Kirjoitus

Puolivälieräennakko Halberdiers - Evolution uvex

Puolivälieriin on tulossa tarjolle varsinaista herkkua, sillä kyseisen parin toinen osapuoli on neljännesvälierissä eniten maaleja tehnyt Evolution uvex. He heiluttivat hiljattain Internazionalen verkkoa murskaavat 41 kertaa neljännesvälierissä. Halberdiers oli maaleja katsottaessa neljännesvälierien kolmanneksi tehokkain joukkue 24 maalilla. Goljat vastaan Goljat -taisto tulossa?

Tilastojen vertailu
Voitot: Halberdiers 13 vs. Evolution uvex 15
Tasapelit: Halberdiers 0 vs. Evolution uvex 1
Tappiot: Halberdiers 3 vs. Evolution uvex 3
Tehdyt maalit: Halberdiers 86 vs. Evolution uvex 123
Päästetyt maalit: Halberdiers 52 vs. Evolution uvex 58
Plus/miinus: Halberdiers +34 vs.
Evolution uvex +65
Pisteet/ottelu: Halberdiers 2.33 vs. Evolution uvex 2.35

Halberdiers
Exoduksen pöllytettyään Halberdiers siirtyy astetta kovemman haasteen ääreen kun liigan maalikuningas astelee toisesta pukukopista jäälle. Järkevällä pelillä punamustan hyrrän voitettuaan on aika miettiä strategia täysin uusiksi. Exodus on vähän passiivinen joukkue eikä tämän hyökkäys ole lainkaan samanlaista myllytystä mitä uvexin takataskusta löytyy. Suuressa roolissa tulee olemaan muun muassa Anakinin kiekonhallintataidot. Tila tulee käymään vähiin eikä puisilla käsillä saa mitään muuta aikaan kuin pahaa mieltä ja vastustajan rokotuksia. Jaager1’n astuttua takaisin elävien kirjoihin pudotuspelien kynnyksellä hän jäi kuitenkin vähemmälle peliajalle neljännesvälierissä. Sisäpiirin tiedon mukaan mies on ollut kaudella pääasiassa korvaajana joten kysymysmerkki leijailee jatkossa tämän yllä. Evolutionia vastaan olisi ehdottoman tärkeää osata pitää kiekkoa ja hallita peliä. Jaager on tasainen jokaisella osa-alueella ja tekee kiitettävää työtä molemmissa päädyissä, mutta puolivälierissä tulee kohti sellainen joukkio, mitä vastaan Anakinin kiekonhallinta olisi ainakin allekirjoittaneen silmään välttämätöntä. Tässä kohtaa varsinkin ylempi puolustus joutuu ultimaattiseen kuntotestiin jossa oletettavasti mm. Pönse saa rehkiä kunnolla pitääkseen leuhkan (nyk. tyly) painajaismaisen kudin aisoissa. Oikein toteutettuna laaja puolustusneliö voisi viedä vastustajalta tilan pois.

Evolution uvex
Hillittömästä neljännesvälierien maalimäärästä huolimatta uvexia ei pysty kutsumaan sarjan ylivoimaiseksi voittajaksi. Altavastaaja oli osittain jopa niskan päällä. Suurin ongelma oli eittämättä puolustus, joka nukkui useasti sarjan aikana. Syynä voi olla vastustajan aliarvioiminen tai vaihtoehtoisesti kehnot pelaajat, joista jälkimmäiseen en usko lainkaan. Sana ryhtiliike tulee jälleen esiin kun punnitaan Halberdiersin ja hiljattain tapetun Internazionalen pelaamista. Ensimmäisenä mainittu pelaa järkevästi ja on varmasti vielä paremmin mukana tilanteissa kuin Inter joten neluriläpärit eivät tule harventumaan seuraavaan sarjaan mentäessä jos sama tahti jatkuu. MouQQan on syytä astua esiin, tässä tapauksessa toivotaan paria askelta taaksepäin jotta läpiajokammo voidaan peitota. Hyökkäys sen sijaan toimii. Kiekko liikkuu ja toisinaan vähän kyseenalaisesti kiekko toimitetaan maalille erinäisten kommelluksien kautta. stempulan kiekonhallinta valjastettuna tylyn maalintekotaitoihin ei kaipaa lisämaustetta. Jännittävää nähdä, pureeko heidän pyssynsä Halberdiersin tarkasti vartioituun maaliin.

Arvio
Saatamme nähdä pitkästä aikaa Evolution uvexilta vähämaalisia pelejä. Molemmat lähtevät samalta viivalta ja ylittävät maaliviivan todennäköisesti rinta rinnan. Näen kuitenkin tasapainoisuuden vetävän pidemmän korren tässä kohtaa joten Halberdiers mitalipeleihin otteluvoitoin 3-2.


Kirjoittanut: Falco
Julkaistu 14.02.2017 22:35
Luettu: 717 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020