Kirjoitus

Kausiennakko 1/17 B-lohko

1. HC TeamJoukkue

Vuoden tauolta palaava Kiekkoliigastakin tuttu HC TeamJoukkue on yksi kahdestatoista Superliigassa debytoivasta joukkueesta. HCTJ on pelannut rutkasti harjoitusotteluita pre-seasonilla rankinglistojen yläpäädyssä roikkuen, tulosta on siis syntynyt! Tämän joukkueen tapauksessa toki odotetusti, pelaajiston heikoinkin pelaaja pärjäisi varmasti missä tahansa Superliigan joukkueessa. Kokoonpanosta esille täytyy nostaa joukkueen isähahmo Moses. Maailmanluokan maalintekijä jonka kädet riittävät harhautukseen kuin harhautukseen, joskus tosin laukoo ehkä vähän liiaksikin asti. Vielä kun saisivat sitä tiettyä rationaalisuutta peliinsä, ovat mahdollisuudet rajattomat. Tällä kokoonpanolla ei ole epäselvää etteikö joukkue taistelisi mitaleista tulevalla kaudella. Kaikki edellytykset löytyvät vaikka siihen kirkkaimpaan asti!

Mitä seurata?
Kovat odotukset
- Viimeksi kun HC TeamJoukkue on liigakentillä nähty, he voittivat Kiekkoliigan divarissa kultaa. Nyt he lähtevät jatkamaan menestystarinaansa Superliigaan. Ovatko pelaajat valmiita astumaan kullalla värjättyihin saappaisiin, vai onko kyseessä kananlento?

2. Vegas Golden Knights

Aikaisemmin Espoo Unitedina tunnettu, nykyisin Vegas Golden Knightsina pelaava joukkue on kiistattomasti yksi tulevan kauden ennakkosuosikeista. Heillä on tiivis ja monipuolinen kokoonpano, joka pystyy venymään erilaisiin suorituksiin vastustajan pelin mukaisesti. Vastustajan pelitavan mukaan muotoutuva pelityyli on valtava etu. Vaikka kaikki pelaajat ovat omalla tavallaan mainitsemisen arvoisia, esille nostetaan tässä kohtaa Donskoi. Uskomaton maalitykki, jonka pysähtelyt ja järkevät ratkaisut auttavat hänet useammankin pelaajan keskeltä selville vesille. Ja mikä parasta - hänen aggressiivisempi pelinsä sopii mainiosti Vegasin yhtälöön. Joukkueen maalintekijä numero uno. Yhtenäisyydestä huolimatta joukkueen kemia on pienoinen kysymysmerkki. Suurin osa pelaajista on pelannut toistensa kanssa iät ja ajat, mutta harjoituspelipuolella on näkynyt joitain pieniä koordinaatio-ongelmia 4vs4-otteluissa. Tuntuu siltä, että joukkue hakee vielä sitä lopullista tietään. Tästä huolimatta Vegasia voidaan pitää kristallinkirkkaana mitaliehdokkaana

Mitä seurata?
Peliajan jakautuminen
- Joukkueella 7 pelaajaa ja 4 mahtuu kentälle. Jokainen pelaaja pystyy mallikkaasti hoitamaan tonttinsa, mutta kuka hoitaa parhaiten? Seuraa mielenkiinnolla kuinka VGK peluuttaa miehistöään, ketkä ovat avauspelaajia ja ketkä niin sanottuja varamiehiä.

3. Impact

Redskinsien tilalla jatkava Impact lähtee tulevaan kauteen tuttuun tapaan Zaborskyn johdolla. Vanhoja Impactin pelaajia on saatu kokoonpanoon ja harkkapelienkin makuun on jo päästy. Joukkueella jäi viime kaudesta varmasti varsin positiivinen kuva. Kauden lopussa kaulaan ripustettiin hopeisia mitaleja ja tulevalla kaudella jano sen kirkastamiseen on varmasti kova. Joukkueen kokoonpanosta edukseen erottuu edelleen Zaborsky, josta nämä seuraavat sanat on saanutkin jo kirjoittaa uudelleen ja uudelleen: taitava ylempi puolustaja, joka omaa erinomaisen viivakudin. Yksinkertaisen tehokas pelaaja joka tulee pelaamaan tärkeää roolia joukkueessaan jatkossakin. Ei pidä unohtaa hänen monipuolisuuttaan, sillä Zabo taipuu sekä alemman että ylemmän pakin tontille. Vaikka joukkue varmasti kovasti hinkuisikin sitä mitalin kirkastamista, uskon sen jäävän tällä kaudella vielä haaveeksi. Kovempia joukkueita sarjasta vain löytyy eikä taidot ihan vain sinne päätyyn asti riitä. Pudotuspeleihin mennään kuitenkin heittämällä ja välieräpaikasta tullaan näkemään tiukka taistelu!

Mitä seurata?
Puolustus
- Impactin pelityylistä ei varsinaisesti tarvitse paljoa sanoa. Joukkue tulee elämään ja hengittämään puolustuksen avulla, joka tulee olemaan vastustajia ajatellen raastava ja hikinen joukkue. Kantaako taktiikka kaudesta toiseen, vai onko vastustajien leireissä vihdoin keksitty keino, millä murtaa ‘’Sumpact’’?

4. Evolution uvex

Legendaarinen Evolution uvex palaa liigakentille MouQQan luotsaamana. Joukkueesta löytyy kattava valikoima kovia pelimiehiä. Suosittelen pitämään silmällä muun muassa uutta värväystä TarGia. Tällä kaverilla on kummallinen tapa päästä kiipelistä pois. Ahtaastakin tilasta hän raivautuu kaikkien ohi kiekko mukanaan tai vaihtoehtoisesti jakelee käsittämättömän syötön tiimitoverilleen. Raikas tuulahdus tuuria uvexin pelityyliin? Varsinkin 4vs4-peleissä tällaisesta olisi hyötyä. Ei pidä sivuuttaa Bryzgalovin eli Faija.K’n maalintekotaitoa. Tuntuu tekevän käytännössä paikasta kuin paikasta. Eräs asia on kuitenkin vielä pimennossa; kuinka tästä värikkäästä porukasta saadaan tiivis liigapeleihin? He ovat jo niittäneet menestystä harjoituspeleissä, mutta minulla on silti epäilykseni kombojen yhteensopivuudesta. Omaan silmääni Evolution uvexin tulee panostaa oman pelityylin kehittämiseen. Aika näyttää.

Mitä seurata?
Kokemuksesta apua
- Melkein jokaisella pelaajalla on kokemusta liigaympyröistä, kaikki muut paitsi Bryzgalov ovat saaneet peliminuutteja Kiekkoliigassa. Näkyykö liigakokemus ulospäin vai onko asialla mitään vaikutusta?

5. HC Nuha

Viime kauden katastrofikaatumisen jälkeen HC Nuha palaa entistä kovempana liigajäille. Joukkueeseen on hankittu erittäin mielenkiintoista uutta kalustoa ja harjoituspelejäkin on pelattu kiitettävästi. Nuhan perusjamppoja vahvistaa muun muassa Kiekkoliigan puolelta tuttu pati. Viime vuonna divarin kannua nostellut hyökkääjä tuo sitä kaivattua maalintekovoimaa Nuhan hyökkäyspeliin. Maalinteko on todellakin ollut joukkueen suuri ongelma lähikausina. Pro Leaguessa he ylsivät aikoinaan mestaruuteen, mutta liigan viimeisinä kausina meno selvästi hyytyi ja moottori oli sakkaamaisillaan. Nuha näyttää kokeneen radikaaleja muutoksia, joiden uskon ehdottomasti olevan pelkästään positiivisia. Joukkueessa näyttäisi olevan myös wilperi aka wilz. Nähdäänköhän tältä pitkän linjan puolustajalta paluu? Jos molemmat päädyt vahvistuvat näinkin tasokkailla pelaajilla, on tälle porukalle pakko ennustaa menestystä - vaikkakin hieman varovaisella fiiliksellä.

Mitä seurata?
Maalintekovoima
- Seuraa silmä tarkkana hyökkäyspeliä, sillä se tulee olemaan todennäköisesti täysin erilaista mitä on tähän mennessä nähty. Pelityylin totaalinen muutos voikin olla vastustajille täysi shokki, mikä antaakin sitten mahdollisesti Nuhalle etulyöntiaseman.

6. HC SumB

HC SumB (ent. Rapid City Rush) on hankkinut uusia pelaajia viime kauden lopulla tapahtuneiden erimielisyyksien johdosta ja samalla myös joukkueen nimi vaihtui. Mitään erityisen nimekkäitä värväyksiä ei ole nähty, sillä joukkueen kantava voima tulee olemaan vieläkin Kucherov. Taitava all-around peluri, jonka leveille hartioille tullaan laskemaan valtava taakka ensi kautta ajatellen. vasikan toilailujen vuoksi kokoonpanoa rukattiin ankaralla kädellä ja siksi Kucherov onkin päävastuuhenkilö. Suurten muutosten takia joukkueen pelitapa ja taso eivät ole vielä kovin selkeitä asioita. Puolustukseen on hankittu Darkpitt, jonka pelistä löytyy sekä huonoja että hyviä puolia. Kiekottomana mies tuntuu onnistuvan. Osaa asettua oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja siksi onkin vaarallisissa tilanteissa parhaimmillaan. Kiekollisena sen sijaan hän tarvitsee ehdottomasti treeniä, sillä ratkaisuissa näkyy pientä epävarmuutta.

Mitä seurata?
Yhteispeli
- Kuten sanottu, joukkueen peli on tällä hetkellä valtava kysymysmerkki. Yhteispeliä on jännittävää seurata. Miten se tulee muotoutumaan? Kuka ottaa maalinteosta vastuun? Lopputulokseksi saattaa muodostua totaalinen yllätys.

7. Exodus

Superliigan herrasmiesjoukkue Exodus jatkaa myös tulevalla kaudella. Joukkueessa pelaa paljon kokeneita pelaajia, joista esille nousee Purfect. Hyvän hyökkäyspään pelisilmän omaava pelaaja, joka nostaa varmasti Exoduksen pelillistä tasoa ylöspäin. Taitaa maalinteon, mutta joissain tilanteissa ottaa turhan paljon roolia ja aiheuttaa omaan päätyyn mahdollisesti vaaratilanteita. Vanha tuttu nimeltä Kulakov liittyi hiljattain takaisin Exoduksen vahvuuteen. Tämä suuntaa kuitenkin varusmiespalvelukseen, joten hänen maalintekotaitonsa eivät ole valitettavasti käytettävissä. Viime kaudella joukkue tippui neljännesvälierissä Halberdiersille 3-2. Näyttäisi siltä, että pelaajisto tuntee toisensa melko hyvin joten he pelaavat moitteettomasti yhteen. Jonkinlaista piristettä kalusto kuitenkin kaipaisi. Kenties maalintekijää?

Mitä seurata?
Laaja pelaajamateriaali
- Joukkueen liigakokoonpanossa on 14 pelaajaa. Laaja pelaajamateriaali kertoo siitä, että alkukaudesta joukkue pyörittää pelaajia etsiäkseen toimivan kokoonpanon. Seuraa, minkälaisen nelikon Exodus löytää toimivaksi ja miten käy muille pelaajille.

8. Phoenix Rising

Perinteinen Eliittiliigan joukkue Phoenix Rising päätti sittenkin jatkaa vielä Superliigassa. One more year! Harjoituspelien osalta on ollut aika hiljaista, mutta heitä ei tunnetakaan aktiivisimpana harkkailijana. Epäaktiivisuudesta huolimatta Rising on silti aina yksi potentiaalinen haastaja liigapeleissä. Joukkueessa kaikki pelaajat ovat kokeneita kavereita, joita vastaan on aina ilo pelata. Kokoonpanosta esille nostaisin hieman varjoon jääneen Jaken. Erinomainen pelaaja, joka on ollut neutraalina perushyökkinä jo jonkin aikaa. Nähtäisiinkö vihdoin läpimurto? Phoenixilla on yleisesti ottaen outo tapa onnistua. Mutkan jos toisenkin kautta he saavat kiekon pomppimaan oikeaan lapaan ja usein maaliinkin. Yllätysvalmis joukkue myös tulevalla kaudella. Vähäisestä harjoittelusta huolimatta heidän voidaan olettaa taistelevan pudotuspelipaikasta kynsin ja hampain.

Mitä seurata?
Harjoituspelit
- Joukkue ei pääse leuhkimaan harjoituspelimäärällä, joka voi syödä pelaajien kemioita. He ovat tästä huolimatta kaudesta toiseen onnistuneet todistamaan sen, että kuuluvat kuitenkin kategoriaan, mikä voi yllättää. Tulevatko pelaamaan vain liigapelejä, vai riittääkö kauden alkaessa aika pelaamaan myös harjoitusotteluita?

9. Thrashers

Topyn valmentama Thrashers korkkaa myös liigauransa tulevalla kaudella. Joukkue on pelannut offseasonilla paljon harjoitusotteluita vaihtelevalla menestyksellä. Melko tuntematon pakka. Pelaajalistaa selatessa esiin nousee Topy. Silmäillessä kevyesti hän vaikuttaa perushyvältä puolustajalta, mutta tuntuu taitavan tempun jos toisenkin kentällä. Yllättävän monipuolinen yksilö. Kantaa varmaankin suurimman vastuun Thrashersin puolustuksessa Pesosen/jörän kanssa. Kokoonpanosta löytyy myös muuan isoisä, joka on allekirjoittaneelle varsin tuttu. Hänellä tuntuu olevan hallussaan on/off nappula, sillä joissain tilanteissa pappa pistää tuulemaan uskomattomilla käsillään ja tiukilla vedoillaan. Rahkeet riittää menestykseen, mutta välillä kaikki menee päin mäntyä. Värikäs kokoonpano, jolta ei tässä vaiheessa voi kuitenkaan odottaa suuria.

Mitä seurata?
Topy
- Tehnyt paljon joukkueen eteen jotta pääsisi vihdoin kokeilemaan liigailua. Tulee olemaan tärkeä linkki ja uskottavasti pelaaja, joka tulee pelaamaan jokaisessa pelissä. Jos ei tule pelaamaan, niin varmasti on paikalla, kun Thrashers pelaa liigapeliään. Seuraa Topyn kehittymistä ja tietä liigapelaajaksi kauden aikana.

10. Outer Continent

Vanha kunnon Outer Continent ei peräänny vieläkään. He jatkavat kaudesta toiseen huonosta menestyksestä huolimatta, hatunnosto siihen suuntaan. Kokemusta tuntuu riittävän enemmän kuin tarpeeksi. Rattaat eivät rullaa siltikään kunnolla yhteen. Tämä tuskin tulee tapahtumaan, mutta sanottakoon nyt, että Outer Continent tarvitsee eittämättä jotain isompaa muutosta mieliäkseen haastajan pallille. Tutusta ja turvallisesta kokoonpanosta löytyy muun muassa Surfacin. Kummallinen pelaaja, jonka peli näyttäisi epävakaalta mutta silti onnistuu olemaan aina tukipilari joukkueelleen. Tuskin tämä jatkuva onnistuminen tuuriakaan on. Ennakoin joukkueen sijoittuvan playoff-viivan tuntumaan elleivät he tee suurempia muutoksia. Outer Continent on monesti erittäin aliarvioitu joukkue. Tästä syystä he iskevätkin vastaan kokemuksella ja nappaavat joskus kärkijoukkueiltakin pisteitä. Neljännesvälieräpaikkaa suurempaa on tuskin odotettavissa, mutta se on pakko myöntää, että OC’n kulkua liigassa on aina yhtä mielenkiintoista seurata.

Mitä seurata?
Yllätysmomentti
- Lähes jokaisella liigakaudella kestoepäonnistuja Outer Continent saa hymyn huulille. Ottaa luulot pois liigan kärkinimiltä ja näyttää todellista sydäntä. Kuuluu liigan peruskalustoon ja on joka kerta mukava vastus. Seuraa heidän pelejään ennakkosuosikkeja vastaan, niissä voi käydä ihan mitä tahansa.

11. Grizzlies

Kopafkan luotsaama karhulauma on saanut uuden ilmeen ja näyttääkin puhkuvan intoa uuden kauden lähestyessä. Kokoonpano on sekoitus mm. vanhoja Grizzliesin pelaajia, JJP’n miehiä ja satunnaisia pelureita jopa toisesta maasta. Tasollisesti joukkueen tarjonta näyttää aika mitättömältä. Jos verrataan esimerkiksi Outer Continentiin, ei ole Grizzliesillä samanlaista, vaihtelevaa peliä onnistumisista epäonnistumisiin. He pelaavat omaa peliään ja antavat kausi kaudelta kaikkensa. Edellä mainittu Kopafka on joukkueen ykköspakki. Hän näyttäisi olevan pelaaja-valmentaja-manageri ja samalla sielu. Tuntee joukkueensa läpikotaisin ja tietää melko hyvin kentällä miten karhut sijoittuvat. Tästä huolimatta he eivät saa kunnollista pyöritystä aikaan. Himoittu playoff-paikka on Mount Everestin kaltaisen vuoren takana mikäli he eivät saa neluria rullaamaan aktiivisesta porukasta ja kemiasta huolimatta.

Mitä seurata?
Hyökkäyspelin parannus - Grizzliesin hyökkäyspeli on löysähköä. Yrityksestä huolimatta he eivät onnistu missään ja vastahyökkäyksetkin tyssäävät yleensä jo siniviivaan. Jonkun täytyy ottaa rooli ja johtaa joukkueensa väkivahvaan ja tahdonvoimaiseen peliin, sillä nyt hyökkäys näyttää veltolta spagetilta. Mielenkiintoista nähdä, tehdäänkö asialle mitään vai mennäänkö kausi samalla draivilla mitä aikaisemminkin.

12. Conquerors

Pro Leaguesta tuttu, Superliigan viime kauden A-lohkon jumbo lähtee tulevaan kauteen nähtävästi aika lailla samalla kokoonpanolla millä pelasivat myös viime kaudella. Odotan pojilla olevan tällä kaudella sudennälkä playoff-paikoille ja uskon siihen olevan myös mahdollisuudet jos vain pelaavat omaa peliään. Joukkueesta nostaisin esiin pelaajat James10 ja Valtsu. James10 on joukkueen tukipilari, hyvä kentän molemmissa päädyissä ja todella tärkeä pelaaja Conquerorsille. Yllättävän taitava pelaaja ennakkoajatuksista huolimatta. Valtsu todennäköisesti rouhii ykköshyökkääjänä, tärkeä osa joukkueen hyökkäystä tämä kaveri. Vahvistukset toisivat menestystä, mutta täytyy kunnioittaa sitä, että tässä jaksetaan edelleen vääntää täysillä altavastaajan asemasta huolimatta. Pudotuspeleihin pääseminen olisi jo lottovoitto Conquille.

Mitä seurata?
Peli-into - Conquerorsin joukkue tarvitsee peli-innokkuutta jos haluavat pärjätä Superliigassa. Joukkueella on pelikokemusta omaavaa porukkaa, mutta onko juuri seurattavassa aiheessa olevaa peli-intoa. Nähtäväksi jää, onko heillä tavoitteena vain päästä pelaamaan liigaa ihan vaan pelaamisen ilosta, vai tulevatko olemaan tyrkyllä playoffeihin. Se vaatisi suuremman tason ryhtiliikettä.Ennakon on tehnyt Falco, Fettis, Kopafka ja Rekku.


Kirjoittanut: Falco
Julkaistu 05.12.2016 20:18
Luettu: 1231 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020