Kirjoitus

Joukkue-esittelyssä Skavaböle B.K.

Mistä Skavaböle ponnisti Superliigaan

Skavaböle B.K. on hieman uudempi tuttavuus kiekkoskenessä, vaikka elinikää pallokerholle on kertynyt jo kolmisen vuotta. Joukkueessa yhdistyy kaveriporukka, jonka kundit ovat tehneet ensimmäiset piirtonsa Kiekon pixelijäähän pelin kulta-aikoina, vuodesta 2006 alkaen. Muista pelin ensimmäisten vuosien aikaan lopettaneista porukoista he ovat tehneet poikkeuksen, sillä kasasivat rivinsä taas 2015 ja ovat nyt kolme vuotta myöhemmin mukana liigakarkeloissa.

- Pelaaminen aloitettiin aika lailla alkuvuodesta 2006 satunnaisesti ala-asteen tietotekniikan tunneilla. Saaren kanssa luotiin ensimmäinen joukkue, joka varastettiinkin lähestulkoon samana päivänä. Marraskuussa tehtiin sitten vieläkin pystyssä oleva Ice Club, jossa tuli pelailtua säännöllisen epäsäännöllisesti vuosien ajan, mutta täysi-ikäisyyden kynnyksellä tämä hieno peli vain unohtui ja jäi unholaan satunnaisia autoplay-piipahduksia lukuun ottamatta. Kunnes vuonna 2015 Laussi kokosi vanhan porukan uudelleen yhteen täysin sattumalta huomatessaan, että vanhojen poistettujen nimimerkkien palauttaminen on tehty mahdolliseksi, muistelee Gilardino.

Ettei mene ihan valehteluksi, niin samanlainen come back tosiaan nähtiin alkuvuodesta 2018, kun HC BL yritti hakea paikkaa Kiekkoliigan Last Bang -kaudelta, mutta heidän tiensä nousi karsintalohkossa pystyyn. Skavabölen ei tarvinnut murehtia Superliigaan suhteen karsinnoista, sillä tie aukesi suoraan hakemuksen kautta.

Hyrylän Pallokerho aloitti siis vuoden 2015 loppupuolella uuden tulemisensa ja reunionin hengessä harjoituspelien pelaamisen, joita onkin kertynyt tämän ajanjakson aikana mukavasti reilut puoli tuhatta. Nyt kuluvalle kaudelle Skavaböle otti seuraavan askeleen joukkueen historiassa Superliigassa liigadebyytin merkeissä, ellei oteta huomioon parin vuoden takaa visiittiä Aloittelijoiden liigassa. Joukkueen jätkistä oikeastaan kaikki Zinovjeviä lukuun ottamatta ovat keltanokkia liigajäillä, eikä tämä ole jäänyt myöskään peliesitysten osalta epäselväksi.

- Vanhalla porukalla jatkettiin kikettämistä jälleen tuttuun tapaan, jopa Maikolin ensimmäisessä Aloittelijoiden liigassakin taidettiin piipahtaa. Myöhemmin vuonna 2016 remmiin liittyi tuttumme Zinovjevi, joka on ensimmäinen (ja ainoa) pelaaja meidän joukkueessa, joka ihan oikeasti osaa tätä peliä pelata. Zinovjevin mukaantulo sai joukkueen peliesitykset nousemaan ja myös nelureista alettiin saamaan voittoja. Tämän myötä nousi keskustelunaiheeksi Superliigaan hakeminen. Haku laitettiin ja joukkue hyväksyttiin. Loppu on historiaa, tai tragediaa, riippuen katselukannasta, toteaa Gilardino vaiheista ennen liigahakemuksen jättämistä.

Zinovjevi ei ole kahlannut joukkueen muiden kundien kanssa läpi historian alkutaipaleita, mutta on tullut nyt kahden vuoden aikana tiiviiksi osaksi ja pelilliseksi liideriksi Skavaböleen. Vaikka Kiekon puolella tiet eivät olekaan samalla tavalla kohdanneet ennen vuotta 2016, niin kuitenkaan muukalaisesta ei voida Zinovjevin kohdalla puhua, sillä yhteistä historiaa löytyy virtuaalimaailman ulkopuolelta. Zinovjev on tutumpi nimi Superliigan yhteisössä ja divarin pronssiakin voittaneelle pelaajalle voisi olettaa aiheutuvan harmaita hiuksia jatkuvista turpasaunoista, mutta tämän kundin kohdalla pelikaverit saavat enemmän painoarvoa kuin menestyminen. Toki päämääränä on päästä pelaamaan Skavabölen kanssa tosissaan pisteistä, mutta sen aika ei ole vielä tällä ensimmäisellä kaudella.

- Itse päädyin porukkaan mukaan, kun ollaan Kiekon ulkopuolella kavereita ja vietetään hienoja saunailtoja yhdessä. Fiilikset ovat olleet todella hyvät, hienoa että saa olla osa tätä joukkuetta ja olla hienossa liigassa mukana, kehuu Zinovjevi.

Alku aina hankala, lopussa…

Peliesitykset eivät ole vakuuttaneet alkukauden osalta, mutta joukkueessakaan ei uskottu debyyttikauden olevan se läpimurron tekevä, vaan tarkoituksena oli varmasti hakea lisää merkitystä Kiekon pelaamiseen. Piristysruiskeita pelissä on kuitenkin ollut havaittavissa ja positiivisinta itse peliesityksissä on ollut se, ettei Skavaböle ole lähtenyt pelaamaan puuduttavaa bussikiekkoa, vaan yrittänyt päästä pelaamalla eteenpäin. Okei, onhan pelit väkisinkin menneet heiltä melko tiiviiseen oman alueen puolustamiseen, mutta havaittavissa on kuitenkin, että tarkoituksena on yrittää haastaa pelaamalla toinen toistaan organisoidumpia nippuja.

Jatkuvat murskatappiot korreloivat Kiekossa usein lähes yksi yhteen hajoiluun ja kauden kesken jättämiseen. Toki tähän löytyy poikkeuksia, kuten Skavabölekin on lähtenyt erittäin positiivisella asenteella debyyttikaudelleen. Tavoitteet on asetettu oikealle rimalle, mikä auttaa varmasti isompien tappioiden yli ja niistä pienistäkin onnistumisista on tällöin helpompaa nauttia.

- Kyllä me jo ennen kauden alkua tiedettiin, että jokainen taisteltu piste on iso plussa. Ekoissa neljässä pelissä tuli kuitenkin niin pahasti turpaan, että hetken sitä mietittiin, mihin leikkiin ollaan oikein lähdetty. No joo, eipä noi turpasaunat ole siihen ekaan iltaan loppuneet, vaan lunta on tullut tupaan aika lailla jatkuvalla syötöllä. Joukkuehenki on silti pysynyt suhteellisen tiiviinä. Varmaan jokainen osaa jo tässä iässä asennoitua realistisesti siihen, ettei meistä ainakaan tällä hetkellä ole missään nimessä haastamaan muita joukkueita esimerkiksi playoff-paikasta, joten jatkuvat tappiot eivät ole jääneet riivaamaan. Sitä paitsi, ne harvat onnistumiset ovat tuoneet tuplasti enemmän iloa kaiken kurjuuden keskellä, huomauttaa Gilardino.

- Aina toiveena on pelata playoffeissa tai paikasta siellä, mutta tämä kausi menee oppiessa. Muut pelaavat ensimmäisistä kauttaan Superliigassa, joka on muuten todella kova liiga, niin ehkä ensi vuonna voidaan taistella paremmin playoff-paikasta, täydentää Zinovjevi

Ideaalitilanne olisi nähdä Skavabölen kasvutarinaa kausi kaudelta Superliigan parissa, mutta aika näyttää, mikä on lopulta heidän tarinansa. Kiekko.tv ilmoittaa varmasti 404:ää ennen kuin Skavaböle on joukkueena sillä tasolla, että voisi tosissaan kamppailla mestaruudesta, mutta pelillistä parannusta nähdään jopa otteluista toiseen, ainakin näin alkuun. Etenkin kun otetaan huomioon se, ettei 4vs4-formaatti ole ollut aikaisemmin järin tuttu tälle nipulle. Skavabölen ei olekaan tarkoitus jäädä yhden kauden ihmeeksi, vaan tavoitteet ovat asetettu tulevaisuuteen ja Gilardino luo uskoa jatkoon Zinovjevin tapaan.

- Tulevaisuudessa tavoitteena on ehdottomasti jatkaa ainakin muutama kausi ja kyetä parantamaan yhteispeliä sille tasolle, että playoff-paikoista voitaisiin taistella. Periaatteessa ollaan kaikki Zinovjevia lukuun ottamatta aika kokemattomia pelaajia ja etenkään nelurit eivät ole olleet erityisen tuttu pelimuoto ennen tätä syksyä. Yhtenäinen porukka kun ollaan, niin rahkeita parantamiseen on varmasti.


Kirjoittanut: humble
Julkaistu 21.12.2018 16:14
Luettu: 793 kertaa

Kommentit
Spears 22.12.2018 04:48
Hyvä kirjoitus. Yksinkertainen ja selkeä. Tykkäsin.
Stana 22.12.2018 21:44
turha
bigone 22.12.2018 21:44
on
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020