Kirjoitus

Pintaa syvemmälle #3 - Mustafa

Pintaa syvemmälle sarjan kolmas osa pyörähtää käyntiin ja tänään pääsemme tutustumaan todellisen läpimurto kauden pelanneeseen 20 vuotiaaseen Raisiossa asuvaan jalkapallotähteen, joka kantaa kiekossa nimeä Mustafa.

Fun fact: lensin vappuna baarist vittuu enkä muista miks

Fun fact: en oo syntyny suomessa

Fun fact: Turus baaris pari kuukaut sit random muijat kutsu mua koko illan Mustafaks


Mustafa nimimerkki itsessään on varmasti kaikille nykyisessä kiekkoskenessä tuttu, mutta mitä oli aika ennen Mustafaa? Kiekkotaipaleensa Mustafa aloitti vuonna 2012, kun kuuli pelistä nykyiseltä Lukon liigapuolustajalta. Ensimmäiset neljä vuotta Mustafa vietti aikansa lähinnä autoplayn- sekä satunnaisten tiimipelien muodossa hyökkääjänä. 2016 tuli muutto omaan kämppään, jolloin oli pientä taukoa, kunnes Mustafa liittyi Knightclubin riveihin hyökkääjänä, mutta silloin joukkueella ei riittänyt rahkeet edes pudotuspeleihin ja omien sanojensa mukaan Mustafa olikin ”suht kehno hyökkääjä”.

Q: Ennen vuotta 2017 pelasit hyökkääjän roolissa sekä olit monelle aivan tuntematon nimi. Onko jotain mitä
kiekkoyhteisö haluaisi tietää urastasi hyökkääjänä ja ennen Godsenttia?
A: Eipä siinä mitää maininnan arvosta ollu, aika kehno hyökki joka lähinnä vaa menetti hermonsa aapeessa ja höntsäili harkkapelei kamujen kans. Melko mitäänsanomaton kaveri.

Helmikuu 2017, Mustafa liittyi Neulan kautta joukkueeseen HC SumB, jossa ylemmänpuolustajan puutteen vuoksi Mustafa alkoi pelaamaan ylemmänpuolustajan roolia. Kaudella 3/17 Mustafa pääsi Neulan, Fialan sekä muiden kumppanien seurassa pelaamaan Superliigaa, jossa runkosarjan viidennen sijan jälkeen unelma mestaruudesta kuitenkin kuihtui heti ensimmäisellä kierroksella.

Seuraavalla kaudella Godsent voitti suvereenisti oman lohkonsa ja kauden päätteeksi Godsentin pelaajat palkittiin hopeisilla mitaleilla, mutta mitä pitikään Mustafan kausi sisällään? Mustafa kerkesi pelata kymmenen ottelua voittaen niistä jokaisen, kunnes jotain tapahtui. Mustafa langetettiin toistaiseksi voimassa olevaan pelikieltoon, jonka myötä loppukausi sekä seuraava kausi vedettiin ilman liigaminuutteja.

Q: Liityttyäsi Godsenttiin oli matka välillä todella töyssyistä ja mukaan mahtuu myös yksi toistaiseksi voimassa oleva pelikielto. Nykyään vaikutat olevan todella rauhallinen ja mukava pelaaja niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella ja otteet kaukalossa ovat olleet tasaisia. Mikä muuttui?
A: Lyhyestä virsi kaunis: Pojasta kasvoi mies. (aika poikanen kyl silti välil...)

 

Kaudelle 3/18 siirto Ilveksen riveihin, kun Godsent jatkoi unelmaansa Kiekkoliigan parissa. Ilveksessä Mustafalle kertyi ainoastaan kahdeksan ottelua, jonka jälkeen Godsent kuitenkin kutsui takaisin riveihin ja loppukausi sujui mukavissa merkeissä.

Kauden 3/18 päätyttyä oli vähän hiljaisempaa ja seuraava kausi vierähtikin lähinnä varamiehenä Caribbeanin riveissä. Kauden päätyttyä Mustafan kaulaa komisti kuparinen mitali.

Q: Olet viimeisten vuosien aikana päässyt vaikuttamaan mm. Ilveksen sekä Caribbeanin riveissä, mutta olet aina palannut takaisin Godsentin edustukseen. Onko Godsent se "place to be" vai haluaisitko kenties tuoda osaamisesi esille vielä jonkun muun joukkueen riveissä?
A:  Olishan se hauskaa vaihtelua pelata jossai muualla mut näiden jätkien kanssa on löytyny yhteispeli paremmin ku missää muualla ikinä. Muutenki samanikäsiä pentuja ja hyvä joukkuehenki sekä mahdollisuus menestyä liigoissa niin siinä on paketti mistä vaikee pistää paremmaks. Syksyllä kuitenki ehkä kohti uusia tuulia, aika näyttää...

Kaudelle 2/19 oli Godsent jälleen lyönyt hommat käyntiin. Kausi 2/19 oli kiekossa merkityksellinen sillä Kiekkoliiga joutui lopettamaan toimintansa ja Kiekkoliigan joukkueet siirtyivät Superliigan alaisuuteen. Godsentilla oli tulevalle kaudelle tavoitteet korkealla ja päätyminen ylimmälle sarjatasolle Kiekkoliigan joukkueiden sekaan ei ollut mieluisa tulos. Kausi oli kuitenkin Godsentille todellinen sensaatio ja joukkueensa lailla Mustafa löi itsensä todella läpi. Godsent päätti kautensa koko Liigan ensimmäisenä ja Mustafa oli selkeästi liigan tehokkain alempipuolustaja. Vielä muutama vuosi sitten hyökkääjän sekä ylemmänpuolustajan tonttia pelannut Mustafa löi viimeistään nyt itsensä sisään kiekon puolustajien eliittiin.


Kunnioitettava teholukema alemmallepuolustajalle kiekon kovimmalla sarjatasolla.

Runkosarjan ensimmäinen sija ja täydellinen kausi runkosarjaa alla, mutta mitä tapahtui pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella? Viimeisen pudotuspelipaikan lunastanut Bull’s Hit lähetti kuitenkin vastoin odotusten Godsentin aikaiselle kesälomalle. Mutta niin kuin sanonta kuuluu ”win the right games”. Annetaan kuitenkin Mustafan omin sanoin tiivistää hieman kulunutta kautta niin omasta- kuin joukkueensa puolesta.

Q: Kulunut kausi oli sinulta ja joukkueeltasi runkosarjan osalta sensaatiomainen, mutta pudotuspeleissä tapahtui jotain mitä tuskin kukaan osasi odottaa? Summaisitko lyhyesti kauden niin itsesi- kuin joukkueen osalta.
A: Alkuun ei pojilta löytyny huumoria lähtee vääntämään Liigaa ollenkaa mut saatiin Kuchen kanssa kahestaan luotuu uskoa et pystytää pärjäämää tässäki sarjassa. Koko kaudenki sai ruoskia ja piiskata noita et saatii kaikki irti jokases matsis. Niinku jätkillekki jo summasin, hienoin kausi itelle ja varmaan koko jengille mitä tän pelin paris lätkiny. Paska lopetus mut tämmöstä tää välillä on. Turha työntää päätä pensaasee, meitä kuitenki ennakoitii divariin putoavaks tiimiks ja oli kovat keskustelut kuulutaanko edes Liigaan. Moni odotti jopa kaatumista. Helvetin ylpee oon jokasest jätkästä ja kovasti jo kiittelinki kaikkia panoksesta.


Kirjoittanut: Jamo
Julkaistu 03.05.2019 20:43
Luettu: 943 kertaa

Kommentit
Neula 03.05.2019 22:48
Melko mitäänsanomaton kaveri.
Below 04.05.2019 01:03
Kiitti myös panostuksesta KiTun pelailuihin harkkapelien muodossa! Itse en ole tosiaan ikinä Mussen suunnalta epäasiallista käyttäytymistä nähnyt, kaikin puolin mukavan olonen tyyppi kyseessä.
Spears 04.05.2019 01:50
Hyvä teksti.
Jaws 05.05.2019 16:33
Eiks raiq:n pitäny seuraava olla? Ei siinä, hyvä tääki oli, gj :)
raiq 05.05.2019 21:59
Musse on hieno mies, ollu ilo tutustua paremmin poikaan nyt viime kausina. Kerran beans aina beans...
Jamo 05.05.2019 22:30
Jaws, tää on meikäläisen houstaama juttu ja ilmeisesti Falcon oli tarkotus haastatella raiqulia :P
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020