Kirjoitus

Välieräennakko HPK-LH

184.png?15657723658.png?1552571540

En kuulunut siihen porukkaan, joka epäili Löylynheittäjien mahdollisuuksia pelata välierissä. Sen sijaan odottelin, että Kölner Haie ois pieksiny Pallokerhon syysloman viettoon. Miksi näin? 

HPK ei ole juuri koskaan onnistunut vakuuttamaan minua millään muulla sarakkeella kuin oman pään pelaamisella, joka tällä kertaa riitti kaatamaan jopa helposti turhautuneen vastustajansa. Avaustappion jälkeiset kokoonpanomuutokset siivittivät kuitenkin kokeneen porukan maalin tappiosta maalin voittoihin poisluettuna neljännen pelin tukkapöllö. Raportteja lukiessani paljon pitkiä avauksia harrastanut HPK onnistui edelleen siinä mitä toteuttivat myöskin runkosarjassa - tehokas viimeistely. Vertailukohdaksi tähän sarakkeeseen otetaan vastustaja Löyly. Runkosarjassa saman verran maaleja mutta seuraava sarake kertookin paljon: Laukaukset 341-421 jakavat varmasti mielipiteitä. Hallitaanko peliä, ollaanko pesukoneessa vai toimitetaanko kiekkoa paljon maalille? Divarin tehokkaimmalla viimeistelyllä ja ison mittapuun kokemuksella HPK voi kaataa joukkueen kuin joukkueen ja vastustajan pitäisi pelityyliltään sopia juuri heille. Vaikka näyttäisikin, että kaikki tähdet ja taivaanmerkit ovat kohdillaan heille niin en siltikään löisi rahojani likoon finaalipaikan puolesta. Se nimittäin tulee vaatimaan melkoisen paljon.

Löylynheittäjät selvisi hiukan vaivoin kevään peleille. Suuri kiitos lähti tästä Apinalaumalle ja viimein löylyt pääsi laittamaan epäilijät syömään sitä karvasta kalkkia mitä on kausien mittaan heille tullut. Heille surkean tai jopa suoraan sanottuna paskan alkukauden jälkeen runkosarjan päätteeksi pistepörssistä löytyi Littii sijalta 4, joka ainoana Löylynheittäjistä urakoi täyden kauden muiden pelatessa runescapea tai counter-strikea. Yhtenäinen poppoo ei harjoituspelejä pelaa turhaan - on kuulemma parempaakin tekemistä. Kenties koko sarjan yleisöystävällisintä kiekkoa kaukalossa ja sen ulkopuolella oleva joukkue ei välttämättä ole se kurinalaisin nippu mutta taitoa on senkin edestä. Sen tarkemmin en tiedä, moniko joukkue aliarvioi heidät täysin aikaisemman historiansa takia mutta puolivälierät CSKAa vastaan varmasti avasi pelaajien silmiä. Paljon mölyä saadusta divaripaikasta liigapaikan sijaan patistaa Löylynheittäjät oikeasti pelaamaan. Joukkueen potentiaali on enemmän tai vähemmän vähättelemättä olla Divarin mestari. Uskokaa tai älkää.

Torstaina 24.10 liputuspäivänä pelataan tämä sarja alta pois ja voin luvata, että ensimmäiseen kolmeen otteluun ei saada ratkaisua. Löylynheittäjät tulevat tekemään kokoonpanoonsa jonkinlaisia muutoksia, kun kirves86 pukee nuttuaan ylle viimeistä kertaa tälle kaudelle. Kovasti yritin urkkia tietoja HPKn kokoonpanoa mutta sieltä ei herunut mitään ylimääräistä tietoa. Kuulemma pelaavat niillä, ketkä ovat paikalla ja toteuttavat samaa mitä puolivälierissä. 

Ent, mitä mietteitä Löylynheittäjät herättää noin pelaajan näkökulmasta?
- Mulla ei oo kokemusta niistä hyvistä löylynheittäjistä vielä, et se on ollu aina sitä pelleilyä. Mut sitku katto tota miten ne kampes playoffeihin, nii ei voi kyl yhtää aliarvioida ja sieltä voi tulla millanen vastustaja vaan. Pakko pelata alusta asti täysiä.

Onko HPKlla vielä jotain näytettävää vai joko on kaikki kortit pöydässä?
- No paljon pitää parantaa siitä puolivälierä sarjasta jos aiotaan jatkoon mennä, mutta kyllä tässä suunnitelmana on ihan päätyyn asti painaa. Siitä en tiedä, että onko kaikki kortit jo näytetty, mutta kyllä tässä jokainen varmasti antaa kaikkensa ja siitä pitäisi tulla myös katsojaystävällinen sarja. Läpsyttelemään ei olla tultu.

------------
kirves86 nähdään askissa tänään, mitä kaikkea pystyt tuomaan joukkueellesi lisää?
- Varmaan lisää juonikkuutta ja maalintekotaitoa sekä rutiinia. Löylynheittäjät pelaa kyllä muutenkin tosi juonikasta peliä niin itelle sopinu aika täydellisesti näitte pelityyli.

Runkosarjassa rumat kohtaamiset ja HPK on tunnettu passiivisestaan pelitavastaan, kuinka meinaatte rikkoa tämän ja kääntää sarjan itsellenne?
- Runkosarjan pelit oli mitä oli ja en liikaa laittais painoarvoa noille kohtaamisille. Nyt pelataan pleijareita ja täällä on ihan eri säännöt, terkut Musselle. Veikkaan että rikkonaista peliä tulossa, mutta koitetaan nyt ainakin meidän osalta pitää pelit yleisöystävällisinä :)

Kauden kohtaamiset näyttävät rajuja lukemia HPKn eduksi mutta Löylyjen vakuuttava puolivälierä väkisinkin tasoittaa puntteja huomattavasti. Ennustan täyttä viiden ottelun sarjaa ja jokaisessa ottelussa avausmaalin tehnyt joukkue ratsastaa ottelun voittoon asti vastustajan avaten turhan aikaisin omaa peliään liikaa ja paniikkivaihteen napsahtaessa päälle. Kaksi täysin erilaista joukkuetta iskevät yhteen ja molemmilla on tähtäimissään finaalipaikka. Loppupeleissä en näe kummankaan olevan otteluparissa se selkeä ennakkosuosikki mutta HPKlla on kaikki eväät masentaa Löylynheittäjät jo aloitusminuutista lähtien. Katsomosta kuuluneet huudot: "Selectiä vastaan tulee turpaan" laittaa minutkin arvioimaan tämän sarjan lukemin 2-3 Löylynheittäjille!


affb7a309276d40035025dd1850b4e72.png - Omalla pelipaikalla.

Kirjoittanut: Spears
Julkaistu 24.10.2019 18:15
Luettu: 545 kertaa

Kommentit
energi 24.10.2019 18:25
Apinalauma kiittää.
PaagEl 24.10.2019 19:08
0-3* muuten hyvä
Littii 24.10.2019 21:09
Siitä sitten kokemus taskuun, Ent.
RikuHahl 24.10.2019 23:11
1-3 veikkaisin sarjan päättyvän go loylyn finaaliin
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020