Kirjoitus

Puolivälieräennakko Zips Don't Lie - Phoenix Rising

Ainoana joukkueena neljännesvälieristä tappiotta jatkoon päässyn Zips Don’t Lie saa puolivälierissä vastaansa Phoenix Risingin, joka sai jatkopaikan 1-3 otteluvoitoin Berriesien kustannuksella. Phoenix Rising pelaa tällä hetkellä kymmenettä kauttaan putkeen liigassa (Eliittiliiga + Superliiga) ja vasta nyt joukkue onnistui pääsemään pudotuspelien ensimmäistä kierrosta pidemmälle, tämä peikko siis on saatu jo karistettua hartioilta. Phoenixilla on kuitenkin vastassaan äärimmäisen kovaa ja tarkkaan puolustava joukkue ja jos Phoenix aikoo jatkaa historiallista pudotuspeli tarinaansa niin joutuu se tekemään töitä oikein olan takaa.

Tilastojen vertailu
Voitot: Zips Don't Lie 14 vs. Phoenix Rising 9
Tasapelit: Zips Don't Lie 0 vs.
Phoenix Rising 1
Tappiot:
Zips Don't Lie 2 vs. Phoenix Rising 7
Tehdyt maalit:
Zips Don't Lie 89 vs.  Phoenix Rising 88
Päästetyt maalit:
Zips Don't Lie 38 vs. Phoenix Rising 81
Plus/miinus:
Zips Don't Lie +51 vs. Phoenix Rising +7
Pisteet/ottelu:
Zips Don't Lie 2.50 vs. Phoenix Rising 1.58

Zips Don’t Lie
Niinkuin yllä jo mainittiin, Zips Don’t Lie oli aino joukkue joka lunasti jatkopaikan puhtaasti 3-0 otteluvoiton, kun vastassa oli Outer Continent. Zips Don’t Lien puolustusta kehuttiin vuolaasti läpi runkosarjan eikä suotta, sillä joukkue päästi runkosarjassa ainoastaan 38 maalia. Eikä puolustuspään tehokkuus ole kadonnut minnekkään pudotuspeleihin edetessä. Neljännesvälierissä Outer Continent onnistui ensimmäisessä ottelussa rokottamaan Zipsejä neljästi, mutta seuraavissa kahdessa ottelussa Outer Continent ei onnistunut tekemään, kuin kolme maalia. Zips Don’t Lien kokoonpano tulee tuskin muuttumaan lainkaan puolivälierissä, kun Zipseiltä kentälle astelee Ardian - Datsuk - Angel - Rekku. Runkosarjan loppupuolella Zipsien riveihin liittynyt Ardian ja Angel ovat vain entisestään vahvistaneet joukkueen puolustus- sekä hyökkäyspeliä. Myöskin jlo nimimerkiltä tunnettu Angel on varmasti yksi liigan kovimmista ylemmistä puolustajista, joka voi parhaimmillaan ratkoa ottelut yksin omalla osaamisellaan, pitää hyvin kiekkoa, jakaa hyviä syöttöjä, osaa pistää limpun häkkiin ja puolustuspäähän Angel pelaa todella varmasti. Ardian puolestaan vankistaa entisestään Zips Don’t Lien hyökkäyspeliä, taitava hyökkääjä, joka pitää taidokkaasti kiekkoa hallussa ja tekee maalit vaikeistakin paikoista on sopeutunut hyvin Datsukin rinnalle ja tämä kaksikko tulee aiheuttamaan varmasti riesaa Phoenix Risingin puolustukselle.

Phoenix Rising

Phoenix Rising voi jo osittain huokaista helpotuksesta, sillä ensimmäistä kertaa 10 kauden aikana joukkue onnistui pääsemään jatkoon ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta. Neljännesvälierissä Phoenixilla oli vastassa A-lohkossa neljänneksi sijoittunut Berries, Phoenix kuitenkin onnistui klaaraamaan sarjan 3-1 otteluvoitoin. Jatkopaikan lunastaminen ei kuitenkaan ollut mikään helppo työ Phoenixille, neljästä ottelusta kolme päättyi yhden maalin erolla ja yhtä ottelua ratkottiin jatkoajalla. Berries oli aika-ajoittain selvästi Phoenixin niskan päällä ja Berries onnistui luomaan enemmän maalipaikkoja ja pitämään kiekkoa, kutakuinkin Phoenix kuitenkin onnistui tekemään tarvittavat maalit ja pitämään oman päädyn puhtaana.

Phoenixilta kannattaa ottaa tarkkailuun Kaakkuri, jonka panos vaikuttaa paljonkin joukkueen pelaamiseen, ylemmänpuolustajan tontilla pelaava Kaakkuri pelaa perusvarmaa hyökkäys- kuin puolustuspeliäkin ja neljännesvälierissä Kaakkuri onnistui takomaan tehot 4+6 Berriesiä vastaan. Myöskin Jakke & Wololo hyökkääjäkaksikon otteita kannattaa seurata tarkasti. Hyvin yhteen pelaava kaksikko, joista kumpikin osaa viimeistellä maaleja vaikeistakin paikoista ja kovan paineen alla. Alemmanpuolustajan tehtävistä tulee todennäköisesti vastaamaan Instagram ja kyseisen kaverin pitää olla kokoajan hereillä vastustajan tappavan tehokkaiden hyökkääjien kanssa.

Arvio
Phoenix Rising lähtee pienenä altavastaajana haastamaan liigan parhaana pidettyä puolustusta. Saa nähdä miten Phoenixin hyökkäys vastaa Zips Don’t Lien kivikovan puolustuksen huutoon ja onko Phoenixin puolustuksesta kesyttämään Zipsien hyökkääjiä. Rising pistää vastaan minkä pystyy, mutta Zips Don’t lie jatkaa playoff taivaltaan kohti välieriä otteluvoitoin 3-1


Kirjoittanut: Jamo
Julkaistu 14.02.2017 17:07
Luettu: 680 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020