Kirjoitus

Puolivälieräennakko: Godsent - Phoenix Rising

Edelliset kohtaamiset

Godsent - Phoenix Rising 2 – 4

(flusha-Jalkakynä-JUPAZU-scar-Scheifele-tättäpupu) – (göntsä-Instagram-Kaakkuri-teppo223)

 

Godsent

Väkevän, mutta hieman Godsentille epätyypillisen runkosarjan jälkeen Godsent lähtee korkkaamaan oman pudotuspelikeväänsä suoraan puolivälierissä Phoenix Risingia vastaan. Tietojeni mukaan Godsentissä onkin ollut pelaajaongelmia, jota paikkailtiin eräänä deadline-iltana ainakin Superliigassa täysin tuntemattomilla pelureilla kuten esimerkiksi tättäpupu ja Jalkakynä. Ilmeisesti saman pelaajapulan siivittämänä Godsent kuitenkin hankki riveihinsä tähtihyökkääjä-TheDoctorin sekä varsinkin Kiekkoliigasta tutun sniddyn. Tässä vaiheessa onkin hieman epäselvää, millaisella koostumuksella Godsent lähtee puolivälieriin, mutta tietääkseni perinteistä Neula-JUPAZU-reaper-flusha -nelikon tykitystä ei ole tulossa ainakaan koko sarjan ajaksi. Joka tapauksessa Godsentin pelaavaan kokoonpanoon mahtuu parasta hyökkääjää, parasta ylempää puolustajaa, pistepörssin voittajaa, maalipörssin voittajaa etc. eli sieltä on tulossa pelaavasta nelikosta huolimatta todella iskukykyinen, tehokas ja kokonaisvaltainen joukkue, joka lähtee tähän sarjaan vahvana ennakkosuosikkina.

Phoenix Rising

Aloitti pudotuspelinsä vahvasti melkoisella voimannäytteellä Oakland Raidersia vastaan halliten yksittäisessä erässä paikoittain kiekkoa jopa lähes 70 prosenttia erästä. Parannettavaa puolivälieriin Godsentia vastaan kuitenkin jäi ja Oaklandia vastaan tehdyt virheet konkretisoituivatkin pääosin huolimattomuusvirheistä ja vastustajan lähtiessä hyökkäämään porrastuksen pettämisestä. Erityisesti jälkimmäiseen Phoenixin on parannettava Godsentia vastaan, joka osaa hyödyntää mielettömällä tehokkuudella vastustajan pienimmätkin virheet puolustuksessa. Phoenixin umpisurkeaa pudotuspelimenestystä varjostaa juuri puolivälierävaihe ja yksi isoimpia yksittäisiä syitä siihen onkin, että joukkue ei jaksa pelata koko sarjaa riittävällä tarkkuudella. Muutamilla pelitaktisilla parannuksilla ja täydellä focuksella pelaamisella alusta loppuun Phoenixilla on mahdollisuus tarjota Godsentille vastusta.

Seuraa näitä asioita:

  • Godsentillä on valinnanvaraa luoda monenlaisia toimivia ketjuja, millä nelikolla Godsent lähtee tähän sarjaan? Entä peluuttaako se viidettä tai peräti kuudettakin pelaajaa?
  • Miesmerkkaus vai trappi? Godsent osaa toteuttaa kumpaakin ja erityisesti puolustaessa pitäessään syöttösuunnat tiiviisti tukittuna Godsent aiheuttaa harmaita hiuksia vastustajalle kuin vastustajalle.
  • Taitavien yksilöiden, erinomaisen joukkuepelin ja tarkkojen syöttöjen turvin Godsent pystyy luomaan painetta vain liikuttelemalla kiekkoa nopeasti pelaajalta toiselle.

  • Keskialueen tukkiminen. Phoenixin pitää viedä tila ja aika Godsentiltä täysin, miten tätä lähdetään toteuttamaan?
  • Hyökkäykseen lähdöt? Pusketaanko väkisin läpi, pelataanko lyhytsyöttöpeliä vai hyödynnetäänkö koko kaukalon leveyttä?
  • Kuinka porrastus toimii kiekon menetyksen jälkeen? Saadaanko neljä pelaajaa kiekon alle riittävän nopeasti?

Lopputulos

Näiden jengien välinen ainokainen runkosarjaottelu ei kerro tulevasta sarjasta yhtään mitään. Tarkastellessa kauden 1/18 pudotuspelejä, Godsent suoraan sanottuna murskasi Phoenix Risingin. Neljään osaotteluun kiekko löytyi Phoenixin veskarin selän takaa peräti 21 kertaa. Sarja on sikäli kuitenkin mielenkiintoinen, että huhujen mukaan tämä on jäämässä Godsentin viimeiseksi Superliigakaudeksi ja pelaajat ovatkin jo alkaneet siirtyä Abdit -joukkueeseen. Onko Godsentillä tahtotila ilmeisesti viimeisellä kaudellaan tavoitella mestaruutta, vai pelataanko pakolliset pelit vain alta pois? Oma mielenkiinto kohdistuu myös Godsentin tässä sarjassa pelaavaan nelikkoon ja miten se vaikuttaa Godsentin peliin. Käytännössä perinteisestä Godsent-rungosta ei välttämättä pelaa kuin 2/4 pelaajaa, mikä voi olla Phoenixille joko uhka tai mahdollisuus. Pelatessaan samanlaista, mutta tarkempaa ja huolellisempaa peliä kuin Oakland -sarjassa, Phoenix voi tasata puntit siten, että sarja tulee olemaan vähämaalinen ja pyörii pitkälti keskialueen tuntumassa. Esteellisyyssyistä ulkoistin lopputuloksen arvioinnin taas muille:

Firmino: Phoenix Rising voittaa 2-3

Falco: Godsent voittaa 3-2

Game vitoseen siis mennään.


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 09.05.2018 14:41
Luettu: 817 kertaa

Kommentit
kesä2018 09.05.2018 15:41
raiq kesälomille jo!
Sjögren 09.05.2018 16:09
Phoenix Rising voittaa 1-3
Firmino 09.05.2018 16:10
Tätä otteluparia odotan mielenkiinnolla!!
TakeDown 09.05.2018 17:19
Caribbean voittaa
raiq 10.05.2018 13:59
Komia raapustus jälleen. Kiitos vije, perästä tullaan.
MUSTAFA 10.05.2018 19:27
Phoenix Rising 3-1
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020