Kirjoitus

Neljännesvälieräennakko Zips Don't Lie - Outer Continent

Käsissämme on varsinainen taisto Daavidin ja Goljatin välillä kun kahdeksan ottelun voittoputkessa oleva, runkosarjan voittanut Zips Don't Lie kohtaa onnenkantamoisen avulla pudotuspeleihin päässeen Outer Continentin. Zips menetti ainoastaan kahdeksan pistettä runkosarjassa mikä laittaa tämän samalle linjalle B-lohkovoittajan, HC SumBin kanssa. OC on sen sijaan selvä altavastaaja hassunhauskan pudotuspelipaikan satuttua kohdalle.

Tilastojen vertailu
Voitot: Zips Don't Lie 14 vs. Outer Continent 6
Tasapelit: Zips Don't Lie 0 vs. Outer Continent 0
Tappiot: Zips Don't Lie 2 vs. Outer Continent 11
Tehdyt maalit: Zips Don't Lie 89 vs. Outer Continent 65
Päästetyt maalit: Zips Don't Lie 38 vs. Outer Continent 92
Plus/miinus: Zips Don't Lie +51 vs. Outer Continent -27
Pisteet/ottelu: Zips Don't Lie 2.50 vs. Outer Continent 1.05

Zips Don't Lie
Kuten on nähty, Zips Don't Lien liigadebyytti on ollut varsin väkevä. Ennakkosuosikin viitta ei runkosarjan kohdalla tuntunut painavan ilmaa enempää, sillä he kapusivat aina runkosarjavoittoon saakka. Keskeisin osa joukkueen peliä on maltti. Heidän järkevät ratkaisunsa, oikea sijoittuminen ja kiekonhallinta ovat valtava piikki vastustajan lihassa. Zipsien pelityyliin kuuluu tietynlaista kemiaa, jota voi nähdä muun muassa Datsukin, Sharkiran ja Rekun pelissä. Kaksi samanhenkistä pakkia ja heidän pelitapansa tunteva hyökkääjä, jonka kautta hyökkäys tuntuukin elävän ja hengittävän. Toki jokaisella on oma roolinsa, mutta omaan silmääni Datsuk on yksi Superliigan pelillisesti järkevimmistä hyökkääjistä ja tämä tuleekin olemaan hyödyksi Outerin passiivista peliä vastaan. Maltista huolimatta joukkue ei suinkaan ole kontrollifriikki tai erityisen hallitseva peleissä, vaan keskittyy rakentamaan suoraviivaisia hyökkäyksiä alhaalta lähtien. Sarjassa tullaan näkemään normaalia painostavampi Zips Don't Lie.

Outer Continent
Outer Continent, tuo perinteinen liigajyrä jota ei kuitenkaan voi loppujen lopuksi jyräksi kutsua. Outerin liigakausi tuntuu jäävän joka kerta puolitiehen mutta menestyksen puutteesta huolimatta porukka jatkaa kaudesta toiseen kaukaisena haaveena, ainakin oletettavasti, pudotuspelimenestys. Heidän peliään ei voi pahemmin kuvailla satunnaisten ilon hetkien ja tuuliviirin vuoksi. Välillä tuntuu siltä, ettei näinkin kokeneen rungon taktiikassa ole lainkaan logiikkaa mutta joissain tilanteissa se toimii. Aikaisempien kausien tapaan Cylar on ollut Continentin maalintekijä numero uno, mutta mahtaako sama pistetahti jatkua kun vastaan asettuu joukkue, jonka puolustus on päästettyjen maalien perusteella liigan kirkkaasti tehokkainta? Muiden on syytä astua viimeistään tässä kohtaa esiin, sillä tästä tulee piece of cake zippaajille jos maalinsylkijöitä on tässä leirissä ainoastaan yksi.

Arvio
Zips määrää pelien kulun ja tahdin, Outerilla ei ole tähän mitään sanomista. Yksipuolista peliä odotettavissa, mutta aina kannattaa pitää lippu korkealla ja silmät auki yllätysten varalta. Zips Don't Lie puhtaasti 3-0 puolivälieriin.


Kirjoittanut: Falco
Julkaistu 07.02.2017 21:06
Luettu: 678 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020