Kirjoitus

Neljännesvälieräennakko: Ilves - Team Sahara

Lyhyt katsaus kauteen

Ilves pelasi pitkästä aikaa oikein virkistävän hyvän kauden ja ylsi kevyesti pudotuspeleihin. Ilves onnistui lyhyesti kuvailtuna nostamaan muutaman kauden ajan kadoksissa olleen pelillisen tasonsa omalle oikealle tasolleen. Nopealla katsauksella siihen on vaikea keksiä mitään tiettyä syytä, mutta ipalaiset saavat varmasti olla tyytyväisiä päästessään pitkästä aikaa pudotuspelien pariin, mielestäni täysin ansaitusti. Kaiken kaikkiaan Ilveksen runkosarja oli tasavahvaa suorittamista ja hankaluuksia otteluissa tuottikin vain molemmissa lohkoissa korkeammalle sijalle yltäneet joukkueet. Kuvailevasti voisikin sanoa, että Ilves otti ”varmoista” peleistä pisteet kotiin ongelmitta. Tästä tuloksena lohkon neljäs sija Ilveksen jäädessä niukin naukin Kohma Tigersin taakse. Minun nähdäkseni neljännesvälierissä Ilveksen taistelupari Team Sahara ei voisi olla enempää eikä vähempää ikävämpi pudotuspelipari Ilvekselle ja jo tässä vaiheessa Ilvekselle on vaarassa käydä ohraisesti.

Seuraa häntä: O.Janezki

Mikäli O.Janezki saadaan iskettyä askiin tähän pudotuspelisarjaan, hän on mies paikallaan pitämään oman pään puhtaana, mistä kertoo esimerkiksi runkosarjan aikana saavutettu +/- erotus.

 

Team Saharalla oli mielestäni kaikki eväät tehdä loistelias paluu liigaotteluiden pariin, mutta sen runkosarja oli lopulta yhtä vuoristorataa. Sahara tosin pelasi läpi runkosarjan monilla eri koostumuksilla ja tästä olisi helppo tehdä johtopäätös, että välttämättä kaikkien pelaajien kemiat eivät ole kohdanneet halutulla tavalla. Mielestäni kuitenkaan tulokset eivät ihan mairittele Saharan oikean iskukyvyn kanssa, ainakaan viimeksi näkemieni otteluiden suhteen. Sahara päättikin kautensa mukavasti ennen kevään tosipelien alkua kahteen hienoon voittoon ainakin tilastollisesti itseään parempia joukkueita vastaan, joista toinen sattumoisin oli Ilves. Yksittäiselle runkosarjakohtaamiselle ei tulisi antaa liikaa painoarvoa, mutta Sahara sain murskaavan 8-3 voiton turvin hienoisen yliotteen Ilveksestä. Isoimmat Saharan ongelmat runkosarjan aikana olivat viimeistelyssä, joukkuepeli ja puolustuspeli tosin kompensoi tätä mielestäni mainiosti.

Seuraa häntä: Graw

Erittäin sisukas ja taistelutahtoinen kiekkotaituri, jollaista erityisesti pudotuspeleissä joukkue kuin joukkue tarvitsee.

 

Lopputulos

Ilveksellä on hyvästä runkosarjasijoituksestaan huolimatta ollut läpi runkosarjan ongelmia kääntää itselleen haastavia joukkueita vastaan peli edukseen. Ilves on tunnetustikin tunteella pelaava joukkue, mikä voi muodostaa sekä uhan, että mahdollisuuden. Sahara antoi runkosarjan aikana vakuuttavia näyttöjä siitä, että se jaksaa pelata maltillista, kurinalaista sumppukiekkoa vähämaalisissakin otteluissa täydet 18 minuuttia putkeen. Tämä mielestäni saattaa pahimmillaan olla myrkkyä Ilvekselle, jos he eivät pääse yksittäisessä pelissä jo alusta asti sanelemaan, mitä ottelussa tapahtuu. Ailahtelevasta runkosarjamenestyksestä huolimatta näkisin Saharan olevan valmiimpi joukkue pelaamaan täyden pudotuspelisarjan täysillä ja focusoituneempana alusta loppuun. Tässä ottelusarjassa ensimmäisellä maalilla yksittäisessä pelissä tulee olemaan valtava merkitys. Ennakoin Team Saharan olevan näissä karkeloissa mustan hevosen roolissa ja etenevän puolivälieriin voitoin 2-3.


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 03.05.2018 19:07
Luettu: 531 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020