeeksi nopealla aikataululla, se tullaan näkemään runkosarjan viimeisen jakson aikana!


Onko runkosarja ollut Godsentille juurikin näin väkinäistä suorittamista?

Spirits – Edellisestä voitosta on vierähtänyt

Ei uskoisi, että joukkue joka on hävinnyt nyt liigakaukalossa peräti kymmenen ottelua putkeen, taistelisi vielä pudotuspeli paikasta. Näin asiat silti ovat, Spiritsillä on vielä viimeisen jakson aikana panoksena paikka auringosta. Joukkue löytyy tällä hetkellä B-lohkon sijalta 7, se on neljä pistettä perässä viimeissä pudotuspeli paikassa kiinni olevaa Royal Familya. Joukkue ei siis onnistunut tässäkään jaksossa voittamaan yhtään pelaamastaan ottelusta. Kuntopuntarin viimeisellä sijalla majaileva ryhmä kärsi myös hyvin katkeran tappion juuri dl-päivänä Royal Familylle 3-6. Spiritsillä on nyt 8 ottelua aikaa raapia tarvittavat pisteet, jotta joukkue jatkaa pelejään vielä runkosarjan päätyttyä. Muistetaanko joukkueen sisällä vielä, mitä voittoon vaaditaan ja saatikka miltä tuntuu lähteä kaukalosta voittajana. Kaksikon nukka-Stara on nyt noustava esiin ja saatava muu joukkue hereille ja taistelemaan pisteistä joka ottelussa.


Eikai taas? Spiritsin on löydettävä pelinsä, ennen kuin silmätkin putoavat jo päästä tappioiden seurauksena!

Onko suorat puolivälieriin menijät jo selvillä?

Molemmissa lohkoissa on lähes identtinen tilanne sen suhteen, että lohkojen kärkijoukkueet ovat karanneet lähes tavoittamattomiin ja ovat näin ollen varmistaneet / varmistamassa suoran pääsyn pudotuspelien toiselle kierrokselle. A-lohkossa Impact, on turvallisesti vielä lohkon piikki paikalla, muttei voi liikaa alkaa tuudittautua siihen, että lohkovoitto olisi varma. Godsent on viiden pisteen päässä ja otti mm. tärkeän voiton juuri Impactista dl-päivänä eilen, jolla se piti vielä ohuen ohuet mahdollisuudet elossa lohkon voiton suhteen. Kaksikon takana Ilves on käytännössä ainoa joukkue joka voisi vielä loistavalla loppukaudella tulla uhkaamaan Godsentia suorasta puolivälieräpaikasta. Joukkueet kohtasivatkin myös eilen, jolloin Godsent oli parempi numeroin 5-7.

Toisen lohkon suhteen tilanne on lähes samanlainen. Koko kauden suvereenisti pelannut Kisastudio löytyy B-lohkon kärjestä, ja voi varmistaa lohkon voiton jo seuraavien otteluiden aikana. Yhtä turvallisesti toisella sijalla oleva SC Bern, joka on myös pelannut erittäin vauhdikasta ja tuloksellisesti hyvää kiekkoa kauden mittaan. Joukkueet ovat tasapisteissä viimeiselle jaksolle lähdettäessä, mutta Kisastudiolla on neljä ottelua vähemmän pelattuna. Kärjen takana on nyt loistavaan vireeseen äitynyt Phoenix Rising. Pidetään myös hieman ovea auki vielä lohkon neljänneltä sijalta löytyvälle Lighthouse X:lle, joka on pelannut huomattavasti vähemmän otteluita, kuin edellä olevat joukkueet.

Näyttää siltä, että tietyt askel merkit on otettu pudotuspelien suhteen jo siis. Liigan ehdottomat kärkijoukkueet ovat erottuneet selkeästi omista lohkoistaan hyvillä ja tasailla suorituksilla. Saa nähdä löytyykö näille neljälle kovalle joukkueelle haastajia myöhemmin alkavissa pudotuspeleissä, vai löytyykö mestari tämän nelikon ulkopuolelta. Liigan sivuilla olevan kyselyn mukaan, liigakansa uskoo vahvasti etenkin Oakland Raidersin olevan se mahdollinen mustahevonen pudotuspeleissä, se jää nähtäväksi!

     
Ketkä pettyvät runkosarjan lopussa, ja ketkä lähtevät metsästämään menestystä pudotuspeleissä?

Liekeissä

Phoenix Rising

- Pelasi erittäin vahvan jakson! 10 pelaamastaan ottelusta se voitti peräti kahdeksan, ja hävisi kaksi, näistäkin se sai raavittua molemmista yhden pisteen matkaan. Ilmottautui samalla mukaan yhdeksi vahvaksi mestaruusehdokkaaksi.

Kisastudio

- Joukkue jatkaa edelleen kuntopuntarin kärjessä. Ei ole hävinnyt kauden aikana vielä yhtään ottelua, ja viimeisen jakson aikana nähdään tuleeko häviämäänkään. Joukkue pelaa tasaisesti ottelusta toiseen ja näyttää siltä, että se tulee marssimaan täysin ylivoimaiseen runkosarjan voittoon, mikäli ei mitään ihmeellistä tapahdu.

Royal Family

- Nousi taistelemaan B-lohkon viimeisistä pudotuspelipaikoista tärkeiden voittojen siivittämänä. 4 voittoa 9 pelatusta ottelusta on hyvä saalis lohkon ennalta häntäpään joukkueisiin kuuluvalta porukalta. Otti dl-päivänä elintärkeät voitot Spiritsistä, sekä Golden Knightseista. Saa nähdä riittäkö hyvä loppu kevään vire viemään joukkueen aina pudotuspeleihin saakka!

kuminalli

- Kyseinen herrasmies löytyy toistamiseen jakson kuumista. Mätti käsittämättömät tehot 38+30 pelaamaansa 9 otteluun. uskallan sanoa, että tulee voittamaan liigan piste- ja maalipörssin takuu varmasti, myös syöttöpörssin kärjessä tällä hetkellä. Pelaako jopa, elämänsä kevättä?

Hintz

- Pitänyt omilla henkilökohtaisilla suorituksilla ja maaleillaan huolen siitä, että Ilves taistelee tällä kaudella aidosti pudotuspelipaikasta ja kotiedusta ensimmäiselle kierrokselle. Tärkein yksittäinen pelaaja kyseiselle joukkueelle. Ilves tarvitsee Hintzin tehopisteitä jatkossakin, jos joukkue haluaa menestyä pudotuspeleissä.

 Jäissä 

     Spirits

- Joukkue löytyy toista jaksoa putkeen liigan kylmistä joukkueista, tällä hetkellä 10 ottelun tappioputkessa. Peli on ollut kateissa ensimmäisen jakson jälkeen täysin, eikä muutosta tullut kolmannessa jaksossa. Pelasi viidesti ja poistui yhtä monesta ottelusta tappio niskassaan. Jotain täytyisi keksiä, mikäli joukkue haluaa taistella vielä kylläkin mahdollisesta pudotuspelipaikasta.

    Antares

- Pelasi kuudesti jakson aikana, hävisi näistä otteluista viisi. Iloinen yllätys oli se, että onnistui voittamaan SC Bernin 6-5. Kausi on kokonaisuutena kuitenkin ollut aika sekoilua, johtuen esimerkiksi pvh snadin käytösongelmista, jonka seurauksena kyseinen pelaaja onkin sivussa loppukauden ja joutui samalla väistymään päävastuuhenkilön paikalta. Joukkueen pvh:n pelaamattomuus, johtuen pelikiellosta ei voi olla näkymättä otteissa myös liigakaukalossa.

   Kohma Tigers

- Vahvan alkukauden pelannut tiikerilauma on hieman hiipunut. Pisteitä olisi otettava tasaisemmin, koska esimimerkiksi Lyhdynkeittäjät ovat hiipineet jo aivan kantaan sarjataulukossa. Joukkue pelasi jakson aikana vain kahdesti ja hävisi molemmat pelaamansa ottelut. Neljännes jaksossa on edessä tärkeitä otteluita, koska kohtaavat sarjataulukossa juuri heidän takana olevat joukkueet.

  Team Sahara

- Epätasaisuus kuvastaa ehkä parhaiten joukkueen kolmannen jakson tekemistä. viidestä pelatusta ottelusta se hävisi kolme ja voitti kaksi. Voitot tulivat Golden Knightsia ja Tuomisen Veljeksiä vastaan. Joukkueen olisi löydettävä peliotteisiinsa tasaisuutta ajatellen tulevia pudotuspelejä, johon he ovat kyllä matkalla. Potentiaalia joukkueesta löytyy, ja mahdollisuus kurssin korjaamiseen on nyt viimeisellä jaksolla, ennen kauden tärkeimpiä mittelöitä.

 Oakland Raiders

- Vahvan toisen jakson pelannut ryhmä kadotti pelinsä kolmannessa jaksossa. Hävisi kolme ottelua pelaamastaan viidestä. Pelin täytyy löytyä nopeasti, koska viimeisessä jaksossa edessä on tärkeitä otteluita, ja joukkue taistelee heikomman jakson jälkeenkin vielä kotiedusta ensimmäiselle kierrokselle. Löytyykö pelaava nelikko ennen pudotuspelejä, vai pyöriikö rotaatio edelleen, se jää nähtäväksi.

Kirjoittanut: vope
Julkaistu 16.04.2018 19:05
Luettu: 1279 kertaa

Kommentit
Instagram 16.04.2018 19:47
Oikein hyvää työtä taas kerran!
kiikeli 16.04.2018 23:13
Mukavaa luettavaa näin keväisenä iltana.
Cruel 17.04.2018 22:30
eipä löytynyt betonimyllyä kylmästä listasta!
kesä2018 18.04.2018 00:00
testatkaa voittaa enemmä ku häviitte ni sit pääsette kylmään listaan, nii ainaki me päästii
burger 19.04.2018 12:41
gj!
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020