Kirjoitus

Liigan välieräennakko 2/19: Devils - Bull's Hit

Koko runkosarjan voittajan hieman yllättäen pudottanut Bull’s Hit lähtee ehkä historiansa suurimman haasteen eteen, kun välierissä vastaan asettuu melko tyylipuhtaasti itsensä puolivälieristä jatkoon selvittänyt Devils. Kyseessä on kaksi hyvin samantyylistä joukkuetta, mutta kuitenkin niin erilaisia. Kaksi vahvaa joukkuepeliin nojautuvaa pelisapluunaa, joissa kiekko ja miehet liikkuvat hyvää vauhtia. Todella mielenkiintoinen sarja, jossa kauden yksi suurimpia yllättäjiä kohtaa kestomenestyjän, jolle sovitellaan ennakkosuosikin viittaa hartioille.

Devilsin pelaamista katsoessa ei voi olla huomaamatta todella korkeaa taitotasoa. Kiekko liikkuu todella mallikkaasti ja henkilökohtainen taitotaso on lähestulkoon jokaisella pelaajalla asteen parempaa kuin Bull’s Hitin pelaajilla. Todella vahva hyökkäysduo, jota vastaan on todella vaikea lähteä puolustamaan. Kummallekaan ei voi antaa pikseliäkään ylimääräistä tilaa, tai kiekko löytää tiensä verkon perukoilta. Tähän yhdistettynä todella vahva alakerta, jossa tosin jeesin tilalla nähtäneen Bogdan ei anna vastustajalle yhtään varaa huolimattomuuteen kiekon kanssa. Korkealta karvaava ja tiukan keskialueen puolustamisen taitava Devils pistää Bull’s Hitin joukkuepelaamisen todelliseen testiin.

Bull’s Hit, yllätyksellinen ja täysin ennalta arvaamaton joukkue. Mitä vaan voi tapahtua, kun lyödään tämä sakki kentälle. Joukkueen pelityyli on todella viihdyttävää katsoa, koska monen pelaajan ratkaisut erilaisissa tilanteissa ovat hyvinkin ennalta arvaamattomia. Pitkään yhdessä pelanneet pelaajat osaavat kuitenkin hienosti lukea toinen toistaan ja pelaajien paikkojen vaihtaminen on silmiä hivelevää. Tietyllä tapaa selvät pelipaikat vaihtuvat ottelun edetessä useaan otteeseen. Tämä onkin joukkueen vahvuus, kuin myös samalla heikkous. Kukaan pelaajista ei ole niin tiukasti sidottuna omalle pelipaikalleen, jolloin muiden joukkueen pelaajien on reagoitava näihin tilanteisiin. Tässä näenkin selvän sauman Devilsille käyttää mahdolliset merkkausvirheet edukseen.

Sarjan kulminaatiopisteinä näen hyvin pitkälti yksittäisten pelaajien onnistumisen. Devilsin hyökkäysparin stemin ja miktokin saadessa pelinsä kulkemaan tulee Bull’s Hitillä olemaan todella tuskainen ottelusarja. Kolme kertaa sarjan parhaaksi ylemmäksi puolustajaksi valittu Jaska on taas Bullsien pelin sielu. Taitava ja ennakkoluuloton pelityyli yhdistettynä pökäleen tehokkaaseen peliin tuo Bullseille mahdollisuuden jatkaa kevättä kohti finaalisarjaa. Edessä on todella mielenkiintoinen sarja, kun täysin vailla paineita pelaava Bull’s Hit lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan yhtä kiekon viime vuosien kovimpina joukkueina pidettyä Devilsiä.

                         

Riittääkö Bull's Hitin päävalmentajan Reijo K. Kyrpälehdon eväät vielä Devilsin kukistamiseen?


Hiljattain joukkueeseen liittynyt Arola saatiin kiinni fysiokoutsi ''Dick'' Tiltin käsittelystä nopeaan haastatteluun, jossa hän selvästikkin samalla jännittynein, mutta odottavin fiiliksin lähti ennakoimaan tulevaa koitosta.

Millä tapaa lähdette pelaamaan Devilsiä vastaan, onko jotain muutettavaa verrattuna puolivälieräsarjaan Godsentiä vastaan?

Pelattiin mun mielestä kolme hyvää peliä godsenttia vastaan missä ite olin mukana ja jätkät viel vähän paransi ku hyppäsin sivuun. Luotetaan ihan tähän omaan hommaa, tuskin lähetään mitään muuttaa sama kuka sieltä tulis vastaan.

Miten olet mielestäsi sopeutunut Bull's Hitin jokseenkin omintakeiseen pelityyliin?

Täällä pelitapa on vähän sama mitä ollaan pelattu Kaarron kans vuosien aikana Detroit Hardcorella, pelipaikoilla ei käytännössä oo mitään merkitystä vaan ukot kiertää. Itellä menee aina jonkin aikaa totutella uusien ukkoje kans, joten ei tässä viel ihan täydes iskus olla varmastikaa, parempaan suuntaan koko ajan.

Iskun paikat Devilsiä vastaan, vai onko niitä?

Ensimmäisen maalin merkitys varmasti on isossa osassa tässä sarjassa, meillä on tuntunu menevän peli liikaa väkisin yrittämiseksi tappioasemassa. Pistetään Bogdanille painetta alakertaan heti alusta ja koitetaa riistojen kautta päästä ylivoima tonteille.

Toimittajamme huomasi kotimatkallaan vielä Bogdanin käynnistäneen kiekkostriiminsä, josta saatiin vielä udeltua muutama kommentti myös Devilsin leirin puolelta.

Vastaan luistelee hyvin samankaltainen joukkue kuin puolivälieräsarjassa. Minkälaiset fiilikset joukkueella on kun lähdette tavoittelemaan finaalipaikkaa?

Hyvät fiilikset on. Hieman jänskättää, että saako stem pelivälineensä kuntoon, vai jatkaako dominointia html5 clientillä. Itselläni henki vaarassa jos ei päästä finaaleihin, terveisin nimimerkki jees. Viimeistä kautta vedetään, niin nyt on pakko onnistua.

Hyppäät itse askiin välieräsarjaan jeesin paikalle, onko kuviot jo mietittynä Bull's Hitin kaatoa varten? Ei oo mitään mietittynä.

Jatkan täysin samallailla kuin runkosarjassakin. Tiimiläisiltä oon saanut hirveesti negatiivista palautetta pelitaidoistani, mutta oon täysin varma ettei mahdollinen tappio mene meikäläisen piikkiin vaikka multa henki lähteekin... 

Missä näet Bull's Hitin heikot kohdat?

Spearssin penkitys. Stream Teamilla ollaan tuhottu jengejä HuHusta alkaen, niin en voi käsittää kuinka näin lahjakas pelaaja on penkitetty kyseisessä joukkueessa. Oli pakko heittää tommonen pikku kevennys, koska mulla ei ole mitään käsitystä Bullshitin heikoista kohdista. Toivottavasti niitä on, muuten ollaan lie-mes-sä.

Avausmaalin merkitys tulee nousemaan tässä otteluparissa erittäin tärkeään rooliin. Molemmat joukkueet osaavat pelata todella inhottavaa kiekkoa päästessään johtoasemaan. Tämä vaatiikin molemmilta joukkueilta luottoa omaan tekemiseen, eikä tuskastumisen pidä antaa hiipiä puseroon. Sarjan kaksi ensimmäistä ottelua määrittelevät hyvin pitkälti sarjan lopullisen kohtalon. Bull's Hitin luottaessa omaan pelifilosofiaansa on ennakkosuosikin kaatamiseen täydet mahdollisuudet, kun taas Devils lähtee ottelusarjaan vailla selvää käsitystä vastustajastaan. Bull's Hitin hallin käytävillä on pohdiskeltu Devilsin heikkouksia, joita tuntuu myös löytyneen, mutta ennenkaikkea "ei mitään hävittävää" asetelma tuo varmasti vapautta kahdella edellisenä kautena puolivälierissä tippuneen joukkueen tekemiseen. Pitkä ottelusarja antaa mahdollisuuden yllätykseen, mutta tuleeko materiaaliero lopulta vastaan?Kirjoittanut: Vanil
Julkaistu 07.05.2019 21:44
Luettu: 635 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020