Kirjoitus

1. kierroksen ennakko: JETS-SCB

Superliigan kausi 1/19 on edennyt viimeinkin pudotuspelivaiheeseen. Tällä kaudella liigaa pelattiin kahdessa lohkossa ja runkosarjan päätteeksi lohkojen 1. ja 2. sijoittuneet voittivat suoran pääsyn toiselle kierrokselle. Tämä ennakko käsittelee ensimmäisen kierroksen otteluparia Winnipeg Jets - SC Bern. 

227.png?1544374435

Tasapaksun runkosarjan siivittämänä Winnipeg Jets nähdään odotetusti tämän kauden playoffeissa. Hieman yskähtelevä alkukausi ei kuitenkaan haitannut pelissä kokenutta joukkuetta pitkässä runkosarjassa. Lohkojakoon katsottuna Jets pääosin voitti altavastaajan asemassa olevat vastustajansa ja onnistui myös ryöstämään pisteitä lähimmiltä kilpailijoiltaan. Ainoastaan lohkovoittaja Giants onnistui pitämään Jetsin nollilla pistesarakkeen osalta. 

Winnipeg Jetsin peli-identiteetti koostuu varsin suoraviivaisesta pelistä ja ensimmäiselle kierrokselle asettuva vastustaja onkin pelitavaltaan varsin samanlainen. Hyökkäys edellä kulkeutuva firma saadaankin heti testiin, kun vastassa oleva joukkue tyrkyttää kokoajan omaa lääkettä vastapalloon. Winnipeg ei ole kiekkoa hautova joukkue vaan he turvautuvat nopeisiin vastahyökkäyksiin. Tämän taktiikan onnistuessa vaaditaan isoja tekijöitä joukkueen liideriltä ja leimaan hänet samalla tulevan sarjan tärkeimmäksi pelaajaksi. Alemman puolustajan michin kiekkovarmuus ja lujat pitkät avaukset ovat yksi Winnipegin valttikorteista lyhyen sarjan voittoon. Yksi sarjan vaikeimmista ohitettavista puolustajista antaa pelistä toiseen Jetsin mahdollisuuden voittaa.

Joukkueeseen jo alkukaudella hankittu Donskoi on osoittautunut varsinaiseksi täsmähankinnaksi saman lohkon IHT Guerrillasista. Donskoi muodostaakin tällä hetkellä yhden sarjan vihatuimman hyökkäyskaksikon yhdessä hanin kanssa. He eivät ole innokkaimpia puolustajia mutta sen sijaan he paikkaavat laadukkailla laukauksilla tätä puutetta. Molemmilta löytyy tarvittava kyky haastaa b-pisteiltä vastustajan maalivahti ja liukkaat liikkeet maalinedustalla jättää aina myös vaaran rannelaukaukselle. Tästä parista han on ottanut enemmänkin pelintekijän roolia yhdessä Darrenin kanssa ja Donskoi jääkin enemmän kärkkyjän rooliin. 

Vaihtopenkiltä löytyy vielä Darrenin tilalle smb joka muuttaakin sitten joukkueen pelirytmin päälaelleen. Mikäli smb löytyy kokoonpanosta niin Winnipeg pyrkii pelaamaan tilanteet paljonkin enemmän hänen kautta, kuin ensin mainitulta nelikolta peliä tekee han. Vaihtoehtoja myös aivan alakertaan löytyy seiskapakki kaihiksen muodossa mutta tällähetkellä mich on selkeä ykkösvalinta tähän ottelupariin.

Missään vaiheessa kautta Winnipeg Jets ei yltänyt mihinkään suuremmoiseen ylivoimaan tai voittoputkeen. He päättivät runkosarjansa helpon oloiseen kolmen pelin voittoputkeen mutta onko kaikki näytöt jo annettu? Tappioasemassa pelaaminen ei ole heidän vahvuus vaan pikemminkin tilttimittari saattaa heittää ääripäähän ja tulos voi olla kaikkea muuta, kuin toivottu. Heillä on tässä sarjassa vain voitettavaa. 

Oletettu kokoonpano:
         mich
han             Darren
       Donskoi


2.png?1527233963

Heillä on mestaruuksia. Heillä on henkilökohtaisia palkintoja. Heillä on kokemusta. Heillä on myös poikkeuksellisen heikko runkosarja.

Aiempien kausien suuri mörkö, SC Bern. Alla nyt normaalia epäaktiivisempi kausi. Suuri rutiini ja perustekeminen takasi kuitenkin kestomenestyjän takuuvarmasti kevään peleihin. Pitkän linjan joukkue on jatkanut edelleenkin samalla ytimellä ilman suuria muutoksia. Bernin pelit olivat runkosarjassa edelleen sitä tuttua Berniä ja se ei suurempia yllätyksiä tarjonnut poislukien vapaampaa kokoonpanoa. Teemana "ne pelaa ketkä ei satu olemaan töissä" poisti ainakin tutun näyn pistepörsseistä. Seabook voitti joukkueensisäisen pistepörssin lukemilla 15+22=37 sijoittuen koko sarjan listalla vasta sijalle 33.

Kuten Winnipeg, niin myös SC Bern on erittäin hyökkäysvoittoinen joukkue. Aiemmin katsojia ihastuttanut ja alkukauden pelannut laatikko (Circle) on korvattu Seabookilla, joka mahdollistaa vielä enemmän hyökkäyspainotteisen pelin. Varsin tehokkaasta hyökkäys-triosta jokaiselle on määritetty selkeä ja yksiselitteinen rooli joukkueessa. Vaikkakin paperilla Seabook onkin puolustajan roolissa niin hänet voi melkein laskea kolmanneksi hyökkääjäksi pelintekijän roolissa, kun Jopi ajaa maalille ja räppää irtopalat sisään mikäli inen ei saa omaa laukaustaan suoraan verkon perukoille. Käytännössä kolmen pelaajan rintamana etenevä Bern onkin taitava joukkue etenkin pienessä tilassa ja yllättävät laukaukset jopa heti siniviivan jälkeen aiheuttavat pientä paniikin poikasta vastustajan puolustukseen, jos maalivahti antaa reboundin tai lähikarvaaja ajoittaa nousunsa oikein. Maalinedus pelaamisessa Bern on kiistatta yksi sarjan parhaimpia.

Kaiken tämän takana ylhäisessä yksinäisyydessään häärää miiq. Suureen varjoon muun joukkueen ohella jäänyt miiq on luultavasti sarjan taitavin alempi puolustaja. Hieman kilipään maineeseen ajautunut pakki on kuitenkin kaikki kaikessa mitä SC Bern tulee saavuttamaan. Ottelusta toiseen lukuisia ylivoimahyökkäyksiä kohdanneella puolustajalla onkin michin tavoin suuri vastuu joukkueensa tuloksesta. Hyvin sijoittuva puolustaja on luultavasti ainut varma valinta joukkueen kokoonpanoon pleijareita startatessa.

Oletettu kokoonpano:  
        miiq           
       Seabook
Jopi           Inen

Yhteenveto:
Se tasaisin 1. kierroksen pareista. Sarja kun pelataan paras kolmesta menetelmällä, ei voi ensimmäisen maalin merkitystä liikaa korostaa. Pelit tulevat varmasti olemaan runsasmaalisia, enkä jaksa uskoa 2-0 tai 0-2 pelituloksiin. Pelillinen valmius on kuitenkin Winnipegin eduksi tässä vaiheessa kautta mutta onko Bernin kokemus kevään peleissä kuitenkin heidän valttikortti? Kykeneekö Darren sankaritekoihin vähemmän hehkutettuna? Löytyykö Berniltä tuttu maalivire vai heiluuko kädessä vain perseen suti? Violenteiltakaan tuskin vältytään!

JETS jatkaa 2-1 voitoin.

Kirjoittanut: Spears
Julkaistu 22.01.2019 05:18
Luettu: 518 kertaa

Kommentit
bigone 22.01.2019 05:32
Berni jatkoon kaks - muna.. Hyvää keslomaa Donskoi ! ;D
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020