Kirjoitus

3. jakson katsaus

Superliigan kausi 1/19 vetelee viimeisiään runkosarjan osalta ja on tullut aika julkaista viimeinen jaksokatsaus. Katsauksen parissa töitä teki tällä kertaa Bein ja Django.


LOHKO A

Lyhdynkeittäjät


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #1

Kausiennakossa kahdeksanneksi rankattu, mediaseksikkäänä joukkueena tunnettu Lyhdynkeittäjät on kyllä ylittänyt odotukset todenteolla. Kiekkoliigan puolelta tehtyjen värväysten myötä joukkueen taso oli kylläkin tiedossa, mutta tyylillä “Pelit alkaa vasta pudotuspeleissä” pelaavalta joukkueelta, tämä on jokseenkin melkoinen yllätys. Lyhdyn alkukausi oli jokseenkin heikko, mutta tällä hetkellä joukkue viilettää 11 ottelun voittoputkessa eikä joukkueella näytä olevan pysäyttäjää. Lyhdyn on tähän asti liigan tehokkain joukkue 6,33 keskiarvollaan, puolustuspäässä lukemat ei ole yhtä kaunista katsottavaa, mutta 6,33 maalia per ottelu pitäisi riittää voittamaan jokaisen ottelun.

Lyhdyn kirkkain tähti loistaa nimellä Mcs. Kiekkoliigastakin tuttu mos mättää pisteitä järkyttävällä tahdilla ja on suurin ehdokas kauden paras hyökkääjä palkinnon saajaksi. 3. jakson päätteeksi Mcs:n teholukemat näyttävät 11gp 36 + 33 = 69, eli 6,27 pistettä per ottelu, joka on todella kova lukema.

Loppukautta ajatellen katseet kääntyvät myös kaukalon ulkopuolisen toiminnan kylkeen, Lyhdynkeittäjillä on allaan jo joukkuevaroitus ja he ovat tiukasti suurennuslasin alla, joten totuttuihin toilailuihin ei ole varaa. Pelilliset parannukset suuntautuvat lähinnä puolustuspäähän, runsasjohtoisissa otteluissa pelitapa kääntyy helposti todella hyökkäyspainotteiseksi ja puolustuspäässä alin pelaaja joutuu melko usein kovalla koetukselle, pudotuspeleissä näihin ole varaa.

Kuolema


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #2

Hallitsevan mestarin otteet ovat toistaiseksi olleet odotetulla tasolla. Kuolema majailee 3. jakson päätteeksi toisella sijalla kaksi pinnaa jäljessä ensimmäistä sijaa hallussaan pitävää Lyhdynkeittäjiä. 3. jakson Kuolema pelasi puhtaalla 3-0 saldolla yhteismaalein 12-0. Koko kauden aikana, Kuolemalle on kertynyt vain neljä tappiota, joista kolme kärkikastin joukkueita vastaan niukalla yhden maalin erolla. Kuoleman puolustuspään pelaaminen on todella rautaista tällä hetkellä ja joukkue onkin päästänyt 15 ottelussa vain 1,20 keskiarvolla kiekkoja omaan pussii, joka on selkeästi liigan tehokkain lukema.

Maalipörssin kolmantena oleva perälä on jatkanut viime kauden hyviä otteitaan yhdessä Falcon kanssa. perälän aktiivista hyökkäyspään raatamista tukee hyvin Falcon rauhallisuus ja vankka kahden suunnan pelaaminen. perälällä on varmasti yksi Superliigan tarkimmista vedoista, jota kannattaa käyttää hyödyksi. Kerran jos toisenkin on nähty laitettavan limppua sisään mitä ihmeellisimmistä paikoista.

Kuolema tulee jatkamaan pudotuspeleihin top-3 joukossa, mutta tärkeiden pelien alkaessa on joukkueen pelissä yksi asia ylitse muiden johon kannattaisi paneutua, tappioasemassa pelaaminen ja ylipuolustaminen. Kun Kuoleman kivenkova puolustus onnistutaan murtamaan on vastustajalla aivan liikaa tilaa kiekon kanssa hyökkäyksessä ja takaa-ajo asemassa peli pyörii usein Kuoleman päädyssä passiivisen puolustusmuodostelman takia, kun tilanteen pitäisi olla päinvastoin. Kuoleman roosterissa kyllä on rutkasti hyökkäyspään osaamista, joten tämä valtti pitäisi ehdottomasti käyttää ylipuolustamisen sijaan.


Kamloops Blazers


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #3

Superliigaan paluun tehnyt Kamloops Blazers roikkuu vaihtelevan jakson jälkeenkin yhä taistelussa A lohkon voitosta. Joukkueen kokoonpanossa on ollut oletetusti liikettä ja kauden aikana peliaikaa on tarjoutunut jopa Fettikselle. Kuten ennakossa todettiin, KB:n runko on selkeä ja pudotuspeleihin valmistauduttaessa timB - Jamo kaksikko toimii ryhmityksen selkärankana. Jamo onkin paukutellut komeat 52 pojoa ylemmän pakin tontilta ja saattaa kutittelisi henk.koht. yhden kauden piste-enkkaansa suuremmalla kokonaispelimäärällä. Ehkä hieman yllättäenkin suureen rooliin noussut Vanil pelaa myös onnistunutta kautta. Monipuolinen ja kiekkovarma hybridipelaaja on löytänyt myös maalijyvänsä ja pelaa selkeästi kokonaisvaltaisinta kauttaan. Mysteeriksi jää sampon kohtalo. Kauden alkuun hyökkäyspelin isoksi palaseksi hehkutettu maalintekijä paukutti neljä ottelua 6.00 pisteen ottelutahdilla ja katosi sittemmin kuvasta. Kamploopsin hyökkäyskalustossa on kuitenkin sen verran laajuutta että TheDoctor korvaa luontevasti sampon jättämän raon.

Kamloopsin tasokkuus näyttäytyy sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Joukkue ei ole varsinaisesti kirkkaampaa kärkeä kummassakaan kategoriassa vaan luottaa tasapainoiseen pelifilosofiaan. Ihanteellinen kokoonpano KB:lla onkin sellainen jossa jokaisella pelaajalla on selkeä, erillinen roolitus joiden kautta syntyy tarvittava balanssi. Kamloops tarvitseekin jatkopeleissä kipeästi TheDoctorin yllättäviä laukauksia ettei peli puuroudu liialliseen pyörittelyyn. Rajusti vahvistuneille Lyhdynkeittäjille kärsityiden tappioiden myötä mielikuva vielä käymistilassa olevasta prosessista vahvistuu. Selkeästi positiivinen merkki on ollut joukkueen harkka-aktiivisuuden lisääntyminen talven aikana. KB on ollut myös aktiivinen pelien haussa ja ansaitsee erityismaininnan tästä.

Kamloops pelasi 3. jaksoon kolme ottelua. Lyhdyille kärsittyä tappion lisäksi joukkue teurasti alkukauden suuryllättäjä Jerusalemin peräti 10-2 lukemin ja nipisti niukan voiton Beansista. KB pystyy selkeästi haastamaan joukkueen kuin joukkueen mutta sen viimeisestä 6 ottelusta 3 on päättynyt tappioon (2x Lyhdyt, 1x Bern). Lyhdyt on noussut kauden mittaan kenties suurimmaksi mestarisuosikiksi ja joukkueiden väliset ottelut mittaavat pitkälti kuinka pitkä matka Kamloopsilla on liigan terävimpään kärkeen. Loppuohjelmasta löytyy täysin voitettavissa olevat Dallas ja juusot. Molempia vastaan pistemenetykset vaatisivat heikohkoa peliä tai vastustajan selkeää venymistä. Pistemenetyksiin päätynyt Bern sen sijaan voi lähettää lähes millaisen kokoonpanon jäälle tahansa saadakseen kauden kunnialla pakettiin. Pahimmillaan Kamloopsin kotietu ratkeaa juuri tässä ottelussa joten panoksellisia otteluita piisaa runkosarjan loppuun asti.


Caribbean


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #4

Carribeanin kausi on sijoitusarvioihin verrattuna ollut menestykäs. Joukkue löytyy 3. jakson jälkeen A-lohkon sijalta #4 ja on kärsinyt 13 ottelussa vain kolme tappiota. Pudotuspeleihin pääsystä ei ole epäilystäkään, tällä tahdilla top-3 paikka sarjataulukosta kauden päätteeksi on lunastettu. Joukkueesta on vaikea nostaa esille yksittäistä pelaajaa, jonka otteet ovat vakuuttaneet yli muiden sillä koko ydinpoppoo on pelannut loistavasti. Huomautettakoon kuitenkin, että PatiLaineen liittymisellä joukkueen vahvuuteen oli todella iso merkitys tämänhetkiseen pelivireyteen.

Beansin hyökkäystehokkuus on liigan parhaimmistoa tällä hetkellä. PatiLaineen ohella sekä raiq että nut takovat kovia pistesaldoja. Caribbean on peluuttanut kauden aikana kokoonpanossaan kahdeksaa eri pelaajaa mutta Flockilla täydentyvä nelikko on jo hyvissä ajoin irtautunut muusta porukasta. Varsinkin raiq pelaa todella rohkeasti hyökkäyssuuntaan keskittyen ja jatkopeleissä puolustusvastuu korostuu jos joukkue aikoo hyydyttää Giantsin tai CSKA:n tapaiset tappavan tehokkaat viimeistelijäjoukkueet.  Joukkue värväsi kesken kauden vielä myös Godsentista Laineen ohella muistettavan Mussen, joka saattaa toimia jokerina mikäli joku kärkinelikosta kärsii lagi- tai muista vaikeuksista ennen ratkaisupelejä.

Caribbean pelasi 3. jaksossa vain yhden ottelun ja jäi tässä ikävästi Kamloopsin jalkoihin. KB on juuri Caribbeanin yläpuolella taulukossa ja on kiinni viimeisessä kotietupaikassa. Kirjoitushetkellä Kamloops pelasi viimeisen jakson kaksi ensimmäistä otteluaan heikkotasoisesti. Skavaböleä vastaan tuli rutiinivoitto mutta vahvistuneet Juusot murskasivat Beansit peräti 8-1 lukemin. Caribbeanin viimeiset ottelut ovat Dallasia, Jerusalemia ja Bernia vastaan. Ylläolevalla Kamloopsilla on kolme peliä enemmän pelattuna joten kotiedun tavoittaminen on edelleen raiqn ja poikien omissa käsissä.

Juusot


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #8

Juusojen peliä voisi kuvailla Linnanmäen vuoristoradalla. Juusot on parhaillaan onnistunut venyttämään voittoputken kahden ottelun mittaiseksi, mutta muuten ottelut ovat olleet pitkälti häviöiden ja voittojen vuorottelua. Suurin aukko juusojen pelissä löytynee suoraviivaisuuden puutteesta. Joukkueella on ongelmia kiekon ylöstuonnin kanssa ja haetaan ehkä liian vaikeita ja hitaita ratkaisuita. Joukkueen pitäisi yksinkertaistaa peliään ja yrittää suoraviivaisempia hyökkäyksiä. Mm. Bern ottelu osoitti, että juusoilla on kyllä täydet mahollisuudet pistää isommille seuroille kampoihin ja taistella pudotuspelipaikasta. Niinkuin kausiennakossa povattiin on HKlenkki ollut selkein johtohahmo juusojen miehityksessä. Yli 100 ottelun Kiekkoliigakokemuksen omaava hyökkääjä pelaa ainoana “Juusona” yli 2p/o keskiarvolla.

Juusoilla on toistaiseksi ollut vaikeuksia löytää lopullista kokoonpanoaan. Uusi hankinta Pirelli saattaa tarkoilla laukauksillaan tuoda sopivan lisämausteen. Pirelli, Amy ja Lenkki pelaavat tilanteen mukaan vapaasti syklissä ja jokaisella on kyvykkyyttä tehdä ratkaisuja hyökkäyspäässä. Kausiennakossa esiin nostettu SurGPaQ on esiintynyt vain kuudessa joukkueen otteluista ja viimeisellä pelipaikalla onkin kova kilpailu joka tuntuu edelleen olevan käynnissä kirjoitushetkellä. Tilastoja tarkastellessa juusot ylisuorittavat tällä hetkellä. Joukkue on neljännen kierroksen voittojensa myötä noussut viidenneksi taulukossa. Sekä hyökkäys- että puolustustilastoissa joukkue on kuitenkin 14. ja joukkue on vuorotellen alisuorittanut molemmissa osa-alueissa.

Kolmosjaksossa juusot pelasi vain yhden ottelun. 4-1 voitto myös playofftaistossa mukana olevaa Dallas Starsia vastaan saattaa kostautua yllättävänkin tärkeäksi jatkossa. Joukkueella on viimeisen jakson viimeiseen viikkoon jäljellä 3 ottelua. Näistä otteluista eritoten Jerusalem ja Bern ottelut tulevat pitkälle ratkaisemaan viimeisiä jatkopaikkoja. Juusot kaatoi neljännen jakson ekoissa peleissä sekä KB:n että Caribbeanin joten oikea polku saattaa olla löytymässä juuri ratkaisevaan aikaan.

SC Bern

Sijoitus 3. jakson jälkeen: #5

Aktiivisuusongelmista kärsivän SC Bernin 3. jakso ei mennyt ihan niinkuin oisi voinut olettaa. Ei ainuttakaan pelattua ottelua kolmosjaksolla ja tämän lisäksi joukkueelta jäi kolme pakollista peliä pelaamatta ja siitä seurauksena joukkueelta vähennettiin kolme pistettä. Bernin alkukausi näytti lupaavalta, mutta nyt joukkue näyttää olevan aika pahasti rattaissa. Joukkueen pelaajamateriaalilla pitäisi pötkiä pitkälle, mutta suurimmat ongelmat juontavat joukkueen epäaktiivisuudesta. Bernin sisälsten kanavien kautta on noussut huhuja joiden mukaan moti on porukalla täysin kadoksissa. Monimuotoiset ongelmat, mm. Kapasen pelikielto ovat rokottaneet peli-intoa ja materiaalin vahvuutta. 

10 ensimmäisen ottelun aikana Berniltä on käynyt jäällä yhdeksän eri pelaajaa ja materiaali joukkueessa on todella tasaista, joten vielä on hankala lähteä spekuloimaan loppukauden ja pudotuspelien ykkösnippua. Jokatapauksessa suurin vastuu laskeutuu inen:in harteille. Jo legendaarisena pistenikkarina Superliigassa tunnettu hyökkääjä voi aktivisoitumisellaan rohkaista muuta joukkuetta heräämään jatkotaisteluun. Bernille kaikki on edelleen täysin auki. Pelejä on alla vasta kymmenen mutta joukkue roikkuu silti kiinni playoffpaikassa. Toistaiseksi kauden ensimmäisessä kymmenessä pelissä ainoastaan Seabook on edustanut Berniä ilman poissaoloja. Huonoimmillaankin kasaan raavittu porukka Bernin sisältä pystyy haastamaan jatkossa joukkueita. Huolestuttavaa on se että sekalaisilla porukoilla pelannut joukkue on normaalisti dominoimassaan hyökkäystilastossa tällä hetkellä vasta 10. sijalla, 3,80 maalin ottelukeskiarvolla. 

Loppukautta kohti joukkueen ensimmäinen prioriteetti olisi saada aktiivisuus takaisin nousuun. Tärkeiden pelien alkaessa pelaamattomuudella voi olla isokin osa sarjojen lopputulemaan. Runkosarjan osalta Bernillä on viikko aikaa hakata 8 peliä pois alta eikä toiseksi viimeisenä playoff sunnuntaina ole paljon porukasta kuulunut. Kaikki on mahdollista edelleen mutta tuollainen ottelumäärä on melkoinen urakka huhkia viimeiseen viikkoon. Tällä hetkellä voidaan kysyä millaisen legacyn inen ja muuta Berniläiset haluavat itsestään jättää, jos tämä jää joukkueen viimeiseksi liigakaudeksi?


Jerusalem


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #6

Ensimmäisen jakson aikana jerusalemilaiset pitivät aika ajoin hallussaan jopa A-lohkon kärkisijaa ja takataskusta löytyi mm. päänahka Kuolemasta ja Kamloops Blazersistä, mutta mitä tapahtuikaan sen jälkeen. Ennen kolmatta jaksoa Jerusalemilla oli allaan seitsemän ottelun tappioputki eikä kolmosjaksolla kahdessa pelatussa ottelussa tullut kurssiin muutosta, 2-10 tappio Kamloopsille sekä 2-3 JA. tappio Dallasille. Suurin aukko tällä hetkellä löytynee joukkueen puolustuspelistä, hyökkääjät ja ylempipuolustaja jättävät alemmanpuolustajan turhan usein yksikseen ja näin vastustajille siunaantuu yksi jos useampikin paikka. Tärkein vastuu joukkueen toiminnasta niin kentälle, kuin sen ulkopuolellakin lepää humblen harteilla. Puolustajien pistepörssin sijalla 11. sijaileva vanhanliiton kehäkettu antaa illasta toiseen kaikkensa puolustuspäässä, mutta se ei aina voi riittää. Loppukautta kohden mentäessä, kun pisteitä lähdetään metsästämään on humblen aika herätellä joukkuetta ja hitsata Jerusalemilaisia entistä tiiviimmäksi, jotta pudotuspeleistä voidaan haaveilla.

Jerusalemin romahdus alkukauden tykityksen jälkeen on totaalinen.  Joukkue on viiden ensimmäisen voittamansa pelin jälkeen hävinnyt peräti 9 ottelua putkeen ja silti taistelee jatkopaikoista. Seassa on monta äärimmäisen niukkaa pistemenetystä mutta tälläisen jakson aikana joukkueen pelimoraalia ja uskoa omaan tekemiseen on koeteltu varmasti liiallisuuksiin asti. Jerusalemin iso ongelma on myös se että se vaikuttaa ulkoapäin katsottuna hieman muukalaislegioonamaiselta ja joukkueen suurin yksittäinen hyökkäystähti, Biske, on joulukuun aikana viimeistään profiloitunut yhdeksi kiekon pahamaineisimmista peeloista. Biske onkin jo saanut varoituksen myös liigan taholta ja aika näyttää kuinka pitkään humble ja muut joukkueen johtoportaasta katselevat pelleilyä.

Jerut ovat 7. sijalla Lohko A:n tiivistyvässä pleijariväännössä. Neljästä pelaamattomasta ottelusta kolmessa joukkue joutuu vastakkain selkeästi parempi vireistä poppoota vastaan. Uutta kevättä elävä juusot, hyökkäysorientoitunut Beans ja puolustava mestari Kuolema varmistavat että Jerusalemin jatkopaikka ei irtoa helpolla. Usko täytyy jostain löytää, kello tikittää.

Dallas Stars


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #7

Dallas Starsin kausi on tähän mennessä ollut melko heikko. Lähes jokaisella osa-alueella on parannettavaa, mutta suurimmat ongelmat taitavat löytyä yhteispelin parista, eikä asiaa ole helppo korjata nykyisellä harkka-aktiivisuudella. Jotain joukkueen on keksittävä pudotuspelipaikan lunastamiseksi. Pelaajistosta esiin on nostettava nimi kula. Kausiennakossa povattiin maalinteon kaatuvan tämän pelaajan harteille ja niin on myös tapahtunut. 3. jakson päätteeksi kyseisellä maaliruiskulla on kasassa 20 kaappia, joten maalintekijän rooli on otettu avosylin vastaan, mutta vielä pitäisi kulasta saada enemmän irti, jotta onnistuisi Dallas pudotuspelipaikan saavuttamaan..

Dallas on yksi Superliigan tiiveimmillä kokoonpanoilla pelaavista joukkueista. Seitsemän miehen porukasta vain viisi on hypännyt askiin kauden aikana. Emma ja kula ovat pelanneet yhdessä jo Sumpactin ajoista lähtien ja tuntevat toistensa metkut erinomaisesti. Kumpikaan ei kuitenkaan ole mitenkään erityisen taitava puolustussuuntaan ja kokoonpano saattaakin näyttäytyä hyökkäyksen suhteen hieman yksipuoliselta. 
Hurz ja Ozolins pari tulee kantamaan täydet vastuut puolustuksessa mikäli joukkue onnistuu venyttämään kauttaan runkosarjan yli. Dallas on juusojen tapaan tilastollisesti ylisuorittanut pysymällä pleijarikelkassa mukana. Joukkueen 15. ja 16. sijoitukset hyökkäys- ja puolustustilastoissa viittaisivat siihen että liigan kärki on hyvin kaukana tällä hetkellä.

Dallas on viimeiseen jaksoon lähdettäessä tasapisteissä Bernin ja Jerujen kanssa, 13 peliä pelanneena. Kovan loppuohjelman herkkupalana joukkue kohtaa kriisissä ja morkkiksessa pyörivän Bernin. Kaikki on Dallasille(kin) yhä auki mutta todennäköisempää on että joukkue tulee jumittumaan tämän kauden osalta vielä koulun penkille ja jatkaa ensi kaudella viisaampana ja kilpailukykyisempänä.


Detroit Red Wings


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #9

Punasiipien matka ns. isommilla vesillä on ollut todella takkuista. 13 ottelusta saldona yksi voitto ja suurinosa lopuista onkin sitten melkoisia rökäletappioita. 13 ottelussa joukkue on päästänyt omiin 97, joka tarkoittaa yli seitsemää maalia per ottelu. Loppukautta kohti on Detroitin panostettava entistä enemmän puolustukseen, jos joukkue pyrkii pitämään maalieronsa alle kolminumeroisessa luvussa. Detroitin selkein valonpilkahdus löytyy hyökkäysosastolta ja tarkemmin Tyson nimisen pelaajan suunnalta. Tyson on kuudessa ottelussa onnistunut tekemään kahdeksan maalia ja pelaa yli kaksi pistettä per ottelu tahdilla, joka on siivittänyt Tysonin joukkueensa pistepörssin kärkeen. Viimeisellä jaksolla vastuuta kannattaisi jakaa kyseiselle kaverille ja taistella kynsin hampain edes muutamasta pisteestä.

Detroitin tämän kauden realistiset kilpakumppanit ovat Skavaböle, Kalevan Pallo, UP ja Spirits. Powerliigan kautta esiin noussut joukkue on esiintynyt positivisella asenteella mutta kilpailullisten tulosten saavuttaminen on ollut vielä hankalaa. Kauden toistaiseksia ainoat pisteet tulivat juuri Skavaböleä vastaan saavutetun 2-1 voiton jälkeen. Potentiaalisista pelaajista voidaan nostaa esiin myös M.Duchene, jonka kiekonhallintakyky ja pelikäsitys ovat molemmat selkeää Superliigatasoa. Sama stoori Detroitille kuin monelle muullekin, kokoonpano on kauden aikana liian leveä. Duchenen ja Riukun lisäksi ei vakionaamoja ole vielä löytynyt ja tilastoja katsellen näyttää siltä että pelit pelataan "kuka sattuu olemaan paikalla" -mentaliteetilla. Tässä ei sinänsä ole tietenkään mitään vikaa mutta taso ei voi pysytellä korkeana jos miehet vaihtuvat pelistä toiseen.

Detroitin loppuohjelmasta löytyy kovia vastustajia joilla on motivaatio kohdillaan pleijaritaistelun takia. Detroitin päävastuu viimeisissä peleissä onkin varmaan omalla tavallaan kiimainen revanssi Skavaböleä vastaan.


Skavaböle BK


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #10

Muistettavasti Superliigan piiriin astunut Skavaböle BK hakee vielä peliään ensimmäisen kauden aikana. 13 otteluun tylyt 13 tappiota, joiden joukkoon mahtuu yksi Dallasilta kairattu jatkispiste. Kuten ennakossa mainittiin, Skavabölen sisäisetkin tasoerot ovat aika hulppeat. Kaveriporukan kokenein pelaaja, Zinovjevi, olisi hyvä vahvistus suurimpaan osaan Superliigajoukkueita mutta on päätynyt tekemään pitkäjänteistä kehitystyötä Skavabölen kanssa. Skavaböle ansaitsee suuren hatunnoston hienosta asenteestaan tappiokierteen edessä. Tämänkaltainen sinnikkyys nostanee joukkueen tasoa tuleville kausille.

Skavaböle on tehnyt kauden aikana surulliset 1.15 maalia ottelua kohden ja päästänyt 6.77. Yksittäisiä valopilkkuja matkan varrella on kuitenkin sattunut. Jo edellä mainitun Dallas ottelun lisäksi joukkue on piinannut lähintä kilpailijaansa, Detroitia, ja viime kauden Superliiga mestaria Kuolemaa. SBK:n ainoa ase tasokkaampia vastustajia vastaan on toistaiseksi ollut lähinnä sumppumuodostelman pitävyys. Laussi ja Gilardino pystyvät kuitenkin hyvänä päivänä pistämään kiekkoja pussiin ylivoimahyökkäyksistä joten Skavabölen kannattaisi välillä rohkeasti varioida taktiikkaansa riskialttiimmaksi siinä toiveissa että vastustaja vetäytyy merkkaamaan kärkkyvät pelaajat. Muunmuassa Kuolemaa ja Kamloopsia vastaan pelatuissa peleissä vastustajien ratkaisumaalit syntyivät raskaan maskin takaa, Skavabölen ahtaan neliön keskeltä.

Skavaböle pelasi kolmannessa jaksossa vain kaksi ottelua. Raskasta Lyhty tappiota seurasi vain kahden maalin tappioon päättynyt puolustustaistelu Kuolemaa vastaan. SKB turhautti pitkään Kuoleman yritykset päästä ryhmitelmän sisälle ja muutamaan kertaan nousi itsekin vaarallisesti. Lähes kaikki järkevät vastahyökkäykset lähtivät Zinovjevin kautta ja Skavaböle onkin vaarallisimmillaan silloin kuin hyökkääjät saavat pudotettua kiekkoa toiseen altoon. Ne muutamat ratkaisevat sekuntit pitäisi kiekkoa saada siis pidettyä vastustajan alueella, kenties pelin suoraviivaistaminen ja rännitykset olisivat yksi keino sen toteuttamiseen? Joukkueella on viimeiseen jaksoon jäljellä vielä iso kasa pelejä eritasoisia vihuja vastaan joten tuntumanhaku jatkuu vielä tovin tämänkin kauden osalta.

 

LOHKO B


Giants


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #1

Verkkaisesti etenevän joulujakson jälkeenkin B-lohkon kärkisijaa miehittävä Giants jätti peräti kolme pakollista peliä deadlinepäivälle. Joukkueen kinkunsulattelu on nähtävästi ollut kuitenkin mallillaan ja jälki oli tutunoloista. Winnipeg, Chicago ja Spirits kaatuivat illan aikana pieninumeroisten pelien jälkeen. Giantsin otteissa on parhaimmillaan ollut tietynlaista vääjäämättömyyttä ja koko liigan toiseksi vähiten maaleja päästävä puolustus kykenee kääntämään tiukat väännöt kerta toisensa jälkeen. Myös Giantsin rutiinitaso on liigan ehdotonta eliittiä josta kertoo tason ailahtelemattomuus. Giants on kolmannen jakson jälkeen hävinnyt vain yhden runkosarjapelin (1-3 Kisistä vastaan) ja muutamaan kertaan vetänyt pelin lekkeriksi selkeästi heikompia vastustajia vastaan (12-7 ja 12-4 voitot Kalevan Palloa ja UP:ta vastaan).

Suhteellisen lavealla kokoonpanolla vielä toistaiseksi pelanneen joukkueen kokoonpano tulee todennäköisesti poffien alkuun mennessä tiivistymään 4-5 pelaajaan. Giantsin otteista on vaikea löytää negatiivisia aspekteja mutta tietty terävyys maalipaikoissa tuntuu vielä toistaiseksi olevan hakusessa. Suuren avun tähän voisi tarjota Datsukin aktivoituminen. Giants malttaa pelata omilla vahvuuksillaan ja hyödyntää kokemustaan mutta vastustajat vain kovenevat tästä eteenpäin. A-lohkossa on muutama hyvin potentiaalinen tasontestaaja.


CSKA


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #2

Erinomaista runkosarjaa pelaava CSKA jatkoi muutaman ottelun verran menestyskulkuaan 3. jakson aikana. CSKA on yksi Superin liiga-aktiivisimmista joukkueista ja hoitaa pelinsä hyvissä ajoin ja tunnollisesti. Kuluvan kauden aikana joukkue on entisestään tiivistänyt pelaavaa kokoonpanoansa ja löytänyt ydinnelikon jolla syntyy tasaista tulosta. Tällä kaudella eniten huomiota osakseen kerännyt kas on jatkanut tasaista tehoiluaan ja löytyy kirjoitushetkellä pistepörssin toiselta sijalta. Superliigan tämän kauden tasoerot ovat pahimmilaan yltyneet niin suuriksi että pistemäärien tarkempi analyysi on kyseenalaista. Oletettavaa on kuitenkin että kasin nimi löytyy muutamalta äänestyslappuselta kauden päätyttyä.

CSKA:n peli on aiemmilla kausilla perustunut pitkälti tappavan tehokkaaseen hyökkäyspeliin. Myös kauden 1/19 joukkue on takonut vakuuttavat 5.86 maalia ottelua kohti, jääden tässä tilastossa kakkoseksi vain Lyhdyille. CSKA:n peli on parhaimmillaan hurmoksellista ja kauden mittaan on nähty useampi esimerkki otteluista joissa peli ikäänkuin ryöstäytyy vastustajan käsistä ja muotoutuu CSKA:lle sopivammaksi päästäpäähän- kiekoksi. Kauden kaksi tappiota (avauspeli Kalevan Palloa ja 2. jakson häviö Giantsille) ovat pieni kauneusvirhe erinomaisessa runkosarjassa. Huolestuttavat merkit voi halutessaan löytää “vain” tilastollisesti liigan keskitasolle yltävässä päästettyjen maalien saldossa. Hyökkääminen ja nopea reaktiopeli ovat kuitenkin CSKA:n identiteetti, joten varjopuolet on väkisinkin tavalla tai toisella näkyvillä.

3. jaksoon CSKA pelasi vain kaksi ottelua. Valtavilla tasonailahteluilla esiintyvä Kalevan Pallo kaatui ennen täyttä aikaa 8-0 lukemin ja huomattavasti tasaisempana suorittajana tunnettu IHT 3-2. CSKA:n poffipaikka on aikapäiviä sitten ollut jo taputeltu mutta vikaan jaksoon joukkue jättää muutaman mielenkiintoisen tasonmittarin, liigan eliittiin kuuluvat Kisis ja Giants. Varsinkin Giants pelissä on jo hieman pudotuspelitunnelmaa odotettavissa kun CSKA:lla on revanssipaikka selkeän 2-6 tappion jälkeen.


Kisastudio


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #3

Enimmäkseen tutulla ryhmällä kauteen lähtenyt Kisastudio on osa Lohko B:n eliittiryhmää, yhdessä Giantsin ja CSKA:n kanssa. Joukkueet ovat erottuneet yli 10 pisteen karkumatkalle muista ja ovat edelleen kahden pisteen sisällä taistelussa lohkovoitosta. Jokaiselle joukkueelle on siis jo varmistunut kotietu pudotuspeleihin mutta Kisastudio on heikoimmassa asemassa lohkovoittotaistelussa 16 pelatun ottelun myötä. CSKAn pelisaldo näyttää neljäätoista ja Giants on otellut vasta 13 kertaa. Teoreettinen sarjataulukossa nouseminen keskittyykin lähinnä viimeiseen CSKA otteluun. Viime kaudella parhaan alemman puolustajan tontin 14 pelatulla pelillä napanneen Muzzinin aktiivisuuden lasku on jatkunut ja Anaheimista parhaiten tunnettu Kaarto on hyvin luontevasti kantanut puolustusvastuuta Jaskan rinnalla. Kaarto on äärimmäisen monipuolinen pelaaja ja viime kaudella poffeissa loistaneen sambu2n tapaan pystyy peliälyllään paikkaamaan lähes jokaista kentän roolia, kenties ylintä piikkiä lukuunottamatta. Jaska on puolestaan jatkanut tiukkaa paukuttelutahtiaan ja on jälleen tiukasti kiinni puolustajien pistepörssin voittotaistelussa. Jaskan rooli on kuitenkin niin selkeän hyökkäävä että hänet voi esim. Godsentissa aikoinaan pelanneen Dosian tavoin laskea kolmanneksi hyökkääjäksi eikä niinkään puolustajaksi. Joukkueen hyökkäyskolmikko muodostuu jälleen anton - FääF - pökäle- triosta.

Kisiksen toistaiseksi dominoivin runkosarja, kaudella 2/2018, tuotti joukkueelle 21 voiton lisäksi vain yhden tasapelin. Kuluvan kauden joukkue ei ole vastaaviin hirmutekoihin pystynyt vaan on kokenut neljä tappiota, muunmuassa lähimmille naapureilleen Giantsille ja CSKA:lle. Kisastudio tekee liigassa mukavat 4.50 maalia ottelua kohden ja kuuluu selkeästi plussamerkkisiin suorittajiin myös päästettyjen maalien sarakkeessa. Päästettyjen maalien keskiarvoa vielä erikseen nostaa Kisiksen herpaantuminen selkeästi heikompia vihuja vastaan, ks. 10-6 ja 11-5 voitot KP:ta ja Spiritsia vastaan. Joukkueen peli tiivistyy motivaation noustessa laadukkaampia vastustajia vastaan, mutta esim. Kuoleman tyylistä nollaamista joukkue ei ole kyennyt suorittamaan eikä ole muutenkaan pelannut niin vääjämättömän hurmoksellisesti kuin parhailla kausillaan. Kuinka iso osa tästä voidaan laskea Muzzinin poissaoloon, jääköön tulkinnalliseksi.

Kisastudio pelasi peräti seitsemän ottelua 3. jaksoon vahvalla suoritustasolla. Ainoa kärsitty tappio koettiin Giantsia vastaan käydyn väännön jälkeen 1-2 lukemin. Joukkue urakoi ottelut 36-13 maalierolla vaikkakin täytyy huomioida että matkalla oli Unstoppable Pressingin ja Spiritsin kaltaisia heittopusseja. Kisis jätti viimeiseen jaksoon vain kaksi ottelua joista toinen on todennäköinen “huntti” jossa vastaan tulee UP ja jo edellä mainittu panoksellinen ottelu CSKAa vastaan. Kisastudion tulisi suhtautua CSKA peliin poffeihin valmistavana koitoksena mikäli mahdollisuudet taulukossa nousuun ovat tässä vaiheessa jo menneet.


IHT Guerrillas


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #4

B-lohkon nelossijalta jakson lopussa löytyy perinteikäs ja brändiltään vahva IHT Guerrillas. Myös IHT:n kausi on hakemista. Ennakkoon perinteikkäästi puolustavan joukkueen maaliruiskuiksi manatut MrGreen ja Donskoi ovat molemmat jääneet varjoon kauden edetessä. Donskoi hoppasi takaisin Winnipegiin ja MrGreen on pelannut vain viisi ottelua, mukavin 8+5 tehoin. IHT:n hassuttelutyyliin puolustajaksi merkattu Auba on ottanut vastuuta jimin rinnalla. Puolustusvastuu joukkueessa jakautuu jatkossa tutusti jemiboi - ImmOt parille vaikka pelipäivän kokoonpanoissa onkin viilettänyt monenlaista tuuraajaa kauden mittaan. Kauden onnistujista jimi on odotetusti ottanut selkeää roolia joukkueen ykköshyökkääjänä. 25+16 tehot kuitenkin viittaavat siihen että jimi on pelannut suoraviivaisemmin viimeistelijänä kuin aiemmilla kausilla. Rooli muuttunee jonkin verran Auban päästessä vauhtiin selkeänä maalilinkona.

Kauden 1/19 IHT Guerrillas on tilastollisesti harmaata keskikastia. Joukkue sijoittuu kuudenneksi sekä tehtyjen että päästettyjen maalien vertailussa. IHT ei ole kärsinyt kauden aikana suoranaisia murskatappioita mutta kolmen maalin tappiot sekä Giantsia että CSKA:a vastaan osoittavat että joukkueen taso ei tällä hetkellä ole lohkon kärkitasoa. Viime kauden pleijareissa top-4 joukkueet korostuivat selkeästi puolustustilastonsa kautta. IHT:lla on edellytykset peluuttaa entistä tiiviimpää nelikkoa, joka saattaa tällä hetkellä olla ainoa ase esim. Lyhtyjä vastaan.

Guerrillas pelasi 3. jaksossa kolme ottelua heikohkolla menestyksellä. Joukkue on äärimmäisen vahvoilla menossa pleijareihin mutta tappiot sekä Kisistä että CSKAa vastaan kasvattavat kuilua TOP-3:n ja IHT välillä. Lohko B:ssä 3. sijalla olevan joukkueen (Kisis) pistemäärä on 11 pistettä suurempi kuin IHT:n. Samankaltainen trendi on nähtävillä Lohko A:ssa jossa neljä ensimmäistä joukkuetta on selkeästi irroittautunut muusta porukasta. Auban hurja alkutahti hyydyttyi jakson aikana ja joukkue tarvitseekin selkeästi lisää viimeistelytukea pärjätäkseen jatkopeleissä.


Seattle Roosters


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #5

Kausiennakossa jopa mestarisuosikkien joukkoon nostettu Seattle Roosters on esiintynyt kauden 1/19 Superliigassa hieman alavireisesti. 2. ja 3. jakson katveessa joukkue hävisi peräti neljä ottelua putkeen ja joutuu loppupeleissään taistelemaan rajusti pudotuspelipaikastaan. Paperilla ongelmat eivät ole selkeästi esillä. Joukkue on peluuttanut kohtuu tiiviisti kuutta eri pelaajaa kauden aikana ja käytännössä kaikki pelaajat ovat toisilleen entuudestaan niin tuttuja että kemioiden pitäisi kohdata automaattisesti. Roosters on häviämistään kahdesta ottelusta peräti kuudesti kokenut maalin tappion, muunmuassa neljästi tappioputkensa aikana. Tälläiset trendit monesti kertovat tietynlaisesta luottamuksen puutteesta omaan tekemiseen. Pudotuspeleistä putoaminen olisi karvas tappio joukkueelle jonka parhaat pelaajat ovat selkeää Kiekkoliigatasoa.

Kauden alla puolustajien peluutus oli vielä auki ja runkosarjan lähestyessä loppuaan jaksu ja wilperi ovat jakaneet alemman puolustajan tontin pelivastuun. Nähtäväksi jää mihin suuntaan joukkueen kokoonpano tiivistyy isojen pelien lähestyessä. Tälläinen ylitarjonta huipputason pakeista voi olla joko runsaudensarvi tai kiila joukkueen väleissä. Seattlen pelaajista ainostaan pelintekijänä kunnostautuva chande on toistaiseksi pelannut kauden kaikki ottelut joten myös hyökkääjistön lopullinen koostumus on yhä auki. Seattlen tilastollisesti huolestuttavin piirre tällä hetkellä on päästettyjen maalien määrä kilpailukykyisiä joukkueita vastaan. Roostersin pelit harvakseltaan jäävät pienimaalisiksi ja yli kolmen päästetyn maalin keskiarvolla ei ole paljoa luvassa entisestään tarkemmiksi käyvissä pudotuspeleissä.

Seattle pelasi 3. jaksossa tavoilleen tyypillisesti ailahdellen. Lähimpiin kilpailjoihinsa lukeutuvan Chicagon kanssa joukkue jakoi pisteet double-headerissa ja onnistui kampeamaan voiton elintärkeästi Winnipeg pelistä. Jakson viimeisen ottelun, Kisis-tappion, jälkeen Roostersin tilanne on edelleen pahasti auki. Sekä Winnipeg että Chicago lymyävät taulukossa aivan Seattlen tuntumassa ja neljän viimeisen pelin joukossa vastustajiksi tarjoutuu kivenkova Giants ja potentiaalinen IHT Guerrillas. Kalevan Palloa ja Spiritsia vastaan Roostersin on taottava varmat lukemat taululle, jotta haaveet pudotuspeleistä pysyvät elossa. Mahdollisissa jatkopeleissä kotietu on menetetty ja vastustaja tulee joka tapauksessa olemaan niin kova että Seattlen on keksittävä uusia keinoja puolustuksensa tilkitsemiseen esim. Lyhtyjä tai Kamloopsia vastaan.


Winnipeg JetsSijoitus 3. jakson jälkeen: #6

Tiukasti playoffpaikassa kiinni oleva Winnipeg Jets lähtee kauden viimeiseen jaksoon vaihtelevissa tunnelmissa. Joukkueen kausi on ollut mutkainen, sekä voittoja että tappioita on syntynyt putkissa ja kokoonpano elää. Ennakossa Winnipegin ykköstykiksi veikkailtu kola on pelannut kaudella vain yhden ottelun ja kauden alle karannut mutta sittemmin joukkueeseen palannut Donskoi on yhdessä hanin kanssa muodostamassa joukkueen vakinaisen kärkiparin mahdollisiin jatkopeleihin. Takalinjoilla paletti on vielä vähän enemmän auki mutta kokonaisuutena Winnipeg on kilpailukykyinen joukkue myös keväällä.

Joukkueen pelityyli jakaa paljon mielpiteitä. Winnipeg tykkää ylläpitää kovaa syöttelytempoa mutta ei pelkää passata alaspäin suosista rivien aukomiseksi. Varsinkin 3v3- pelimuodossa korostuva sahaava liike voi parhaimmillaan/pahimmillaan raivostuttaa vastustajaa mutta ainakin joukkueella on selkeä pelillinen identiteetti jonka päälle rakentaa. Pelityylin ainakin asenteellinen varovaisuus näkyy myös liigatilastoissa. Joukkue päästää keskimäärin 2.69 maalia ottelua kohden joka on liigan parempaa keskikastia ja ihan kunnioitettavan pieni luku. On vaikea sanoa tarkalleen kuinka paljon joukkueen heikohkosta maalimäärästä on periaatteellista ja taktiikan sanelemaa mutta tiimin sisällä on selkeää potentiaalia myös varioidumpaan ja hyökkäysorientoituneempaan pelityyliin.

Hieman huolestuttavissa merkeissä jatkunut 3. jakso toi Winnipegille kaksi tappiota. Pahiten näistä kirpaisee selkeä 0-4 häviö Seattle Roostersille joka on nyttemmin tasapisteissä WPG:n kanssa. Kahden viimeisen B lohkon pudotuspelipaikan kohtelo ratkeaa todennäköisesti Winnipegin, Seattlen ja Chicagon välillä. Kirjoitushetkellä Seattle ja Winnipeg ovat kaksi pistettä Chicagoa karussa mutta Seattlella on yksi peli muita enemmän pelattuna. Mielenkiintoisesti kaikki kolme joukkuetta olivat toisen jakson lopussa mukana selkkauksessa pelaamattomista joukkueista. Syyllisiä ei löytynyt kirveelläkään ja lopputulos oli se että joukkueet kärsivät kaikki miinuspisteistä. Nähtäväksi jää kuinka paljon pahaa verta kyseinen tapaus on kilpailevien tiimien välillä synnyttänyt. Winnipegin loppuohjelma ei ole pahin mahdollinen. Selkeästi ennakkosuosikin asemasta joukkue lähtee Kalevan Pallon ja kriisijoukkue Spiritsin kimppuun kun taas IHT Guerrillasia vastaan kaavitut pisteet olisivat ennakkoon nähden selkeää plussaa. Kiimainen kliimaksi saatetaankin kokea vielä Chicagoa vastaan.


Chicago


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #7

Tiukasti yhtä pudotuspelitaistossa mukana oleva Chicago on kärsinyt kauden aikana lähes järjestäen tappiot lohkon ns. “eliittitiimeille”. Joukkue on vahvasti vakiinnuttanut asemansa liigan keskikastissa ja tekee selkeää pesäeroa ainakin B lohkossa jämäsijoihin mutta epätasainen kokoonpano ja kykenettömyys ratkaista pelejä ennakkoon kovempia vastustajia vastaan ei lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Chicago oli kahden muun joukkueen mukana mukana pelaamattomuuskiistassa kakkosjakson lopussa ja on muutenkin saanut kritiikkiä vaikeasta tavoitettavuudesta. Joukkueen primus motor jck on odotetusti kantanut suurimman vastuun Chicagon pelillisestä kyvykkyydestä. Chicagon peliä katsoessa vaikuttaa välillä siltä että lähes kaikki järkevän näköiset hyökkäyskyhäelmät lähtevät jck:n kautta. Tämä on selkeä heikkous joukkueen pelissä johon vähänkin monipuolisemmat ja tarkkasilmäisemmät tiimit iskevät kiinni.

Chicago sijoittuu 12. sijalle sekä hyökkäys- että puolustustilastoissa. Joukkue on peluuttanut yhdeksää pelaajaa kaudella mutta jck:n ympärille on selkeästi muodostumassa ydinporukka jolla joukkue hakkaa toistaiseksi tärkeimmät pelinsä, mikäli vain aktiivisuus antaa myöten. Shawn - jck - Darrew - speak on nelikkona kenties hieman yliaggressiviinen mutta kykenevä varsinkin kovatempoiseen kiekotteluun. Sekä Darrew että speak ovat parhaimmillaan yksilötason ratkaisijoita jotka viimeistelevät tarkasti kentän kriittisiltä pisteiltä. Darrew on 1/19 kaudella ottanut ainakin tilastojen valossa enemmän tukevaa roolia ja reservissä odottava, hienosti viime kaudella Bearsin riveissä esiintynyt, Fiala voisi tarjota selkeämmän viimeistelijän roolituksen Chicagon ryhmään.

Chicagon kuoppa kaivautui asteen syvemmäksi kolmosjakson aikana. Joukkue pelasi yhteensä neljä ottelua joista kolme kääntyi laadukkaiden vastustajien eduksi. Muutaman muun veitsenterällä pelaavan joukkueen mukaisesti Chicagolla on viimeisessä jaksossa pari selkeää pakkovoittoa (Unstoppable Pressing ja Kalevan Pallo), äärimmäisen vaikea kotipeli CSKA:a vastaan ja mahdollisesti kauden jatkon ratkaiseva hegemoniaottelu Winnipegin kotiluolassa. Kolmen ottelun tappioputkesta viimeiseen rutistukseen lähtevällä joukkueella on mahdollisuus pakottavan tilanteen edessä luoda tarvittava pelillinen momentum joka kantaa sen yllätyksellisiin suorituksiin pudotuspeleissä.

 

Kalevan Pallo


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #8

Kalevan Pallon edesottamuksista on vaikea ottaa tarkkaa selkoa. Joukkue on liigan ailahtelevaisimpia sekä pelillisesti että pelaavan kokoonpanon suhteen. KP:n selkeä ykköstykki, Sebok, on tehoillut kunnioitettavat 34 pistettä 13 pelaamaansa otteluun. Sebokin rinnalla kokoonpano elää. Kausiennakossa miten Sebok ja aid jakavat roolitukset hyökkäyspäässä. Tällä hetkellä näyttää siltä että aid on ottanut pelaamissaan otteluissa kannettavaksi selkeämmän maalintekijän roolin tehoin 16+6. Joukkueen tekemisessä uhkuu aitoa innokkuutta peliä kohtaan mutta kaukalon ulkopuolisen johtajan viittaa ei ole vieläkään saatu laskettua varsinaisesti kenenkään olkapäille. Kalevan Pallo kaipaa monen muun epätasaisen suorittajan mukaisesti suuntaa ja ohjausta peliinsä. Identiteetin ja karsitun kokoonpanon.

Kalevan Pallon statistiikat eivät mairittele. 5,31 maalia per ottelu päästävä joukkue ei voi mitenkään säilyä poffitaistossa mukana. KP on teoreettisesti kuitenkin yhä taistelussa mukana, 3. jakson jälkeen se on 5 pisteen päässä viivasta.Tehtyjen maalien keski-arvossa joukkueen tilanne on toiveikkaamman näköinen. 3,38 maalia ottelua kohti saldo sijoittaa Kalevan Pallon muunmuassa pudotuspelipaikasta tiukemmin taistelevien Winnipegin ja Chicagon yläpuolelle. KP osaa tehdä maaleja. Muunmuassa Kisistä ja Giantsia vastaan otteluissa taotut 6 ja 7 maalia ovat osoitus raa’asta, hiomattomasta potentiaalista. Kyseiset ottelut ovat kuitenkin varmasti pitkälti ns. “blow-out” matseja joissa vastustajan pelikontrolli on kärsinyt osittain KP:n oman kurittomuuden ja arvaamattomuuden takia.

Kolmosjaksoon Kalevan Pallolla mahtui neljä ottelua. Tyypilliseen tapaansa joukkue peluutti jokaisessa ottelussa eri kokoonpanoa ja tulos oli pitkälti sen näköistä. Muutamaa kilpailullisempaa, mutta selkeää, tappiota reunusti 8-0 romahdus CSKA:aa vastaan. Jakson päätteeksi KP keräsi rutiinipisteet Unstoppable Pressingiltä mutta jakson keskimääräistä suoritusta leimasi sekasortoisuus. Joukkueen realistiset mahdollisuudet pudotuspeleihin voivat olla menneet kauden osalta mutta Kalevan Pallossa voi olla jatkokausiin potentiaalinen haastaja myös jatkopeleihin, kunhan rutiini ja tasapaino löytyy.

 

Unstoppable Pressing


Place in the standings after round 3: #9

Well, no-one said it would be easy, right? Unstoppable Pressing was seen as somewhat of an apprentice coming in to the season and so far it appears they still have a lot to learn. While offering the league with a much needed transcontinental touch, UP are clearly suffering from ping issues and there have been a number of well-founded statements made about playing the teams home games on the german Kiekkoserver. That in itself of course cannot exclude the simple fact that Unstoppable Pressing is at this time not a competitive team in Superliiga. Let’s not forget that back in the mid-00’s the Dutch national team had some tight games versus the finnish national team. Lag makes things more difficult but there is a way to compete under more tasking cimcumstances. Besides the, at times, atrocious results; there have been a number of instances where the language barrier has caused some misconceptions between UP and league rules. This is the first season for UP so there’s no need for blame, it’s just a long learning curve.

Not a lot to say about the stats. UP is dead last in goals scored against with a whoppin’ 8.38 conceded per game and second to last in goals scored, only slightly ahead of another newcomer, Skavaböle BK. Adak is the only player in the team that’s close to a point per game pace after 3 rounds. Only six players have played for the team during the season with kroll remaining the only player who has remained out of the line-up so far. Unstoppable Pressing has remained active throughout the season and deserves praise for playing their games well ahead of deadlines.

UP played only two games in the third round and got knocked down by Kisastudio and Kalevan Pallo. Both games lasted the whole three periods so things we’re going relatively promisingly compared to the second round where UP suffered four consecutive 8 goal losses. The remaining schedule for the season isn’t going the get any easier with Kisis and Giants looming in the distance. No-one is realistically waiting for Unstoppable Pressing to win neither of those games but playing against the league elite can only have positive reflections on the future of the franchise. In more ways than one, UP will make itself heard, sooner than later. It’s all a matter of sticking out through the bad times and remaining motivated.


Spirits


Sijoitus 3. jakson jälkeen: #10

Surullisesti miinuspisteisiin ja vajaaseen pelimäärään jakson päättänyt Spirits on kuluvan kauden aikana tullut tasollisesti alaspäin edeltävistä kausista. Kahdella edeltävällä sesongilla joukkue keräsi viiden voiton saldot ja teki suht selvän pesäeron liigan jumbotaisteluihin. Jos Spiritsia ei voinut aiemmin kutsua oikein “playoff-bubble”- tiimiksi niin nyt olisi jo uudelleenrakennuksen paikka. 11 ottelun jälkeen pistesaldo näyttää murheellista -2:sta ja yläpuolelta löytyy muunmuassa Unstoppable Pressing joka on päästänyt lähes 50 maalia enemmän kauden aikana.

Yksi ilmeinen merkki Kiekkojoukkueen kriisille on ylipaisunut kokoonpano. Spirits on kuluneen kauden aikana peluuttanut hälyyttävästi peräti 12 eri pelaajaa Superliigan otteluissa. Joukkuetta eniten kauden mittaan edustanut Mr.Miyagi on esiintynyt vain seitsemässä liigapelissä. Viime kaudella sekä Mr.Miyagi että nukka pääsivät rikkomaan 20 pelatun ottelun rajan ja laajasta kokoonpanosta löydettiin lähinnä täytettä jo valmiille rungolle. Tällä kaudella B lohkon joukkueet ovat saaneet vastaansa satunnaisia muukalaislegioonia ja meno on sen mukaista.

3. jakson ottelut jatkoivat tutulla mallilla. Kovien vastustajien pyörityksessä Spirits jäi täysin jalkoihin häviämällä muutaman kerran Kisikselle, kertaalleen Chicagolle ja kertaalleen Giantsille. Jonkinlainen väripilkku tasaisessa harmaudessa voisi olla uudehko värväys isoisä, jonka monipuolisia ominaisuuksia hehkutettiin aikoinaan jo kausiennakossa. Peräti 7 maalia kahteen otteluun iskenyt hyökkääjä voisi olla osa tasaisempaa runkoa tuleviakin kausia ajatellen. Spiritsiltä odotetaan ryhtiliikettä kauden loppuun. Siihen vaaditaan pieni annos aktiivisuutta, ripaus harkkapelejä ja kokoonpanon tiivistyminen. Miinuspisteille jäänti olisi perinteikkäälle joukkueelle suuri häpeäpilkku.

 


Kirjoittanut: Django
Julkaistu 13.01.2019 23:14
Luettu: 811 kertaa

Kommentit
Pasipahe 14.01.2019 15:41
Kappas nyt on kunnon tekstit. Joo viltissä jouduin olemaan joka pelissä :( ihan tyhmää. Jotain tommosta muistaakseni kausiennakkoonkin kommentoin, että ei riitä taso pelaamaan niin säälistä otettu pariin peliin ku ei ole ollut muuten tarpeeksi pelaajia :(
Pasipahe 14.01.2019 15:42
Harjoittelu vahvemmaksi pelaajaksi taas jatkuu kunhan saan mutet nimimerkeiltäni poissa!
joq 14.01.2019 19:50
Hienoa panostusta ja plussat siitä, mutta Jerusalemin kohdalta löysin kirjoituksista huomautettavaa. Kohdassa annetaan ymmärtää että pelaaja Biske pelaisi vielä Jerusalemissa, mutta todellisuudessa Biske ei ole ollut enää joukkueen vahvuudessa lähes kuukauteen. Joka tapauksessa iso peukku kirjoittajille valtavasta työstä.
Pasipahe 15.01.2019 14:58
Sama! En ole ollut juusoja heikentämässä viikkoihin ja heti näkyy tulostaululla tämä :) juusot ottaneet hunttia pelistä toiseen
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020