Kirjoitus

1.divarin kausiennakko 2/2019


Bears


Bears piti debyyttikautensa jälkeen välikauden ja palaa nyt uudella yrityksellä Superliigan pariin. Joukkue on uudistunut, mutta samoja hahmoja on silti joukkueen taustalla. Bears on kunnostautunut offseasonin aikana Kiekon ehkä aktiivisimpana harkkapelijenginä ja kauden lähestyessä on tulosrivi alkanut näyttämään myös enemmissä määrin vihreää. Debyyttikauden pronssiotteluun päättyneistä otteista ei voi paljoa peilata lähtökohtia nyt alkavalle kaudelle, sillä pelaavasta nelikosta mukana on enää Ahis. Myös paparazzi (aka big) ja Hull (aka Biske) olivat mukana jo ensimmäisellä kaudella, mutta heitä ei juuri pelikentällä nähty Bearsin paidassa. Harjoitusotteluiden pohjalta on vaikea löytää viitteitä Bearsin nykykunnosta, sillä vain murto-osa otteluista on pelattu muita liiga tai 1. divari joukkueita vastaan tai saati 4vs4-formaatilla. Harjoituspeliaktiivisuus kuitenkin antaa varovaisia odotuksia joukkueen yhteispelin puolesta.

Bearsin kauden tulee alusta lähtien määrittämään peliesitykset kentällä. Osa Bearsin kavereista ovat vakiokasvoja autoplayssa ja regissä, joissa on jo havaittavissa hermokontrollin ylikuormittumista, mikäli erät eivät pääty mieluisasti. Ajoittain tätä samaa on näkynyt myös harjoitusotteluissa. Bearsilla on kaikkien tähtien ollessa kohdallaan edellytyksiä taistella oikeasti hyvistä sijoituksista, mutta mikäli kauden aikana peli ei ole uomissaan, voi myös täydellinen mahalasku olla täysin mahdollinen.  Ahis ja Hull muodostavat hyökkäyskaksikon, jolta voidaan odottaa tulosta Ez-:n (aka Anakin) tuoden lisää variaatiota hyökkäyskalustoon. Darrew tuo tasapainoa kentän molempiin päihin ja hänellä onkin ihan ok kausi takana Chicagossa, vaikka pudotuspelipaikka jäikin saamatta. Puolustuspään smk ja paparazzi ovat paperilla joukkueen isoimmat kysymysmerkit, sillä heitä ei ole mitattu vielä liigakaukaloissa.

Seuraa tätä

Bearsin kausi tulee olemaan hyvin pitkälti tulos tai ulos -tyyppinen. Mikäli kausi lähtee tappioilla käyntiin, en jaksa uskoa heidän nousevan enää siitä kamppailemaan pudotuspelipaikoista tosissaan. Mikäli kausi saa taas hyvän alun, on Bearsilla edellytyksen kamppailla jokaista divarin joukkuetta vastaan jokseenkin tasapainoisesti, joten pudotuspelipaikka ei ole täysin utopiaa. Hermokontrolli on tämän joukkueen kohdalla kuitenkin suurin peikko.

Oletettu avausnelikko

Hull                                            
Ahis
Darrew
smk


CSKA


Edelliskaudella keskikastin menestyjiin lukeutunut CSKA nähdään myös tulevalla kaudella, entistäkin tasokkaamman kokoonpanon kera. Runkosarjassa menestys oli hyvää, mutta pudotuspeleissä Kuolema oli liian kova pala purtavaksi jo heti puolivälierissä. Ilman uusiakin värväyksiä kokoonpanosta löytyy terävyyttä, etenkin kas on kunnostautunut hyökkäyksellisten meriittien keräämisessä ja runkosarjassa tehopisteitä mukavasti kertyikin. Hänestä voidaan enemmän lukea joulukuussa tehdyn haastattelun kautta!

Uusina vahvistuksina joukkueeseen ovat tulleet Pönse sekä Bellerin aka napsu. Näistä nimistä etenkin jälkimmäinen kannattaa laittaa muistiin. Tämä jo kertaalleen Superliigan mestaruuttakin juhlinut pelaaja omaa varsin maagisen kosketuksen kiekkoon.

Seuraa häntä

burger

CSKA luetaan ehdottomasti, niihin hyökkäyspainotteisesti pelaaviin joukkueisiin ja tässä pelityylissä alemman puolustajan yksilöosaamisen merkitys korostuu. burger on hyvä pelaaja, mutta saako hän pidetty homman kasassa tulevallakin kaudella? Tätä seuraamme!

Oletettu avausnelikko

kas
nikedniki
Bellerin
burger


farssi


Uusi joukkue superliigan alaisuudessa on saanut lentävän lähdön uudelle tulemiselleen. Vuonna 2013 Hurzin perustama joukkue sai uuden alun, kun Hurz sai kauden päätökseen Dallas Starsissa. Vanhat kaverit kokoon ja hakemus Superiin on tuonut sitä mitä moni joukkueen pelaaja edelliskauden tiimeissään jäivät kaipaamaan, eli aktiivisuutta. Nyt joukkue näyttääkin saaneen pelin juonesta taas kiinni ja moni onkin voinut bongata joukkueen harjoitusotteluiden parista monena iltana viikossa. Vaikka joukkue vaikuttaakin monen silmään melko uudelta ja sitä se toisaalta myös onkin. Kuitenkin joukkueen pelaajat omaavat vankan kokemuksen kiekon ja liigaotteluiden pelaamisen osalta.

Kaveriporukka, joka on tuntenut toisensa pitkään löytää varmasti oivan pelivireen kauden edetessä. Joukkue on sopiva kombo varmuutta, taitoa ja eritoten kurinalaisuutta, jota pelaajilta löytyy ja mitä eritoten tarvitaan pitkän kauden aikana. Ensi kaudella joukkueiden onkin mietittävä millä tavalla he saisivat murtauduttua maalintekopaikoille, koska joukkueen kurinalainen puolustuspelaaminen tulee nousemaan kaikkien tietoisuuteen tulevalla kaudella. Eritoten siksi, että viime kaudella vielä puolustajana pelannut joukkueen kapteeni Hurz on nyt asetettu hyökkääjän rooliin. Kapteeni onkin se, joka varmasti ruoskii joukkueensa hyviin suorituksiin runkosarjan aikana.

Seuraa häntä

Hurz

Hieman jopa aliarvostettu pelaaja tulee nousemaan tulevalla kaudella täysin uudelle tasolle hyökkääjän roolissa. Taitava ja hyvän laukauksen omaava pelaaja osaa joukkuepelin lainalaisuudet. Tulee olemaan todella tärkeä palanen niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan.

Oletettu avausnelikko

Hurz                
Stenu
Ralf
Dawes


IHT Guerillas


B-Lohkossa viime kaudella viidenneksi sijoittuneella IHT:n porukalla on kauteen lähdettäessä hyvin samanlaiset sävelet kuin monella edelliselläkin kaudella. Viime kaudella joukkueen tie nousi pystyyn jo säälikierroksella, kun vastaan asettui lopulta mestaruuteen asti porhaltanut Kamloops Blazers. Yhtä kautta lukuunottamatta IHT on ollut playoffeissa jokaisella kaudella ja tänne joukkueen on lupa odottaa pääsevän myös tällä kaudella. Viides kausi Superin alaisuudessa tekee joukkueesta jo yhden perinteisimmistä jatkajista. Tuttu ja turvallinen kokoonpano tuo varmuutta peliesityksiin, mutta joukkue on myös kirjotushetkellä etsimässä vahvistusta riveihinsä, joka toisi tarvittavaa piristysruisketta joukkueeseen.

Rauhallinen ja tiivis puolustuspelaaminen on muodostunut joukkueen tavaramerkiksi jo usean kauden ajalta. Useat ottelut ovatkin muodostuneet yhden maalin peleiksi ja tässä onkin joukkueen yksi suurimmista parannuksen kohteista. Miten kääntää maalin ottelut edukseen? Hyvän puolustuspelinsä ansiosta joukkue pystyy pitämään kovankin hyökkäyskaluston aisoissa. Joukkueen johto joutuukin nyt toden teolla miettimään miten tiiviin joukkuepelin tehot saisi myös mitattua hyökkäyspäässä niin, ettei se näkyisi pelkästään hyvänä puolustuspelinä. Kaikki potentiaali joukkueesta löytyy. Se jokin, viimeinen silaus on vain jäänyt uupumaan.

Seuraa häntä

jimi

30 maalia viime kauden runkosarjassa kertoo omaa kieltään siitä, että joukkue elää ja hengittää jimin onnistumisten mukana. Todella tärkeä palanen niin oman pään puolustuspelaamisessa ja etenkin hyökkäyspäässä. Tehoja odotetaan myös tällä kaudella ja nappikauden osuessa kohdalleen jimi pystyy kääntämään omilla ratkaisuillaan yhden maalin pelit oman joukkueen edukseen.

Oletettu avausnelikko

mersu_22  
jimi
immOt
KAMIKULLI


Impact


Impact lähti Superliigaan mukaan sapattivuoden jälkeen. Kokoonpano ei ole kokenut radikaaleja muutoksia sitten viime näkemän, sillä samat kaverit muodostavat joukkueen ydinrungon. Impact tunnettiin aikaisemmalla visiitillään vahvasta joukkuepelistä, etenkin puolustamisesta, eikä trendi tule varmasti muuttumaan nyt alkavallakaan kaudella. Zaborsky, Emma ja kula ovat olleet Impactin ilmentymä läpi joukkueen historian ja täydentävät palaset ovat ainoastaan vaihtuneet kausien aikana. Tällä kertaa aivan uusia naamoja ei ole mukana, sillä Impactin mukana pitkään vaikuttanut Kytöla on jälleen mukana täydentämässä hyökkäysosastoa. Alakerran osalta Impactin paidan pukee päälleen myös tottuneesti nössö, joka tulee saamaan suuren vastuun tiiviin puolustuspelaamisen onnistumisen takaajana.

Viime kaudella pala Impactia nähtiin Dallas Starsin riveissä, kun Emma ja kula pelasivat joukkueen miehistössä. Zaborksy puolestaan oli mukana Kamloops Blazersin mestaruusjoukkueen taustalla, vaikka vastuu jäikin vähäiseksi. Dallas Starsin kausi ei ollut mitään ilotulitusta, vaikka hyökkäyskaksikko pelasikin tilastojen valossa ihan hyvän kauden. Vaikka Impact ei olekaan joukkueena hetkeen pelannut, niin pelituntuma on varmasti kunnossa heti kauden alussa. Toki divarissa ei ole varaa monelle ohipelille, joten kauden alussa on hyvä olla takaraivossa Impactin vanhat pelikuviot. Harjoitusotteluiden epäaktiivisuus ei anna parhaita lähtökohtia kauden alussa, joten aivan kärkikamppailuun Impactia on vaikeaa sijoittaa, mutta vanhoilla meriiteillä playoff-paikan pitäisi olla kuitenkin enemmän kuin mahdollinen.

Seuraa tätä

Impactin kohdalla on hankalaa nostaa yhtä yksilöä ylitse muiden, joten jo todettu puolustuspelaaminen on se, mitä Impactin kohdalla on hyvä seurata. Joukkuetta ei ole tunnettu lentävästä hyökkäyspelaamisesta, vaan lähes sumputtamiseen asti muotonsa pitävästä puolustamisesta. Puolustuksen kautta Impact voi saada tärkeitä voittoja läpi koko kauden.

Oletettu avausnelikko

kula                                             
Emma
Zaborsky
nössö


Jerusalem


Viime kaudella Superliiga sai mukavan paluumuuttajan vuosia kiekkokartalla vaikuttaneesta Jerusalemista. Viimeksi joukkue oli esiintynyt edesmenneen Eliittiliigan aikaan vuonna 2015 ja teki paluun yli kolmen vuoden jälkeen. Kausi lähtikin todella hyvin käyntiin ja ensimmäisestä viidestä ottelusta joukkue saalisti viisi voittoa. Tämän jälkeen joukkueen peli murentui kuitenkin täydellisesti eikä kauden lopuista 13:ta ottelusta, saatu kammettua tilille kuin yksi voitto. Lopullinen sijoitus A-lohkon 8.sija, joka ei varmasti ollut sitä mitä joukkue lähti hakemaan.

Joukkueen kokoonpano on kokenut melkoisen mullistuksen sitten viime kauden. Pieni viiden pelaajan perusrunko antaa kauteen todella vahvan perustan, mutta riittääkö bensa kauden loppuun asti pienehköllä kokoonpanolla. Parhaimmillaan joukkue on pystynyt esittämään rauhallista puolustuspeliä ja kiekonsiirtelyä, jolla on myös saatu ulosmitattua joukkueesta paras tulos. Pelaajaliikennettä on kuitenkin ollut niin nähtäväksi jää, miten yhteispeli lähtee sujumaan. Joukkue odottaa kautta varmasti kuin kuuta nousevaa. Viime kausi varmasti kaihertaa hampaankolossa ja nyt on aika todistaa mihin pystytään.

Seuraa häntä

hldn (Holden)

Kiekkoliigan alaisuudessa 1150 pistettä, joista yksinomaan liigassa melkein 700 puhuu karua kieltään siitä, kenen esitysten mukaan myös pelimenestys kulkee. Holdenin uskomattomat taidot ovat myrkkyä kelle tahansa joukkueelle ja tämän myötä hänet onkin otettava erityistarkkailuun, joka jokaisen joukkueen taktiikkapalavereissa, kun lähdetään pelaamaan Jerusalemia vastaan.

Oletettu avausnelikko

hldn           
Mythology
isoisä
humble


juusot


Lähestulkoon seitsemän vuoden tauon jälkeen paluun liigakentille tehnyt juusot on pelannut aikaisemmin kaudella 2/12 kiekkoliigan silloista 3.divaria. Sen aikaisesta joukkueesta vielä seitsemän vuoden tauon jälkeenkin ydinrunko palasi pelaamaan yhdessä juusojen riveihin. Amy, Kovuus ja Tamo olivat mukana kiekkoliigan alaisuudessa ja jatkavat juusojen perinteitä kiekkokartalla vielä tänäkin päivänä. Viime kaudella pirteästi ja aktiivisesti harjoitusotteluita pelannut juusot osoittikin heti ensimmäisellä Superliigan kaudellaan, ettei vuodet ole kuin parantaneet pelaajien otteita. 3.divarin aikaan joukkue sijoittui runkosarjassa sijalle 10, kun taas viime kaudella juusot otti paikan playoffien säälikierrokselta sijoittumalla runkosarjan A-lohkon sijalle 6. Säälikierroksella vastaan asettui loistokauden pelannut CSKA, joka saikin juusoista todella kovan vastustajan. Kumpikin ottelu päättyi vain yhden maalin eroon CSKA:n hyväksi.

Monesta joukkueesta voi sanoa, että heillä on todella vahva hyökkäyspelaaminen, mutta juusojen kohdalla voidaan puhua todella tasapainoisesta joukkuepelaamisesta. Jokaiselle pelaajalle löytyy selvä oma ruutu ja kaikki noudattavat samaa pelitaktiikkaa. Parhaimmillaan juusot pystyykin loistavan puolustuspelinsä ja vastaiskujen kautta haastamaan joukkueen kuin joukkueen. Aktiivinen harjoitusotteluiden pelaaminen on pitänyt myös joukkueen vireen hyvällä mallilla ja odotettavissa onkin onnistunut kausi.

Seuraa häntä

Pirelli

Viime sesongilla vain kuudessa ottelussa pelannut Pirelli nakutti näihin kuuteen otteluun 24 pistettä. Vanhan koulukunnan pelaaja, joka viimeistään tulevalla kaudella nousee kaikkien tietoisuuteen. Taitava ja eritoten fiksu pelaaja, jonka arvo nousee juusojen kaltaisessa joukkueessa todella korkealle. Joukkueen kannalta fiksut ratkaisut ja kovalla prosentilla tapahtuva viimeistely on Pirellin tavaramerkkejä.

Oletettu avausnelikko

Pirelli              
Amy
HKLenkki
Tamo


Kalevan Pallo


Joukkue venyi viime kaudella hienosti playoffien säälikierrokselle asti vastoin monien odotuksia. Todella vahvan loppukauden pelannut KalPa napsi viimeisestä kuudesta runkosarjan ottelusta neljä kolmen pisteen voittoa. Säälikierroksella Caribbean kuitenkin näytti tasonsa ja tiputti joukkueen suoraan kahdessa ottelussa. Tämä antoi kuitenkin varmasti itseluottamusta tulevaan kauteen. Joukkue on pelannut muillakin nimillä Superin alaisuudessa, mutta parhaiten heidät varmasti muistetaan keltamustista pelipaidoistaan Kalevan Pallona. Uusi kausi ja uudet mahdollisuudet. Pystyykö joukkue jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi, jos niin runkosarjan jälkeen kausi voi jatkua kevään peleihin asti.

Joukkue on kuitenkin hiipunut viime kauden aktiivisen sesongin päätteeksi horrokseen. Nykyinen pelikunto on hyvin pitkälti mysteeri. Taitavia pelaajia joukkueessa kuitenkin on, joten hyvään lopputulokseen on kaikki mahdollisuudet. Joka ilta on onnistuttava, jos mielii pistepottia kasvattaa runkosarjassa. Huonoihin jaksoihin ei ole varaa, vaan tekemiseen olisi löydettävä tasaisuus. Pitkät tappioputket pitäisi saada poikki hyvissä ajoin ennen kuin lumipallo efekti alkaa kasvamaan.

Seuraa häntä

McNabb (Sebok)

Todella nuori hyökkääjä, jonka moni muistaa erilaisten tempaustensa takia menneiltä kausilta. Nyt McNabbin on kuitenkin osoitettava mihin hänestä on. Todella hyvän laukauksen ja taitavan kiekonkäsittelytaidon omaavan pelaajan taidot jäävät monelta sivusta seuraajalta pelikieltojen ja muiden temppuilujen varjoon. Ehjän ja eritoten pelikiellottoman kauden pelatessaan McNabbilla on mahdollisuudet kehittyä entisestään ja johdattaa joukkojaan parempiin suorituksiin kauden aikana.

Oletettu avausnelikko

McNabb        
Arwen
Atez
Darmian


Kauniit ja Rohkeat


Pitkään kiekkoliigassa pelannut joukkue tekee nyt paluun Superin alaisuuteen ensimmäisen kerran sitten 1/2018 jolloin tie nousi pystyyn playoffien säälikierroksella. Viime kausina jopa hieman rämpinyt joukkue näytti merkkejä paremmasta kampeamalla itsensä viime kauden päätteeksi kiekkoliigan playoffeihin, jossa vastaan asettui Devils. Kaksi ensimmäistä ottelua menikin täysin vastustajan nimiin ja hetken näyttikin jo siltä, että joukkue olisi viritellyt rantatuolejaan altaan reunalle, mutta vielä mitä! KjR näytti uskomatonta sinnikkyyttään ja kampesi ottelusarjan ratkaisun viidenteen otteluun asti, jossa bensa loppui sitten tyystin.

Kauniit ja Rohkeat on aina tunnettu suuresta kokoonpanostaan, joka ehkä tekeekin vähän hallaa joukkueen pelisuorituksiin. Viime kaudella 10 eri pelaajaa kävi pelaamassa eri määrän pelejä eikä täten kunnollista tasapainoa joukkueen suorituksiin saatu oikein missään vaiheessa kautta. Suuret tasonheittelyt ovatkin Kaunareiden yksi suurimmista kompastuskivistä. Aktiivinen harjoitusotteluiden pelaaminen pitää joukkueen pelituntuman kuitenkin hyvänä. Ottelusarja Devilsiä vastaan jätti varmasti nälkää ja toivoa paremmasta tulevalle kaudelle. Kipinä on sytytetty ja allekirjoittaneen silmään yllättävänkin vahva kokoonpano voi siivittää joukkueen mihin vain.

Seuraa häntä

TarG

Todella tärkeä palanen Kaunareiden pelissä. Tämän herran hartioilla lepää hyvin pitkälti heidän pärjäämisensä ensi kaudella. Viime kaudella yli 40 pistettä tehnyt hyökkäysvirtuoosi tulee takomaan tälläkin kaudella hyvän määrän pisteitä ja johdattanee Kaunarit pitkälle kevääseen.

Oletettu avausnelikko

zälä       
TarG
Darko
m
urrr


Löylynheittäjät

Kuvahaun tulos haulle saunakiulu

Vanha kunnon Löylynheittäjät palaa juurilleen pitkästä aikaa ihan alkuperäisen joukkueen voimin. Nimimerkit muuttuvat, mutta pelaajat eivät. kesä2018 on vielä edellisessä vuodessa, sillä emme ole toistaiseksi nähneet vuoden vaihtuvan nimimerkin suhteen. Tämä joukkueen sielu pelaa nykyisin nimimerkillä Griezmann, joka nähtiin viimeksi tositoimissa Superliigan alkuaikoina. Kyseinen pelaaja on siitä erikoinen, että onnistuu tuottamaan harmaita hiuksia sekä vastustajalle, omalle joukkueelleen että ulkopuolisille. Löylynheittäjät on tunnettu aggressiivisesta pelityylistään, mutta Griezmannin ollessa pelipäällä pystyy hän tasoittamaan tilannetta.

Hopealle viimeisimmässä pelaajaäänestyksessä yltänyt saipa lienee joukkueen kärkinimi tulevalla kaudella. Otteet pääsevät viimeistään runkosarjassa varsinaiseen testiin, sillä puolelta löytyy Mosin ja Tanguayn kaltaisten tähtien sijaan ÄÖÄÖÄÖDd eli PAGUEL sekä oletettavasti ykköskokoonpanossa luutiva Select, joka tekee tuhlaajapojan elkein paluun Löylynheittäjiin aikaisemmin tapahtuneiden erimielisyyksien jälkeen. Joukkue voi olla yllättävän puolustuspainotteinen tällä kaudella, sillä ainoastaan ÄÖÄÖÄÖDd on suoranaisesti aggressiivinen ja sitä kautta kärki.

Seuraa häntä

Löylyt tunnetaan arvaamattomuudestaan, joten on vaikea ennustaa, tekevätkö he tälläkin kaudella jonkinlaisia tähtivärvejä, vai yrittävätkö synnyttää jotain legendaarista alkuperäisellä porukalla. Itse päävastuuhenkilöä, Griezmannia, kannattaa seurata sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Ylempi puolustaja, joka tekee vähän kaikkea. Ennalta-arvaamattomat passit ovat tämän erikoisuus.

Oletettu avausnelikko

Select           
ÄÖÄÖÄÖDd
Griezmann
saipa

Royals


Vielä viime kaudella Winnipeg Jetsinä tunnettu joukkue haki uutta ilmettä offseasonin aikana päivittämällä ulkoasunsa Royalsin punaoranssiin. Kiekkoliigankin alaisuudessa pelannut joukkue jäi varmasti viime kaudella monen mieleen etenkin aktiivisena harjoitusotteluiden pelaajana. Myöskään liigassa pelit eivät menneet hassummin ja joukkue sijoittuikin otteillaan B-lohkon neljänneksi. Sääleissä joukkue joutui kuitenkin taipumaan kestomenestyjä SC Bernin kynsissä. Todella tasainen sarja sai päätöksenä vasta kolmannessa ottelussa, josta jatkoon pääsijää jouduttiin hakemaan jatkoajalle asti.

Joukkue lähtee kauteen laajalla rungolla, joka ei ole muuttunut sitten viime kauden lähestulkoon ollenkaan. Hieman epäilyjä herättää tosin joukkueen nykyvire. Viime kaudella todella aktiivinen joukkue on hyytynyt harjoitusotteluiden osalta lähestulkoon kokonaan ja monella pelaajalla kirjautumisestakin on kulunut jo useampi viikko. Monipuolinen joukkue, jossa riittää taitoa, ratkaisukykyä ja kurinalaisuutta. Kaikki hyökkäävät ja kaikki puolustavat. Kaiken näiden natsatessa kohdalleen joukkueella on mahdollisuus haastaa kenet vain, se vain vaatii täydellisen keskittymisen eikä virheisiin ole varaa. Nappikauden osuessa joukkue voi runkosarjan päätteeksi löytää itsensä yllättävänkin korkealta sarjataulukkoa tuijottaessa.

Seuraa häntä

Niko

Paremmin kaihiksena tunnettu pelaaja pelasi viime kaudella ainoastaan viiden ottelun verran ja tälle kaudelle allekirjoittanut odottaakin Nikon nousevan joukkueen runkopelaajiin myös liigaotteluiden osalta. Hyvänä blokkaajana tunnettu Niko tulee olemaan tärkeä palanen joukkueelle kauden edetessä. Parantuneen kiekollisen pelaamisenkin vuoksi onkin lupa odottaa murtautumista pelaavaan kokoonpanoon.

Oletettu avausnelikko

han                                 
?
Kane
zdeno/Niko

SC Bern


Superliigan vanhat mestarit uransa ehtoopuolella. SC Bern on päättänyt ainakin vielä kertaalleen kokeilla liigailua, huhujen mukaan kyseessä olisi joukkueen jäähyväiskausi. Vielä vuosi sitten, eli kaudella 2/18 SC Bern nosti kannua ja voitti Superliigan mestaruuden Godsentiä vastaan pelatuissa finaaleissa. Paljon on sen jälkeen muuttunut ja tuon kauden jälkeen tahti on muuttunut vaatimattomaksi. Selvästi itseään heikompia joukkueita vastaan pystytään edelleen tekemään isoja maalimääriä, mutta niihin oikeasti koviin matseihin ei tunnu enää motivaatio riittävän. Asiaa ei varmasti helpota se, että harjoitusotteluiden pelaaminen on lopetettu kokonaan. Mistäpä sitä uutta virettä sitten oikein voisi etsiä? Edellinen kausi Bernin osalta päättyi jo puolivälieriin, kun Giants hoiti sarjan nimiinsä selvin lukemin.

Paljon negatiivisia asioita, mutta on sitä positiivistakin nähtävissä kun oikein etsii!  Kokoonpano on pysynyt samana ja tutun porukan kanssa kaikki tietävät miten pelata. SC Berniä ei pidä missään nimessä aliarvioida. Joukkue on täynnä taitopelaajia, joka parhaina vuosinaan oli tunnettu tappavan tehokkaasta hyökkäyspelaamisesta. Siellä se taito edelleen taustalla on, ei unohdeta!

Seuraa häntä

Seabook

Tunnettu myös nimellä Anakin. SC Bernin epäaktiivisen ryhmän aktiivisin osanen. Taitava pelaaja, joka osaa käsitellä ja pitää hallussa kiekkoa oikein hienosti. Ana ei ole sinänsä mikään maalitykki, vaan enemmänkin sen rakentavan alemman hyökkääjän tontilla menestystä tulee. Pystyy tarpeen vaatiessa pelaamaan niin hyökkääjän kuin ylemmän puolustajankin tonttia.

Oletettu avausnelikko

Jopi
Seabook/inen
laatikko
miiq


Seattle Roosters


Joukkueen runko perustuu hyvin pitkälti kiekkoliigassakin pelanneen Romuluiden joukkueen pelaisiin. Joukkue pelasin ensimmäisen kautensa Superin alaisuudessa ja jäikin viime kaudella vain kahden pisteen päähän playoffeista. Alkukaudesta melko aktiivisesti harjoitusotteluitakin pelanneen joukkueen bensa loppui kauden edetessä ja viimeisestä 11:sta ottelusta kotiin tuomisina oli vain kolme voittoa. Erikoisuutena voitaneen mainita joukkueen maalieron, joka jäi 17 maalia plussan puolelle, mutta playoffeihin tämä ei kuitenkaan riittänyt. Kertoneeko tämä juuri parhaiten sen, miten ailahtelevasta kaudesta oli kyse.

Joukkueessa on taitoa, vaikka muille jakaa, mutta miten se saataisiin näkymään myös kaukalossa? Kiekkoliigassakin hurjaa jälkeä tehneiltä arolta ja Paperi-E:ltä odotetaan selvää parannusta viime kauteen. Joukkueen kannatteleminen edes viime kauden pistesaaliiseen jäi liiaksi chanden hartioille, joka pelasikin allekirjoittaneen silmään todella hyvin. Suurin parannuksen kohde löytyy kuitenkin joukkueen puolustuspelaamisesta. Maaleja joukkue osaa tehdä, mutta se tehdään monesti puolustuspelaamisen kustannuksella, joten kiekon saa kerätä myös oman verkon perukoilta liian useasti. Joukkueen nykykunto on arvoitus. Harjoitusotteluissa joukkuetta ei ole liiemmin näkynyt ja täten kauden parantaminen edelliseen nähden tulee olemaan suuren kysymysmerkin alla.

Seuraa häntä

chande

Jaksaako joukkueen viime kauden pisteykkönen kannatella joukkuettaan? Etenkin hiipunut peli-into koko joukkueen osalta saattaa vaikuttaa myös chanden edesottamuksiin. Toivottavasti mies saa pidettyä oman vireensä kohdillaan, muuten kaudesta tulee todella vaikea.

Oletettu avausnelikko

aro                                  
chande
Pisu
wilperi/jaksu


The Unit


Edellinen kausi Superin alaisuudessa 3/2017 jäi joukkueella kahdeksan ottelun mittaiseksi, jonka jälkeen kädet oli nostettava pystyyn pelaamattomien otteluiden kasaantuessa ylitsepääsemättömäksi vuoreksi. Joukkue ei ole pelannut käytännössä kuin yhden täyden kauden verran 2/2017, joten liigakartalla suhteellisen tuoreesta joukkueesta on kyse. Suurimmaksi osaksi harjoitusotteluissa pidättäytynyt joukkue onkin yksi kauden mustista hevosista. Kliseinen sanonta vihattu ja rakastettu kuvaa joukkuetta varmasti monen mielestä todella hyvin. Uuteen kauteen lähdettäessä tavoite on varmasti hoitaa kausi kunnialla loppuun asti ilman suurempia ongelmia.

Vaikka joukkue onkin liigakartalla melko tuntematon niin siltä löytyy riveistään yllättävänkin paljon taitoa, jonka suurimpana tähtenä voi pitää jälleen kerran viime kaudella maalipörssin voitosta taistellut migos (nitrik). Migosin aisaparina pelaava Deal omaa myös todella tarkan laukauksen, eikä häntä tule jättää migosin varjoon. Kiekolliset taidot ovat kummallakin pelaajalla myös huippuluokkaa, eikä kiekon käsittely ahtaassakaan tilassa tuota ongelmaa. Joukkueen puolustuksesta löytyvä mcrambon hartioilla lepää kuitenkin lopullinen tulosvastuu. Kahden todella hyökkäävän pelaajan pelityyli mahdollistaa myös vastustajan nopeat vastaiskut joihin mcrambon täytyy olla valmis.

Seuraa häntä

migos

Joukkue tarvitsee kaiken panoksen joka migosilla on tarjottavana. Nuori kiekkotaituri tulee olemaan jälleen kerran sarjan kovimpia hyökkääjiä, jonka todella kovat kiekolliset taidot yhdistettynä hyvään peliäly ja karvauspelaamiseen tekee migosista The Unitin kruununjalokiven.

Oletettu avausnelikko

Deal                                
migos
dau
mcrambo

 


Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu 04.03.2019 18:13
Luettu: 874 kertaa

Kommentit
Sjögren 04.03.2019 18:33
muuten hyvä ennakko kalpal mut McNabb siirtyi Liverpool Liverbirdsiin tälle kaudelle.
huig 05.03.2019 16:50
Meidä kuudesta alemmasta pakista ei näköjää ykskään mahtunu avariin :D
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020