Lehdistötiedote

Jääkiekkolegendan sydän petti


Upeasti välieriin ja neljänneksi itsensä Superliigassa pelannut Bull's Hit aloitti valmistelut ja harjoittelut edessä siintävää tulevaa kautta varten. Edessä oli kesällä perinteisesti pelattava Kiekko Cup, ennen elokuussa käyntiin pyörähtävää sarjakautta. Kaikki näytti hyvältä, kunnes joukkueen ylle laskeutui tumma varjo.

Mitä tapahtui?


Elettiin kesäkuun viimeistä viikonloppua ja Kiekko Cup oli täydessä vauhdissa. Bull's Hit oli saanut lohkopelinsä pelattua ja edessä oli pudotuspelisarja Phoenix Risingiä vastaan. Joukkueella oli harjoituksista vapaa viikonloppu ja päävalmentaja Reijo K. Kyrpälehto oli lempiharrastuksensa, golfin, parissa. Neljännellä reiällä Kyrpälehto tuupertui vihreälle veralle. Pitkälle edennyt sepelvaltimotauti oli pysäyttänyt Kyrpälehdon sydämmen.

Lääkärin arvio oli karu, mutta huojentava. Kyrpälehto selvisi hengissä, eikä vakavia pidempiaikaisia haittoja ilmennyt. Edessä oli parin kuukauden kuntoutusjakso ja tupakka sai jäädä.

- Tottakai tollanen pysäyttää. 2 lapsen isänä ja 3 kauniin lapsen isoisänä se saa laittamaan asioita tärkeysjärjestykseen. Terveys, perhe.., Kyrpälehto luettelee huojentuneena.

- Kesä oli muuten mennyt niin kivasti. Golfin lisäksi tullut paljon käytyä mökillä ja kalalla. Painokin putosi loman aikana 8 kiloa.

Paluu Bull's Hitin peräsimeen


Joukkue putosi huonojen esityksien jälkeen Phoenix Risingille Kiekko Cupin pudotuspeleissä. Pelikirjakiekon uranuurtajan ja oikein mukavan seuramiehen poissaolo näkyi kentällä ja kulisseissa. Lauma oli ilman johtajaansa. Superliiga-kausi alkoi 18.8 eikä tuttua miestä näkynyt edelleenkään penkin päässä. Mistään vakavasta ei kuitenkaan ollut kyse, vaan Kyrpälehto oli sarjakauden avauspäivän vielä lääkärin määräämällä lomalla. Heti seuraavana iltana Kyrpälehto olikin jo totutusti penkin takana.

- Kun pääsin vihdoin kuntoutuksesta pois ja sain vaihdettua steriilin sairaala-asun klubitakkiin, huomasin joukkueeni pelaavan häpeällisessä ykkösdivisioonassa. Jumalauta, meritoitunut pääsarjajoukkue jossain puulaakissa! En ollut uskoa kuulemaani ja golfkentällä saamani slaagi tuntui pieneltä tämän tragedian rinnalla.

- Menetimme ykköspakki Kaarronkin kesällä. GM-ajokoiran toimistoon oli siirtopyyntö tullut. Kaveri perusteli, että pitäs päästä vanhojen kaverien kanssa pelaamaan. Paskat, sanon minä! Raha näyttelee nykyajan urheilubisneksessä aivan liian suurta roolia. Ennen vanhaan jätkille maksettiin kaudesta verkkarit ja nipullinen mailoja. Nykyään pitää uralla vaan maksimoida tulot ja mailatkin taitaa olla nykyään komposiittia, Kyrpälehto puhisee.

Kritiikkiä


Offseasonin suurin puheenaihe oli Bull's Hitin siirtyminen pääsarjatasolta 1. divisioonaan. Ennakkotapaus aiheutti paljon keskustelua kiekkopiireissä ja kritiikkiä ja suoranaista pilkkaa on esitetty suunnasta jos toisesta.

- En voi hallilla valmentaa aitiossa tai kävellä käytävillä ilman, että joku vääräleuka vittuilee sarjatasosta. Jopa lähikaupassa olen saanut kuulla, kuinka paskahousut lähti pelaamaan divariin, aivan kun se olisi minun päätettävissä. Mutta eihän se yllätyksenä tule, että jos divarissa on vähänkään kovempi joukkue, joku läski alkaa vinkumaan. En kuitenkaan ole niin herkkänahkainen, että siitä itseeni ottaisin. Päinvastoin, sytyn kritiikistä niin kuin jokainen edelläkävijä.

Arkistokuvaa. Reijo K. Kyrpälehto mietteliäänä voitokkaan Kölner Haie-pelin jälkeisessä pressissä.
DVp9JQ8X0AA7DTJ.jpg


Voittoputki


Reijo K. Kyrpälehdon palattua penkin taakse on Bull's Hit ollut todella kovassa vedossa. Kyrpälehdon alaisuudessa joukkue on voittanut peräti 7 ottelua 8 mahdollisesta. Vain HPK on ollut etevämpi, kuin Kyrpälehdon suojatit. 

- En tiedä, mitä helvettiä se kakkoskoutsi on jätkille sanonut, kun alotimme sarjan kahdella turpasaunalla. Mun teesi on aina ollut "Kyrpälehdon 60-minuutin paine", jota jätkät on noissa 8 matsissa hyvin toteuttanut. Tuloksen näkee kuntopuntarista.

- Niin kuin lääkärikin sanoi, nyt ei saa stressata. Oon viime vuosina oppinut lähestymään tätä valmennushommaa rentouden kautta, sieltä se tulos tulee. Kyllä tuolla näkee, kun nuoret koutsit paiskoo häviön jälkeen vesipulloja kentälle ja koppikäytävälle, ihan kun se jotain auttais. 

- Haetaan peliä ja koostumuksia viellä. Eletään syyskuuta, niin ei tässä millään jengillä voi paletti vielä valmis olla. Hyvä tästä tulee.


7be2a85b555facf5421c99cdfadcbc56.png

Kirjoittanut: Bull's Hit
Julkaistu 03.09.2019 19:32
Luettu: 894 kertaa

Kommentit
playa 03.09.2019 20:39
Hyvä lehtari. Parempaa huomista Reijolle.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2020