Kirjoitus

Puolivälieräennakko 3/16: Berries - Redskins

 

Runkosarjan lopulla alkaneen huiman loppukirin siivittämänä B-lohkon toiseksi noussut Berries vastaan sumppukiekostaan tunnettu Redskins. Mielestäni tämän pudotuspelikierroksen mielenkiintoisin ottelupari. Ainut pari jonka voittajaa saa kahteen kertaan miettiä ennen kuin pääsee lopputulokseen.

Keskinäiset ottelut

11.9.2016 Redskins 7 - 2 Berries
(Götze-Mari-olzu-Zaborsky vs. Apinamies-F.Totti-jiikeri-Mumba)

Yllättävänkin isolla erolla otti Redskins voiton, vaikka tunnustan kallistuvani tässä parissa Redskins -leiriin, en usko tämän ottelun lopputuloksen vastaavan todellista joukkueiden tasoeroa, Marjoilla taisi vain olla huono päivä. Pudotuspeleissä tullaan näkemään huomattavasti paremmin puolustava Berries.

Puolustuspelillä voittoon

Kuten sanottu, Redskins on kerännyt mainetta tiukan puolustuksen joukkueena, tästä osoituksena myös runkosarjassa vähiten maaleja päästäneen joukkueen titteli. Sumpustakin voitaisiin puhua, Redskins ei hätäile vaan antaa vastustajan tehdä ensin rauhassa liikkeensä. Zaborskyn roolin suuruutta tämän joukkueen pelaamisessa, niin hyökkäys kuin puolustus suuntaankaan ei voi liikaa painottaa. Hän on ollut ennen suuressa roolissa, ja on sitä myös nykyään.

Berries ei ainakaan allekirjoittaneen silmissä ennen profiloitunut joukkueena, jonka suurin vahvuus löytyy puolustuspäädystä. Runkosarjan lopulla kuitenkin tapahtui jotain merkillistä - joukkue piti kurissa niin Kasselit kuin Björnitkin, maalivahti pidettiin lähes työttömänä ja kaksi komeaa voittoa Marjojen taskuun. Ennen kautta tältä joukkueelta ei hirmuisen paljoa odotettu, mutta hieno yllätys on ollut nähtävissä ja Redskinit saavat antaa kaikkensa tämän blokin murtaakseen.

Asiantuntijat

Instagram: Berriesistä on tullut ainakin omasta mielestäni näiden kisojen musta hevonen. Aivan yhtäkkiä jätkät alkoivat pelaamaan huippukiekkoa. Hienoja syöttökombinaatioita, upeita laukauksia ja puolustus, jossa ei ollut edes Bernin tai Kasseleiden mentävää aukkoa. Mikäli tilastoihin on uskominen, juuri nuo kyseiset ottelut olivat Berriesille makupaloja. Ja siinä kuitenkin peräjälkeen kaatui liigan parhaat jengit vaikeuksitta. Redskineillä ja Berriesillä on kuluneella kaudella vain yksi kohtaaminen, mikä päätyi Marjojen totaaliseen teurastukseen. Herää kysymys, kuinka lähes sama kokoonpano pelaakin loppukaudesta aivan eri ilmeellä. Jos seitsemän ottelun voittoputki ei ollut vain pikku boosti, vaan heidän todellista arkitasoa, kehottaisin Redskinejä äärimmäiseen varovaisuuteen näiden kaverien kanssa. Redskins taas on pelannut koko kauden omalla, tasaisen hyvällä tasollaan. Haluan kuitenkin yhden yllärin tälle kaudelle ja arvaan Berriesin menevän tästä parista jatkoon lukemin 3-1.

Kulakov: Hyökkäys vs Puolustus. Hyökkäys on paras puolustus.. vai onko? ehkä, jos sitä kysytään Berriesin Mumbalta ja jiikeriltä. Kyseinen tutkapari on varmasti herättänyt pelkoa monessa leirissä, eikä turhaan. Runkosarjassa kovia tehoja paukuttanut tutkapari tulee varmasti olemaan kovan tutkan alla pleijjareissa kun vastaan asettuu tiukasta joukkuepuolustuksestaan tunnettu Redskins. Intiaaniheimosta seurannassa toisenlainen pari, nimittäin pakkipari olzu-Zaborsky, molemmat tahkosivat runkosarjassa 22 ottelua mieheen ja se näkyy tilastoissa, Redskinsin maalivahti joutui kaapimaan kiekkoa verkoista vain 43 kertaa, joka on vähiten koko liigassa!

Berriesin hyökkääjien on onnistuttava murtamaan intiaanien kivenkova puolustus ja pidettävä oma maali suhteellisen puhtaana, sillä vastustajilta löytyy myös tulivoimaa ja ratkaisijoita. Redskinsien on onnistuttava pitämään vastustajien tutkapari kaukana maalintekosektoreilta, muutoin kyyti saattaa olla kylmää. Epäilen suhteellisen vähämaalista ja tiukkaa sarjaa, joka lopulta huipentuu Redskinsien 2-3 voittoon.

Lopputulos

Yllä olevien asiantuntijoiden arviot eivät ainankaan helpottaneet omaa arviointiani tästä sarjasta. Helppoa tästä ei tule, voittaa sitten kumpi vaan. Ehdottomasti kierroksen tasaisin pari, uskon kuitenkin Redskinien rutiinin peittoavan Berriesin hurjan kirin ja näin voittavan tämän sarjan nimiinsä otteluin 2-3.

Kirjoittanut: Fettis
Julkaistu 03.11.2016 23:24
Luettu: 636 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020