Kirjoitus

Välieräennakko: Impact - SC Bern

Edelliset kohtaamiset:

 Impact - SC Bern 2 - 1 ja.

(Emma-kula-tmb-Vaclav) – (Jopi-kuminalli-miiq-mrdn)

 

Impact

Aloitti pudotuspelisarjansa ryhdikkäästi edeten historiallisesti välieriin voittamalla puolivälieräsarjan (viimeksi pääsi luovutusvoiton kautta välieriin), joten tästä eteenpäin sillä on vain voitettavaa. Royal Family onnistui puolivälierissä laittamaan vahvasti kapuloita rattaisiin Impactille, mutta joutui ennakoidustikin taipumaan ja sarja suoraan kolmannessa pelissä ohi Impactin hyväksi. Nyt kuitenkin vastaan asettuu monta kaliiberia kovempi vastus ja karhulaumalta löytyykin useampi mestaruusvyö lanteillaan, joiden rinnalla Impactin ainokainen pronssinen pokaali ei näytä hääppöiseltä. Tässä skabassa Impact joutuu todella kovaan tulikokeeseen.

 

SC Bern

Otti tyylipuhtaan niskalenkin niinikään parin kauden takaisista mestareistakin koostuvasta Lighthouse X:stä. Kirjoittajan pienoiseksi yllätykseksi pudotuspelisarjaa ei käynnistetty tutulla kokoonpanolla, vaan runkosarjassa nollapeleille jäänyt PePostakin tuttu hyökkääjä Marco (Kaner) otettiin kolmanneksi hyökkääjäksi täydentämään Bernin jo valmiiksi hurjaa tulivoimaa. Liekö tämä taktinen siirto, koska ennakkoon Bernilläkin varmasti oli tiedossa Lighthousen puolustusvoittoinen pelityyli ja toistetaanko sama temppu Sumpactina tunnettua Impactia vastaan? Odotan Jopilta vastausta kommenttiosioon.

 

Puolustus vs. Puolustus

Odotusarvo on, että Impact jatkaa onnistuneen puolivälieräsarjan jälkeen samalla nelikolla välierissä SC Berniä vastaan. Näemme siis Impactin puolelta kaksintaisteluissa soturin lailla taistelevan Emman, todella ikävästi liimaavaan Vaclavin sekä koko liigan ehkä jopa top-5 sijoittuvan alempipuolustaja-tmb:n, jotka yhdistettynä Impactin tunnettuun sumppupelaamiseen pitäisi saada SC Bernin pelaajat hieman varpailleen. Maltti, harhasyöttöjen välttäminen ja nopeat peliinlähdöt ovat Impactilla avainasemassa tässä sarjassa.

SC Bernin vahvuus hyökkäyspelissä on tavallaan sen heikkous puolustuspelissä. Kun vastustajan päässä saadaan pitkä myllytys aikaan eikä kiekko uppoa verkkoon asti, tunnelataus on valtava saada ohitettua luukunvartija. Tällaiset hetket ovat omiaan Bernillä ajatuskatkoon, joka voi johtaa jopa vastustajan pikaiseen maaliin. Karhulauma puolustaa vimmatusti, kun on aika puolustaa. Marginaaliset asiat, kuten minne tulee sijoittua tai minne kiekko tulee nakata vastustajan riiston ollessa lähellä korostuvat tässä sarjassa.

 

Hyökkäys vs. Hyökkäys

Puolivälieräsarjan jälkeen kula rummuttaa yhä ykköstykin paikkaansa Impactin leirissä, pari maalia per pudotuspeli on oikein mainio saldo. Tässä sarjassa en kuitenkaan usko, että Impact pääsee yhtä usein hyville maalintekopaikoille kuin edellisessä sarjassa, joten katseet kohdistuvat loppupeleissä kaikkiin impactlaisiin. Harvatkin paikat on tässä sarjassa hyödynnettävä ja monipuolisuus hyökätessä, rohkeus yrittää hyökätessä ja aktiivisuus hyökätessä korostuvat tässä sarjassa.

SC Bernin kuminalli on varsinkin pudotuspeleissä varmasti merkattu mies, mutta onnistui siitä huolimatta paukuttamaan 5,33 p/o -tahdin. Kirjoittajalle on tässä vaiheessa vielä epäselvää, toteutetaanko tässä sarjassa kolmen hyökkääjän taktiikkaa, mutta merkityksellistä se ei välttämättä kuitenkaan ole. Vastustaja kuin vastustaja ei voi koskaan tuntea kiekon olevan turvassa, jos se on lähimaillakaan omaa maalia. Bern lähtee toteuttamaan pitkiä hyökkäyksiä, vetoa vedon perään ja tarkkoja b-pistekuteja.

 

Seuraa näitä asioita:

  • Lohkovoitosta huolimatta Impact joutuu moninkertaista mestaria vastaan historiansa kovimmassa paikassa, miten se vaikuttaa peliin?
  • Impactin kovimpien 1v1 -tilanteiden vääntäjien, Emman ja Vaclavin riistot, saadaanko luotua pikaisella kiekon haltuunotolla ylivoimahyökkäys?

  • SC Bernin puolustuspeli tasanelikoin pelatessa
  • Miten ja millä tavoin SC Bern pyrkii ohittamaan Impactin siniviivatrapin?

Lopputulos

SC Bern on parhaimmillaan juurikin pudotuspeleissä, mutta viime kausien kysymys on aina ollut, jaksaako moninkertainen mestari innostua enää tässä vaiheessa? Impact taas on ollut viimeisimpien pelaajasiirtojensa jälkeen eheämpi, aktiivisempi ja monipuolisempi kuin koskaan ennen. Kuitenkin se joukkue, joka pelaa parempaa pudotuspelikiekkoa yleensä voittaa pudotuspeleissä. SC Bern on valmiimpi ja kokonaisvaltaisempi tähän sarjaan ja ennakoin sen etenevän jatkoon 1-3 otteluvoitoin.


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 17.05.2018 19:21
Luettu: 975 kertaa

Kommentit
Jamo 17.05.2018 21:16
Hyvää duunii!
Jopi 18.05.2018 00:35
Hyvä kirjoitus jälleen! Alustavasti ollaan lähössä koittamaan 2 hyökkääjällä, mutta saa nyt nähä millanen sumppu sieltä on tulossa vastaan.. mahdollisuus myös neljään hyökkääjään on olemassa (kuuhymiö) tänään illalla mennään! Ps. eikö jossain finaalissa pelattua juuri impactia vastaan, joten luulis ainakin hopeisen pytyn löytyvän mikäli ei ole saunaillassa kadonnut?
Instagram 18.05.2018 06:10
No näinhän se olikin!
bigone 18.05.2018 10:05
Nähtiinhän se eilen miten viidenhyökkääjän pyöritys toimii =D ! #SkodaCup #StanaJuhliiSveitsinYös
Kulakov 19.05.2018 03:52
Nyt kävi näin, terveisiä tallinnasta ja onnittelut finaalipaikasta qerni! Loistavaa duunia ennakoiden kanssa IG koko playoffien läpi, nälkää jää pronssipeliin :)
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020