Kirjoitus

Kausiennakko 1/17 A-lohko

1. Zips Don't Lie

Tämä joukkue tullaan löytämään sarjataulukon kärkikolmikosta takuuvarmasti. Muutaman Giantsista tutun pelaajan ympärille on rakentunut tiivis porukka muita Pro- ja Eliittiliigoista tuttuja pelaajia ja tulos harjoitusotteluissa uuden kauden alla on ollut erittäin lupaavaa, 4vs4 otteluissa on tehty hyvää tulosta jopa ihan kiekon kärkijoukkueita vastaan. Hieman esille Zipeistä haluan nostaa pelaajan Janecky2, joka viimeeksi liigaili Proliigassa kaudella 1/16 Brooklyn Islandersien riveissä ilman suurempaa menestystä. Nyt tulos on ollut huikeaa ja videoita katsellessa etenkin miehen tarkka laukkaus herättää huomiota. Povataanpa tämä joukkue lohkon voittoon ja pudotuspeleissäkin neljän joukkoon.

Mitä seurata?
Passiivinen peli - Zipsillä on tapana pelata passiivista kiekkoa, jonka takia hyökkäysten rakentaminen voi kestää normaalia kauemmin. Pelityylissä on jotain samaa mitä viime kauden hopeamitalisti Impactin pelissä. Tämän yhdistyessä maalintekovoimaan on tuloksena erittäin vahva nippu pääasiallisia osa-alueita (hyökkäys ja puolustus) ajatellen.


2. Kamloops Blazers

Proliigan viimeisellä kaudella Kamloops kirkasti edelliskauden pronssisen mitalin kultaiseen. Sen jälkeen vuorossa oli sapattikausi ja nyt joukkue on tekemässä taas paluuta liigakarkeloihin. Pelaajistosta ei suuria muutoksia tällä välillä ole havaittavissa, joten vahvaa suorittamista tältä porukalta odotetaan myös joukkueen tulevalla Superliigan debyyttikaudellaan. Joukkueen hyökkäyksen ehdoton kulmakivi TheDoctor on mukana kuvioissa myös tällä kaudella, harjoituspeleissä Kamloopsien riveissä 779+449 tehopistettä kertoo karua kieltään - maaleja syntyy rutosti! Samaa sopii odottaa tulevalla kaudellakin ja Kamloops löydetään lohkon kärkipaikoilta.

Mitä seurata?

Bein
- Joukkueen aivot, hänestä paljon kiinni kuinka Kamloops tulee tekemään maaleja ensi kaudella. Tarkat syötöt ja hyvät oivallukset yhdistettynä hyökkääjille ei jää muuta tehtävää kuin ladata kiekko reppuun.


3. Berries

Superliigan ensimmäinen kausi päättyi Berriesin osalta jo puolivälierissä, kun lopulta hopealle sijoittunut Redskins pysäytti joukkueen matkan. Runkosarjan lopulla Berries pelasi erinomaista kiekkoa, mutta pudotuspeleissä vauhti ei vaan enää riittänyt. Sama miehistö löytyy joukkueen riveistä kuin edelliselläkin kaudella. All-Starseissakin muutaman maalin tehnyt Mumba on myös joukkueessaan ehkä se eniten erottuva maalintekijä jonka kanssa vastustaja saa olla varuillaan. Ehdoton Berriesin hyökkäyksen kulmakivi, jolta odotan vahvaa panostusta myös alkavalla kaudella. Berriesin sijoittumista tulevalla kaudella on vaikea ennakoida, koska joukkueen suoriutuminen on vaihdellut hyvin paljon. Ehkä todennäköisintä olisi löytää Marjat ylemmästä keskikastista hieman kärkijoukkueita perässä.

Mitä seurata?
Toimivan kokoonpanon löytäminen
- Berries sai vahvistuksia kiekkoliigan puolelta, kun Loren ja Folin tulivat Avengersseista marjoihin. Myös ennestään joukkueella on pelaajia, jotka ovat avauskokoonpanopaikan ansainneet. Nähtäväksi jää, minkä kokoonpanon Berries löytää toimivaksi ja tehokkaaksi.


4. Internazionale

Internazionale on varmasti tulevan Superliigakauden kansainvälisin joukkue. Harjoituspeliaktiivisuus on ollut kiitettävää ja etenkin nykypäivän mittapuulla noin suuri osa vielä 4vs4-otteluita niin ei voi kuin hattua nostaa! Ja jos aktiivisuutta tässä kehutaan niin syytä on myös puhua siitä tuloksesta - sitä nimittäin syntyy ja kovia pelejä voitetaan yksi toisensa jälkeen. Hyökkäyksestä löydetään pelaajat Auba/JackHerer ja puolustuksesta Darmian/shmg. Kyseisistä herrasmiehistä joukkueelle ehkä tärkeintä roolia pelaa shmg. Internazionalea vastaan pelanneen pelaajan kanssa keskusteltua tuli selväksi että tältä kaverilta löytyy niin pelisilmää, kuin myös käsiä suorittaa mitä hienoimpia kuvioita kaiken pelin tuoksinassa. Mahdollinen musta lammas? Todellakin! Yllätyspotentiaalia tältä tulokasjoukkueelta löytyy runsaasti, ehdottomasti yksi kauden mielenkiintoisimpia joukkueita!

Mitä seurata?
Tehdyt/päästetyt maalit - Internazionale tykkää tehdä maaleja, mutta omasta verkosta on myös kiekkoja kaavittu suhteellisen saman verran harjoituspeleissä. Nähtäväksi jää, tuleeko Internazionale pelaamaan liigassa passiivisemmin, vai pelaavatko samalla tavalla kuin harkkapeleissä tekemällä paljon ja päästämällä paljon.

5. Paris Saint-Germain

Eliittiliigassa pitkään palvelleen PSG’n pojat kävivät välillä palvelemassa maataan. Nyt alkaa jätkien inttikuviot olemaan takanapäin ja on aika päästää tämä porukka takaisin liigakentille. Joukkueen kokoonpano näyttää samalta kuin vuosi sitten Eliittiliigassa kaudella 1/16. Vanha jengi on taas koossa, hurraa! Esille on nostettava joukkueen selkäranka, niin liigapeleissä kuin kentän ulkopuolellakin - Suxman luotsaa joukkuettaan vanhaan malliin ylemmän puolustajan pelipaikalla vääntäen. Aggressiivinen pelaaja, joka todellakin pitää huolta siitä, että PSG’n pelityyli pysyy jatkossakin tehokkaan hyökkäävänä. Joukkueen vakiokalustosta puuttuu vielä ainakin Stammer. Mielenkiintoista jäädä seuraamaan ketä vanhoja Pariisilaisia vielä joukkueeseen ongitaan. Keskitason joukkue kuitenkin kyseessä, voisi arvostaa jopa korkeammallekin, mutta takana ollut pitkä kiekkotauko vie varmasti pahinta tehoa joukkueelta pois, kenties loppukaudesta nähdään jo henkiinherännyt PSG?

Mitä seurata?
Palautuminen tauolta - Kaikille lienee selvää että pitkältä kiekkotauolta palaaminen on rankkaa yksittäiselle pelaajallekin, mutta mitä tapahtuu kun kyseessä on koko joukkue? Kun kyseessä on vielä harvakseltaan harjoitusotteluita pelaava joukkue, on oletettavaa että ensimmäisissä liigaotteluissa on vielä paljon kehitettävää. Taitoa näiltä kavereilta kuitenkin löytyy, mutta osataanko se kaivaa jälleen esiin?

6. Halberdiers

Viime kaudella joukkueen matka päättyi puolivälierissä 3-0 otteluvoitoin EC Kassel Huskiesin hyväksi päättyneeseen sarjaan. Kohtuullinen tulos runkosarjassa hienosti neljänneksi itsensä kammenneelta joukkueelta, toki edellytyksiä parempaankin olisi ollut. Halberdiers lähtee uuteen kauteen lähes samalla kokoonpanolla kuin viime kaudella, ainoastaan Anakin on liittynyt joukkueen voimiin. Tämän samaisen Anakinin nostaisin hieman esille kokoonpanosta! Todella taitava pelaaja pelin kaikilla osa-alueilla ja vedot suuntautuvat täsmälleen sinne, mihin oli suunniteltu. Kirsikkana kakun päällä kaveri on yksi kiekon parhaita pelaajia 1vs1-pelimuodossa. Hyvä vahvistus Halberdiersille, joka voi siivittää joukkuetta vielä tulevalla kaudella pitkälle. Joukkueen pelillinen taso pysynee melko samana edelliskauteen verrattuna, mutta muutaman uuden joukkueen tulo Superliigaan tiputtaa edelliskauden runkosarjasijoitusta hieman, pudotuspeleistä Halberdiers löydetään kuitenkin jokata pauksessa!

Mitä seurata?
Jaager1
- Viime kaudella runkosarjan 24 ottelusta hän pelasi 23 ja playoffeissa jätti vain yhden pelin välistä. Tuleeko ensikaudella olemaan peliajaltaan eniten näkyvillä oleva pelaaja, vai pelaako vähemmällä peliajalla?

7. Manchester

Manchester korkkaa Superliiga-neitsyytensä tulevalla kaudella - tässä vähän maistiaisia heistä. Vaikka joukkue on uusi liigaympyröissä, ovat kaikki sen pelaajat silti tuttuja liigasta jos toisestakin. Hyökkäyspäädyssä hyörii akseli Vege/maiq/rööri/Pirelli. Heistä edukseen erottuu todella tarkan laukauksen omaava rööri sekä Caribbeanin riveistä monille tuttu maiq. Näistä kahdesta olisikin hyvä lähteä povaamaan joukkueen johtavaa hyökkiparia. Puolustajia joukkueesta löytyy Jensen/Bourque/Martial - hyviä pelaajia kaikki, mutta yhden heistä nostaisin erityisesti esille - Jensen aka K.Carson. Tämä ikäloppu alempipuolustaja pystyy pitämään vastustajan kuin vastustajan hyökkäyksen kurissa maltillisella pelityylillään. Erittäin tärkeä palanen Manchesterin puolustuspeliä. Ennakoin joukkueen olevan selvästi playoff-rajan yläpuolella runkosarjan päättyessä. Kenties jopa neljän parhaan joukossa jos kentällä vain löydetään se oikea yhdessä tekemisen henki.

Mitä seurata?
Puolustajien peluutus - Manchesterilla on hyvät puolustajat, jotka varmasti haluavat pelata. Mutta aina jonkun on jäätävä ulos pelaavasta rosterista. Seuraa, miten Manchester peluuttaa puolustuskokoonpanoaan.

8. Chicago

Chicagon kokoonpanoa höylättiin rankalla kädellä offseasonin aikana. Joukkue on onneksi löytänyt pari hyvää vahvistusta, jotka varmasti tulevat nostamaan Chicagon asetelmia edullisempaan suuntaan. Edelliskauden vastuuhenkilö S.Weber siirtyi nyt päävastuuhenkilön tontille ottaen langat käteensä. Kokoonpanosta nostaisin esille alemman puolustajan paikalla luutivan Suden. Varmakätinen peruspakki, joka tulee pelaamaan isoja minuutteja Chicagon joukkueen liigaotteluissa. Viimekaudella Chicagon tie päättyi puolivälierissä lopulta mestariksi asti itsensä pelannutta SC Berniä vastaan otteluvoitoin 3-0. Tulevalla kaudella siihen lähdetään varmasti hakemaan parannusta. Lohko on kuitenkin tasokas ja etenkin ns. keskikastin joukkueita riittää vaikka muille jakaa. Tästä syystä Chicago joutunee majailemaan pudotuspeliviivan tuntumassa.

Mitä seurata?
Joukkueen mentaalipuoli - Chicagolla on kaikki edellytykset olla kova joukkue, mutta kovalla joukkueella pitää myös pysyä pää mukana pelissä. Viimekaudella Aoi (jck) lähti ovet paukkuen pois Chicagosta kesken kauden ja jätti joukkueen blovin harteille. Onko joukkueella hermoja pelata, jos jokin asia ei mene ihan niinkuin Strömsöössä?

9. Confusion

Pöpän ja Lehterän koutsaama Confusion on pelannut pre-seasonilla aktiivisesti harjoituspelejä ja löytänyt joukkueeseen hyviä vahvistuksia. Pelillistä puolta ajatellessa kannattaa suunnata silmät kauppiin. Hyvällä pelisilmällä ja laukauksella varustettu kauppi tulee olemaan mahdollisesti joukkueen vaarallisin pelaaja tulevalla kaudella. Hänen pelityylinsä on parhaimmillaan plöplön kaltaisen pelaajan kanssa, jonka vahvuudet ovat enemmän syöttelypelissä. Puolustajista vastuun kantaa uskoakseni pls/sauso/Niqa -kolmikko, joista kukin pystyy pitämään kelvollisesti vastustajien hyökkääjät aisoissa. Heistä pls taitaa kuitenkin tuntea joukkueensa parhaiten, joten ennustan tälle suurimpia peliminuutteja. Maalintekijöitä kaupin lisäksi on muun muassa Komentaja, mutta ehkä jotain lisämaustetta kaivattaisiin maalinteko-osastolle?  Ennakoin joukkueen sijoittuvan kauden päättyessä playoff-viivan alapuolelle, ellei Pöpä löydä vielä viimeistä palasta maalintekosektorille.

Mitä seurata?
Pelihuumori
- Confusion voi olla vaikeuksissa erityisesti aggressiivisia pelityylejä vastaan. Vastustajan tullessa ryminällä kimppuun täytyy osata reagoida nopeasti. Näillä näkymin isojen poikien peleissä kiekkoa kaavitaan useita kertoja omasta maalista. Kyseisissä tilanteissa koetellaan miestä - pystyykö joukkue pitämään pelihuumorin yllä, vai muuttuuko pelaaminen liigassa pakkopullaksi?

10. Manhattan Diamonds

Superliigan tulokas Manhattan Diamonds lähtee koettamaan siipiään liigajäillä. Joukkue on pelannut harjoitusotteluita hyvällä aktiivisuudella, tosin 4vs4-formaatti on jäänyt aika lailla pimentoon. Hyökkäyksessä pelaa Dom/Exode/yaou/Kathy ja puolustuksessa Jonna/Xattar/Junior. Pelaajistosta kannattaa olla silmä tarkkana päävastuuhenkilö Kathyn kohdalla. Kohtalaisen pitkään pelannut yksilö, joka ei ole kuitenkaan vielä onnistunut tekemään läpimurtoaan. Tästä huolimatta hän kuuluu mitä luultavammin joukkueensa tähtipelaajiin. Pojilla on kova lohko edessä. He saavat todella taistella jos mielivät playoffeihin. Joukkue vaikuttaa kokemattomalta 4vs4-pelimuodolla joten odotukset eivät ole turhan korkeat MaDin kohdalla.

Mitä seurata?
Pelitapa
- Manhattan Diamonds ei ole kuuluisilla pelaajilla syydetty joukkue, joten yksilösuorittaminen voi jäädä vähälle. Avainpelaajien puuttuminen on suuri ongelma, joka täytyy korvata perinteiseen joukkuepeliin panostamisella. Tällä hetkellä joukkuepelistäkin tuntuu löytyvän sen verran näitä kiekonmentäviä aukkoja, että ryhdistäytymiseen voi mennä tovi.

11. Napapiirin Sankarit

Napapiirin Sankarit lähtevät uuteen kauteen parin uuden vahvistuksen siivittämänä. Viime kaudella playoff-paikka jäi ikävästi 10 pisteen päähän ja käteen jäi A-lohkon seitsemäs sija. Hyökkäyksessä ryntäilee Stamkos/Sushinsky/Vopat/Mojo/viis ja puolustuksessa pyörii Arya/Aisha/oje. Kokoonpanosta nostaisin esille uuden pelaajan, Stamkosin. Taitava hyökkääjä joka varmasti nostaa Napapiirin Sankareiden hyökkäyspeliä uudelle tasolle. Tasonnostoa tarvitaankin tämän joukkueen tapauksessa. NaSalla on edessään kova lohko jos Stamkos ja Sushinsky eivät tee ihmeitä joukkueen pelille. Samalla, tylppäteräisellä sankariryhmittymällä ei tulla saavuttamaan mitään, jossei sitten taivas repeä ja lehmät lennä. Ihmettä kaivataan - kuka sen tuo (vai tuoko kukaan)?

Mitä seurata?
Käytös peleissä
- Pelaajisto on käytökseltään ailahteleva, minkä takia vähintään kerran kaudessa johtokunta joutuu kirjottamaan aiheen otsikolla ‘’Tapaus Napapiirin Sankarit’’. Tekeekö NaSan porukka ryhtiliikkeen imagossaan, vai joudutaanko jälleen katsomaan, kun joku NaSan pelaajista koppaa rangaistuksen?Ennakon on tehnyt Falco, Fettis, Kopafka ja Rekku

Kirjoittanut: Falco
Julkaistu 05.12.2016 20:18
Luettu: 1416 kertaa

Kommentit
Bazoer 05.12.2016 21:27
kyllä menee joukkueella hyvin jos "Bein - joukkueen aivot" :D

PS: TSEMPPIA NASA
Jezik 05.12.2016 21:30
Kiitos tästä tärkeästä kommentista
Bazoer 05.12.2016 21:58
Hups! Tasa-arvon nimessä tsemppiä myös Jezik sun joukkueelle! Ja kaikille muillekkin!
Arya 05.12.2016 22:02
Oe hieno ennakko ja ajoissa :--))) ollaankohan Eka vikaks rankattu joukkue joka voittaa runkosarjan?:o
Jamo 05.12.2016 22:02
Oot iha höpsö bazoer :3
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020