Kirjoitus

Puolivälieräennakko: Impact - Royal Family

Edelliset kohtaamiset

Impact - Royal Family 3 – 1

(erica-kula-tmb-Vaclav) – (Eye-hutsuu-SKTBS-viis)

 

Impact

Parin viime kauden aikana Impact on vakiinnuttanut paikkansa aina lohkonsa parille piikkipaikalle ja tälläkin kaudella Impactin lohkovoitto tiesi suoraa pääsyä puolivälieriin. Pudotuspelit ovat tosin olleet Impactin heikko kohta ja yleensä sen taival päättyykin viimeistään puolivälierissä. Perinteiseen Impact-vitjaan saatiin jo edellisellä kaudella hehkutettu tähtihyökkääjä-kula ja tällä kaudella jokapaikanhöylä Vaclav (Bein), joille on riittänyt runsaasti vastuuta runkosarjan aikana ja näille riittänee varmasti peliaikaa myös pudotuspeleissä.  Yleisesti ottaen voisi ollakin ihan fiksu siirto antaa uudempien pelaajien hoitaa pudotuspelit, kun aiemmat kaudet ovat opettaneet pudotuspelien päättyvän ennen aikojaan. Tähän sarjaan Impact lähtee kuitenkin selkeänä ennakkosuosikkina, enkä näkisi, että Impact-leiritykseltä on odotettavissa pelityyliin, kokoonpanoon tai muuhun vastaavaan mitään maata mullistavaa. Omalla peruspelillään Impact on todella vahvoilla tässä sarjassa.

 

Royal Family

Royal Family teki tämän kevään ensimmäisen pudotuspelijytkyn kukistamalla ennakkosuosikki Kohma Tigersin selkeästi 1-3. Tilastojen valossa Royal oli toki läpi sarjan altavastaajana, mutta sai kuitenkin henkisen yliotteen vastustajastaan ja kykeni itse pelaamaan tiukoissa paikoissakin kylmäkiskoisesti. Royal panosti oikeissa paikoissa oikeisiin asioihin ja sai tästä hyvästä porkkanaksi puolivälieräpaikan Impactia vastaan. Royal lähtee tähänkin sarjaan haastajan asemassa eli käytännössä saa pelata paineetta. Kohmaan verrattuna seuraava vastustaja on paljon paremmin organisoitu ja kaikin puolin parempi Royalia. Mikäli Royal haluaa toistaa jytkynsä, tähän sarjaan on panostettava nopeisiin vastahyökkäyksiin, 1v1-haastoihin ja periksiantamattomaan puolustuspeliin. Henkinen yliote on saatava tässäkin sarjassa nopeasti ja kuinkas se paremmin onnistuukaan, kuin parilla pikaisella shokkimaalilla.

 

Seuraa näitä asioita:

  • Lähteekö Impact hakemaan nopeaa voittoa ja kolmen ottelun sarjaa? Tämä on Impactille sekä uhka että mahdollisuus.
  • tmb:n käsittämättömän vahvat otteet puolustuspäässä; nollaa ylivoimahyökkäykset, riistää kiekon helpon näköisesti ja osaa sijoittua oikeaan aikaan oikeaan paikkaan.
  • Romuttuuko Impactin maalinteko, jos vastustaja nollaa lähes puolet kaikista runkosarjamaaleista tehneen kulan?

  • Kuinka Royal Family onnistuu hyödyntämään vastahyökkäykset ja mahdolliset ylivoimahyökkäykset?
  • Onko maalitykki-kula merkitty mies?
  • Ensimmäisen omissa soivan maalin merkitys joukkueen pelihenkeen? Jaksaako Royal Family nousta mahdollisesta tappioasemasta taistelemaan voitosta?

Lopputulos

Impactilla on pudotuspelien tiimoilta kasvojen pesun paikka. Runkosarjassa Impact osoittikin erittäin positiivisia otteita ja tuoreimmat impactilaiset kula-Vaclav ovat tuoneet omia hyviä puoliaan joukkueeseen. Päivitetty versio Impact 2.0 on iskukykyisempi kuin koskaan ennen, mikä ei kuitenkaan ole sille ominaisesta sumppupuolustamisesta juurikaan pois. Sillä onkin kaikki avaimet käsissään päästä välieriin, mutta liian uhmakkaalla pelillä se saattaa kompastua omiin jalkoihinsa. Royal Familyn maltti ei luultavasti tule kestämään Impactin pyöritystä kovinkaan kauaa ja ilman ensimmäisen maalin muodossa tulevaa piristysruisketta se jää todella ahtaille. Impact voittaa sarjan 3-0.


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 08.05.2018 17:08
Luettu: 570 kertaa

Kommentit
raiq 08.05.2018 18:06
Pakko vähä tulla ennustelemaan tätä. Impactilla kokemus ja pelityyli puoltaa 3-0, mutta mitä seuraillu Royal Familyn pelejä, ni sanosin pienen mahdollisuuden olevan olemassa. Luultavasti jo eka geimi näyttää sarjan suunnan. Hyviä tekstejä jälleen kerran!
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020