Kirjoitus

Grande Finale

Ottelut vastakkain:

Redskins – SC Bern 2-3 ja.

(Five-Götze-olzu-Zaborsky) – (Jopi-kuminalli-Circle-pasi88)

SC Bern

Tälläkään kaudella ei tarvittu edes kristallipalloa ennustaakseen Bernin pääsy finaaliottelupariin. Kaikki muu on tähän mennessä ollut heille turhaa ja nyt vasta alkaa kunnon ottelut. Vastassa tosin ei tällä kertaa ole EC Kassel Huskies, joka ilmoitti vetäytyvänsä sarjasta, vaikka olisikin välierissä katsottu syyttömäksi tai ainakin vähemmän syyttömäksi heidän ja Redskinsien välisten matsien laiminlyöntiin. Niillä korteilla pelataan, mitkä pöytään lyödään ja finaaliin Eliittiliigan ja Proliigan kerma vastakkain. Oli ihan mielenkiintoista nähdä, miten SC Bernin peli alkaa elämään ilman vakiopuolustaja miiq:a. Eihän siinä sen kummempaa liikehdintää ole suuntaan tai toiseen ollut. pasi88 dominoi alemman puolustajan tonttia mainiosti ja Bern muutenkin pelaa ehjänä joukkueena suurella sydämellä kaukalon joka osassa. Aivan ylivoimaisen piste- maali- ja syöttökuninkaan kuminallin runkosarjan tehot ovat hirveää katseltavaa. Se kertoo jotain myös liigan tasoeroista parhaimman ja huonoimman välillä. Myös pudotuspeleissä kuminallin jälki on ollut murskaavaa.

 

Redskins

Hieman takavasemmalta finaaliin päässyt Redskins tulee tarjoamaan haastetta Bernille. Heidän tunnettu bändibussinsa tulee olemaan melkoisen koetuksen edessä, kun siitä yrittää puskea liigan tehokkain hyökkäyspari läpi. Redskins on tähän mennessä selvinnyt ilman yhtäkään tappiota pudotuspeleissä. Sekä Outer Continent että Berries kaatuivat jo kolmannessa ottelussa, mutta helpon näköistä se ei toisinaan ollut. Redskinseiltä ei löydy yhtä mittavalta skaalalta maalintekijää, kuin Berniltä. Sen sijaan heidän tulee vaalia omannäköistä peliään, kuten tähänkin mennessä. Pudotuspeleissä heillä on nähty useampikin pelaaja kaukalossa ja nähtäväksi jää, millä nipulla Zaborsky lähtee koittamaan kepillä jään pintaa.

 

Hyökkäys vs. Hyökkäys

Tässä osiossa Bern on selkeä voittaja. Omaa liigan kaksi tehokkainta hyökkääjää ja lisäksi Circle ja jopa pasi88 osaa laittaa limpun uuniin. Oli kiekko kenellä berniläisistä tahansa, omassa päässään Redskinsien tulee huomioida että jokainen vastustajista omaa napakan kudin. kuminallin b-pistepyssy on toisinaan jopa epäreilun tarkka. Lempipaikaltaan häntä ei saa päästä kertaakaan laukomaan. Redskinsit pelaavat hyökkäyspäässä väkivaltaisempaa ja aggressiivisempaa kiekkoa. Kiekko on totuttu näkemään hiihtämässä siniviivalta asti maskin taakse Zaborskyn laukomana. Karat sisään laittaa ensimmäinen paikalla oleva. Maltillisesti hyvää vetosektoria hakeva Redskins antaa kylliksi painetta, jos he saavat rauhassa häärätä hyökkäyspäässään. Redskinsin tarvii hyödyntää kaikki vähänkään maalintekopaikkaa muistuttavat tilanteet, joten Bern voi olla varma, että kiekko hiihtää veskaria kohti paikasta kuin paikasta.

 

Puolustus vs. Puolustus

pasi88 dominoinnista huolimatta Redskins on vahvempi tällä osa-alueella. Bern tykkää usein namutella poikittaisilla syötöillä hyökkäyspäässään, mutta Redskinsejä vastaan niitä tulee hyödyntää harkiten. Peli kääntyy nopeasti päälaelleen pikaisen epäonnistuneen syötön ja riiston jälkeen. Redskins haluaa päästä nopeasti Bernin päähän, joten Bernille olisi eduksi nollata vastahyökkäykset jo keskikentän tuntumassa. Luultavasti omassa päässään Bern lähtee karvaamaan rohkeasti kiekollista vastustajaa Redskinsien taas pyrkiessä maltillisempaan syöttö- ja vetolinjojen peittelyyn. Bernin on kuitenkin pakko jossain vaiheessa lähteä kokeilemaan vetoa ja sehän pääsääntöisesti sopii RK:lle, koska useimmiten se tietää heidän torjuvan vaarallinen paikka ja riistävän kiekon. Vain 49 päästettyä maalia runkosarjassa puhuu puolestani.

Lopputulos

Vaikka Löylynheittäjiä vastaan SC Bern oli hieman totuttua vaisumpi, tämän otteluparin he voittavat 3-1. Ottelut tulevat olemaan äärimmäisen tiukkia, mutta katsoisin, ettei Redskinseillä löydy eväitä tekemään tarvittavia maaleja. Heillä on kuitenkin niin hyvä puolustus, että jo yhden pikaisen maalin turvin he voivat voittaa ottelun. Ensimmäisenä maalin tehnyt on erittäin vahvoilla jokaisessa osaottelussa. Joka tapauksessa finaalissa tullaan näkemään viihdyttävää kiekkoa, jossa liigan kenties paras hyökkäys tulee kohtaamaan huipputason puolustuksen.


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 20.11.2016 09:00
Luettu: 881 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020