Kirjoitus

Välieräennakko: KUOMA - BEANS

Kuolema - Carribean


Kauden kohtaamiset

22.11.2018: Carribean - Kuolema 1 - 2

16.12.2018: Kuolema - Carribean 1 - 2


Joukkueiden tilastot runkosarjassa

Voitot: Kuolema 12 - Carribean 11

Tasapelit: Kuolema 0 - Carribean 0

Jatkoaikavoitot: Kuolema 1 - Carribean 2

Jatkoaikatappiot: Kuolema 0 - Carribean 0

Tappiot: Kuolema 5 - Carribean 5

Tehdyt maalit: Kuolema 69 - Carribean 89

Päästetyt maalit: Kuolema 31 - Carribean 56

Plus/miinus: Kuolema 38 - Carribean 33

Pisteet per ottelu: Kuolema 2.11 - Carribean 2.06Tie pudotuspeleissä - Kuolema


Sijoittumalla lohkonsa kahden parhaan joukkueen joukkoon lunasti Kuolema suoran paikan puolivälieriin. Kuolema kohtasi puolivälierässä CSKA:n, joka sijoittui oman lohkonsa kolmanneksi, joten CSKA:lla oli allaan jo yksi kierros pudotuspeleissä. Kuolema on yksi kiekon passiivisimmista joukkueista pelitavaltaan ja se aiheutti todella suuria ongelmia CSKA:lle. Kuolema onnistui passiivisella pelillään ja laadukkaalla puolustuspelaamisellaan tukahduttamaan CSKA:n aktiivisen ja nopeatempoisen pelitavan eikä CSKA pystynyt koko sarjassa pelaamaan tavalla, jolla he ovat todella vaarallisia ja tehokkaita. Vaikka Kuolemaa pidetään todella passiivisena ja “tylsänä” joukkueena on sen pohja muovautunut todella monesta eri palasesta sellaiseksi kuin se nyt on, joka on kuin suoraan värikirjasta. Puolustuksessa joukkue pelaa äärettömän tarkasti joukkueena ja varmat ratkaisut ovat aina ylitse muiden, mutta puolestaan hyökkäyspäässä peli muuttuu lähes täysin. Hyökkääjät pyörittävät peliä tehokkaasti ja vaarallisesti eikä maalipaikkoja jätetä kovin usein hyödyntämättä, hyökkääjien tehokasta ja vaarallista hyökkäyspelaamista varmasti kuvaa hyvin se, että 85,51% joukkueen maaleista runkosarjassa oli hyökkäyskaksikko Falcon ja perälän käsialaa. Kuoleman pelitapa on todella myrkyllinen, jokaista neljän parhaan jatkossa olevaa joukkuetta vastaan, jotka ovat tottuneet nopeaan ja kovatempoiseen peliin. Jos vastustajat eivät onnistu muovaamaan peliään siten, että pystyvät he nopeatempoisen ja hyökkäyspainotteisen pelin sijaan pelaamaan passiivista puolenkentän kiekkoa on Kuolema todella vahvoilla, sillä silloin ote pysyy kokoajan Kuoleman hallussa.


Puolivälierissä Kuolema pelasi nelikolla Django - Nico - Falco - perälä, joka tulee todennäköisesti olemaan myös välierissä pelaava miehitys. Django toimii Kuoleman pelitavan ja puolustuksen kulmakivenä loistavalla puolustuksella sekä varmoilla ratkaisuilla, todennäköisyys sille, että Django tekisi väärän tai peliä muuttavan ratkaisun on lähempänä nollaa prosenttia. Djangon passiivinen pelitapa on varmasti aiheuttanut monia kertoja nyrkinpuristuksia vastustajaleireissä, eikä ihmekkään, että Django on ehdolla kauden parhaaksi puolustajaksi. Ylemmänpuolustajan tontilla luutiva Nico sopii paremmin kuin hyvin joukkueensa pelitapaan varmalla ja älykkäällä pelaamisellaan. Joukkueen pelitavan takia Nico ei ehkä ole pistepörssien kärkipäässä eikä hänen nimensä ole jokaisessa uutisessa, mutta on hän korvaamaton joukkueelleen niinsanotulla näkymättömällä työllään. Kokonaisvaltaisesti suurin vastuu Kuoleman pelistä laskeutuu Falcon harteille, joka varmalla kahdensuunnan pelaamisellaan ja tehokkaalla hyökkäämisellä mahdollistaa pelitavan, jolla Kuolema on todettu erittäin vaaralliseksi. Falco ei ota turhia hyökkäyspään riskejä ja on suuri apu joukkueensa puolustuspäässä. Kun otetaan esille Kuoleman hyökkäyspään maaliruisku perälä, jolla on liigan top-3 tarkin laukaus, ellei jopa koko nykykiekon top-3 tarkin laukaus voidaan kuvitella, kuin puhuttaisiin aivan eri joukkueen pelaajasta. Ilman perälää kuitenkin Kuoleman hyökkäyspään pelaaminen ei olisi lähelläkään sitä mitä se nyt perälän säestämänä on.

Haastattelussa Kuoleman Falco

Q: Taistelu finaalipaikasta on alkanut, millä fiiliksillä Kuolema lähtee kohti välieriä?
A: En voi oman joukkueeni puolesta puhua, mutta henkilökohtaisesti olen aika helpottunut. Tavoitteena jälleen mitali, ja se on jo melkein saavutettu, joten uskon pelin olevan paljon rennompaa välierissä. Se on hyvä asia meille kentällä.

Q: Puolivälierissä CSKA tippui 3-1 otteluvoitoin. Onko joukkueenne peli tällähetkellä hyvällä mallilla vai vieläkö saadaan hieman rutistettua välieriin?
A: Vaikka nyt kohtalaisen vähillä vahingoilla selvittiin, oli pelissä paljon parannettavaa. Itseltäni löytyy ruutia parantaa kaikkia osa-alueita, muttei siitä helppoa tule.

Q: Miten uskot sarjan päättyvän ja mitkä ovat merkittävimmät tekijät tässä sarjassa?
A: Caribbean on yllätysvalmis joukkue, joten paljolti tässäkin sarjassa nojataan puolustukseemme. Pitää yrittää tehdä niistä vähäisistä paikoista, jotka meille siunautuu. Puhtaasti kumpikaan ei jatkoon mene, vaan neljä peliä on varmasti minimi. En paljasta kortteja, mutta on minulla visio, miten tämä sarja voitaisiin hoitaa kotiin. Tulosta en silti lähde ennustamaan.Tie pudotuspeleissä - Carribean


Runkosarjan alkaessa ole odotettavissa, että sija kuuden parhaan joukossa on se ensisijainen asia johon Carribean tähtäisi, hieman yllättäen kuitenkin Carribean päätti kautensa kolmanteen sijaan ja toinen sija jäi vain pisteen päähän tulevasta välierävastus Kuolemasta. Pudotuspelitaipaleensa Carribean aloitti säälikierroksella Kalevan Palloa vastaan, josta ilman ylimääräisiä kommenverkkenjä Carribean kairasi tiensä yhden askeleen lähemmäksi hiekkarantoja ja palmupuita. Puolivälierissä vastus oli aivan toista luokkaa, kun vastaan asettui B-lohkon toiseksi sijoittunut Kisastudio, joka lähtikin selkeästi ennakkosuosikin asemasta sarjaan. Sarja oli todellinen titaanien taisto ja sarja venyi aina ratkaisevaan viidenteen otteluun saakka, jossa raiq onnistui ottelun ainoalla maalilla viemään Beans-lauman jälleen askeleen lähemmäksi mestaruutta. Varteenotettava seikka Carribeanissa on se, että miten joukkue on onnistunut selvittämään tiensä näin pitkälle lyhyellä varoitusajalla kasatulla kokoonpanolla, jossa osa pelaajista on viettänyt viimeiset kiekkokautensa pelaamalla lähinnä muutamia otteluita. Suurin osasyy sille, miten Carribean on onnistunut suoriutumaan näin hyvillä otteilla on se, että joukkueen kokoonpano on muodostunut kauden mittaan todella tiiviiksi, yhtenäiseksi ja tiiviiksi nipuksi ja suurin vahvuus on se, että miten Carribean onnistuu muokkautumaan vastustajan pelitavan mukaan, joka on erittäin suuri etu Kuoleman tapaista joukkuetta vastaan. Puolivälierissä Kuoleman tiputtamaksi joutunut CSKA on hyvin samantapainen hyökkäyspainotteinen joukkue, kuten Carribean, mutta se mikä nämä joukkueet erottavat on se, että miten Carribean muokkaa peliään vastustajan pelitavan mukaan ja onnistuu silti tekemään harkittuja ja viisaita ratkasuita vaikka eivät pääsisikään pelamaan mukavuusalueellaan. Mutta mikä on tilanne, kun pelataan paras viidestä sarjassa, jossa Carribean joutuu pelaamaan koko sarjan tämän niinsanotun mukavuusalueensa ulkopuolella, löytyykö koutsi raiq:in penaalista riittävän terävät kynät, joilla puhkotaan Kuoleman passiivinen pelitapa?


Carribean on luottanut vahvasti runkosarjassa tuhoa tehneeseen nelikkoonsa ja muutoksia tuskin on luvassa välieriä kohti mennessä. Puolustuspäässä viimeisenä lukkona toimii Flock, joka on totuttu aiemmin näkemään ylempänäpuolustajana Carribean nutussa, tämä pelipaikanvaihdos on kuitenkin tuonut paljon pirteyttä Beanssien otteisiin. Flock vaikuttaa sen tyypin pelaajalta, jonka otteet paranevat aina vain enemmän mitä kovempi joukkue on vastassa ja välierien alkaessa Flock alkaa varmasti hipomaan jo ääripäitään. Flockin aisaparina toimii erinomaisella peliälyllä ja laadukkaalla kiekonhallinnalla varusteltu nut, joka vielä kaudella 1/18 edusti legendaarisen Pepon nuttua Kiekkoliigassa. nut on todella tärkeä palanen joukkueelleen varsinkin puolustuspäässä ja loistavan pelinlukunsa ansiosta antaa hän lukuisio variaatioita hyökkääjille hyökkäyspäässä. Maalinteosta vastaa Carribeanin isähahmo, koutsi sekä kaksinkertainen Kiekkoliigamestari raiq. raiqin kokemus suurista parrasvaloista tuo joukkueelleen suuren edun kun pelit kokenevat ja silloin kun joukkue kärsii hädästä on tämä se pelaaja, joka kokemuksellaan ja johtajuudellaan nostattaa joukkuetta. raiqin tutkaparina jäällä viilettää PatiLaine, joka on palkittu Superliigassa kahteen otteeseen pelipaikkansa parhaana, ei tosin hyökkääjänä vaan ylempänä puolustajana. Flockin tavoin pelipaikan vaihdos on selkeästi tuonut uutta nostetta uralle. PatiLaine on erittäin vahva ja taitava kiekollinen pelaaja, joka henkilökohtaisella osaamisellaan onnistuu luomaan paikkoja joukkuetovereilleen.

Haastattelussa Carribeanin raiq

Q: Beans selviytyi ehkä hieman yllättäen välieriin, mitkä ovat joukkueen fiilikset tällä hetkellä?
A: Joukkueella aika hyvät ja luottavaiset fiilikset. Tiedettiin, että pystytään voittamaan joukkue ku joukkue, mutta epäaktiivisuus ja tuore kokoonpano aiheutti hiukan kysymysmerkkejä ajoittain.

Q: Vastaan asettuu hallitseva mestari Kuolema, joka edustaa todella passiivista pelaamista. Millä tavoin joukkue lähtee tavoittelemaan finaalipaikkaa?
A: Runkosarjassa ja harkassa ollut erittäin hyviä mittelöitä Kuolemaa vastaan, lähes poikkeuksetta yhden maalin pelejä. Tuohon päälle vielä Kuoleman armoton tarkkuus, niin kyllä se vaatii tinkimätöntä tarkkuutta ja järkeä kummassakin päässä.

Q: Miten uskot sarjan päättyvän ja mitkä ovat sarjan avaintekijät.
A: Hiukan jo makustelin, että sarja on kaikkea 3-0 ja 0-3 väliltä, mutta veikkaisin 3-2 meille. Avaintekijänä voittajan häviäjästä erottaa yksilösuoritukset, jotka tuovat riittävän eron sarjassa.


Yhteenveto

Erittäin mielenkiintoinen sarja, jossa vastakkain hallitseva mestari Kuolema sekä tuhkimotarinaa muodostava Carribean. Tiedossa on vähämaalinen sarja, jossa jokainen ottelu voi ratketa yhteen pieneen virheeseen. Kuolema tulee varmasti edelliskierroksen tavoin määräämään pelin hitaan temmon, johon Carribeanin pitää yrittää sopeutua tai keksiä keinot joilla passiivinen peli saadaan murrettua. Sarja voi päättyä kumman tahansa joukkueen hyväksi ja sarja tulee hyvin todennäköisesti ratkeamaan vasta viidennessä ottelussa. Kuolema onnistuu viidennessä ottelussa kairaamaan tiensä finaaleihin 3-2 otteluvoitoin.


Kirjoittanut: Jamo
Julkaistu 06.02.2019 21:25
Luettu: 704 kertaa

Kommentit
raiq 06.02.2019 23:22
Kiitoksia! Laadukas kirjotus jälleen. Rakenteesta 5/5
kesä2018 07.02.2019 02:10
/Whois kappalejako. Mukavaa luettavaa. Ehkä yläasteen jälkeen sitten
raiq 07.02.2019 07:55
Vije lomaile vittu sinä ny vije hei kesä loma aa kesä-loma aah
TheDoctor 07.02.2019 11:40
Kelantuki huutellee
Jamo 07.02.2019 12:29
Tunnen tuskasi TheDoctor. Ei ole mukavaa tämä, että meidän verorahoilla nämä työttömät kela2018 pelurit päivystävät täällä Superliig an sivuilla ympäri vuorokauden.
Pasiphae 07.02.2019 15:06
:' (
kesä2018 07.02.2019 18:09
Osu ja uppos :D poistun takavasemmalle
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020