Kirjoitus

Finaaliennakko: Pressitilaisuus
Kuolema ja Kamloops Blazers iskevät yhteen Superliigan kauden 1/19 finaalissa. Kiekko putoaa jäähän torstaina, 14.2, klo 22.30. Päivämäärästä huolimatta jäällä tuskin nähdään sen suurempaa veljellisyyttä vaikka ennakkopressiin osallistuneet pelaajat joviaalilla päällä kysymyksiin vastasivatkin. Aloitamme Kamloopsin Vanilin tenttauksella.


Vanil, valaisetko lyhyesti miten päädyit Jamon kelkkaan mukaan täksi kaudeksi?

Eipä siinä oikeastaan mitään ihmeempiä. Jamo kysyi viime kauden lopussa tuurailemaan kiekkoliigan peleihin. Entuudestaan en tuntenut oikeastaan ketään koko joukkueesta. Kauden jälkeen Jamo sitten kysyi aisaparikseen KB:n puikkoihin ja siitä asti ollaan porukassa kuljettu

Sinut tunnettiin aiemmin ehkä paremmin ylemmän pakin tontilta. Kuinka paljon teillä on Jamon kanssa eroja roolituksessa hyökkäysalueella?

Kertaakaan ei olla juteltu Jamon kanssa erikseen mitä kummankin ”rooliin” kuuluu hyökkäysalueella. Kummallakin on pakissa paljon työkaluja niin hyökkäys- kuin puolustuspeliin niin hyvällä sijoittumisella ja pelinlukutaidolla voidaan paikata toinen toistamme.

Lähditte monen tahon mukaan altavastaajana Lyhdynkeittäjien kimppuun. Koitko itse asetelman epäsuotuisaksi ennakkoon?

En kokenut. Playoffeissa jokainen vastaantulija on voitettava jos mielii mestaruutta tavoitella. Lyhdyt olikin varmasti monen papereissa se suurin mestarisuosikki niin oli mukava lähettää pojat aikaiselle kesälomalle!

Joukkueenne viljelee paljon vetopasseja hyökkäysalueen sisällä. Onko tämä asia josta on keskusteltu taktisena ratkaisuna vai tuleeko pelityyli itsestään tällä kokoonpanolla?

Kyllä se hyvin pitkälti itsestään tulee. Etenkin mun ja Jamon pelityyliin kuuluu vetopassit. Se on iso palanen meidän hyökkäyspeliä ja tähän asti se on toiminutkin hyvin.

Playoffien aikana ainoa epäselväksi jäänyt pelipaikka on ollut alempi puolustaja. Kausiennakossa timBn odotettiin nousevan ykköspakiksi mutta Fettis on kantanut vastuun isoissa peleissä. Miten tähän on päädytty?

Ihan puhtaasti sen hetkisillä peliesityksillä. Fettis on päässyt koko ajan paremmin meidän pelityyliin kiinni ja parantanut huomattavasti mitä pidemmälle kausi on edennyt. Täten siis ihan ansaitut pelit ja hyvin on kulkenut, timbeä yhtään väheksymättä.


 

- runkosarjassa peluutus oli vielä täysin auki..

Saatte finaalisarjassa vastaan myös A Lohkossa pelanneen Kuoleman. Onko vastustajassa mitään tiettyä asiaa joka hermostuttaa ennakkoon vai oletko läpeensä luottavainen?

Joku voisi varmaan tähän vastata Kuoleman peruuttelevan pelityylin, mutta ei. Olen täysin luottavainen siihen, että pystytään omilla ratkaisuilla määräämään pelin virran ja vaikuttamaan näin otteluiden kulkuun.

Jos saisit napata ilman seurauksia yhden pelaajan finaalivastustajan rosterista ensi kauden kokoonpanoonne, kenet ottaisit ja miksi?

Kytiksen ja pyytäisin anteeksi etten käyttänyt hänen järjestämästään kilpailusta voittamaani lippua assemblyille. Noh, oikeasti varmaan Falcon ja kouluttaisin sen mun pelipaikalle.

Tavoitteena on torstai-iltana luonnollisesti mestaruus mutta mitä tulevaisuus pitää sisällään Vanilille? Onko ensi kauden kuviot jo selvät?

Tulevaisuudessa varmaan hieman vähemmän kiekkoa, kun työt taas alkavat. Yritän kuitenkin olla mahdollisimman paljon kiekon kanssa tekemisissä ja tarkoitus olisikin lähteä pelaamaan niin täysipainoinen kausi kuin mahdollista. Tottakai KB:n rosterissa.


Kuoleman edustajaksi haastiksiin osallistuu ylempänä pakkina huutiva Nico.


Nico, olet pelannut monenkirjavan ja mittavan uran mm. Genesiksen ja Turtlesin väreissä. Mistä löytyi into lähteä puskemaan vielä Kuoleman nuttuun?

Oon jäähdytellyt varmaan viimeset kolme vuotta kun aloin kyllästymään siihen että nykykiekossa kaikki aika menee vain pelien odotteluun. Varmaan ollaan niin huonoja, että Kuolemassa tuota ongelmaa ei tunnu olevan ja lisäksi joukkueessa on sopivasti aktiivisuutta eikä kuitenkaan liikaa tungosta niin tutulla porukalla on mukava käydä silloin tällöin pelaamassa.

Pääsitte Kuoleman kanssa päätyyn asti viime kaudella. Sinulla on suht tuoreessa muistissa vielä myös Kiekkoliigan pelit. Kuinka iso Super- ja Kiekkoliigan välinen tasokuilu on tällä hetkellä?

Kärkijengien osalta en pidä eroa järin suurena. Suurimpana erona pitäisin sitä että kiekkoliigan puolella jengit vetävät melko munat vaahdossa myös runkkista kun Superin puolella tuntuu että porukka alkaa kunnolla keskittymään peleihin vasta pleijareissa. Viimeistely on myös yksi suurimpia eroja näiden välillä.

Joukkueesi ennakoissa mainitaan lähes poikkeuksetta mairittelevat puolustustilastot. Miksi maali pysyy puhtaana muita paremmin?

Pelataan monen mielestä tylsää kiekkoa kun jätetään turhat rynnimiset pois ja puolustetaan kurinalaisesti neljällä miehellä. Tuohon kun lisää vielä sen, että pakisto harvemmin ottaa hyökkäyspäähän riskejä puolustuksen kustannuksella niin harvoin vihukaan pääsee yv hyökkäyksiin joista ne maalit usein syntyvät. Ja jos ne pakit nyt sieltä jonkun kumman maalivainun saavat niin toinen hyökkääjistä on aina hyvin tukena varmistamassa. Niin ja onhan meillä myös kiekon pehmeäkätisin ap.

Saman kysymyksen kääntöpuoli; koetko että joudut itse yksilötasolla tai joukkue kokonaisuutena uhraamaan liikaa puolustusvoittoisen mentaliteetin takia?

Oon koko urani ollut suhteellisen puolustava yp joten pelitapa kyllä sopii itelle. Jos joku tykkää omia pisteitään seurata ja elää niistä niin varmasti olisi silloin väärässä jengissä. Puolustavia jengejä vastaan pelitapa ehkä jollain tavalla sakkaa kuten huomasi välieräsarjassa. Omasta mielestä peliä ei saatu missään vaiheessa kunnolla toimimaan.
- Kuoleman pakit eivät maaleilla mässäile..


Aktivoidut lähinnä liigojen myötä nykyään. Kuinka hankalaa on ylläpitää pelivirettä kun pelikertojen väleissä saattaa olla pitkiäkin välejä?

Tuntuu, että kun kylmiltään lähtee pelaamaan niin liigat sujuu paremmin kun niihin jaksaa keskittyä kunnolla. Harkoista tahtoo jäädä pelailuvaihde silmään. Ei se tietenkään haitaksi olisi jos ehtisi pelaamaan enempi, mutta muut asiat vie tällä hetkellä niin paljon aikaa ettei kiekossa ehdi ylimääräisiä roikkumaan.

Pelaatte jälleen finaaleissa. Tällä kertaa vastustajaksi osuu Kamloops Blazers. Kuinka paljon tiedät vastustajastasi ennakkoon? Onko KB:lla joku pelaaja jonka edesottamukset olet erityisesti painanut mieleen?

Enpä ole hirveästi tätäkään vihua seurannut kuten en ketään muutakaan. Sen verran mitä harkkoja tullut pelattua näitä vastaan niin viimeistely tuntuu olevan hyvällä tasolla joten turhiin virheisiin ei ole varaa. Onneksi siellä taitaa olla joku äffällä alkava pakki niin jää meillekkin jotain saumoja.

Kamloops tulee rakentamaan hyökkäyksensä pitkälti Jamon kautta. Luotatko hyökkääjiisi että vastustajan pakit pidetään kiinni?

Tuskin yksi mies koko palettia pystyy meitä vastaan pyörittämään, sen verran hyvin hyökit tekee töitä myös omaan päähän. Tokihan se luo muille enempi tilaa kun joudutaan pitämään tarkemmin silmällä. Enempi vihun vahvuutena pitäisin, että sieltä jokainen pystyy kääntämään pelin edukseen omilla yksilötaidoillaan.

Kausi lähenee loppuaan. Pelaisitko mieluummin ensi kauden Kiekkoliigan vai Superliigan alaisuudessa?

Hyvin oon viihtynyt Superin puolellakin ja tykkään että pelit saadaan sovitusti pelattua. Oikeastaan aivan sama kumpaa liigaan muu jengi haluaa niin siellä pelataan.


Pressitilaisuus on tätä myöten paketissa. Kiitos haastateltaville ja lukijoille. Torstaina kaikki kaukalon äärelle, luvassa jännitystä ja jäätelöä. Lisäennakoita pukkaa lähipäivinä.


Kirjoittanut: Django
Julkaistu 12.02.2019 22:06
Luettu: 808 kertaa

Kommentit
kesä2018 13.02.2019 04:15
"Lisäennakoita pukkaa lähipäivinä." :????

Mafia pääsee ensimmäistä kertaa ikinä sohimaan toisiaan vastaan finaalissa ja nyt kirjottelette useita finaaliennakoita? Toki hieno uudistus, toivottavasti jatkuu myös seuraavilla kausilla joissa finaaleissa pelaavat muut joukkueet! :)
Mythology 13.02.2019 15:59
Mitäs väliä sillä sulle on montako finaaliennakkoa täällä nykypäivänä kirjotetaan kun oot itse ollut siellä viimeksi neljä kautta sitten :D
jlo 13.02.2019 18:28
”Kärkijengien osalta en pidä eroa järin suurena. Suurimpana erona pitäisin sitä että kiekkoliigan puolella jengit vetävät melko munat vaahdossa myös runkkista kun Superin puolella tuntuu että porukka alkaa kunnolla keskittymään peleihin vasta pleijareissa. Viimeistely on myös yksi suurimpia eroja näiden välillä.”

Ä L Ä J A K S A
kesä2018 13.02.2019 20:23
Eli viimeks ku pelasin poffeja ;))))
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020