Kirjoitus

Säälikierroksen ennakko: CSKA - JUUSO

Edelliskauden suuren yllättäjän (ainakin allekirjoittaneen papereissa) CSKA:n menestys tällä kaudella tuli tuskin kenellekään yllätyksenä. Joukkueen kausi on ollut yhtä voittokulkua pelistä toiseen, joskin kauden viimeisestä neljästä pelistä pistemenetyksiä tuli kolme, joka johti yhden ylimääräisen playoffkierroksen pelaamisen joukkueen jäädessä kahden pisteen päähän, kärjen osalta epätasaisemmassa, B-lohkossa toiseksi tulleesta Kisastudiosta. Vaikka joukkue hävisikin neljästä viimeisestä ottelustaan kolme on tuskin syytä huoleen sillä kaksi tappioista tuli lohkon ykköstä ja kakkosta, Giantsia ja Kisastudiota, vastaan. Vain viimeisen ottelun tappio erittäin heikon runkosarjan pelannutta Spiritsiä vastaan voidaan nähdä heikkona suorituksena, vaikkakin Spirits oli uusien pelaajahankintojen jälkeen hiukan loppukaudesta nostanut päätään.

CSKA:n menestys kulminoituu jo pari kautta tiiviisti yhdessä pelanneeseen nelikkoon, jonka yhteispeli on kaunista katsottavaa ja hyökkäystaitoa löytyy erittäinkin runsaasti. Joukkue pelaa erittäin hyökkäävästi, ja saadessaan pelata omalla tempollaan on lähes mahdoton pysäytettävä. Vastustajan hallitessa kiekkoa ja rauhoittaessa peliä, sekä estäessä nopeita hyökkäyksiä on CSKA heikoimmillaan.

Joukkueen vaarallisin pelaaja hyökkäyspäässä on ehdottomasti pistepörssin kakkonen kas, joka jo viimekaudella esitti äärimmäisen lupaavia otteita luoden maalipaikkoja lähes tyhjästä. Kun tällä kaudella hyökkäyspari wop on myös löytänyt loistavan pelivireen ja löytyy pistepörssin sijalta viisi, löytyy joukkueelta äärimmäisen vaarallinen hyökkäyskaksikko. Ylemmän puolustajan paikalle jo joitakin kausia sitten siirtynyt Meira täydentää kaksikkoa hyvin, ja muodostaa myös hyökkäävän kolmikon, jossa keneltäkään ei puutu yksilötaitoa luoda paikkoja tai ratkaista itse. Joukkueen viivassa ja alakerrassa luutii varmasti jatkossakin burger, jonka otteet ovat olleet tällä kaudella vielä edelliskauttakin vakuuttavampia, varsinkin alaspäin.

CSKA:n hyökkäävyys näkyy myös joukkueen tilastoissa. Puolustustilastossa vasta liigan sijalta 10. löytyvä joukkue paikkaa puolustuksensa pieniä puutteita olemalla koko liigan 2. paras hyökkäysjoukkue. Peräti lähes 5,5 maalia pelissä nakuttanut CSKA on ehdottomasti yksi vaarallisimpia joukkueita hyökkäysalueellaan, sillä kenellekkään pelaajista ei voi antaa tilaa ratkaista tai kiekko löytyy oman maalin perukoilta. Kokemusta joukkueella lienee vähemmän kuin vastustajalla, mutta samalla nelikolla on jo lähes kaksi kautta pelattuna, joten pelityyli on hioutunut loistavasti yhteen, ja voitonnälkää on reilusti nähtävillä.
Melko tiukan A-lohkon runkosarjan jälkeen juusot löysi itsensä kuudennelta ja viimeiseltä poffeihin oikeuttavalta sijalta. Lohkon tasaisuudesta huolimatta sääliplayoffien ulkopuolelle putoamisesta ei ollut suurtakaan huolta, sillä eroa seitsemänteen ja kahdeksanteen oli kahdeksan pistettä. Juusojen kausi oli vaihteleva, kausi alkoi kohtalaisilla suorituksilla ja marraskuun kuudesta pelistä kolme päättyi joukkueen voittoon. Joulukuussa joukkueen suoritukset heikkenivät eikä pisteitä ropissut tilille playareihin päässeitä jengejä vastaan kuin kerran. Joukkue kuitenkin yltyi huimaan pelivireeseen juuri kauden tärkeimpien hetkien alla, voittaen tammikuun peleistään kuusi, häviten vain kerran SC Bern:ille.

juusojen pelivire on siis ollut nousukiidossa juuri playoffien alla, joka voi siivittää joukkueen vielä pitkällekin. Osittain pelivireen myöhäistä löytymistä selittänee kauden aikana tapahtunut pelaajavaihtelu, kun kauden alla joukkueeseen hankitut Deranged ja gorb ovat saaneet poistua, ja tilalle on hankittu mm. diippi (aka deep) sekä vanha Marmots vaikuttaja Pirelli, jotka molemmat ovat olleet huimassa lennossa ainakin +/- sarakkeen perusteella. Joukkueen pelit ovat runkosarjan aikana usein päättyneet jommankumman joukkueen melko suurinumeroiseenkin voittoon, joten on mielenkiintoista nähdä jaksaako kokeneista konkareista kasattu porukka vielä keskittyä playoff peleissä, jos kaveri karkaa useamman maalin etumatkalle.

Oletettavasti joukkue tulee jatkamaan playoffeissa samalla toimivalla hyökkäyskaksikolla HKlenkki Amy, jolta löytyy kokemusta valtavia määriä, vielä kun tähän alle lyödään runkosarjan loppupuolella ylempänä puolustajana huimaan 4 p/o tahtiin yltynyt Pirelli, on kasassa erittäin vaarallinen hyökkäysryhmä. Alemman puolustajan paikalla luutinee runkosarjassa vakuuttavasti hommiaan hoitanut diippi, jonka runkosarjan +/- tilasto näyttää yli kolmea per peli.

juusot ei juurikaan runkosarjan aikana loistanut tilastosarakkeiden puolella, omaten koko liigan vasta 13. parhaan hyökkäyksen ja 12. parhaan puolustuksen. Joukkueen peli on kuitenkin kehittynyt pitkin kautta ja on mahdollista, että runkosarjatilastoilla voi pyyhkiä lattiaa playoffien alettua. Kokemusta ryhmältä löytyy varmastikin enemmän kuin vastustajalta, mutta miten on peli-innon ja voitonnälän laita kaikkien vuosien jälkeen?Yhteenveto:

Vaikka juusot on parantanut pelaamistaan kohti kauden loppua uusien hankintojen tukemana, on vaikea nähdä, että CSKA jälleen taipuisi ensimmäisellä playoffkierroksella. CSKA:n äärimmäisen tehokas hyökkäys tulee olemaan juusoille vaikea pideltävä, eikä pelkkä kokemusetu tälläkertaa taida riittää kääntämään sarjaa ympäri. Molemmat joukkueet ovat pelaajistoltaan hyökkääviä, joten maaleja varmasti nähdään, ja tämä pelityyli sopii CSKA:lle täydellisesti.

CSKA 2-0 juusot


Kirjoittanut: Mythology
Julkaistu 22.01.2019 13:17
Luettu: 498 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020